Зареждане и разреждане на въглехидратите...

BO

30.12.04
19:45

Някой от вас бил ли е на такъв режим - включващ зареждаща фаза (обилно насищане с въглехидрати) за период от примерно 2 седмици, след това разреждаща (не съм сигурен така ли се нарича) фаза (съвсем ниска консумация на въглехидрати) и това всичкото с цел маса. Тренировките през това време - като за маса. Въпроса ми е дали наистина това е добър и сигурен метод за разстеж? Някои въпроси могат да бъдат поставени тук, като: В двете фази по колко грама протеини, въглехидрати и мазнини на 1 кг от теглото се консумира?; Как да се постигат резултати и повишаване на работната тежест след като се отиде на тренировка за маса с изчерпан гликоген?; Такъв цикъл основно за какво се използва - за маса или по-скоро за орелефяване?

Ето и връзка към статията от сайта, която заедно с чути разни неща оттук-оттам, ме накара да постна тази тема:
http://www.bb-team.org/nutrition/000313.php

31.12.04
01:11

В списание Мускели имаше тема за такава тренировка и “доказаха” че така се качва много повече мускулна маса от стандартните тренировки (и мазнините малки) Но не вярвам много в това то всеки така ще тренира ако е истина

31.12.04
02:40

Аз “вярвам” в приема на мазнини (доста) и протеини и почти никакви въглехидрати (само от млечни продукти, зеленчуци, съвсем мъничко плодове, малко ядки). За моя тип физика мисля, че работи, а това, че вдигам по-малко от някои, които са с 20 кг. по-леки от мен, не ме притеснява.

Този принцип за зареждането винаги ме е удивлявал и винаги съм искал да прочета поне едно добре-обосновано обяснение, което да не е в стил urban-legends или в стила на каретата-за-запълване-на-бели-дупки-във-вестник-нощен-труд...

pls, който намира смисъл в този режим да обясни и да даде линкове...

31.12.04
12:29

LEO става въпрос тука за 2 седмици хранене за маса и две седмици хранене за чистене на мазнини и т.н. Правилно ли си разбрал (или аз не съм)

ВН

31.12.04
18:30

едитнато поради собствената ми кьоравост  :oops:

01.01.05
11:31

имидж, по-скоро bobtosh пита за калориен шок, поне статията която е посочил натам бие а и казва:
“зареждаща фаза (обилно насищане с въглехидрати) за период от примерно 2 седмици”

Аз лично файда от калорийния шок, в класическия му вид не съм видял, не съм сигурен, че е и много добър от здравословна гледна точка, не винаги би могъл да бъде и приложен, в смисъл аз примерно 5000 калории чиста храна просто не се виждам как ще ги изям.
За мен този режим има смисъл единствено с цел да се шокира организма, ако си изпаднал в плато /застой/.

ВН

01.01.05
11:52

Ух, къде съм блял пак...  :shock: Моя грешка!

02.01.05
02:46

ами какво да ти кажа, пробвай и ще видиш дали действа :) Само да те предупредя, че по метода “днес гладувам-утре тъпча” може яко да ти увисне шкембето  :)

BO

02.01.05
11:54

Ами мен малко ме съмнява този метод...затова исках да питам тук, дали някой го е пробвал и дали е дало резултат, но явно не е дори пробвано от някой... хмм. Все пак Златан беше споменал в темата с “Коментарите на вашите снимки”, че използва зареждането и че преди не е знаел за този метод... явно това си е метод за хора, които са доста на ТИ с тялото си.

Цитирам Златан:
“Въглехидратите – започнах от 4,4 грама на килограм /взима се предвид, точното тегло/. Рязал съм ги на всеки 2 седмици. Тук е и голямата ми грешка. Не знаех нищо за презареждането. Аз режех плавно, като съм увеличавал аеробиката, калориите падат и т.н.... тялото решава, че се самоубиваш, няма доставка на мазнини, които да складира, а натоварването е все по – голямо... И спира ефекта на изчистване. Забавя се метаболизма много. Така не става... Храните които съм ползвал /кафяв ориз, овесени ядки, в началото пълнозърнест хляб и печени картофи, а и плодовете, но за тях отделно/. Стигнах до 1 грам въглехидрати на килограм. Без последните 4 дни в които бях на 0. При прителката ми, намаляхме в четири дни и зареждахме на петия. Грубо казано. Като и протеина й варираше, според количеството въглехидрати. В обратна пирамида. На всеки 10 - 12 дни рязахме по малко от общото количество с което работеше. При протеина обратно – увеличавахме, на същия период. Тя се чисти 9 седмици. И ефекта беше много бърз и по - добър. “

Виж целия пост тук.

