01.01.05
18:26
Наскоро реших с малко кинти да си избчкам едно балансирно протеинче 50/50 белт/въгл понеже ми писна да пръскам луди пари за продукти от типа “Serious MASS” , “MASS” и т.н.
Та значи зех си аз ultra whey pro на “primary nutrition” и малко малтодекстрин на същата фирма , проблема идва оттам че незнам начина на дозировка на малтеодкстрина . Дори на етикета не е описано.
Ако някой има идея нека сподели по колко грама от всеки от двата продукта ще направи идеалната доза балансиран протеин.
Иам намерение да го вземам около 3 пъти на ден ,
184см
87кг
... тренирам от 4 месеца ...
-малко справка-
ultra whey pro - na 100g , 80g протеин , 6 g въгл.
малтодекстрин - 94% въгл. (глюкоза 1.5% , малтотриоза 7.5% полизахариди 85%)—- бе с две думи отлиен източник на бавни въглехидрати 10x
А , сигурно няма да е лошо да добавя че целя покачване на маса :lol:
Ами сметни го бе, сега и математика ли трябва да преподаваме тука? Щом искаш 50 на 50 протеини въглехидрати, не виждам какъв ти е проблема да си изчислиш количествата от двата. Примерно, ако смесиш 125 гр ultra whey pro със 100 гр малтодекстрин, ще имаш съотношение на белтъчини към въглехидрати почти едно към едно (или 50 на 50). Мен ако питаш, смесвай всичко и не се занимавай с такива тънки сметки, безсмислено е.