Хей, здрасти!
Ами, не ме кефят много кръговите, защото са в разрез с моите разбирания за трениране. Оф, много е сложна работата с ума, но ще се превъзпитаваме, няма начин.
Корема ще го оправя, той не е толкова проблемен. Проблема идва от това, че нямам дефинирана талия. Мерките ми са 90/68/90, разбираш ли за какво става дума. Не казвам, че съм дебела, нито че имам супердебел корем, търпи се сякаш. Талия нямам - равна от горе до долу и единствения начин да я дефинирам е да претренирам косите коремни мускули и да не ям много, за да ги изям :-) Правите, обаче, не трябва да претренирам, защото ми се изкривява още повече гръбнакът. Та, ще работя по тези проблеми...
Болна съм! Хвана ме някакво морско грипно чудовище за носа, гърлото и целия храносмилателен тракт и не ме пуска. Лимке, твоята болест ще да е. ;-) Тренировката я отсвирих, за да мога по-бързо да оздравея. Иначе, ще се влача с дни наред.
Вчера почти нищо не ядох, но днес съм в ритъм вече и по-късно ще направя отчета.
Здрасти, пак!
Реших нещо, не знам дали е правилно. Меренето на храната, така или иначе присъства при мен, губя контрола иначе. Обаче, самото мерене е един от признаците на ХР-то, които по принцип трябва да елиминирам и да се влезе в някакво социално хранене, не на бройка, не калория по калория. Та, реших да меря само въглехидратите. Мерейки тях, няма да изгубя тотално контрола, но няма и да съм в калорийни рамки. А от друга страна, вече ми е пределно набито в главата колко грама е едно бутче(и горното и долното) или 1/2 гърди, колко грама е 1/2 авокадо, че всичко на всичко за деня имам 250гр. извара, независимо на колко я деля, че 50гр. филе=4белтъка=1 доза изолат... в смисъл такъв, че горе-долу ми е ясно какво би трябвало да ям. Ясно ми е, че някои от нещата бих могла да заменя с други, примерно 100гр. пиле с един шиш или пък 150 гр. месо - с две кебапчета. Предполагам, че няма как да преям с допълнителните мръвки и домати, които евентуално ще добавя за предъвкване. Ще пробвам докъде ще стигна по интуиция в социалното си хранене. За мен е много важно самото привикване към нормалното ядене, не ръщането към баниците и кифлите. Важно е и за децата ми, които трябва да възпитам в храненето.
Закуска - смески и извара, ленено олио 1 таблетка
После - ябълка
Обяд - макарони, пилешки гърди, 3 маслинки
Следобяд - кафе, теле и домат
Вечеря - салата, пушено пуешко филе, малко изолат 1/2 доза (не за нещо друго, ами хлапето поиска да пие “от шоколада” и като не можа да го изпие, трябваше аз да довърша...)
Нали не е вредно децата да пийват изолат?
Ха, днес записах големия си син на народни танци. Децата трябва да спортуват. Дано му хареса.
Уф, Уини, много вируси из тая Варна!Дано поне теб те пуснат по-бързо от мен! Че моето чудовище беше мн изтощително.
Добра ти е идеята за мерките и теглилките. Поне на мен ми допада :) И аз съм ги оказала...много равмиращо ми действа. Хубаво съм се вманиачила, ама необходимо ли е да се стига до чак такива крайност? На око е достатъчно добре - 50 гр сирене или 1 доат повече надали ще обърнат каруцата...Досатъчно съм странно като седна някъде и като започна да поръчвам “еди коя си салата без царевица и сос и + 1 яйце” , а пък и предствяш ли си като отида на обяд с колегите (да, аз често хапвам по заведения, което доста ми усложнява начинанието) да изкарам кантарчето и да започна да замервам :))) Съвсем ще ме обявят за брак :))) На око е достатъчно добре :) Давай и ти, да видим докъде ще стигнем!
Усмивки!
Вирусът още не ме пуща >:( Не ми е толкова зле, обаче имайки предвид повишения си пулс (то така става при болестите), не ми се прави кардио.
Мерките са малко нож с две остриета. А как ме влече кантарчето...
Пиша вечрашното меню:
Закуска - 60 гр.смески, извара(горе-долу 100гр.), ленено олио
Обяд - 60гр.ръжени спагети, 1/2 гърди
После - пуешко пушено, топено сирене, домати
Вечеря - свинско ребро, салата, горчица
Днешното по-късно ще го отчета.
