08.04.08
10:50
Смятам да пия шейк от казеин и суроватка след тренировка, как ще е най добре да ги смесят - половин доза суроватка + половин доза казеин или две цели дози?
Тва е супер комбинациика, която я препоръчват на доста места в нета и по списаниицата. Аз още не съм имал възможност да я пробвам, но има време... Та аз бих пил доза суроватъчен + 1/2 доза казеин - все пак е след тренировка и организма се нуждае от повечко бърз протеин.
08.04.08
12:23
20 гр. суроватка 20 казеин
Не виждам смисъл от бавен протеин в следтренировъчния шейк. Аз даже правя два шейка само със суроватка и малтодекстрин - един веднага след тренировка, и още един 1 час по-късно.
08.04.08
16:57
Ми като не виждаш не пий и това е. Яко бърз въглехидрат и това е :) Мани го тоя протеин.
Странно е просто. При положение, че казеина е бавен протеин с повече антикатаболно действие, това и баба го знае вече сигурно. Не е подходящ в този момент според мен. Ама ти явно повече разбираш..
казано от butthead на 08.04.08, 20:42:
Странно е просто. При положение, че казеина е бавен протеин с повече антикатаболно действие, това и баба го знае вече сигурно. Не е подходящ в този момент според мен. Ама ти явно повече разбираш..
Ти го каза - казеина е с антикатаболно действие. Не мислиш ли тогава че след тренировка ти трябва нещо такова, като се има предвит как са се засилили тези процеси?!!!
Явно ще ти дейде в повече, но и в предтренировъчен шейк може да се смесва суроватка с казеин.
Антикатаболното му действие се изразява в това, че се усвоява бавно и пуска аминокиселини в продължителен период от време до 5 часа. Суроватката от своя страна се усвоява много по-бързо и предизвиква много по-рязък скок на наличните аминокиселини, затова действието му се приема като повече анаболно. Но то е и антикатаболно:), просто за твърде кратък период от време. 1 час след шейка обикновено имаш стандартно хранене. Тя суроватката няма да е напълно усвоена, камо ли казеин.
много правилно разсъждаваш!Затова е по правилно да направиш тази смес като предтренировъчен шейк,за да има антикатаболно действие по време на тренировката.Поне така аз правех.Сега пия Sinta 6 и няма смисъл от тези смеси.
Мнението беше редактирано от icebobo на 09.04.08 21:09.
Хах, ново двайсе. Някой може ли по-детайлно да ми обясни, защо по дяволите ще смесва концентрат/изолат с казеин точно ? Като подчертавам казеин.
В случая подкрепям напълно butthead !
казано от emzo на 09.04.08, 21:31:
Хах, ново двайсе. Някой може ли по-детайлно да ми обясни, защо по дяволите ще смесва концентрат/изолат с казеин точно ? Като подчертавам казеин.
В случая подкрепям напълно butthead !
Ами защото има такива направени изледвания че преди тренировка протеина ако е микс от няколко вида протеини резултатите са по добри.Защо им е да правят протеин като Sinta6,след като на пазара е залято със сурватки?И това сурватъчен протеин да не е усвоен в рамките на един час както твърди butthead , значи толкова е сурватъчен.При условие че тренировката ти се побира във времето от 40-50минути максимум ,определено нямаш нужда от друго освен сурватка преди тренировка.Но ако е повече от това време е необходимо някакъв по бавен протеин за да действа антикатаболно до следващия шейк.мускулите се нуждаят от протеин ,за да избегнат разграждането,следващо веднага силова тренировкаИ да не забравяме че първия шейк се взема поне половин час преди тренировка,сложи 15 минути загравка, час тренировка и какво се получава като време.Каква е тази “сурватка” дето действа близо два часа?Не е задължително да е казеин точно ,може и млечно яйчен - важното да е по бавен.Получава се една дупка от време между двете сурватки през която в организма няма достатъчно протеин,и за да я няма са създали тези миксове от протеини за да се увеличи времето на действие.По детайлно обяснение подяволите от това едва ли е необходимо!
Да не посочвам че и има хора дето правят 20-30мин кардио след силова тренировка,за кви аминокиселини кви пет лева говорим по време на кардиото ако са взели само сурватка.Вместо да топят мазнини ще топят мускулатура!
Мнението беше редактирано от icebobo на 10.04.08 15:54.
Хаха, добре разсъждаваш, но не е точно така.
1. говорим за смес от концентрат/изолат СЛЕД тренировка, не ПРЕДИ !
2. потърси за whey digestion time в някой по-голям световен форум и виж за колко време в най-добрия начин се усвоява изолата ! Ще останеш изненадан от резултата - 50мин в най-добрия случай, като има много фактори, от които зависи.
3. И за кардиото не е точно така, мускул не се гори толкова лесно, има ВСАА за целта, под най-различни форми за прием, Всичко опира до правилното време за дозиране.И да не мислиш, че всеки може да отделя такива суми, че да си позволи всичките тези суплементи.Мускул толкова лесно не се гори.
Протеин като Синта6 за мен има място в случая като пред тренировъчен.Може и след тренировка -не го отричам.
Здравеите не знам дали точно точно тук е мястото на въпроса ми, но може ли някой да ми препоръча добър казеин трябва ми за преди лягане да го пия. Благодаря, весели празници !
Всичко много хубаво ,но явно никой не се е интересувал как се произвежда изварата и какво ядем всъщност, всички я препоръчваме и ядем ,даже току що хапнах 250 грама ,защото казеина ми не е тук,но се чудя има ли смисъл вече с това ,което ни пробутват.....
Мнението беше редактирано от Тони1 на 24.12.09 21:14.
казано от Тони1 на 24.12.09, 21:14:
Всичко много хубаво ,но явно никой не се е интересувал как се произвежда изварата и какво ядем всъщност, всички я препоръчваме и ядем ,даже току що хапнах 250 грама ,защото казеина ми не е тук,но се чудя има ли смисъл вече с това ,което ни пробутват.....
И аз съм се замислил над това. Какво има в тая извара, никой не знае, пък я зобим яко. Все повече се замислям за един казеин.
Не мога да се сетя конкретно какво беше обяснението ,но бях на маса преди време с един приятел ,който е работил в производствен цех и смътно помня,че ми обяснява как слагали в някакви силози някакви прахове после вода или нещо такова и от всичкото ставало някаква пяна който се надигала на повърхността и от нея я правили ,демек както той ми се изрази пълен боклук!