Калориен баланс - въпрос

15.04.08
17:56

Имам някои съмнение относно тази статия която прочетох и се опитвам да си изчисля калорийните нужди .
Значи по едната формула с коеф . 1.5 (4 пъти тренировки седмично) се получава  2769кал . Това е за поддържане на теглото нали така ?
А по другата формула (2.2гр белтък Х тегло и така нататък) се получава 3182кал . Това също ли се има предвид за поддържане на тегло или с тези калории качвам , с около 300 са повече от тези от горната формула .
Аз съм 186см , 72кг , 22год . Ще се храня на високо въглехидратна диета и целта ми е възможно най-чисто качване .
Мисля да почна да вдигам калориите постепенно (като по 100кал на 2 седмици за да се спра там където качвам , но все още сравнително чисто) . Въпросът ми е за моите данни от къде да почна и какво точно ми дават тези две формули горе ?
Благодаря предварително

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1