Здравейте!
Тренировка:
Наклони с дъмбел - 2х50, 2 пъти;
Крънчове - 3х50;
Напади крачки с 2х7,5кг - 40бр./ Сумо тяга с 13кг - 50бр., 2 суперсерии
Бедрено сгъване - 3х20 с 10кг за всеки крак
Леко/Тежко разгъване на скрипец с трицепс - 30/10бр, 2 суперсерии
Френско с лост(само с лоста) - 3х15бр.
Крънчове с извивки - 2х50 за всяка страна
Кардио - 30мин. Всичко - 80мин.
Храната:
1. - 100гр. от суровия хляб, намазан със 100гр. извара
2. - 1 кисело мляко за из път
3. - салата: 1 зелена салата, 50гр. макарони, 120гр. червен боб, 2с.л. сусамов тахан, сол и оцет
тренировка
4. - доза изолат и 70гр. от онзи хляб
5. - зелена салата и калкан от снощи
Здравейте!
Излишно е да споменавам, вчерашния боб какво ми причини...не можах да спя от корем, който все още е подут. И поради тази причина, изобщо нямах никаква кондиция за тренировка. Аз сериозно взех да се замислям, на макарони и ориз ли ще я карам само?
Днес направих най-необходимото + кардио, поне да не съм съвсем капо. Гърба и гърдите - утре, евентуално.
“Добро утро” с 18кг. - 4х12бр;
“Молитва” с 20кг. - 3х20;
Повдигане на таза и краката - 3х30;
Кардио - 45мин. Всичко - 60мин.
Храната:
1. - 100гр. извара с 1/2 авокадо и изцеден лимон;
2. - 1 кисело мляко и 1 ябълка
3. - 100гр. гърди и 60гр. макарони
тренировка
4. - 150гр. телешко и 50гр. кафяв ориз, краставици
5. - салата, ..., сусам, маслини...(поправка: пържена цаца ядох, много е здравословно :lol: )
Мнението беше редактирано от Winnie на 16.05.08 15:51.
16.05.08
20:58
Здрасти Winnie! Предлагам ти да включиш рибено масло в следобедната закуска или към постничка вечеря, за да пооправиш омега 3 : омега 6 + 9 съотношението при ЕМК.
Владо, здравей!
Хубаво ще е да пия рибено масло, но преди правих някакви алергични реакции и ми избиваха огромни пъпки. Алергични или хормонални, не знам, но не ми понася, определено. Остави ги тези омеги, по-добре ще е по малко лен да си меля и да го слагам като подправка. А това хранене, следтренировъчното, умишлено е постно откъм мазнини. Вечерята изобщо не е постна - има доволно количество зехтин, маслини или авокада, сусамов тахан...има достатъчно мазнини, определено. ;-)
Да се оплача - стомахът ми е много зле. Снощната пържена риба ме довърши. Днес, събуждайки се заради него в 5.00ч. реших, че трябват кардинални промени в храненето ми, отворих “Зоната” и се заех да изчислявам пак диетата. Махам кафявия ориз за известно време, махам всичко грубо, ще си оставя само варения овес и макароните, те не ми се отразяват зле. Няма да е зле да опитам някой картоф.
Смятах, писах с таблиците на Бари, но ми се струва изключително малко, това което сметнах с крехката си телесна маса. Получават се 19.61%мазнини, което е 10.8кг. мазнини от общото ми тегло. Крехката ми телесна маса = 43.2кг. Това е сметката по книгата. Получават се смешните 1266кал. на ден.
Иначе, с друг калкулатор теглото ми без мазнини излиза 47кг.И с това тегло сметнах дневната нужда от белтъци, но пак е супер малко - 100 гр. протеин, 44.5 гр. мазнини, 133гр. въгл. на ден. Калориите са 1334.кал. И това ми се струва изключително малко, не знам как бих тренирала?! Изобщо, не ми се виждат много читави тези сметки зоновите...
После сметнах за 1500кал. дневен прием. Мисля, че това е балансът за моите килограми и моето тяло.
Белт. - 450кал.(112,5гр.)
Мазн. - 450кал.(50гр.)
Въгл. - 600кал.(150гр.)
Ето по този модел ще правя диетата. Аз съм я правила, всъщност, точно по тази схема и си се чувствах много добре. Пак си е зоново храненето, само че малко увеличено.
