20.04.08
08:56
Здравейте!
Темата беше редактирана от Winnie на 12.08.08 12:12.
успех с начинанието!
радвам се, че ще имаш нов дневник - предния беше единствения чужд, който съм изчел от началото до края (че даже няколко пъти) :)
казано от FRANKO1 на 20.04.08, 10:04:
радвам се, че ще имаш нов дневник - предния беше единствения чужд, който съм изчел от началото до края (че даже няколко пъти) :)
Франко, това не го знаех... :red: . И аз се зарадвах.
Абе, Толио, аз пуснах снимки и при това не по шорти, ами още по-ачик - по бански! Ти къде беше, че не ги видя?
Ще ти задоволя любопитството:
тук
тук
Какво постигнах? Постигнах точково изчистване на мазнини, запазих и дори подобрих вида на задника си, който пък има склонност да изчезва. Запазих и гръдната обиколка. Излекувах болките в гръбнака си и се научих да се храня спортно и диетично.
Мнението беше редактирано от Winnie на 21.04.08 05:55.
21.04.08
10:13
казано от Winnie на 21.04.08, 05:54:
Пистолетът на пода, пред леглото, внася допълнителен колорит в снимката :-)
Иначе БРАВО за постигнатото - демострираш завидна форма!
Здрасти, Емзо!
Ами аз принципно нямам проблем с издръжливостта, но да кажем, че това е една от целите. А и ми омръзна сякаш предният модел на трениране. Високобемната тренировка с краката, по същество, пак си беше кардио-тренировка, топяща един вид. Но пък накрая влезнах в застой, претренирах и изобщо не ми беше наред нещо, та затова реших да сменя самия вид на натоварването в краката. В “щанговите дни” ще тренирам кръгово проблемните зони за тонус. И не само тях де, но обмислям още кое и как. :)
Владо, пистолети, пушки и танкове - колкото искаш се въргалят из нас. Това са две момчета, много луди при това... :-) Мама ще се постарае поне да ги научи да тренират и да бъдат отговорни. Обаче, ако не се занимавам с ей тези работи - трениране, хранене и всичко това, може би ще се побъркам тотално покрай тези дечурлига. Нямате си представа колко е изнервящо и натоварващо детегледачеството.
Днес е аеробен ден. Скачахме с Мая, хвърляхме къчове и подскачахме 1 час точно.
Храната също претърпява промяна. Ще изменя ротацията по следния начин: 2-3-1-2-3-1-2, защото сега аеробиката се явява по-лека тренировка, а кръговата ще ме изтощи.
Съответно в ден за кардио имаме средновъглехидратно меню, с оптимални калории:
Закуска - 60гр. овес, 100гр. извара;
Обекуска - ябълка, изолат;
Обяд - 60гр. макарони, 200гр. броколи;
тренировка
После - 150гр. теле, зелена салата;
Вечеря - салата домати и краставици, 150гр. извара, 1/2 авокадо;
Последно - кисело мляко;
Всичко - 1720кал.
Мнението беше редактирано от Winnie на 21.04.08 14:08.
21.04.08
19:54
Winnie, поздравления имаш от мен. Виждам, че си постгинала формата, която целиш, браво! Успех и с поддържката! Натрупания в поседните месеци опит ще ти помогне.
Само едно, защо затри стария дневник? Сигурна съм, че би могъл да бъде полезен на много хора. Не оставяш наследство на идните :)
По-скоро може да обърка някой.Всичко в него беше конкретно обособено за нейните нужди.
Поне аз така мисля :)
21.04.08
20:46
Че то колко неща има в тоя спорт, които са общовалидни. :)
emzo, склонна съм да се се съглася с теб, доколкото има практка да се копират дословно програми от приятели, познати, списания и прочее без да се мисли. От друга страна е винаги позлезно да видиш нечий чужд подход към нещата. Учила съм много и продължавам на научвам, четяйки чужди дневници. Знам как бих се чувствала, ако всички хора, чиито дневници чета, решат да ги изтрият.
Това беше моята идея зад въпроса. :)
казано от Tralfamadorian на 21.04.08, 19:54:
Winnie, поздравления имаш от мен. Виждам, че си постгинала формата, която целиш, браво! Успех и с поддържката! Натрупания в поседните месеци опит ще ти помогне.
