10.03.04
17:31
Abe az li si vaobrazqvam neznam ama .... Ot 2 meseca nqkade imam zastoi v silata i v razteja :( zashto taka ?? kreatina veche ne mi pomaga mai ... razmenqm uprajneniq ,treniram intenzivno , spq ,qm ,no ... Kakvo trqbva da napravq ?? Kajete mnogo varianti s tren , qdene , dobavki ili i az neznam napravo ! :( Mnogo e iznervqashto da se skapvam postoqnno a da nqma efekt… 10x predvaritelno!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:16.
Пробвал ли си дроп серии ? Ако не си, пробвай ги, но не се престаравай - най-много по една серия за упражнение, обикновено последната.
Успех !!!
10.03.04
22:54
Eclipse, какво точно е ДРОП серия, за първи път чувам за такова нещо!!! :oops: :oops: :oops:
Дроп серията се нарича още разтоварваща серия. При нея изпълняваш нормална серия до отказ с определена тежест, като веднага след това сваляш от тежестта (дават го 30%) и продължаваш, без почивка. След това правиш още едно такова сваляне. Това е дроп серия. Правил съм такива серии бенч преса и лег екстензия и резултатът обикновено беше нечовешка мускулна треска на другия ден.
По-здрави !!!
10.03.04
23:24
И аз дето си въобразявам че много чета и знам имам същият проблем като мастер б и не мога да го реша(дроп сериите не помагат)
А иначе дроп серия е когато се стигне до отказ се маха част от тежеста и се правят още повторения до отказ,после може пак да махнеш и т.н,обаче трябва много бързо да става свалянето на тежеста.
Друго интересно е колко точно тежест да махаш ако махне от 2-5 кг тио може би ще можеш да направиш още 2,3 повт. а ако махнеш 6 и нагоре кг вече може да влезеш в броика 6 и нагоре повторения и съответно чрез различните броики повторения се получава различна интензивност.Дроп сериите се превеждат на бг разстоварващи(не е много благозвучно).
Ne znam kolko staj imash kato bilder i kakvi sa rusta i kilogramite ti. Pri tvoya slu4ai ima edna metodika 10x10 se nari4a i razbiva zastoia no samo ako si s pove4e ot godina staj v zalata ina4e prosto shte se razmajesh ot vdigane a nyama da ima realen rezultat. Drugo na koeto iskam da ti oburna vnimanie e 4e e vuzmojno da pretrenirash po princip tova e problem na mnogo trenirashti. Zna4i ako pravish mnogo serii ponamali gi i vij kvo se polu4ava, dai si vreme za po4ivka i ako se 4uvstvash otpadnal propusni trenirovka i po4ivai pove4ko. Ne se uvli4ai po razni superserii i tropane s mashini, vurni se kum bazisnite uprajneniya i digai tejko v ne pove4e ot 3 serii za uprajnenie i shte vidish dali ima rezultat v ramkite na 4 do 8 sedmici.
Значи с този проблем се е сбльсквал всеки и аз сьщо.Според мене най-добре е да починеш 1 седмица и да влезеш в залата сьс сьвьршено променена програма .Що се отнася до 10x10 това е много стара методика още от времето на Рег Парки едоста ефикасна,но и тежка за изпьлнение.Така че можеш да пробваш :wink:
11.03.04
11:41
Вижте пичове, дроп сериите са предимно за релеф. Можете да включите форсирани, частични, негативни повторения, пирамида задължително и ПОМНЕТЕ за маса сериите трябва да са с 6-10 повторения и да се изпълняват до 15 секунди МАКС. Другото, което искам да ви кажа е, че и аз си мислех, че съм в застой. Мислех, че ям прекалено много, но само така си мислех! Почнете да вземате шейкове (може да не са са протеинови задължително - Напр. аз си правя шейк от 100 гр овесени ядки, 20 гр протеин, 4 белтъка и малко извара; пасирам и пия, но това не е след тренировка). Трябва да се качва по 2 кг на месец, не повече. Не се заблуждавайте, че трябва да тренирате повече - истината е в яденето. а и още нещо - с яденето идва и силата !!!