Лост и успоредка - всеки ден?

18.04.08
11:32

Вчера се зароди един доста неадекватен спор, но тъй като не съм 100% сигурен - реших да попитам тук за по-експертно мнение?

Ако се ограничиш само до лост и успоредка, без да ходиш във фитнес зала и следователно да използваш тежести - можеш ли да си позволиш да тренираш всеки ден ( поради по-малкото натоварване? ) или режима остава отново най-добре през един ден?

18.04.08
12:59

А, никакъв проблем няма да тренираш всеки ден на лост и успоредка.....едно време как мислиш са тренирали? Я питай по-възрастните? Лоста и успоредката са фундамент на гимнастиката, а тя все пак е в основата на всички теории за ОФП. Не забравяй и че има фитнес програми предвиждащи всекидневни тренировки.

ZO

21.04.08
14:12

Може би все пак е удачно ако си абсолютно начинаещ в тренировките да почнеш по-леко-да кажем,три пъти в седмицата,и постепенно ги увеличаваш.И в крайна сметка дори за напреднал е добре да има поне един ден почивка в седмицата.

Мнението беше редактирано от zoben_pitbul на 21.04.08 14:12.

21.04.08
18:23

Ден тренировка ден почивка е по-добре, дай възможност на мускулите да починат

21.04.08
19:01

През ден е най - добре, за да си сигурен , че си се въстановил. И все пак се наблюдавай - ако не се чувстваш изморен тренирай :)

21.04.08
19:18

казано от Amistad на 18.04.08, 11:32:

Вчера се зароди един доста неадекватен спор, но тъй като не съм 100% сигурен - реших да попитам тук за по-експертно мнение?

Ако се ограничиш само до лост и успоредка, без да ходиш във фитнес зала и следователно да използваш тежести - можеш ли да си позволиш да тренираш всеки ден ( поради по-малкото натоварване? ) или режима остава отново най-добре през един ден?

Да... по принцип може. Има подобна тема, потърси и виж какво е писано там. Но помисли, дали ще можеш да изградиш тялото, което желаеш!

27.04.08
10:29

Сам ще прецениш най - добре. Аз лично след добра тренировка на лостове, имам или слаба мускулна треска, или пък нямам сила на следващия ден за упражнения. Като почина, обаче, резултатите на тренировка са много по - добри. Ако се справяш, тренирай всеки ден  ;-)

28.04.08
06:33

от тук можеш да почерпиш опит: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3908

иначе това са мъжки упражнения, добре си се насочил.

06.05.09
15:31

za da rastat muskulite trqbva da im davash pochivka te rastat kogato si pochivat ne rastat kogato gi trenirash

06.05.09
16:00

Целите, целите и пак целите! Първо си определи целите. Аз лично съм имал период, в който съм играл на лост и успоредка всеки ден, но определно не съм целил размери. Хората тука ще ти обяснят разликата между видовете хипертрофия и това как се постига тя. Определено не е удачно,ако искаш да растеш да тренираш всеки ден, макар, че все пак всичко зависи от възстановяването, сиреч от възрастта, стреса, храненето, метаболизма, генетиката. Следователно, може да очакваш някакъв прогрес и в тази насока. За абсолщтна сила, гимнастическите упражнения също могат да се използват за основа, макар че отново при тях целта е друга. Общо взето според мен са задължителни за всеки атлет, пък дозиорвката нека да бъде според целите.

06.05.09
19:29

Аз лично незнам,как си представяте,че с лостове неможеш да изградиш едно,повече от перфектно тяло.Трябва ти активна тренировка.Не забравяйте,че тренира ли се мусколът расте.Но незабравяй и хранителният режим,който също е много важен.В седмицата можеш да почиваш поне 1-2(от лостовете) в която твоя почивка,можеш да включиш тичане + корем(аз специално така правя и съм доста доволен).Не 1 път съм го казвал,лостовете ме развиха,както физически така и психически!Лоста те прави жилка,докато от фитнеса излизаш тромав,като робот...(ТОвА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ,ПОПРАВЕТЕ МЕ АКО ГРЕША).Извинявайте за грешки ако има бързам и не се съобразявам много,а трябва...Дано съм бил поне малко полезен.

07.05.09
06:40

казано от amistad на 18.04.08, 11:32:

Не съм съгласен ,че натоварването е по-малко.Може да си направиш доста тежка тренировка на лостовете ;) Има писано,има филмчета и тн.Поогледай , но и аз съм против всекидневното трениране.При всеки е различно - при брат ми например ,който прави лостове почти всеки ден (много видове набирания,рядко кофи) има страхотен растеж.

07.05.09
11:34

Абе направо тренирай така..2 дена тренираш, 1 почиваш..колелото да се върти :)

ЦЕ

08.05.09
16:57

Аз по едно време исках да си кача бройките на набирания, кофички и лицеви и правих всеки ден. Нямах никакви проблеми като претрениране.

09.05.09
04:29

Според мен зависи от човека.При мен ден трениране ден почивка не дава добър резултат , мускулите за 1 ден не могат да си починат.3 дни тренировка 4 дни почивка или обратното е златната среда за мен.Зависи и от това дали имаш програма и някакви цели все пак.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1