Само едно, защо затри стария дневник? Сигурна съм, че би могъл да бъде полезен на много хора. Не оставяш наследство на идните :)
Мерси за хубавите думи!
Тралфи, предния ми дневник не може да бъде наследство за идните нормални хора. Той помогна на мен и някои мои подобни, дотолкова че да покаже как трябва да се храним и че не непременно слабата жена е хубава. Защото болшинството се мъчат всеячески да свалят и да топят, нали? А това, че го няма, не е чак такъв проблем, тъй като с въпросните подобни личности си кореспондираме и лично. Освен всичко, в началото си беше твърде объркан и както отбеляза Емзо, по-скоро можеше да отключи неприятности, вместо да помага.
Здравейте!
Мислих силовата тренировка да бъде в кръгов вариант, но после реших да е нещо комплексно и всеобхватно. Получи се много добре.
Наклони с дъмбел - 2х50бр.;
Крънчове с диск - до отказ;
Добро утро - 12бр.с 18кг и 3x12 с 20,5кг;
Римска тяга - 40бр. - 13кг;
Раменни преси - 2х15бр. - 15кг;
Изтласкване от лег - 2х12бр. - 18кг;
Пул даун - 2х12бр. - 25кг;
Глутеус ритник - 4х15бр. - 10кг.
Трицепсово на скрипец - 15бр. - 10кг;
Бицепсово с лост - 15бр. - 10,5кг;
Римска тяга - 40бр. - 13кг;
Наклони с дъмбел - 2х50бр.;
Крънчове до отказ с диск;
Повдигане на таза - 4х25бр;
Кардио - 30мин.
Храна - високовъглехидратна, с повишени калории:
Закуска - 60 гр.овес, 100 гр. извара;
После - 3 житенки, 1 кисело мляко;
Обяд - 60 гр.макарони, 100 гр.гърди;
тренировка
След нея - изолат;
После - 50 гр.ориз,150 гр.бутче;
Вечеря - салата, 130гр. бутче, 1/2 авокадо;
Всичко - 1900кал.
Мнението беше редактирано от Winnie на 22.04.08 16:30.
казано от Winnie на 20.04.08, 08:56:
Здравейте, отново!
През изминалите три месеца, успях да позаякна достатъчно, да пооправя изключително проблемното си хранене и най-вече да се самоопределя и в двете направления. Стопих доста мас и натрупах мускули, където трябва. А най-важното, което се случи беше, че се научих да се харесвам и обичам. Жената наистина трябва да е жена - да си има всичко и да няма излишно грубо претрупване.
Здрасти,
Леле мале, хората се опитват да постигнат тези неща цял живот и накрая повечето не успяват, а ти за три месеца си ги осъзнала...
Освен това, майка на две деца и с такова желание за саморазвитие и за това на околните... въйй...
Единственото което ми идва на ум е, че ще те дам за пример на моята приятелка и съм сигурен, че ще се вдъхнови и тя. Е разбира се съвсем деликатно, да не й се стори прекалено високо летвата и да я стресна. :)
Иначе ти желая достатъчно упоритост и за напред.
Забелязах, че ще търсиш маса и на пресата. Възможно е да ти е известно това, но пак да кажа. Ако още търсиш какви пропорции на натоварването дават най-добри резултати, силно те съветвам изпробваш преса с качени крака на някаква пейка/с 90 градуса в коляното и бедра перпендикулярно на земята/ и лека допълнителна тежест, колкото за 25 повторения. Много важно гръбнака не трябва да се сгъва, стремиш се да го правиш на 100 процента от тазобедрената става. Три серии. При мен това работи най-качествено от всичко. Като имаш в предвид, че съм минал през всякакви шантави методи, включително и 20/с тежест/ до 100-200 /без/ повторения на серия на римско столче/през Брус лийския ми период това :)/
Между другото същото с отнася и като правиш и сгъвачите отзад на гърба/излезе ми от главата как се казваха/. Може да погледнеш клип как правят движението гребците/давам пример с тях, защото при тях това е от огромна важност, не могат да си позволят грешки/. При добрите движението на на 90 процента от тазобедрената.