Здравейте!
Покарах малко крос днес - 45мин.
Закуска - 60гр.смески и извара, ленено олио 1 таблетка
После - ябълка
Обяд - телешка супа( с няколко парчета картоф и доста парчета месо)
Тренировка
Следобяд - 1 кисело мляко 1%, извара
Вечеря - ръжени спагети с кайма и кашкавал
Брей, днес съм повече от човек на масата! Не е за вярване. Малко дето поомазах вечерята с тези въглехидрати... ама, айде ще се успокоявам, че са ръжени.
Относно вируса... И аз усещям, че нещата при мен не вървят към добро. Уча по 2 или 4 часа на ден в зала без никаква явна вентилация със 60-70 човека вътре. Сигурно една пета от тях имат кашлица. Може да е гадно, но за сметка на това е болестотворно... :)
Та, моя план е сега да се ‘допингирам’ системно с пчелно млечице и грам вит. Ц на ден в период на седмица - две. С това обикновено туширам всичко преди да съм почнал и аз да кашлям и подпръцквам жизнеотвърждаващо... :) Незнам дали подобен опит ще ти е полезен, но все пак да спомена, да чукна надърво ** от доста години нищо не ме е ловило...
Мерси за съвета, tpd! Ще опитам с млечицето. Това едно такова нещо на гранулки ли е или е течно? Виждала съм нещо от този сорт, но не мога да се сетя точно какво представлява.
Лошо ми е от спагетите :sick: Не смея да си легна.
Здравейте!
Снощи преживях ужасна нощ пред компютъра. Не знам от вируса ли, от спагетите ли... кошмар. И за да е пълен ужас, гледах един филм на Стивън Кинг - Мъглата. И как спах, не е истина! Вие вярвате ли в Армагедон?
tpd, млечицето разбрах какво е - течното. Гранулките са прашец...
Ама то се дебелее от това млечице! Абсурд е да го пия, тъкмо малко си нормализирах яденето сега остава да ми се отприщи и апетит някакъв зверски. Не. Вариант е да опитам само с вит. Ц.
Тренировка: крос - 45мин, след него - крънчове с диск 5 серии по 15-12. Голяма тренировка.
Закуска - 60гр.смески и извара
Обяд - от вчерашните ръжени спагети
Тренировка
Следобяд - черен императорски ориз с теле и горчица(много е як този оризец)
Вечерята ще е салата, извара, маслини или авокадо.
Здравей Уини, мила,
Още ли те държи вируса? Аз си посръбвам екстракт от грейпфрут за стимулиране на имунната система, но той май има превантивен характер повече отколкото да лекува :)
Тренировката ти е супер като за болен човек. Не се ли съпротивлява тялото като му взимаш от енергията, необходима за възстановяване?
Аз напоследък предпочитам да гледам лекички филми...трудно се навивам да гледам нещо по-сериозно :red: Малко ме е срам от мене си...но пък явно от това имам нужда :)
Как успяваш да си толкова дисциплинирана в хапването? Зная как де...с воля... научи ме и мен! Моля! :)
Уини, учуди ме с това “от млечицето се дебелее” :). Консумирам го от не често но от 2-3 години. Абсолютно никаква разлика в апетита не усещам. Храненето си е въпрос на навик и рутина. Изобщо няма да ти отваря апетит, освен ако не си го въобразяваш. Незнам дали на него се дължи но при вирусни проблеми мисля, че наистина помага. А научих за него от семейна позната, която каза, че е нещото което много й помогнало тъй като след бременност имунната и защита била явно много слаба и често боледувала. И между дурогото, изобщо не се пие а се приема в супер малки количества на капсули. В едно пакетче май има 20, пиеш ги за 1-2 седмици някъде.
Не разбирам защо тренираш след като не се чувстваш добре.
Няма какво да се вярва в Армагедон, той със сигурност ще настъпи. Чисто физико химически земята ще загине, в най-краен случай с избухването на слънцето, което е супер много далеч в бъдещето. Но мисля, че благодарение на “технологичния прогрес” това ще стане по-рано. В смисъла, който повечето хора влагат в тази дума. Иначе библейския смисъл е, че това е мястото където ще се състои финалната битка между доброто и злото и както и е тръгнало доброто ще загуби с баскетболен резултат резултат. :D
Всичко добро!
Здрасти!