02.01.05
11:58

При Златан ставаше на въпрос за зареждане по време на цикъл за сваляне на мазнини (напр. 3 дена без въглехидрати 4-ти ден зареждане с въглехидрати) ако това питаш много хора са го правили и то с голям успех защото запазва ММ много по добре от диета без зареждащи дни.Аз утре почвам тренировка по цикъл на сваляна на мазнини и ще съм с зареждане и ще ти кажа за резултатите които ще постигна.
Успех

02.01.05
14:34

дам, bobtosh, внесе смут във форума. Нещо смесваш два режима, които нямат нищо общо помежду си - “калориен шок” и НВД, клонящо към кетодиета, което е правил Златан.

BO

02.01.05
14:46

ами явно съм се объркал яко .... и едното и другото не съм го правил като диета. то и ако ми беше ясно нямаше да поствам такава тема.  :?

02.01.05
14:50

Нищо де, важното е лаф да става :D .
Сериозно казано, калорийния шок както вече съм писал, лично съм го пробвал и НЕ съм доволен от резултатите, специално аз де, при друг може да стане добре.
За НВД не е нужно да пиша, по темата има изписани терабайти както в този форум, така и в интернет.

BO

02.01.05
14:54

това инфо ми стига дето даваш.... че шока при теб не е подействал .. едва ли при лесноомазняем тип ще подейства също...така че няма да го пробвам.... а и да те питам Pars, ти препоръчваш ли НВД на лесноомазняемо телосложение?

02.01.05
15:00

зависи с каква цел ти трябва
- ако релефиш, то общо взето няма друга алтернатива, за нормален човек де;
- ако поддържаш - става, особено ако си лесноомазняем, може би е най-добрия вариант
- ако масираш - според мен за много малко хора НВД е подходящ режим за масиране, при всички положения трябва да си понапреднал, добре да си познаваш тялото и да си следиш липидния профил;

PS

08.01.05
09:23

За разнообразие влез в сайта на ivannikolov.com и виж той какво прави.

08.01.05
09:32

xxx
:wink:

BO

08.01.05
11:58

[quote author=“Slink”]xxx

Ти уби рибата... хвърли ни в джаза... но мерси все пак

08.01.05
19:09

[quote author=“Slink”]xxx

Хвала ,Хвала на “Такъви” постове

23.10.11
17:39

Аз го правя 3 дена разреждане и 3 дена зареждане.Аз не вярвам ,че ефекта от такива режими се състои в шокиране на тялото.Тялото отговаря с повишен растеж на мускулна маса  прз втория тридневен период ,защото е силно натоварено в момент ,когато е нямало въглехидрати и оттам не може да се адаптира с повишаване на запасите от гликоген,както става обикновенно.Защитната реакция в случая е повишаване на мускулната маса.Само,че е адски трудно да тренираш без въглехидрати в тялото.Докато пиша тези редове ,просто се отказах от последните 30 серии.Не мога..:))Не можеш да използваш и стимуланти,защото затрудняват разреждането на въглехидратите.Стероиди се вземат във втората част,по същата причина.В смисъл може да се използва постоянно стероид ,който не задържа гликоген,каято стромба ,например.

24.10.11
12:54

И аз правя нещо подобно,но малко по-различно от това,което е написал автора.4 дни от седмицата съм в калориен излишък,тогава тренирам силово във фитнес залата .През тези 4 дни се храня предимно с храни богати на протеин и високи количества въглехидрати (горе долу 2,5-2,6гр/кг телесно тегло протеин и около 4,5 гр/кг въглехидрати.2 дни в седмицата правя сутрин на гладно ,само на чаша протеин интервално кардио и в тези дни съм в калориен дефицит (не повече от 200-300калории).През тези дни приемам предимно храни.богати на протеин - горе долу около 2,8-3 гр/кг ,а въглехидратите и мазнините са по 1,2-1,3гр/кг.Последният ден,в който почивам от седмицата си ям както четирите дни със силова тренировка.Моята цел е да кача маса,но в същото време да не натрупвам по коремаи кръста(където най-често трупат мъжете).Спазвам всичко както трябва от 1 месец и за сега забелязвам известна промяна - пресата се откроява много по-добре отколкото преди месец (при все,че корем тренирам само веднъж в седмицата),а в същото време бавно ,но славно покачвам и работни килограми на базовите упражнения в залата.Но както отбелязах,правя всичко това от месец и мисля,че е много рано за някаква цялостна оценка на резултатите.
Поздрави.

Мнението беше редактирано от bk bm на 24.10.11 12:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1