17.05.08
09:05
Winnie, тези системи за хранене (Зоната, Диетата на Дюкан, Разделното хранене, Кръвните групи) са направени за не спортуващи хора. Всички калкулатори там са съобразени с пасивен до умерен начин на живот. Ако се чудиш колко да ти мазнините има 2 начина да разбереш: калиперометрия и професионален уред за измерване на мазничко -> омрон, някой скъп мулти кантар (над 400 лв) и т.н.. Аз съпоставям и двата метода, щото има деликатни разлики. При настоящите ти сметки бих ти качил белтъка на 120-140 гр., с риск калориините съотношения да излязат малко извън зоната. Идеята е лека полека да постигнеш голям калориен цикъл, ядеш много, гориш много. По тази схема ще имаш високо активно тегло при нисък % подкожни мазнини. Лененото семе е добра идея аз го хапвах доста усилено преди време.
казано от Владимир Недков на 17.05.08, 09:05:
Winnie, тези системи за хранене (Зоната, Диетата на Дюкан, Разделното хранене, Кръвните групи) са направени за не спортуващи хора. Всички калкулатори там са съобразени с пасивен до умерен начин на живот.
Владо, не е точно така... човекът е дал коефициенти, с които се определя нуждата от белтъка. И аз в случая взех най-високия коефициент, който отговаря на разхода на хора, занимаващи се с двуразови тренировки :ohh: щях да падна, като се получи това 100гр. протеин. И на мен ми се струва супер нелогично, излиза, че масово хората прекаляват с тази група храни.
Белтъка го качвам много лесно с 1 доза изолат, който съдържа 24гр. - вдига се до 136гр. и готово. Не е проблем. Ами как да ям много и да горя много?! Яденето ми е трудно, многото ядене не ми понася особено и се получават гафове, които не искам да се получават. Иначе съм лакома, ама после е страшно...За мен и тези 1500кал. са чудесно балансирани и айретен ще туря и протеина, ще станат 1600. Пак не е като 1000, нали? %-P Не искам да се тъпча, а после да пия ранитидини...искам да си ям неща, които харесвам, макар и по малко. Днес си взех стафиди. Чудих се къде по точно да ги вместя, и тъй като ми се ще един гръб да направя, ги ометох преди тренировката, заедно с извара. Би трябвало да ги изгоря с тежестите.
Ами, калипер къде да търся? Питона ако има, ще ида да ме измери, че ми е наблизо...
Благодаря ти, за намесата :)
Здравей!
Ето днешния отчет за гърди и гръб:
Избутване на машина за гърди - 4х10 с 20кг.
Флайс с дъмбели 2х7,5кг.- 3х10;
Пул даун зад врат - 4х10 с 25кг.
Пул даун с прави ръце - 3х10 с 10кг.
Пуловър - 4х12 с 7,5кг.
Кардио - 30мин. Всичко - 60мин.
Храненето е почти в зоната. Само малко се различава от схемата в книгата, поради мои лични съображения покрай тренировката и разходките. И протеина е малко по-висок. Но все пак, ми се струва че е балансиран режимът.
Закуска - 100гр. извара, 60гр. овес, 10гр.сусамов тахан
По пътя - ябълка, 1/4 авокадо
Обяд - 100гр. извара, тахан, 50гр. стафиди
тренировка
След нея - изолат
После - 100гр. гърди, 50гр. макарони, 1/4 авокадо
Вечеря - свежа салата, 150гр. теле, зеФтин
Всичко - 1620кал.
ПП: Това хранене е много малко, не ми стига. Дописвам 100гр. извара за последно преди лягане, с което калориите стават 1700. Брей, тези книги с диетите, верно не стават за нищо. :coolcheese:
Мнението беше редактирано от Winnie на 17.05.08 18:54.
Здравейте!
Днешният ми ден беше леко разтоварващ в първата си част откъм хранене, защото предстоеше голямо ядене на вечеря. Преди мятах шоколадите в неделя, но сега реших да си направя нещо по-полезно и вкусно, с което да задоволя сладките си мераци. Забърках в една купа следните продукти:
1 кисело мляко - 2%
250гр. извара
2с.л. ленено семе
30гр. сусамова каша
400гр. ягоди
50гр. сушени смокини
60гр. ечемичени ядки(сварени)
Калории - 1057,8кал. (77гр.б/32,7гр.м/113,7гр.в)
Получи се страхотен балансиран плодов йогурт, с който се черпих на няколко хранения до следобяд. Не успях да го изям...Много е засищащо, определено. И гликемичния му индекс изобщо не е висок.
Вечерята беше жертвено агне на пещ. Много изядох от агнето, обаче! Още пуфтя...
Здравейте!
Днес сложих големите дискове на щангата за първи път, страшно са големи - по 10кг. И кляках. Не питайте как я метнах на раменете си, пънах се, мъчих се - не успях! Сетих се - качих я на облегалките на два стола и се наместих под нея. %-P
Ето отчета от днес:
3 суперсерии: клек - 30бр с 28кг./ бедрено сгъване - 2х20бр. с 10кг;
трицепсово разгъване на скрипец - 4х12 с 10кг;
френско права - 3х12 с 8кг.;
крънчове с пясъчни тежести на китките - 3х25бр;
наклони настрани - 2х50;
Кардио - 30мин. Всичко - 65мин.