@Лимке, хей, нищо ми няма вече. Вирусът уж ме пусна, обаче снощи ми стана зле на стомаха. Не знам защо... може и да беше от това, че ядох спагетите на вечеря, което не е привично за мен. Както и да, здрава се чувствам. А тренировката е супер лекичка, какво има. То това си само раздвижване :) А не, не ми взема нищо.
Яденето не ми е проблем вече. Това е най-големият ми успех! Как се справям ли, ами не стоя гладна. Успях да си изработя модел на хранене с ядене в часове. Това го правя вече от повече от година. Почвам, спирам, голяма мъка. По едно време си правех “зареждане” с любими храни, за да мога да понеса психическите трудности. А и сега неделята си ми е за лакомства.
Ям храни, с които да се нахраня. Не с мляко и ябълки ;-) И не огладнявам до следващото ядене.
Щеш, не щеш трябва да направиш нещо, когато в един момент започнеш да припадаш от 2 филии хляб, нали? Или дори от овесени ядки да получиш шок...От инсулина, имам предвид.
Не ям много плодове, даже почти не ям. Изобщо, избягвам всякакви захари и такива храни и количества, които биха ми повишили инсулина по някакъв начин. Алкохол - също не пия. Полудявам иначе. И не мога да спра да ям(и да пия, ако започна ). Оттърва ли положението, няма спиране.
Емоционалното ядене е точно като наркотика. Зависимостта не е от нищо друго, освен от инсулина. Готино е, ама после...
@tpd, това че се дебелее го знам от една майка, дето го даваше на дечкото, за да имал апетит. Не знам, аз не съм пила, но на бебо може да взема :) Това е идея! Щото той ми мъкне вирусите от яслите.
Мнението беше редактирано от Winnie на 03.10.08 16:45.
Е те майките правят какви ли не щуротии, като си въоразяват, че помага... това с апетита е поредното докаателство. Същото се отнася и до рибеното масло... ала бала. Незнам колко е възрастовата граница за прием от деца, може би е добре да се консултираш с лекар.
Здравейте!
tpd, ще питам. А, майките сме опасни :lol:
През уикенда - нищо интересно. Не ядох много много, затова не писах.
Тренировката днес:
5 мин. крос
наклони за талията - 2 х 50 бр.
широк клек/ римска тяга в суперсерии - 3 серии х 20бр.
адуктори от лег с тежести на глезените -2х3 х 20 повторения
абдуктори от стоеж с тежестите - 2х3 х 20 повторения
бисепсово с лост/ френско в суперсерии - 2 х 20повторения
бицепсово с чуков хват/ кик-бек с дъмбелчета - 2 х 15повторения
наклони - 2 х 50бр.
30мин крос
Хранене:
закуска - ръжени спагети с извара
после - ябълка, 2 аминокиселини
тренировка
след нея - пил. бутче, 1чаша леща
после - пуешко филе, малки царевички 1 консерва
вечеря - салата(естествено :)), извара, авокадо
Трябва да намеря място за няколко ядки в менюто си!
Ми така и трябва! Ако майките не са опасни, как ще има опасни бойни хлапета?! ;)
Тренировката ти много ми допада (макар и кръгова ;) ) - има си всичко и е динамична :) А гръбче и гърди ще включиш ли? Мисля, че не видях да си писала нещо за тях скоро... Може и да съм била разсеяна :roll:
Ядките при ябълката не ти ли се вписват? На мен, лично, навсякъде ми вървят добре... :)
Здрасти!
Майките... понякога са прекалено опасни. От най-доброто се озоваваш на дъното. Но, това е друга тема.
Дам, ще включа гърба и гърдите, евентуално в петък. Ами скоро не съм ги тренирала и не съм и писала. Нали си продадох машината :), но ще ги правя със свободните. Така или иначе ширина на гърба не ми трябва, имам си формата по рождение. Малко тяга, малко гребане и съм 6+. Аз ще тряба да се ориентирам към някоя зала скоро време. Ти къде тренираш?
Ядките, ядките. Последно като ядох орехи и кайсии, само не родих за трети път :red: Не знам, ако не са орехи, които ме надуват по дефолт, може и да стане. Пък може и само ядки, а ябълката преди трена. Трябва омега6.
Днес ще започна подобно на твоето меню, за да видя какви резултати ще се получат при мен. Хем и аз да пробвам сандвич “бонус” :).
Мнението беше редактирано от Winnie на 07.10.08 08:16.
