17.04.08
18:21
Тренирам повече от година. Навсякъде съм постигнал за тази 1 година много добри резултати, но раменете просто не искат да ми растът. След тренировка за рамо и не го и чувствам нещо много изморено, може би не го тренирам добре или просто не ми върви.
Някой, ако може просто да ми напише примерна тренировка за рамо (упражнения и брой) Като има в предвид, че съм на 18 години, тежа 72кг и съм висок 1.70. И също така, ако някой може да ми даде съвет предно, задно и средно рамо на 1 ли да ги тренирам или в различни дни.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимОставяш рамото само в един ден и правиш следното..
1.Преси пред врат/зад врат/преси с дъмбели като редуваш през тренировка 4-5 серии
2.Разтваряне в страни за средно рамо 4 серии / Разтваряне на скрипец за средно рамо 4 серии
3.Разтваряне за задно рамо 4 серии / Хеликоптер от зад 4 серии
И рамото ти ще полети..за развитие на рамо ти трябват няколко основни движения като раменни преси, хеликоптер, разтваряне в страни и така.
17.04.08
19:10
Програмата на RedWalker ми харесва но бих казал, че може и още едно упражнение за предно рамо. Например може да редуваш вертолет отпред и повдигане на щанга/гири напред. Мисля, че това упражние може да го вмъкнеш след пресите като второ.
Може да прозвучи малко смешно, но как се прави този хеликоптер ? Най - вероятно упражнението ще ми е познато, но под това име не мога да се сетя как е...
http://www.bb-team.org/exercise/1195/
Това ти е хеликоптера(всички упражнения ги има на сайта), прави го за предно рамо, преси с щанга и разтваряне с дъмбели, задното рамо се товари с гърба и може да не правиш, зависи как тренираш гръб.
19.04.08
09:50
Искам да попитам ако не върви рамото не може ли да се измести заедно с трапеца в първия ден от седмицата. Примерно
1 ден - рамо,трапец
3 ден - гръб и бицепс
5 ден - гърди и трицепс
Ако не включваме крака,бива ли тая програма с акцент върху рамото?
21.04.08
14:10
казано от Kevin_Kostner на 19.04.08, 09:50:
Искам да попитам ако не върви рамото не може ли да се измести заедно с трапеца в първия ден от седмицата. Примерно
1 ден - рамо,трапец
3 ден - гръб и бицепс
5 ден - гърди и трицепсАко не включваме крака,бива ли тая програма с акцент върху рамото?
Без да коментирам решението ти да не тренираш крака-да,бива я.Тъй като трапеца и рамото работят до голяма степен заедно много сплитове са изградени по този начин.
21.04.08
18:26
Тренировката ми за рамо представлява рамени преси зад врат и по едно разтваряне за всяка глава и съм доста доволен
Пресите - с тежко, разтварянията с по-малки тежести, прецизно и с много малки почивки, не повече от минута, а когато редуваш ръцете може и веднага една след друга. Много добре пасват и дроп серии.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече