Високо кръвно

13.04.08
08:59

Сутринта случайно майка ми искаше да ми премери кръвното и .. какво излезе 140/90.Бях шокиран.Нормалното е доста под мойто за 16 годишно момче.Ясно ми е, че при спортистите по-високото кръвно е нормално, но мисля, че мойто е твърде високо.Исках да попитам дали яйцата (по специално жълтъците) имат връзка с кръвното, защото от 3 месеца насам съм на 3 цели яйца на ден.Също дали бързите въглехидрати имат връзка с кръвното?
ПС - Утре ще ходя до болницата да го премерят и там, защото ме съмнява, че апарат е дефектен нещо..

13.04.08
09:03

“Твърде високо” не е! С какъв апарат го измери, защото ако е електронен - 10 пъти го измери и 10-те ще покаже различно. Иначе жълтъците не влияят на кръвното, а на холестерола, който също не е критерий за високо кръвно.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.04.08 09:05.

13.04.08
09:06

С обикновен апарат, не е електронен.На тях им нямам вяра.Значи проблем във въглехидратите/жълтъците да не търся?

13.04.08
09:13

Какви хр. добавки пиеш?

13.04.08
09:16

Не ползвам химия, не съм и ползвал никога.

13.04.08
09:23

Скоро четох една статия в забравих кой вестник, че днешния начин на живот предполага нормалните граници на кръвното налягане да са 130 на 90. 140 може да си вдигнал инцидентни, мери го сурин, обед вечер и виж как ще се движи. Няма място за притеснение, това не са високи стойности. И не на последно място - ти требираш, нормално е сърдечния мускул да “заяква” и да тласка кръвта по-силно... Под хранителни добавки имах предвид рода на креатина, разните му матрици, но експлоуд и т.н., защото след прием на 1 доза експолоуд при мен доста скача пулса, а и кръвното също. Поради подобни причини и креатин не употребявам.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.04.08 09:25.

Кръвното ако не греша, зависи и от водната задръжка в тялото на човек.

13.04.08
09:28

http://pramed.com/visoko_kryvno.htm

13.04.08
09:28

Стоянчо,
Химия казвам, на всичко което не идва като храна :lol: Иначе не ползвам добавки, не съм и ползвал.
Иване,
Не съм сигурен ще потърся нещо и за това.Приема ми на вода е нормален - 3-4 литра на ден.Не мисля, че това може да е проблем.

То може да поемаш нормално количество вода но в зависимост от солния баланс да задържаш определени количества.

13.04.08
09:47

Не може от еднократно мерене да си извадиш заключения. Трябва много дни по едно и също време да го мериш и едва тогава да направиш извода дали е високо/ниско/нормално. Освен това е много относително, много хора подсъзнателно се притесняват от самото измерване и вадят завишени стойности. Може да има куп причини, да не говорим че щом досега не си усещал (да, усещал - а не видял на хартия) проблеми породени от високо кръвно (няма начин да пропуснеш симптомите) не би трябвало да се тревожиш. Иначе жълтъците ти повишават HDL холестерола, което е фактор за добра сърдечна дейност и предпоставка за липса на сърдечни заболявания, така че не ги мисли тях.
edit : Сега се сетих - по принцип съм чувал, че през пубертета е нормално да има моменти на завишени стойности, като не го твърдя със сигурност, защото не съм чел нищо конкретно по въпроса. Но го имай и това наум.

Мнението беше редактирано от G33K на 13.04.08 09:55.

13.04.08
09:57

Симптоми на болестно състояние нямам, напротив - в последните няколко месеца съм в перфектно здраве.Имах някой други проблеми с корема и умората, но сега всичко е перфектно.Притеснения не мисля, че е имало защото просто всичко беше на шега.Ще направя опита с измерването няколко дни подред и ще пиша какво е станало..казвам пак, че силно ме съмнява за проблем с апарата ;)

13.04.08
11:14

А пулса ти в какви граници варира?

Аз съм със кръвно около 120/70 до колкото си спомням и пулс около 60. Сутрин имам тенденция към ниско кръвно налягане и според лекари които ме следяха това си ми е нермално състояние.

Така че незнам при теб, може пък това също да ти е нормалното състояние... Не мисля, че всички индивиди са правени по матрица и ако някой има някое леко отклонение в показателите трябва да се приема като нередно...

А най-добре си пусни едни изследвания, ако не си го правил скоро и имаш притеснения. Има показатели, които биха могли да дадът по ясна картина.

Не оставяй нещата така, ако имаш съмнения, защото имам един авеер, който прави тахикардия/над 100 пулс  в спокойно състояние/ от време на време и изобщо не му се ходи на лекар... Тъпа истирия.

Поздрави

Мнението беше редактирано от tpd на 13.04.08 11:45.

13.04.08
12:06

За пулса, мисля че е нормален 75-80 удара в минута.

Споко, кръвното се мени и според мен най - лошото време да го мериш е веднага след като си станал .Границите му са събрани и пулсът е бил забавен и след това оргнизмът почва да го компенсира и при моментно включване не се знае какво точно ще излезе..
Премери си поне 6-7 пъти кръвното през активния ден в рамките на 3 дни. Запиши си данните. Едно отклонение на кръвното нищо не значи. Не си бременен, че да застрашиш плода :)
Пък и 140 на 90 все още не е в опасни граници.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 13.04.08 12:49.

13.04.08
13:13

Ще кажа същото.Като си сънен всяко малко физическо усилие ще ускори пулса,може и кръвното да повиши.Трябва да го мериш след 2-3 часа за по-сигурно.Примерно по обед,следобеда,надвечер.Може да измериш на други от семейството.Ще видиш дали показва повече,някои апарати с времето стават неточни.Мериш кръвното седнал и отпуснат.При неуспешен опит измерваш най-рано след 2-3 минути.Не веднага защото е влошена кръвната циркулация и резултатът е неточен.Може наистина да имаш,като резултат от стягане на мускулите и кръвоносните съдове,и тонизиране на симпатиковата вегетативна нервна система.От нея пулса се ускорява,а съдовете се свиват.Казаното от Шишманов за течностите и солите в организма също може да е причина за измерената стойност.

14.04.08
19:48

Тука не сме лекари да ти даваме точно съвети, ама аз ако бях на твое място щях така спокойно да си потърся 1-2 добри лекари, не е нужно да е още утре... Но да поговоря с тях и те да дадът вече нясоки как би могло да се изследва състояните ти.

Сигурно нищо ти няма и само си лафим сега, още повече, че проблеми със сърдечната система дават симптоми, не минават така неусетно/най-малко главоболие/... но все пак подсигури се, за здравето ти е и превенцията е нещо много полезно.

Поздрави

15.04.08
08:09

Камък в бъбрека може ли да вдигне кръвното ?

15.04.08
08:25

Искам да попитам нещо за пулса. Чел съм че общо взето нормалният пулс варира между 60-80 удара в минута. Аз съм на 15 и пулса ми е около 80. Висок ли защото по биология си ги мерехме и на моите връсници им е около 67.

08.05.08
14:41

Емзо - Да може . Всякаква неустойка в бъбреците може да доведе до високо кръвно . Обикновено проблема е в бъбреците когато си премериш кръвното и на двете ръце и се окажат с доста голяма разлика (поне 15 разлика)

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32042/

при мен нормалният пулс варира между 65 и 70 и лекарката ми каза при ЕКГто,че за тренирано сърце това е супер

ВН

09.05.08
13:09

Ред, опитай да минеш на балансирана сол. Ако пиеш много вода и ядеш обикновена готварска сол, нещата не са ОК.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1