Всичко трябва да се тренира...било то и развито по рождение...поне такова е моето разбиране :) Много са ми странни тези младежи в залите, дето правят само гърди и бицепс... Както и да е...И моето гръбче е добре оформено по рождение, но го мъча наравно с всичко останало :) А и искам да се науча да правя набирания! Само да не порастне твърде много докато успея да се науча хаха
Аз тренирам понякога в залата на работа, понякога в “Кубът”...на Македония се намира...имат перфектно работно време (от 07.00 до 22.00) - заради него и започнах да ходя там - едно време..преди да взема шоф. книжка и да открия бягането... ходех сутрин преди работа в залата :) Напоследък малко развалят дисциплината и затварят по-раничко, но предполагам, че сега през зимата ще се коригират...летните кръчми и дискотеки затвориха, сетиха се хората,че могат да се пораздвижват след работа :)
От ядките аз много меля кашу...спирачки нямам...та затова и не си го купувам вече :) Давай да изпробваме паралелно менюто и да си крадем идеи за манджи ;) Сандвичите са перфектни със сиренце и филе ммм.... Май е време за хапване ;)
Здрасти Уини :-)
По прочетох последните постове и нещо ми се струва, че си почнала по по-малко да хапваш? Знам, че си като калкулатор ;-P , но ти така добре ли се чувстваш с толкова храна? Радва ме факта, обаче че въглехидрата вече категорично не ти е враг. Кажи, че съм се сетила с цигарите какво стана?
пс Аднала съм те в скайпа, че не мога да отговарям на личните съобщ. тук поради техн. проблем.
Ей, Кифле, привет най-сетне ;-)
Не, не хапвам малко, хич даже. Чувствам се прекрасно на толкова храна - нито ми е много, нито - малко. А и успявам да си вкарам нещо “което всички ядат”, което ме натъпква още повече. Онзи ден не го гледай с ябълката и амините... закъснях с всичкото ядене и затова така стана. Инцидент.
А въглехидратите вече са ми първи приятели, не е за вярване, нали ;-). Ужас, не знам как съм тренирала на Дюканя - чисто е самоубийство.
Моля те, не ме карай да ям повече от колкото мога. Ти, ако ме видиш колко съм мъничка и с едни тънки кости... като увелича яденето и моментално всичко става на сланини. Че и ми е тежко. Има ли смисъл да се претъпквам? Не гледай какво пишат таблиците и нужните калории. Хората не сме таблици, нямаме еднакви разходи нито пък еднакви гени. Най-малко пък 3 типа. Всеки човек трябва да намери своя баланс, според мен и да се движи по него. Баланс и хармония му е майката ;-)
Ъъъъ, с цигарите пак провал :red: Нищо, пак ще ги борим по-нататък.
Ох, чакайте да се отчета днес:
Тренировка гърди-рамене-корем:
10мин. крос
раменна преса с щанга - 3 х 10повторения
вертолет - 3 х 10повторения
разтваряне настрани - 3 х 10повторения
дъмбели от лег - 3 х 10повторения
флайс с дъмбели - 4 х 15повтоения
предна лакътна опора - 5 х 30сек. с разтягане
крънчове с диск - 3 х 15 повторения
повдигане на краката и таза - 4 х 15повторения
крос - 20мин, 2 мин. стречинг
Всичко - 60мин.
Хранене:
закуска - 50гр. овес, извара, ленено олио
после - ябълка
обяд - сандвич “вита” - 2 филийки ръжен хляб “вита” с пуешко филе, малко фета сирене, 20гр. бадеми
тренировка
след нея - сандвич “вита” с извара и домат
вечеря - зелена салата, риба скумрия, скариди,маслини
Ето днес съм за похвала - всичките мазнини, всичките белтъци(почти) и всичките въглехидрати.
Хлябът “Вита” е по-добър от Бонуса. Малко реклама...
Мнението беше редактирано от Winnie на 07.10.08 16:46.
Здравей Уини,
Наистина ден като по учебник :) И готина тренировка, и храна по план :) Браво! :-)
Как ти се сториха сандвичите? Хем бързо, хем лесно, хем вкусно (според мен :) )
Напоследък и аз купувам Вита - по-вкусен ми е от Бонуса, като качество - не съм сигурна! Но по инерция си пишех Бонус... пък и като награда звучи хихихи Вчера купих от Пикадили един финландски много черен - днес ще пробвам и ще “донеса” :) Поне докато живях там, много ми харесваха хлябовете им - да видим в какво състояние стигат до България :)
Хубав ден!