Менюто:
Закуска - останалия от вчера йогурт, (пиша го 100кал);
Обяд - 60гр. макарони, 100гр. гърди, 50гр. стафиди, 1/4 авокадо;
тренировка
След нея - изолат
После - 60 гр. овесени ядки, 150гр. извара, авокадо;
Вечеря - салата, 150гр. теле, сусам, зехтин;
Преди лягане - 100гр. извара, сусамова паста;
Всичко - 1700кал.
19.05.08
16:39
казано от Winnie на 17.05.08, 10:58:
И на мен ми се струва супер нелогично, излиза, че масово хората прекаляват с тази група храни.
И е вярно. ;)
Здравейте!
Не съм писала, защото бях заета с малко странични неща. Странични, но все пак неща, свързани с фитнеса и храненето ми. Последните години, покрай диетите и храните, забелязах, че правя някакви ненормални инсулинови шокове от храни с малко съдържание на глюкоза. Случвало ми се е да направя шок и от 60-те гр. овес :ohh: и по-интересното е, че този шок ми действа и психически. По тази причина, се заех със задачата да разбера, кое е първото действие - яйцето или кокошката, инсулина ли провокира психиката ми или психиката - инсулина? С няколко кръвни проби и глюкозно обременяване се получиха резултатите, които удивиха ендокринокриноложката ми. Оказа се, че няма първо и второ, двете реакции са взаимосвързани и зависещи една от друга. При приема на глюкозата, количеството на отделения инсулин скочи десетократно, това при глюкоза = 1,5*килограм тегло. Лекарката ми каза, че не познава по-емоционален човек от мен и че такава реакция е характерна за много бурен темперамент. Лошото в случая е, че този инсулин задейства армия от много други хормони и се сдухвам в един момент. Забраниха ми да се храня за известно време с неща, които ми влияят по този начин, за да проследя реакциите на тялото си.
И тук увисва другия проблем - тренирането. Как да тренирам, не приемайки достатъчно въглехидрати? Или по-точно достатъчно, но не влияещи на инсулина. Какви да бъдат тези храни? До тук само ръжените макарони и спагети се вписват в графата с позволените.
Здравейте!
Идвам само, за да ви споделя едно обещание от мен пред вас - от днес съм официален НЕпушач. Пак, за пореден път се започва мойта одисея с тютюня :-) . Няма да мирясам този път, ще ги преборя тия смотани, миризливи отрови...
Няма да мога да ви пиша едно известно време сигурно, още от сега се усещам неадекватна, а и депресията няма да закъснее. Да се надявам, че този път ще устискам и на тъпи “комплименти” по повод килограми и обиколки. Между другото, точно това беше причината да пропуша предния път - няколкото качени килограма и коментарите по техен адрес...
Дайте ми съвет как да го предотвратя този път. Предполагам това, че е лято също е благоприятно, но и някоя добавчица няма да е излишна :)
Мнението беше редактирано от Winnie на 29.05.08 05:34.
29.05.08
03:49
казано от Winnie на 29.05.08, 03:25:
Здравейте!
Идвам само, за да ви споделя едно обещание от мен пред вас - от днес съм официален НЕпушач.
Честито !!!.Ами чувал съм за най различни хабчета билки и отвари които помагат да се откажат цигарите.Защо не опиташ да ги заместиш с нещо например ...с повече спорт :).Нещо което да те разтоварва както са го правили въпросните отрови.Гледай да не се поддаваш на разни безпочвени тъпи комплименти.А вчера като видях какъв спеч беше времето, вече нямам съмнения, че лятото ще е благоприятно както за спортуване така и за демонстриране на постигнатото по морето :).
казано от Winnie на 29.05.08, 03:25:
Здравейте!
Идвам само, за да ви споделя едно обещание от мен пред вас - от днес съм официален НЕпушач. Пак, за пореден път се започва мойта одисея с тютюня :-) . Няма да мирясам този път, ще ги преборя тия смотани, миризливи отрови...Уини,честито за решението ;-) Ако устискаш един месец, мога да ти честитя мястото в редиците на непушачите. Ще ти споделя моя опит. Когато отказах цигарите преди години, първо трябваше да се преборя с рефлекса да изваждам цигарата и да паля несъзнателно-по навик. Отказвайки ги винаги си носих цигари в чантата. Всички пушачи знаят,че когато човек знае ,че няма цигари в себе си-най-много му се пуши. Так,че винаги имах в себе си и знаех, че ако реша винаги мога да си извадя една-но все пак исках и да ги спра. често си вадех цигара когато много ми се пропуши и си я държах в ръката и симулирах “дръпване” без да я паля. Може да ти звучи смешно, но много помага-повярвай ми. това е за борбата с вредния навик да държиш цигара в ръцете си. А за нуждата от никотин- намери начин да компенсираш с нещо друго. Аз лично си купувах ....близалки с дъвка :lol: Е,знам че това няма да ти хареса, но ти ще си намериш твоя начин. не съм сигурна,че спорта ще ти помогне. Мисля,че след това ще ти се пуши още повече.УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО!!!!