Поздрави и приятно прекарване
Мнението беше редактирано от tpd на 22.04.08 14:17.
Здравей, tpd!
Благодаря ти за похвалите! Ами дай ме за пример, не е чак толкова висока летвата, въпрос на гледна точка ;-)
Търся маса за пресата, за да ми държи гръбнака в правилна позиция. Трябва да развия корема си малко повече отколкото кръста. Нещо не мога да си представя, обаче, как точно ще трябва да се напъна с качени под 90 гр. ъгъл колене, и да се сгъна в тазобедрената става. Опасявам се, че проблема в пояса ще се обади. Аз гледам да щадя най-долните прешлени и затова не правя нищо, което ги товари. Нормални коремни преси ме контузват, това което си ми описал при всички случаи ще бъде пак контузващо за мен. Благодаря ти, все пак!
Поздрави и от мен
Сори сигурно кофти съм съм се изразил. Ето схема:
Движението се генерира от съкращението ма коремната мускулатура в зелено, който създават момент спряло тазобедрената става в синъо. Прешлените в светло синъо не мърдат, въпреки, че ти се иска, тъй като по този начин ще намалиш момента и ще стане по лесно.
В началото може да да ти е доста трудно на мускулите на корема, но започни с малки и чисти повторения. Кръста изобщо не битрябвало да се товари. Опитай съвсем малко, знам за кръста ти, но ако дори и от такова упражнение се товари, според мен може да помислиш за електро стимулация на мускулите на корема.
Кафявото е тежест в/у краката ти, да не литнеш.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от tpd на 22.04.08 16:02.
22.04.08
15:57
ХАХа много яка картинка :P
казано от asdfg на 22.04.08, 15:57:
ХАХа много яка картинка :P
Драснах за точно 5 минути, чак и аз се изумиш от себе си. :lol:
казано от tpd на 22.04.08, 14:11:
Леле мале, хората се опитват да постигнат тези неща цял живот и накрая повечето не успяват, а ти за три месеца си ги осъзнала...
Не, малко уточнение ще направя. Тези три, вече четири месеца, аз ги броя не като справяне с проблема, защото борбата с моя проблем е започнала преди доста време - преди около четири години. Тогава се заех уж да се образовам в храненето и да умувам и изпробвам разни диети. А тренирането ми беше ад, тренировки на гладно, обезводнена, обезсолена...не ми се разправя, че ще се хванете за главите.
Тези изминалите месеци са успешни за мен, защото са най-дългия период в съзнателния ми живот, в който не съм имала емоционално хранене/гладуване...представяте ли си? Какви периоди броя? И ще броя още смело, защото нямам никакво намерение да се връщам и крачка назад.
....Но аз се убеждавам за пореден път, че единствено спортът помага в такива ситуации, само че той трябва да е адекватен. Храненето се води от това как ще тренираш, при което респективно важи и обратното. За себе си разбрах, че без въглехидрати не мога. И не е въпрос на воля, просто е въпрос на организъм явно. И така, според яденето на въглехидратите нагаждам и тренирането си.
Не съм вярвала, че някаква си храна, без абсолютно никакъв атрактивен вид и вкус, може да върне нормалните ми човешки усещания. И не бързам много да се радвам, макар, че вътрешно съм в еуфория.
Благодаря ти за рисунката, много яко си го измайсторил. Ще го изпробвам, пък ако стане гаф, ще спра, какво толкоз :)
Мнението беше редактирано от Winnie на 18.05.08 06:13.
Здравейте!
Вчера беше някакъв вид НВД, което в моята диета изглежда ето тъй:
Закуска - 60гр. овес, 100гр. извара;
После - изолат;
Обяд - 200гр. извара с ягоди по рецепта на Питона. Белчо, страхотно е, благодаря ти! Това вече е любимият ми десерт. ;-)
Днес ще го пробвам и с кисело мляко.
Следобяд - зелена салата и 150гр. теле;
Вечеря - зелена салата, 1”Тон”, маслини, 3 парчета салам;
Всичко - 1650кал.
казано от Winnie на 24.04.08, 04:26:
Обяд - 200гр. извара с ягоди по рецепта на Питона. Белчо, страхотно е, благодаря ти! Това вече е любимият ми десерт. ;-)
После ще почерпиш ;)
Здравей!