Сандвичите са супер за ядене вкъщи и извън дома :) А, моля ти се, толкоз ми писна от всичко варено и италианско, че сигурно скоро няма да ги пипна изобщо. Иначе пък този хляб се оказа, освен всичко, и много перисталтичен.
Ето ме за днес, без тренировка:
закуска - 50гр. овес, извара
после - ябълка
обяд - 2 филии “вита”, пуешко, патладжан на скара (консерва)
после - 2 филии и 1 кисело мляко 1%
вечеря - зелена салата, 3 крила, гъби с масло
Кажи финландския хляб как е? Ако и хляба месят, както музиката правят, значи ще е супер:-) Харесвам, по-точно съм влюбена в една финландска рок-група.
Хехе, аз пък сега се радвам на варивата и италианските истории...оня-ден ходих в Пикадили на пазар...то голямо пазарене беше, 3 вида макарони и спагети, овесени трици, ленено семе, оризовки, житенки, сусам, консерви боб, грах и...всякакви други полезни и въглехидратни неща, които досега съм си спирала...голям кеф беше! като малко детенце бях! Ииииха!
Финландският хляб на мен ми харесва - по-силен, типичен вкус има. Но аз съм посвикнала с техните вкусове (т.е. посвикнала е силно казано, защото имат откровено извратена кухня, но поне ми е позната :), все пак 1 година живях там и оцелявах ;) Този хлебец са го сложили около Бонуса и Витата в Пикадили, в една синя опаковка, Fazer toast май пишеше на него :) Пробвай!
Коя е рок-групата?
Sonata Arctica е групата. Обожавам ги :)
А хлябът ... май съм вземала нещо подобно, веднъж купих един много скъп черен, кисел хляб, не знам точно откъде беше... но, определено не ми хареса. Дали не беше немски?! Ще потърся от този финишкия.
Ох, днес най-после успях да затътря мързеливия си такова до зала. Ама голям кеф ми беше и на мен.
Тренировка крака-ръце:
5мин. крос
странични екстензии - 3х30 за всяка страна
тройна суперсерия бедрено разгъване/ бедрено сгъване по 20повторения
тройна суперсерия адуктори/абдуктори по 30повторения
тройна суперсерия бисепсово, скотово/ трицепси на скрипец по 20повторения
странични екстензии - по 30 за всяка страна
крос - 30мин.
Всичко - 70мин.
Хранене:
закуска - 50гр. овес, извара, ленено олио
2аминокиселини
тренировка
2аминокиселини, 3 филии “бонус”
после - 2 филии “вита”, салата, останалата извара
вечеря - салата, 2 белтъка, пуешко, гъби(малко от снощните)
От ходене по улиците не успях да ям нещо свястно покрай тренировката. Добре, че в чантата ми се търкаляха някакви аминокиселини. Ужас - и в дамската ми чанта се намират добавки. Но, поне спасиха положението ;-)
Sonata Arctica….това не беше ли нещо много твърдо? Не знаеш,че са финци честно казано... ще направя 2ри прочит - може да си променя мнението ;)
Наистина ти е зле храната покрай тренировките, но не е болка за умиране...нали не е всеки ден ;) Дамските чанти, освен добавки, и сандвичи, кутии с храна, протеинови вафли, ябълки и какво ли още не събират... Ама моите са все едни голееееми чанти...половината мога да се скрия вътре, ако ми се наложи :)))
Ами мазничкото къде е, Уини? Спестяваш го само на нас или и на себе си?
Мнението беше редактирано от Limka на 10.10.08 12:38.
Извхаща ме за мазното :cheese:
Правилно си забелязала, че го избягвам. Така е. По принцип от мазното преживявам някакви хормонални катаклизми, които са ми голяма загадка. Всъщност, не са загадка, повишават ми се андрогените, естрогените и ми създават главоболия с яйчниците. Забелязах, че ако не го ям, ми е по-добре положението с яйцата. Ако пък не се тъпча и със сладко, положението е просто чудесно. Само че, не само храната е определяща сякаш. Първо място в класацията на виновниците е стресът. Ежедневният стрес.
Докторите ми изписаха пак прогестеронови таблетки, които вземам за втори месец от вчера и честно казано хич не ми е добре от тях... Депресират ме ужасно и ми е страшно трудно да овладея храната. Не мога и да се възстановявам като хората. Затова, не ме търсете следващите 10-тина дни :-)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Winnie на 10.10.08 17:08.