Дам, имам заместители - никотинови лепенки и дъвки. Джени, това с цигарите в чантата, при мен няма да има положителен ефект, имам ли цигари - пуша непрекъснато. Аве, какъв 1 месец, аз съм изкарвала много повече и пак пропушвам, само някой да ми каже, че съм надебеляла и започвам. Тоя път ще го набия, обещавам. И без друго ще бъда по-яка и с по-тежки ръце... ;-) Няма стартегии, въпроса е да си го поставиш като цел. А тренировката помага, Джени. Как ще изгоря толкова калории, имай предвид, че нон стоп ям, остава и да не тренирам... то единствено ще п...правя това, което е най-лесно. Не само ще тренирам, ами няма да спирам. Ето моята стратегия:
- всяка сутрин кардио за засилване на метаболизма, 30 мин. на гладно.
- всеки следобед силова тренировка, 5 пъти седмично по-точно.
- добавки: аминокиселини, л-карнитин, витамини, протеин, някакъв бърнър( не знам още какъв..)
- без строга диета засега, като се старая да ям въглехидратите в първата част на деня, а после - зарзавати и меса. Колкото поема - толкова. не искам да се травмирам и от калории допълнително. Аз мога да си представя колко ли ще изям, ама хайде...А, направих си една интересна ярма вчера - равни части овес, ръж и ечемик. ГИ-то е сравнително ниско, а вкуса не е толкоз отвратителен като на чиста ръж или ечемик.
- чайове и води по много. Набърках си една кана със зелен чай и Жен-шен. Е туй ще сърбам по цял ден вместо тютюнец.
Учудващо за мен, не съм толкова отнесена. Даже съм си много добре :)
Правя официално изявление към заинтересованите:
По моя молба, Димитър Михайлов върна темата ми за шортите, която беше доста актуална доскоро( до преди да помоля модератор да я изтрие). Поисках я обратно, защото ми е нужна и защото няма смисъл да седи архивирана реално. Големите тайни, няма що...Опасявам се, че информацията в нея ще ми помогне много в следващите месеци, докато се налага да се боря и с килограмите. А онази тренировъчна стратегия е просто най-добрата за целта. Линк към темата се намира в подписа ми.
Благодаря на Димитър Михайлов!
Мнението беше редактирано от Winnie на 29.05.08 10:01.
Winnie
аз не пуша доста време.Отказах ги от раз! Думичката цигари буквално я изтрих от главата си.Игнорирах ги в съзнанието си ,престанах да ги виждам,престанах да усещам цигареният дим .Опитай така!По-смело!Лепенки,залъгалки али-бали ..излишно е.Всичко е в главата.
Това с игнора работи и за подмятания от всякакъв тип;-) Бъди малко темерут де! :-P
Аз зная,че ти ще се справиш!;-)
п.п.
Тц-тц-тц я виж кооолко писаници за едни цигари,те дори не заслужавта да им се обръща внимание ;-)
Браво, Дидке, действай!
Имам приятелка, която ти е фенка и сега покрай новата ти цел току виж се е отказала и тя. Давам те за пример непрекъснато, така че няма да се отказваш ;-P :-)
Благодаря ви!
Тигра, няма да се дам, но ще пиша и ще се поздравявам и сама ако е нужно. Като ми се допуши много, ще влизам тук и ще си гледам аватара, представяйки си, че аз пуша тази пура. Не, тия цигари са голяма краста, определено не е лесно да се отучиш. По въпроса с темерутлука, ако беше някой олигофрен насреща ми с комплиментите, нямаше да му цепя басма. Обаче, тук става дума за баща ми, който все ме гледа къде съм качила и къде съм свалила, пък той самият не спира да плющи. Но, както казах, ще се сбия и с него, ако е нужно. :coolgrin:
Няма да се спра, обещавам и няма да разочаровам приятелката. Их Ели, че ме е яд, зарад онези издънки, можеше да станат много хубави неща...
