18.04.08
11:32
Вчера се зароди един доста неадекватен спор, но тъй като не съм 100% сигурен - реших да попитам тук за по-експертно мнение?
Ако се ограничиш само до лост и успоредка, без да ходиш във фитнес зала и следователно да използваш тежести - можеш ли да си позволиш да тренираш всеки ден ( поради по-малкото натоварване? ) или режима остава отново най-добре през един ден?
А, никакъв проблем няма да тренираш всеки ден на лост и успоредка.....едно време как мислиш са тренирали? Я питай по-възрастните? Лоста и успоредката са фундамент на гимнастиката, а тя все пак е в основата на всички теории за ОФП. Не забравяй и че има фитнес програми предвиждащи всекидневни тренировки.
21.04.08
14:12
Може би все пак е удачно ако си абсолютно начинаещ в тренировките да почнеш по-леко-да кажем,три пъти в седмицата,и постепенно ги увеличаваш.И в крайна сметка дори за напреднал е добре да има поне един ден почивка в седмицата.
Мнението беше редактирано от zoben_pitbul на 21.04.08 14:12.
21.04.08
18:23
Ден тренировка ден почивка е по-добре, дай възможност на мускулите да починат
През ден е най - добре, за да си сигурен , че си се въстановил. И все пак се наблюдавай - ако не се чувстваш изморен тренирай :)
21.04.08
19:18
казано от Amistad на 18.04.08, 11:32:
Вчера се зароди един доста неадекватен спор, но тъй като не съм 100% сигурен - реших да попитам тук за по-експертно мнение?
Ако се ограничиш само до лост и успоредка, без да ходиш във фитнес зала и следователно да използваш тежести - можеш ли да си позволиш да тренираш всеки ден ( поради по-малкото натоварване? ) или режима остава отново най-добре през един ден?
Да... по принцип може. Има подобна тема, потърси и виж какво е писано там. Но помисли, дали ще можеш да изградиш тялото, което желаеш!
Сам ще прецениш най - добре. Аз лично след добра тренировка на лостове, имам или слаба мускулна треска, или пък нямам сила на следващия ден за упражнения. Като почина, обаче, резултатите на тренировка са много по - добри. Ако се справяш, тренирай всеки ден ;-)
от тук можеш да почерпиш опит: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3908
иначе това са мъжки упражнения, добре си се насочил.
za da rastat muskulite trqbva da im davash pochivka te rastat kogato si pochivat ne rastat kogato gi trenirash
Целите, целите и пак целите! Първо си определи целите. Аз лично съм имал период, в който съм играл на лост и успоредка всеки ден, но определно не съм целил размери. Хората тука ще ти обяснят разликата между видовете хипертрофия и това как се постига тя. Определено не е удачно,ако искаш да растеш да тренираш всеки ден, макар, че все пак всичко зависи от възстановяването, сиреч от възрастта, стреса, храненето, метаболизма, генетиката. Следователно, може да очакваш някакъв прогрес и в тази насока. За абсолщтна сила, гимнастическите упражнения също могат да се използват за основа, макар че отново при тях целта е друга. Общо взето според мен са задължителни за всеки атлет, пък дозиорвката нека да бъде според целите.
06.05.09
19:29
Аз лично незнам,как си представяте,че с лостове неможеш да изградиш едно,повече от перфектно тяло.Трябва ти активна тренировка.Не забравяйте,че тренира ли се мусколът расте.Но незабравяй и хранителният режим,който също е много важен.В седмицата можеш да почиваш поне 1-2(от лостовете) в която твоя почивка,можеш да включиш тичане + корем(аз специално така правя и съм доста доволен).Не 1 път съм го казвал,лостовете ме развиха,както физически така и психически!Лоста те прави жилка,докато от фитнеса излизаш тромав,като робот...(ТОвА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ,ПОПРАВЕТЕ МЕ АКО ГРЕША).Извинявайте за грешки ако има бързам и не се съобразявам много,а трябва...Дано съм бил поне малко полезен.
казано от amistad на 18.04.08, 11:32:
Не съм съгласен ,че натоварването е по-малко.Може да си направиш доста тежка тренировка на лостовете ;) Има писано,има филмчета и тн.Поогледай , но и аз съм против всекидневното трениране.При всеки е различно - при брат ми например ,който прави лостове почти всеки ден (много видове набирания,рядко кофи) има страхотен растеж.
07.05.09
11:34
Абе направо тренирай така..2 дена тренираш, 1 почиваш..колелото да се върти :)
08.05.09
16:57
Аз по едно време исках да си кача бройките на набирания, кофички и лицеви и правих всеки ден. Нямах никакви проблеми като претрениране.