Ще почерпя, разбира се!
Днес играх тае-бо с ластици. Все още имам ужасна мускулна треска от онзиденшната аеробика. Забравила съм какво е да подскачаш покрай щангите.
Яденето е следното:
Закуска - 60 гр.овес, 100гр. извара;
Обекуска - ягоди с 1 Герма 0,1%, също много добра комбинация :-)
Разходка с 3 житенки по път;
Обяд - 60 гр. макарони, 200гр. броколи;
полузаспало тае-бо
После - зелена салата и 150гр. телешко;
Вечеря - салата краставици и домати, 150гр. извара, 1/2 авокадо;
Всичко - 1750кал.
Тези празници ще ми объркат схемата тотално. Утре ще трябва да чистя като обезумяла, и както изглежда няма да мога да тренирам по плана. И с всичкото ядене на Великден не знам как ще удържам положението. Да взема ли да изкарам утре и в другиден на НВД и лека рестрикция, а в неделя да се наплюскам с каквото си искам? Така или иначе няма да се спра пред вида на козунака и шоколадовите зайци, ами поне да ги обезпеча предварително с малко лишение. Не виждам друг вариант.
Здравейте!
Великдена донесе за мен нови стари проблеми.
След завършването на топящия си цикъл имах намерение малко да посмекча темпото на трениране, да включа аеробни дейности хем за разнообразие, хем да не се натоварвам вече прекалено...но, май няма да стане. Аеробиката вече не може да ме задоволи така, както тежестите. Споменавала съм, че тренирането за мен е не само начин за разкрасяване, а и една превъзходна терапия за лудия ми мозък. Е, това което ми дава тежестта, не може да бъде заменено с никакво кардио. Имах някои амбиции относно аеробиките, но и те остават химера. Затова, драги ми читателю, Дидка грабва пак щангата и зарязва кардио-глупостите. Аеробиката не е за мен, явно прекалено съм се пристрастила към тежестите. Някой по-начетен, ако може да ми обясни, какво всъщност става в главата ми тренирайки, ще му бъда благодарна. А може би не трябва да я търся тази причина, важното е, че тренировката действа безотказно и ме успокоява. Връщам се към старата схема на трениране и няма да си правя излишни експерименти повече.
Това, дето си го бях наумила с яденето преди и по време на празника, не се получи. Толкова неща изядох, при това не само вчера, ами през всичките дни, като се започна още от петък. Не трябваше да променям тренировката си, кардиото ми докара нервни кризи, що така и аз не знам, но отприщи голямо ядене. Само ще ви кажа, че за три дни качих 2 кила. Пределно ясно ми е, че доста голяма част от тях е вода, заради всичките боклуци, които намлях, обаче не мога да се побера в кожата си, какво остава да я чакам да излезе сама. Затова днес топих малко и увеличих времето на кроса, та да се оттече тази пуста вода.
Крънчове с диск - 3х30;
Широки клекове/ римска тяга - по 50бр. в суперсерии с 13 кг., 2 серии;
Полуклекове - 40бр.с 23кг/ сгъване с един крак с 10кг. - 2х20, 2 суперсерии;
Кик-бек с 2х5кг./бицепсово сгъване с лост - по 30бр, 2 суперсерии;
Разгъване зад глава с дъмбел/ бицепсово с чуков хват - по 30бр, 2 суперсерии;
Крънчове с диск - 3х30бр;
Кардио - 40мин. Всичко - 80мин.
Храната не е за писане изобщо, затова по-добре да не я пиша. От утре ще съм сериозна, обещавам! :)
Здравейте!
Днес нямах тренировка, обаче пък имах страшно натоварен ден - ходене по Социални институции, където така и нищо не свърших. :P Явно всички са като мен - чакат последния момент, последните работни дни на месеца. Утре пак ще трябва да вися по опашки.
Водата ми се оттече веднага и си върнах нормалния облик, но ще държа ниски въглехидратите още няколко дни, докато се стабилизират нещата. А и съм се презаредила предварително.
