Силите ми започнаха да се изпаряват?

11.04.08
19:09

Здравейте! На 17 съм, 192см, 83кг. От два месеца съм включил в програмата си и тренировка с тежести (досега го карах само на плуване). Не мога да определя какъв тип тяло имам, бързо трупам всякакъв вид маса, но и бързо свалям. Зимата не бях спортувал много много и от 2 месеца се чистя. Бях 88кг сега съм 83. Изчислих си дневните енергийни нужди, които бяха около 3500 калория. Направих дефицит от 500 и го карах 3 дена на 3000 и един на 3500 и така два месеца, добавих и тренировка с тежести, за да запазя мускулната маса и адски много кардио. 2 пъти седмично тренирам гърди, рамене, трицепс и корем и 2 пъти тренирам крака и бицепс. 1-2 пъти в седмицата тичам по 4-5 километра и минимум 2 пъти в седмицата плувам по 2 километра средно. Постигнах желания резултат. От няколко седмици започнах работа, защото трябва да спестявам пари и от тогава започнаха проблемите. 3-4 пъти в седмицата след училище (първа смяна съм) отивам на работа за по 4-5 часа (в началото имаше вдигане на тежки предмети и тн, но сега просто се състои в много ходене и никакво седене). Като се върна вкъщи ща не ща сядам и си правя тренировката. Но като че ли силата ми започна да изчезва и от хоби започна да се превръща в задължение, понякога дори мъчение. Тази седмица си дадох почивка малко и не съм правел нищо друго освен 2 пъти плуване. Доста добре ми се отрази почивката, но дори да си легна в 9 и половина както правя от няколко дена, пак не мога да се наспя. Реших да променя хранителния режим. Изчислих си по формулата, че имам нужда от приблизително 2100 калория дневно, след това умножих по коефициент 1.725 и се получава 3500, но при 3500пак се чувствам изморен.

За закуска ям по 100 грама овесени ядки и 500 грама кисело мляко + някакъв плод.
За обяд ям 4-5 белтъка и 1 жълтък + ръжен хляб и някакъв зеленчук.
За вечеря някаква лека салата от домати, краставици и извара.
Останалите 3 междинни яденета ги попълвам със сандвичи.
Храня се през 2 часа и половина.

Моля ви за съвети какво да променя.
П.п. Съжалявам за хаотичния пост, изморен съм..
Благодаря предварително на всички :)

11.04.08
19:31

Не знам колко са големи и какво има в тези сандвичи, но проблемните места са ти обяда и вечерята. Че дефакто ти нищо си не ядеш тогава. Вкарай малко ориз/фасул/леща/грах/картофи и т.н. и някакво месо - пиле, свиня, агне и т.н., малки пороции - по 100-150гр. от едното и другото. Примерно за обяд вкарваш 100гр. ориз ( вече като е сварен, тоест това е около 30гр. суров ) и 150гр. ( две средноголеми или една голяма ) свинска паржола. На другия ден 2 средноголеми картофа ( сварени ) + 2-3 парчета филе от пиле и т.н., разнообразявай. ;-)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.04.08 19:34.

11.04.08
21:31

казано от Kryptonite на 11.04.08, 19:09:

2 пъти седмично тренирам гърди, рамене, трицепс и корем и 2 пъти тренирам крака и бицепс. 1-2 пъти в седмицата тичам по 4-5 километра и минимум 2 пъти в седмицата плувам по 2 километра средно. Постигнах желания резултат. От няколко седмици започнах работа, защото трябва да спестявам пари и от тогава започнаха проблемите. 3-4 пъти в седмицата след училище (първа смяна съм) отивам на работа за по 4-5 часа (в началото имаше вдигане на тежки предмети и тн, но сега просто се състои в много ходене и никакво седене).

Според мен претренираш и това което усещаш е ефекта от претренирането .

12.04.08
08:14

Ако си на НВД увеличи мазнините и яйцата си ги яж със жълтъците.Мисля че храната ти е малко.При този режим който го имаш трябва здраво хранене.

Мнението беше редактирано от mihtar на 12.04.08 08:15.

12.04.08
16:48

Не съм на НВД, просто внимавам какво ям. Гледам да е здравословно. На колко да увелича приема си на храна? 4000? Това не е ли адски много храна и няма ли да ме върне там откъдето започнах?
mihtar, благодаря за съвета за яйцата, но единствената причина поради която ги ям без жълтъци е, защото повече от 2-3 жълтъка на ден е много вредно за жлъчката.
GH0$T, може би си прав, но досега не съм имал проблеми, един здрав 12 часов сън и съм в перфектно състояние, само че не мога да си легна в 6 вечерта : D
Значи увеличавам манжджите?
Аз не съм голям фен на добавките и тн, обаче смятам, че не се храня достатъчно пълноценно, затова скоро ще си купувам спирулина, смятате ли, че ще има полза от нея?

13.04.08
08:55

Увеличи качествената храна, увеличи почивката и разреди тренировките.

13.04.08
11:05

Еми никой освен теб не може да ти помогне.

Очевидно е, че си притенирал. Защото тренировките са ти били в повече, особено плуването те е гилотинирало. А освен това не мисля, че яденето ти е достатъчно. 100г овес на закуска с такава натовареност си е супер малко според мен. Аз дето по 10 часа на ден съм на бюро ям повече...  А тия кардиота са направо мазохисъм имайки в предвид, останалите неща които правиш.

Още нещо, което не е за пренебрегване - пролетна умора

Това което според мен трябва да направиш е:
- на увеличш бавния въглехидрат /картови, ориз, хляб, овес/
- да взимаш добри мултивитамини/не спортни, обикновени/ и някаква дабавка примерно аминокиселини
- да намалиш кардиото и да наблегнеш на упражненията ти в зала за маса.
- да се наспиваш

Ако успееш да балансираш всичко това, ще видиш, че не само няма да изнемогваш, ами и ще прогресираш. И междувременно, направи си 1-2 седмици почивка за да осмислиш всичко това и да се възстановиш. И незабравяй ,че ти трябва постоянство, от ден за ден нищо не става, ако не е предварително обмислено.

Успех

Мнението беше редактирано от tpd на 13.04.08 11:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1