Тренировката беше малко хибридна днес, но нали не бях тренирала повече от седмица. Да ви разкажа ли какъв куриоз ми се случи последните дни и защо ме нямаше? Елена знае, между другото... Тръгнах да уча за персонален инструктор по системата на Корфит. Обадих се в София, записах се и доволна и наперена заминах. Обаче, се оказа, че курс няма да има и само съм се поразходила един път от Варна до София, втори път - в най-големия трафик от Света Троица до Бокар. Ей, призля ми... Но пък положителното в цялата разходка беше чудесното изкарване в компанията на Кинча Пеева (Lumina), на която често гостувам. Тя ми е повече от терапевт. Покарахме рикша в южния парк и по живо по здраво се прибрах безславно на другия ден. Но няма нищо, пак ще извадя някакъв кетап по-нататък. Тук по хотелите, има достатъчно полета за да се изявя като инструктор.
Та, днес тренирах колкото да се раздвижа. Пак не е малко, сякаш...
Сутринта - 30мин. крос на гладно;
Следобяд:
“Добро утро” 12пв с 13кг./ Раменни преси 12 пв с 13кг., 4 суперсерии
Широк клек 50пв с 13 кг./ Римска тяга - 50пв с 13кг, 2 суперсерии
Клек 30пв с 28кг./ Бедрено сгъване с 1 крак 20пв с 10кг.
Глутеус ритник с каиша 2х15 с всеки с 10кг.
Крънчове с диск зад врата - 4х25пв.
Наклони настрани с дъмбел х50бр.
Кардио накрая - 30мин. Всичко - 70мин.
Храната е ужас - до обяд имах само едно свястно ядене от смески и извара, всичко останало беше сладости, не много, но слладко. Да се надявам, че с тренировката съм изгорила 1 кроасан, 100гр. сушени кайсии и 100гр. медени рингчета. Пък и да не съм, сега няма да го мисля. Диетата започва от понеделник, дотогава няма да се ограничавам. След тренировката следва зелена салата с 1 “тон”, а за вечеря - салата, извара, маслини и зехтини...предполагам :red:
Здравейте!
Денят ми започна пак с 30 мин. крос вместо цигари. Следобедната тренировка трябваше да е гръб-гърди според плана, но не можах да си изпълня нормата. Наложи се да прекося Варна напречно( за тези, които имат представа - от Цветния до морската зад ФК) два пъти пеш с количката - веднъж надоле и после нагоре :cheese: . Страшно се изморих и не успях да тренирам следобеда с щангите. Ааа, този път, дето го бия пеш, скоро ще го зарежа. Писна ми!
Храненето сякаш по го бива:
1 - 60гр. смески, 100гр. извара, сусам
2 - 1/2 кило кайсии по пътя
3 - 1 цяло бутче с ориз(не знам колко ориз)
4 - 3 хапа аминокиселини и орехи
5 - зелена салата с кисело мляко
Е, не съм хапвала сладки неща, което си е за похвала. Не пуша още, не ми се и пуши, което пък ми е чудно. Нещо ми има явно, щом не ми се пуши. Обаче, перисталтиката ми е много зле и коремът ми е подут като че съм в петия месец бременна. Не съм бременна, да не си помислите нещо :-P Знам, че белтъка е малко, но не мога нищо да поема повече.
ПП: Успях да си вкарам и една салата с извара за последно :)
Мнението беше редактирано от Winnie на 30.05.08 18:39.
Здравейте!
Още държа фронта с цигарите, не е за вярване. Но, килограмите се качват със скоростта на светлината. Имам чувство, че съм плондер, пълен с вода и мас. Какво да правя, е големият въпрос!? Ясно е, че ще продължавам с двуразовите всекидневни тренировки. Минавам на кръгов вариант ръцете и краката и ще изпробвам нещо, което скоро не съм правила - ще сменя местата на тежестите с тези на кардиото и ще започвам следобедната тренировка с крос. Какво, мислите, че ще се изгори? И понеже така и така ще кача, защото непременно ще кача, реших да направя един цикъл с креатин, поне да качвам ефективно. В същия ред и горейки, да не изгоря и мокрото заедно със сухото.
Тренировката беше следната:
30мин. крос
“добро утро” - 12бр. с 18кг;
раменни преси с щанга - 10бр с 18кг;
широк клек - 50бр. с 13кг;
римска тяга - 50бр. с 13кг;
пул даун пред гърди - 12бр. с 25кг;
избутване на машина за гърди - 10бр. с 25кг;
трицепсово разгъване на скрипец - 30бр. с 5кг;
бицепсово на скрипец - 30бр. с 5кг;
широк клек - 50бр. с 13кг;
римска тяга - 50бр. с 13кг;
пул даун пред гърди - 12бр. с 25кг;
избутване на машина за гърди - 10бр. с 25кг;
трицепсово разгъване на скрипец - 30бр. с 5кг;
бицепсово на скрипец - 30бр. с 5кг;
стречинг - 5 мин.
