Каймакът - да се яде ли?

TE

16.04.08
20:06

Здравейте!

Лошо ли е, че изхвърлям каймакът от прясното мляко (селско, 100% качествено)? Само манзините от млякото ли се съдържат в него?
п.п. пусках търсене, но не открих нищо по темата.

В размисли ме хвърли и мен ... не помня да е дискутиран този въпрос преди или поне наскоро, а пък би ми било интересно да разбера повече. Картонените (тези от магазина) пресни млека не познават появата на каймак от тях и на прима виста си мисля, че е свързано с маслеността, но технолозите ще се включат с по-достоверна информация.

17.04.08
06:32

казано от The Exploited на 16.04.08, 20:06:

Здравейте!

Лошо ли е, че изхвърлям каймакът от прясното мляко (селско, 100% качествено)? Само манзините от млякото ли се съдържат в него?
п.п. пусках търсене, но не открих нищо по темата.

ЛИЧНО МНЕНИЕ:
1. Каймака... искам да те питам... хапваш ли си сметана. ако да... няма какво да се замисляш.
2. Качваш ли лесно мазнини? Ако не... не мисля, че има от какво да се притесняваш.
3. Каймака и в частност млечните мазнини съдържат важни хранителни вещества. И дори си миля, че понякога се прекалява с това....ОБЕЗМАСЛЯВАНЕ КАТО ЦЯЛО НА ХРАНИТЕЛНИЯ РЕШИМ. Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Освен това каймака на млякото е малко, не е толвако много, че да те притснява. Мазнините са лесноусвоими и хранителни. Предполагам, че много момчета сега ще ме заклеймят (е... за кой ли път), но аз винаги съм бил на мнение, че не подобен вид пълноценно хранене е проблема на хората и в частност спортистите, а по-голям е проблема с начина на живот. Заседналия начин на живот... и само на вода да караш, пак няма да ти се размине заболяване и т.н.
Според мен... ако нямаш проблеми с наднормено тегло, лесно натрупване на мазнини.. не се лишавай от каймака на млякото. Особено ако ти харесва.
Аз го обичам и никога не го изхвърлям. Противник съм на обезмаслените боклуци по магазините, макар понякога и аз да си позволявам да ги консумирам.
Дано съм ти бил полезен!
Успех!

BU

17.04.08
07:18

Една дума за каймака : отвратително... :sick:  :shut:

17.04.08
09:44

Аз като го има си го паткам без да се притеснявам - супер е!

17.04.08
10:18

Мляко обожавам особено прясно, мога да пия с литри(любима комбинация ми е прясно мляко с нещо сладко %-P ).А каймака ми е най противното нещо от дете направо ми се повръща.Предимство(поне за мен) е че повечето от сегашните млека в магазина са за директна консумация и не се налага да се  варят следователно няма каймак.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 17.04.08 10:20.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1