Храната е НВД. Ето менюто:
1. - 100гр. извара, 1/2 авокадо
2. - 1 кисело мляко
2. - 60гр. от моите макарони, 100гр. извара
3. - 150 телешко, салата
4. - 150гр. извара, салата, 1/2 авокадо
между другото - репички
Всичко - 1500кал.
Здравейте!
Тази ми тренировъчна седмица малко се пообърка заради висене по опашки и подаване на глупости. Е, уж намалих тренировките на 3 и за днес реших да тренирам всичко почти. За петък остава пак топенето. Или пък да тренирам и утре и петък?! Ще видя с какво настроение ще се събудя утре сутринта :-)
Тренировката ми днес беше следната:
Наклони с дъмбел - 2х50бр.; 2 кръга
Добро утро - 12бр.с 18кг и 3x12 с 20,5кг;
Раменни преси - 8,8,8 с 18кг;
Изтласкване от лег - 10,8,8 с 23кг;
Пул даун зад врат - 10,9,7 с 30кг;
Глутеус ритник - 3х12бр. - 15кг;
Абдуктори - 3х15 с 5кг;
“Молитва” на скрипец - 4Х25бр с 20 и 15кг;
Повдигане на таза с тежести - 4х25бр;
Кардио - 20мин. Всичко - 80мин.
Храната:
1. - 100гр. извара, 20гр. орехи;
2. - 1 кисело мляко;
3. - 60 гр. макарони, 6 белтъка;
тренировка
4. - 150 гр. теле, 150 гр. броколи, салата краставици;
5. - салата домати, краставици, 150гр. извара, маслини;
Всичко - 1610кал.
Мнението беше редактирано от Winnie на 30.04.08 14:56.
Здравей!
Ето това, което направих вчера, беше много груба грешка - тежка тренировка и никакво свястно ядене. Ама така се получава, като изпусна края и се втурна като лудите...без да се съобразя с какво искам и какво трябва. Без да съобразя яденето и тренирането влязох пак в някакви обороти откачени. Менюто, описано в горния пост е непълно, защото вечерта го допълних с още неща. Толкова бях скапана, ама буквално парцал, че за малко не награбих шоколадите след вечеря. Добре, че имаше от макароните на дечко - макарони с извара, които много обича( ето плюсове за децата - от малки свивкват на полезните храни). Та, хапнах останалото от неговата вечеря + 2 Данонинчета и ми мина гладът за висококалорична храна. Ако се бях светнала по-рано, хем знам, че така става, щях да си взема нещо въглехидратно след тренировката, обаче нали съм дисциплинирана, не го направих. Е, поне се спрях на макарони, вместо на шоколада, за което съм много доволна от себе си.
Днешната ми тренировка се изключва от план, защото имах страшно много задачи, които трябваше да свърша, заради заминаването ми утре за София. И както изглежда и утре няма как да тренирам, лашкайки се половин ден в автобус. А пък не ми дават да тръгна с колата си, що така?! Нямат ми доверие. Щях да пристигна по-бързо...
Изключвам вариант за трениране вечер, затуй и утре съм пас. Ако много ме хване нервата, обаче, в събота може да си потърся някоя зала за разпускане. Мисля, че ще бъде идеален завършек на ребъртинга с Lumina. Но, не се знае и кой ще работи в тези много почивни дни. А само с две тренировки тази седмица, охлабвам положението. Оф, не знам... ще видя, няма да правя планове отсега, каквото стане. Може и да почина малко, няма да изгубя кой знае какво, нали?
Храненето днес по-бива, като за нетренировъчен ден е супер:
1.- 100гр. извара, 1/2 авокадо, 1 домат;
2.- 1 кисело мляко;
3.- 60гр. макарони, 100гр. гърди;
4.- зелена салата, 8 белтъка;
5.- салата домати, 150гр. дробчета, 1/2 авокадо;
6.- изолат;
Всичко - 1620кал.
Здравейте!
Отбивам се, само да кажа, че съм жива. Последно време ми е много спънато :smirk: с тренирането, защо ли?
В понеделник, взех че си смазах десния палец с вратата на колата. Ясно, че съм руса, ма не съм пък чак толкова сякаш, че да си сложа пръста и да затръшна вратата върху него...Е, това е най-ненормалната травма, която съм си причинявала. И заради тази глупава дейност, не мога да тренирам. Нищо не мога да хвана само с четири пръста. Най-нелепото е, че е именно десния пръст. Чувствам се полуосакатяла в момента, с много подут пръст, с посинял нокът. Че и боли ужасно.