Всичко - 60ми.
Хранене и тренировки:
30 мин.кардио на гладно
след него - 3бр. аминокиселини;
Закуска - 60гр. смески, 100гр. извара;
Бебешко кардио - кисела ябълка;
Обяд - 50гр. макарони, 100гр. гърди;
3бр. креатин пируват, 3 аминокиселини
тренировка с тежести и кардио
3 аминокиселини
Вечеря - 150гр. теле, 50гр. макарони, 2 домата;
Последно - свежа салата, 150гр. извара, маслини и зехтин
Течности - 1,5л. зелен чай, жен-шен и лимон и над 2л. вода.
Мнението беше редактирано от Winnie на 03.06.08 16:40.
Здравейте!
Ето днешния отчет. Малко не е за писане, но нищо.
Тренировка следобед:
30мин. крос
наклони настрани с дъмбел - 2х50; 2 серии
молитва с 20кг. 20бр./ глутеус ритници с 15кг. 2х12бр. - 3 суперсерии
крънчове за последно, до отказ
Всичко - 50мин.
Хранене и тренировки:
кафе и 2т. бърнър
30 мин.кардио
след него - 3т. аминокиселини;
Закуска - 60гр. смески, 100гр. извара;
Бебешко кардио - 1 ябълка и 50гр. сурови лешници;
Обяд - пилешка супа(без течността) и салата;
3т. креатин пируват, 3 аминокиселини
тренировка 2
3 аминокиселини
Вечеря - салата, 150гр. извара, сладолед... и след него солети и лешници, след които вече нищо повече не успях да ям. Оф, само дано не си отворя пак ХР-то. :smirk:
Здравейте!
Днес, малко позасрамена от вчерашните си лакоми изяви, обявих война на сладкото и сладоледа. Явно наистина не трябва да се ограничавам, а да се лишавам тотално от тези неща. Но въпреки всичкото ми безразборно ядене, съм само 1 кило отгоре откакто не пуша. Това е обнадеждаващо засега. Ако успея да се устискам да не ям каквото ми падне, може и да не надебелея прекалено.
Менюто по го бива, като изключим луканките по обяд. Сряда е “нетренировъчна”, само със сутрешно кардио.
бърнър
30мин. кардио
3т. аминокиселини, 3т. креатин
закуска - 60гр.смески и 100гр.извара
Обяд - зелена салата, по малко кашкавал, суджук и луканка
По някое време - пиперка, натъпкана с извара( ето това е моят сладолед)
Вечеря - 2печени свински карета, 1 купа зелена салата
Здравей !
Аз също съм голям фен на сладкото просто почвам да треперя като гледам всичките вафлички, тортички, сладоледи и сладкиши като влезна в някои магазин. Опитай когато усетиш, че няма да утраеш без сладко да хапваш една протеинова вафла ... мен ме засища за ден, два.
Бъдете здрави !
Драго, мерси за съвета! Аз не треперя пред вида на сладкишите, не. Проблемът ми е, че само с опитване не минавам. Или всичко, или нищо е максимата ми и в яденето, и в пиенето, и в каквото и да било... сладките неща ми отприщват лакомията после и нямам спиране, това е. И с прот.вафли така става, просто не бива да ям подобни изобщо.
Белчо, креатинът е супер! Не само, че нямам грам излишна вода, напротив - сякаш се отича водата от целулита. И верно много се потя, много. Имам сили е енергия за следобедната тренировка. И само с тези няколко тренировки сякаш се смалих, въпреки килцето отгоре, все едно не съм качила, а свалила. Кожата ми изглежда някакси свежа и опъната, нахранена...не знам как да я опиша. Все едно водата е отишла в кожата ми, вместо под нея :-) Доволна съм!
А днес го пишем дъждовен ден - счупих кроса от въртене. Голям зор е видяла горката машинка, но и аз не я оставих и за 1 ден, откакто съм я купила. Утре ще чакам майстор, за да смени цялата греда и дотогава просто няма да тренирам.
Здравейте!
Какво да кажа - кросът ми още е счупен. Майсторът беше взел дясната греда, вместо лявата >:( , а лява нямало...чакам доставката. Обаче, не се оставям на сухо. Вчера пропуснах, онзи ден пропуснах, днес вече реших, че не става работата. С крос, без крос ще трябва да се тренира. Малко неадекватна ми беше тренировката, но поне се поразкърших - суперсерии вертикален и гърди, после суперсерии бицепс и трицепс, корем с рамене и накрая вместо кардио - 4 серии по 60 напада-крачки. Получи се!
