01.01.05
16:48
zdr pro4etoh nesto mnogo obezpokoqvasto za creatina!
Pro4etoh 4e izpolzvaneto mu moje da dovede do RAK!!!
nqkoi znaeli nesto povaprosa.az zapo4nah sega da go vzimam i tova naistina mnogo me opla6i.I oste nesto az stangi ne vdigam,treniram JUDO dali ste imam nqkakav EFECT ot CREATINA.
Преместена тема: Общи теми -> Хран. добавки
Променено заглавие!
Пиши на кирилица!
Прочети правилата!
vanisher
Сигурен ли си за правотата на изданието от където си прочел това? Нека някой по-компетентен да ти отговори с по-голяма точност, но досега от креатин никой не е умрял, освен това, ако беше толкова вреден нямаше да се използва толкова много. Досега във форума не съм видял някой да има такива оплаквания. Пиши на кирилица. И нека силата бъде с теб падауан... :lol:
01.01.05
17:05
и аз не сам 4увал такижа несте при креатина застото тея от моито джудо големите вси4ки пият оба4е виж това http://www.bb-team.org/stuff/000101.php наи накрая про4ети
Пиши без правописни грешки и избягвай 4,6….
vanisher
Има ефект от креатина за силата и издръжливостта и особено за Джудото мисля, че е идеален.
За рака и креатина все още никой не ми е дал да прочета научен доклад, така че не се шашкай толкова и ако го взимаш не превишавай предписаните дози.
[quote author=“AnaAkiN”]и аз не сам 4увал такижа несте при креатина застото тея от моито джудо големите вси4ки пият оба4е виж това http://www.bb-team.org/stuff/000101.php наи накрая про4ети
Пиши без правописни грешки и избягвай 4,6….
vanisher
Имаш основание да се тревожиш ако прекаляваш с дозите.Аз си взимах моите дози по схемата и оше мърдам :lol:
Това съм го чел много отдавна! Това както каза Дикси става при прекомерна употреба на креатин. Аз обаче използвам трикреатин малат, за който не е нужна зареждаща фаза както при монохидрата (при който приема е горе-долу опасно висок в зареждаща). Освен това както Слейд отбеляза научен доклад, все още няма от такива изследвания, така че бъди спокоен. Само внимавай с дозите. В момента излезе един нов вид креатин - креатин етил естер! Той не минава през черния дроб и не го натоварва, съответно и риска е по-малък. С удоволствие бих го пробвал, но в БГ за съжаление още не е пристигна (сигурно чак догодина). Ако някой иска да правиме партия по интернет да си поръчаме, съм навит :wink:
YODA. да питам! Доволен ли си от трикреатин малата? Наистина ли не задържа вода и наистина ли е по ефикасен от монохидрата? На каква фирма е.
От цялата статия това е най-важно: “neuromuscular disease experts don’t believe there’s evidence of health risks with creatine for people taking it in clinical trials”, кака че всичко друго са глупости!
Според мен това е най-важното:
“The statement released by the French doesn’t address the use of creatine by people with neuromuscular disorders who are under medical supervision. It’s aimed at healthy subjects attempting to increase their athletic performance. The AFSSA statement said that adverse events involving the digestive, muscular and cardiovascular systems of people taking high dosages of creatine have occurred. It also warned that impurities could exist in creatine that’s marketed to consumers.”
Т.е. това се отнася до хората в този форум. Имаше и още една статия, но нещо не мога да я намеря. Както и да е, там става дума, че ако се прекалява с количеството, и креатина може да има канцерогенно действие. Така че умната...
оффтопик: Енсиил, ти ще се сетиш кога да си пуснеш отговора: темата е била актуална преди около 6 месеца! :?
Аааааа, туй не го бях забелязал:)) ама си прав де. Другия път ще внимавам повече, пък и по-добре късно отколкото никога :)
От опит знам, че ако прекалиш с дозата креатин единствено получаваш ГОЛЯМО разтройство. :lol:
03.08.05
12:45
С колко прекали? Каква доза взе :P
Не се сещам колко беше ама взех преди и след тренировка, ама корема ми е малко лабилен и явно още не беше приключил с едната доза и втората му дойде малко множко. Май общо беше около 3 чаени лъжички.
[quote author=“mangala”]От опит знам, че ако прекалиш с дозата креатин единствено получаваш ГОЛЯМО разтройство. :lol:
Това и аз го знам.ама при мен беше щото го пих на гладно.
06.08.05
01:04
е, дано това с рака да не е истина!
[quote author=“mangala”]От опит знам, че ако прекалиш с дозата креатин единствено получаваш ГОЛЯМО разтройство. :lol:
Много добре действа за запек :oops: !
Точно това е дъвкано и преди много но до абсолютно точно доказателство не се намери имаше такова “проучване” в някъв институт