16.04.08
16:55
Имам огромно кръвно налягане по време на тренировка . Не съм го мерил колко е но по време на покой без да съм тренирал преди това ми е 140 горна . Мога ли да си го регулирам с таурин само ? ЩЕ има ли нужният ефект защото ми тече кръв от носа чак по време на аеробна тренировка (във фитнеса не тече) . А сега започвам да тренирам с максимални тежести от много време на сам и се предполага че това ще ми повиши още кръвното . . . Ако не таурина кажете нещо друго . . . С лекари ми писна да се съветвам . При доста лекари съм ходил и всеки ми говори глупости а уж “най-добрите от всички”
Лекарите само хапчета ще ти предпишат. Може да си вземеш омега 3 масни киселини. В момента имам един пакет и пише че подпомага сърдечно съдовата дейност. No Xplode и Nitrix на Bsn имат ефект на уголемяване на вените като “градиснки маркуч” и на теория трябва да ти спадне кръвното. Но за последното не съм сигурен
17.04.08
19:03
Недей да експериментираш с нокса и нитрикса, те не са лекарства. Намали месото за сметка на зелени храни; пий лимони.
Продължавай да тренираш и с времето тренировките ще ти нормализират кръвното. Не увеличавай тежестите, поддържай ги, докато кръвното ти стане стабилно. Твърде е опасно да си невнимателен с това. Няма да е прецедент млад човек да получи инсулт в следствие на хипертония.
17.04.08
20:28
Лекарите само хапчета ще ти предпишат. Може да си вземеш омега 3 масни киселини. В момента имам един пакет и пише че подпомага сърдечно съдовата дейност. No Xplode и Nitrix на Bsn имат ефект на уголемяване на вените като “градиснки маркуч” и на теория трябва да ти спадне кръвното. Но за последното не съм сигурен
Като гледам какви съвети се дават ми иде да си метна компютъра през балкона!
Към автора на темата - ако държиш на здравето си, се консултирай с ЛЕКАР, вместо да търсиш диагнози от непознати хора в интернет пространството!
Той питаше специално за таурина. Просто тва за нитрикса и експлоуда го видях в друга тема, че намалявал кръвно но и на мен ми изглежда абсурдно. Даже е по-вероятно да влуши нещата.
Мнението беше редактирано от Vasko на 18.04.08 08:28.
21.11.16
19:58
Горна граница 140 се счита за нормално. Важно е долната да не надвишава 85. По някой път първото измерване показва фалшиво завишени стойности, хубаво е да се измери три пъти и да се вземе средна стойност.
Във вашия случай може да пробвате със заместител на солта. При физическа активност е нормално да се повишава кръвното.