С храненето се справям що-годе. Не пуша! Все още ми е странно, сякаш не смея и да се зарадвам пълноценно на свободата си.
Ето менюто:
1. аминокиселини, бърнър
2. 1/2 кило кайсии
3. аминокиселини, креатин
4. 60гр.ръжени макарони, извара
5. 30гр. житенки, извара, 2 краставици
6. 30гр. житенки, зелена салата с лимон и зехтин, 1консерва “тон”
7. кисело мляко с овесени трици
Знам за кайсиите, ясно ми е, обаче не става работата сутрин. Засега ще се тъпча с кайсии, круши и череши.
А с този креатин... в четвъртък изпуснах водата и не се наливах много. Забравих. Малии, вчера бях като цистерна, днес - по-добре - бойлер :lol: Оправих се, но това да ми е обица - трябва да пия поне по 3 литра, че ако не и повече вода.
Последно цветно - нокътът ми падна. Гледката си струва :coolgrin:
Мнението беше редактирано от Winnie на 07.06.08 17:04.
07.06.08
19:19
хахаххахааа....е дай да видим,де:)
А, и какви са тези “житенки” ?
Доста често пишеш поредни постове. Имаш бутон за редакция на мнението. Използвай го, моля.
Георги
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 07.06.08 19:22.
Здравейте!
Иве, “житенките” е екструдирана пшеница, направена на филии. Има вид на пуканки от жито. Днес пък ядох оризовки, то е екструдиран( туй пък докато го напиша...) ориз. Стават за бързо приготвяне на яденето.
Тренировката днес е осакатена пак, но се получи въпреки липсата на кроса, който още чака гредата от София >:-(
наклони настрани - 2х50пв.
крънчове - 50пв.
римска тяга/широк клек/сумо тяга - суперсерии по 50пв. с 13кг.
бисепсово с дъмбели/разгъване зад глава - суперсерии по 30пв. с 2х5кг.
2 кръга от горните вместо кардио
клек - 35пв. с 28кг./ сгъване с един крак - 2х15пв. с 10кг., 2 суперсерии
бицепсово с лост - 10пв. с 13кг/ разгъване на сскрипец - 10пв. с 10кг., 2 суперсерии
повдигане на таза с пясъчни тежести - 3х30пв.
1. 60гр. смески , 100гр. извара
2. разходка с 1/2 кило череши
3. 3 оризовки, извара( не знам колко), 2 домата
- 3 креатина, 3 аминокиселини, 2 бърнъра
- тренировка
- 3 аминокиселини
4. 1 сладък картоф(230гр.) 100гр. гърди; тези картофи са много странни - хибрид между тиква и морков :roll:
5. предстои - зелена салата, 150гр. печена сьомга
Имам въпрос: Да ям ли авокадо заедно със сьомгата?
Мнението беше редактирано от Winnie на 09.06.08 14:02.
Да ти праща ме часта ако трябва ;-) Изтегли си от нета някоя тренировка и подскачай докато стане кроса.
Добре, че са тези филийки да спасяват положението, че с този ориз само и овесени ядки.... :shut: Най- вкусни са (ако може да се говори за вкусно) са с варени яйца и малко сладка горчица.
Сьомгата ще пусне доста мазно, така че може и без авокадото.
Да, Бухте, затова питах за авокадото, имайки предвид мазнотията от рибата...е, не го сложих тази вечер :) А и преди това ометох бая орехи, че този тиквения картоф не ми стигна до никъде. Аз май множко се разядох последно време?!
Оф, ако знаеш как не ми се скача! Имам аеро-гимнастики изтеглени, но много ме мързи... ама аз имах загрявка днес бе, е това е за темата за любовта по-надолу. Мъжо се прибра с един букет - чак ме стресна. Та по повод букета имаше и малко хийт за загрявка :lol: не се смейте, гледайте само колко калории се горят по време на хийта...
Ще я карам по-лежерно засега, докато се натуткат колегите от Софията ;-P Имам нужда да забавя ритъма малко.
09.06.08
17:27
Winnie, мерси, яла съм ги тези неща, без да знам, че се казват така:)
Здравейте!
Ето днес какви скопосах:
Добро утро - 4х12 с 18кг.
Раменни преси с щанга - 4х10 с 18кг.
Разтваряне встрани - 4х10 с 2х5кг.
Глутеус ритник на скрипеца - 4х2х12 с 15кг.
Абдуктор с каиша - 4х2х15 с 5кг.
Молитва - 4х15 с 20кг.
