Търся професионална помощ!

NC

10.03.04
17:12

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=33822#33822

Здравейте хора:) Аз съм момиче на 18 години със сериозен проблем. Преди три години ми правиха операция на гръбнака и сег акъм него имам прикрепени специални метални пластини=>на мога да се изгърбвам, навеждам и извивам в областта на гръбначния стълб. Искам да се консултирам с някого за едикасни упражнения, които мога да правя, за да поддържам тялото си в добра форма и най-вече да развия муксулите на гърба си. Лекарите, про които ходих ми даваха само разни леки упражнения, които не ми опмагат много... тежа 55кг. при ръст 170. Не съм натоварвала изобщо мускулите си от три години и много искам да си създам добър режим на хранене и да натрупам поне малка мускулна маса, защото дори от половинчасово ходене се изморявам... Мн ви благодаря предварително! :)

10.03.04
22:47

Бих желал да помогна, но в този случай нямам необходимите познания и квалификация. Най-добре се консултирай с добър спортен лекър.
Успех !!!

LE

10.03.04
23:28

Това е сериозен въпрос така че се обърни към човек които си сигурна че разбира,а не към форум защото тук всеки може да пише каквото си науми.Обърни се към квалифициран инструктур и пиши до списанията Олимп;Мускули и фитнес,там имат компетентна редакция и би трябвало да подходят сериозно към въпроса.

ВН

11.03.04
02:15

Здравей,
казват ми Владо и съм твърде предпазлив в прилагането на каквито и да е съвети, пък били те препоръчани от лекари светила или легендарни знахари. Ще ти помогна в съставянето на специален режим за кондиционни тренировки, в който няма да натоварваш гръбнака си. Не съм професионален рехабилитатор, затова пък ще те насоча към точно такъв. Пиши ми на лично съобщение или ми прати писмо, за да ти бъда полезен.

11.03.04
07:00

Разбирам те какво е да ти се тренира и да не можеш. Гледай сега, според мен не би било проблем, ако правиш повечето упражнения за гръб, защото при всяко правилно изпълнение на упражнение гръбнака трябва да е равен, а това е при почти всички. НО! имай предвид, че при големи (имам пред вид големи за теб) тежести може да изкривиш гръбнака и се получава доста опасно! Но по принцип това, че имаш операция на гръбнака не е опасно, нали ти трябва да натовариш МУСКУЛИТЕ  :D
Дано съм ти бил полезен. Ако има още нещо, пиши.

12.03.04
01:28

maxx_muscular bratle mani nedei da q savetvash shtoto nosish li otgovornost ako i stane neshto povreme na “не би било проблем, ако правиш повечето упражнения за гръб” ?
po-zdravi

11.12.04
07:55

Може би трябва да се ориентираш към изометричните упражнения. Аз имам голям проблем с дясното рамо и така си решавам проблема. Посъветвай се с лекар по въпроса.

AR

12.12.04
08:33

имам една идея но не съм сигурен колко е умесна.все пак както ти казаха трябва да се посъветваш с лекар специалист в тази област.идеята ми е елетрично стимулиране на мускулите чрез тези елекростимулатори които се продават вече почти навсякъде.с тях могат да бъдат натоварвани само точно оперделени мускулни групи тоест да се ограничи въздействието върху съседните.стува ми се безопасно но това е само моя идея незнам дали наистина ще е ефективна за всеки случей говори с лекар,спомени му за елекростимулатора и ако тои одобри тогава го ползвай.

25.01.05
01:22

Еи ncuxonaT4е аз се присъединявам към хората които ти препоръчват да се обърнеш към лекар. Фитнес инструктор съм и се замислих ако някои ден при мен доиде човек с твоите проблеми какъв съвет да му дам. Тъпата ми кратуна нищо не може да измисли. При теб нещата са наистина деликатни.
Единственото с което мога да ти помогна е да те насоча към кои да се обърнеш. Ако имаш желание мога да ти дам координатите на доц.Боянов от НСА. Не познавам друг човек с повече знания в областа на фитнес-културизма а и в НСА има и специалисти по медицина. Боянов наистина си разбира от работата и е отличен професионалист. Помогнал е на  много хора сигурен съм че ще ти е от  голяма полза но ти си  решаваш ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1