Мнението беше редактирано от Winnie на 08.05.08 10:52.
казано от emzo на 08.05.08, 10:46:
Само кардио за тебе :Р
Ааа, Емзо, само на кардио няма да мина. Едно, че ме изнервя страшно, второ - губя килограми предимно от мускули. На края на деня огладнявам зверски и се тъпча. Кардиото отпада като самостоятелна тренировка :)
Аз си мисля, да се оставя малко да се поомазня, докато ми мине проклетия палец (пък той още повече се надува, вместо да се оправя...). След което да опитам друг вариант на трениране и друга ротация на храната. Примерно за един тридневен сплит - каква схема ще трябва да се измисли и какво хранене ще е оптимално за нея. Ще си направя експеримент, какво пък!
Аз съм доста специвичен тип метаболизъм, но все си мисля, че умерено силовите трениравки са много по-ефикасни за мазнинно изгарящи и същевременно запазващи мускулатурата от кардиотата. И други по-напреднали от мен има с такива мнения. Мисля, че чиста маса за аматъор може и без кардио. Друг е върпоса, че кардио тренирна е нужен за ежедневието, където пък екслозивност изобщо не ти трябва.
Относно палеца, сигурна ли си, че няма фрактура? Познавам хора, който ся си пукали или чупели нещо и си ходят така без да се замислят, че може да е счупено.
tpd, здравей!
Аз съм на същото мнение за кардиото вече. Абсолютно подкрепям становището на “напредналите”. Като самостоятелна тренировка, бих го използвала само сутрин, ако предната вечер съм прекалила на софрата :-)
Ами палеца не е счупен, мисля. Просто ударих лошо нокътя и сега е черен, чакам го да падне. Иначе, болката отшумява и от утре смятам да започвам тренировки. По-лекичко..
Здравейте! Върнах се към тренирането.
Днес, като за сакат човек, си направих доста прилична тренировчица. Ей, че ми е хубаво вече. А това тридневното отпада. Ще си тренирам, както преди, иначе ме съмнява, че ще пропусна някои важни елементи от тялото си.
Малкото почивка веднага се отрази на кръста ми. Веднага ме заболя пак. Между другото, прочетох в една книга, че шиповете се образували НЕ от приемане на много калций, а от липса на такъв. Ще трябва да откажа кафето, нали пречи да се усвоява калция...и как ще пуша без кафе? Ще трябва и пушенето да откажа, то пък пречело да се усвои вит Ц. Витамина и калция си зависели взаимно, много сложно стана... %-P Ще си ги поставя като бъдещи цели.
Тренировката:
Добро утро - 4х12 с 18кг.
Наклони настрани с дъмбел - 2х50, 2 пъти
Крънчове с диск 2,5кг. - 3х40
Широк клек - 40/ Римска - 40 с 13кг с 13кг. , 3 серии
Бедрено сгъване от стоеж с 10кг. - 2х15 за всеки крак
Трицепсово разгъване в суперсерии леко - 30пв./тежко - 10пв.,2 серии
Разгъване зад глава на дъмбел - 3х30
Крънчове с диск 2,5кг. - 3х40
наклони настрани с дъмбел - 2х50
Кардио - 30мин. Всичко - 85мин.
Храната малко куца, май...обаче имам много странични задачи и ме мързи да си готвя.
1. - изолат
2. - изолат
3. - 60гр. макарони, 100гр. извара
тренировка
4. - 60гр. ориз, 150гр. теле
5. - салата, гювече, 1/2 авокадо, зехтин
Мнението беше редактирано от Winnie на 12.05.08 17:00.
Здравей!
Днешната ми тренировка е следната:
Раменни преси с щанга - 3х8 с 18кг.
Разтваряне встрани - 3х8 с 2х5кг.
Бицепсово сгъване с лост - 3х10 с 13кг.
Чуково с дъмбели - 3х15 с 2х5кг.
Ритник за глутеус с каиша - 3х15 с 15кг. за всеки.
Абдуктори пак с каиша - 3х15 с 5кг.