Е, толкоз! малко ли е ;-)
Диетата днес малко я позае..х, но нищо не мога да направя срещу този пусти глад. Никотинов ли е, какъв е не знам, но сладко ми се хапва и това е. По-важното е, че все още удържам без цигари и без заместители. Малко ми дрънчи и главата, но и това ще изтърпя.
Закуска: 60гр. смески , 100гр. извара
разходка, без плодовете обаче
Обяд: 1 купичка леща и салата домати и краставици
- 3 креатина, 3 аминокиселини, 2 бърнъра
- тренировка
- 3 аминокиселини
Следобяд: към 300гр. сладолед, ммммм :red:
Вечеря: салата, 150гр. печена сьомга(пак сьомгата, 1 рибен резен го ям два дни)
Здравейте!
Днес няма да ви пиша какво съм тренирала, нито пък менюто. :)
Отбивам се, за да ви кажа, че излизам във ваканция - все пак лятото е време за почивка и не е най-подходящото време за трениране. Колкото тренирах, толкоз. Важното е, че всичко е запазено във форма и е по местата си, така че на плажа ще фръцкам секси-шорти-бански ;-)
Това е от мен! До нови срещи в “Живот без дим” (надявам се да продължи тенденцията ми да НЕ пуша...) :coolsmile:
13.06.08
09:14
Приятна и весела ваканция, Winnie!:)
Здравейте!
Пиша само за да спомена, че съм ОК - не пуша все още (това е невероятен напредък), и все още съм в настроение (това пък е повече от напредък). Бях решила да не тренирам известно време, но не става, аз просто не мога да спра да тренирам. Ех, този серотонин! И поради това, че се намирам в Стара Загора, нямаше как да правя сутрешното кардио на кроса. Затуй започнах да скачам на въже по 30-40 мин. И познайте - отново проклетите болки в гърба, но този път по-нагоре, по средата на гърба. Не съм предполагала, че гръбнакът ми е толкова слаб, явно наистина се претоварвам с децата и малкото допълнителни усилия ме смазват. Та, тук реших, че е дошло времето на мъртвата тяга в моята тренировка. Само с една тренировка с нищо и никакви 30 кила на тяга, болките ми изчезнаха! Това наистина е най-добрата терапия за гръб. И тук в залата, в която тренирам, осъзнах нуждата си от треньор всъщност. Човек с подобен проблем на моя, прави грешки, ама сериозни грешки при изпълнението на упражненията, знаете ли? И тъй като няма как да се погледне отстрани и да види, че прави глупости, още повече се травмира. Затова реших, че вече няма да се правя на майка-героиня тренираща у дома, докато децата спят, ако ще да стана и 100 кила. Ако на някой не му допада външния ми вид, може да се порови в сайтове за запознанства с анорексички :lol:
Отношението ми с яденето не е много приятелско :red: не мога да спра да ям. Или поне така си мисля. Не мога да направя реална преценка сама, затова започвам пак писането. Не мога да си позволя и да съм на режим, защото ще се депресирам, а това е абсолютно недопустимо в момента - пак ще пропуша! Какво да правя?! Купих си една книга за хранене според кръвната група. Там пише, че за моята група “А”, най-доброто се явява вегетарианството. Ще го пробвам. И започвам пак да вписвам всичко, което ям. Само едно питане имам - колко грама трябва да е дневният порцион белтък? Не тренирам усилено сега, така че, смятам че 100-тина гр. ще е добре.
Е, разписах се!
Хиляди благодарности, Питон! :)
Ако знаеш колко ме улесни? И без друго се чудих откъде да взема толкова белтъци без месо...
Здравей, учудващо откровено пишеш. Според мен е похвално.
Относно болките в гърба консултирала ли си се с медици? Знаеш ли точно източника на проблема? Питам защото аз рядко съм имал болки в гърба, но ако е имало нещо такова или дискомфорт, то е главно свързано с дългото време седнал, кофти матраци и други подобни неща. НАй-елементарното, повечто монитори които ползвам не са фронтално пред мен а леко в ляво или дясно. И също както при теб, след тренировка и раздвижване всякакъв дискомфорт и схванатост изчезва.
Защото може да ти препоръчат нещо наистина подходящо като ‘лечение’. Примерно кинезитерапия, лечебни масажи, акопонктура или нещо от този род. Познавам хора на които им е било препоръчано това от лекар и са много доволни от резултата. Говоря за медицински методики, защото до се съм чувал лекар да препоръчва мъртва тяга, не че ще е лошо... :)
Освен това дали не е по-добре вместо тяга да опиташ хиперекстензии, без тежест и без преувеличаване на движението?
Аз все си мисля, че проблеми от подобен характер трябва да се решават, ако е възможно докато човек е относително млад, защото с времето нещата може да се задълбочат.
Поздрави и ги забрави тия цигари, търси отдушник другаде...