“Молитва” - 3х20 с 20кг.
Повдигане на таза - 3х30 с 2х2кг. пясъчни тежести.
Накрая - 30мин. крос. Всичко - 70 мин.
Днес съм само на 1 кафе. Ще пия по едно кафенце няколко дни, докато отвикна малко по-малко. Обаче, кръвнишкото ми е доста ниско. Имам един чай Жен-Шен, ще го пробвам. Опасявам се, че ще ми подейства като онзи бърнър, който пих наскоро. :-)
Храната:
1. - извара 100гр. 20гр. орехи;
2. - 1 кис. мляко с разходка
3. - 60гр. макарони, 100гр. гърди
тренировка
4. - изолат
5. - 60гр. ориз, 150гр. бутче
6. - салата, 150гр. извара, 1/2 авокадо.
Здрасти Winni :) Поздравления за успеха, който си постигнала, чета дневника ти както и целия форум, но мн рядко пи6а. Исках да те питам какви макараони яде6, за6тото моята диета е доста строгичка, но се чудех дали не мога да си позволя да хапвам не6то подобно от време на време. Поздрави и успех :)
Здравей, cleo!
Първо ще ти кажа, че и на мен ми се види доста строго това, което правиш, но не смеех да правя коментари в дневника ти поради мои съображения. Защо се мъчиш?
Макароните са “Макрин” - има пълнозърнести пшенични и ръжени. Купувам ги от диетичния щанд на Пикадили. И двата вида стават за хранене преди тренировката. Имат нисък ГИ и те държат доста време.
Защо го правя- пробвала съм по няколко начина и знам, че поне при мен този действа най-добре поради ред причини-не се гордея с добра генетика, много години изкарах на ядене само вечер, вярно не съм била дебела, но целите ми в момента се различават доста от идеята да съм слаба като скелет. После пробвах с някакво по-често хранене, но никога не съм пила по повече от чаша вода и си докарах някакви стомашни проблеми. Сега смея да твърдя, че се чувствам доста добре и когато спазвам стриктно режима (защото все пак и аз съм човек, не съм безгрешна и от 4-те месеца, през които живея така на доста пъти съм хапвала разни боклуци) та когато го спазвам резултатите са мн добри.
Колкото до макароните- мерси много :) От доста време се чудя във въглехидратния ден с какво да заменя ориза- не обичам картофи, а овесените ядки няма как да си ги бъркам на работа. Кутия макарони ще спаси положението :)
казано от cleo на 14.05.08, 10:17:
Сега смея да твърдя, че се чувствам доста добре и когато спазвам стриктно режима (защото все пак и аз съм човек, не съм безгрешна и от 4-те месеца, през които живея така на доста пъти съм хапвала разни боклуци) та когато го спазвам резултатите са мн добри.
Ами, има си хас да не действа! Нали по подобна схема състезателите се готвят за състезание...как няма да действа. Въпросът е доколко е здравословно и докога може да поддържа. Но щом се чувтсваш добре, значи е ОК.
Днес си купих един хляб, много странен и бая скъп - 1/2 кило струва 3,60. Има цели зърна овес и лен и някакви други съставки. Не е лош, може да опиташ и от него. А и не е калоричен.
Мнението беше редактирано от Winnie на 14.05.08 12:24.
Бих пробвала, но по начало не обичм хляб- никога не съм обичала, така че лишението от него не е проблем. Благодаря за идеята все пак. Лек ден за сега, аз отивам на тренировка :)
Ми то не е и хляб дори, има вид само на хляб, в него няма сякаш брашно. Това са цели ядки и семена, смачкани и слепени във вид на филии. Много е странно, но е вкусно и по моя преценка има среден ГИ. Аз съм вече като истински захаромер. Ще го изпробвам утре преди тренировката, по време на която ще разбера какви са му показателите.
Днес нямах тренировка. Менюто ми е следното:
1. - доза изолат, разбит с 50мл.прясно мляко
2. - 60 овес, 100гр. извара
3. - 100гр. гърди, салата от печени пиперки
4. - 100гр. гърди, 70 гр. от този суровия хляб
5. - 50гр. орехи
6. - калкан и зелена салата(колкото изям :coolsmirk: )