болки в прасеца

22.04.08
09:05

когато правя прасец, без значение на кое упражнение,някъде на 7-8 повторение усещам страшно парене а жече към 12 направо болка .Каква може да е причината,не е в тежестите защото го тренирам от доста време(тренирам от 1 година и 9 месеца) и винаги е така ,гледам да не слагам много ,но колкото повече повторения толкова повече се засилва болката

Къде е болката по-точно, отпред или отзад на крака?

23.04.08
11:11

отзад,и по-точно-прасеца,згъвката на коляното и глутеуса заедно с горната част на задното бедро,демек почти цялата задна част на крака

30.10.08
19:41

Имам проблем с десен крак между коляно и глезен.
Реално в момента болките ми са много силни в прасеца и не мого да ходя, освен с патерица.

Но как се стигна до тук?

На 12 окт 2008 г. по време на “Маратон София” като съдия,
в опит да подпомогна маратонеца Владимир Пановски с разрешена “подсилка”,
при тичане по асфалта се подхлъзнах от чашка за сок и паднах с цялата си тежест върху дясната страна на тази част от крака, като усуках дясно коляно и с дупе седнах върху петата при опънато положения на глезена и притиснах горната част на ходилото към асфалта.
Тоест тази част от ходилото/горната/, която стои в обувката под връзките.
В Пирогов ме закара дежурния лекар на маратона. След като главния съдия доц. Апостол Славчев ми изпрати 50 лв. и едва след като ги заплатих ми направиха входящия преглед със снимка на крака в размер на 50 лв., щкато ме изгониха от 108-ми кабинет и ме държаха на количка повече от час в коридора докато дойдоха парите носени от зам. гл. съдия Красимир Вълканов.
Едва тогава ме прегледаха и след това ме снимаха и към 19 часа ме приеха на 11-ия етаж в ІV-та Травматология, стая № 3 , легло № 3 с И.З. № 29458/12.10.2008 г.
Държаха ме 3 денонощия и само ми следиха температурата за което аз не давах индикация. Друго нищо не ми правиха. Поставиха ми диагноза: ”Фрактура фибуле декстри ин партис проксималис. Хематома субфасциалис”. Още на първата визитация сутринта на 13 окт. 2008 г. д-р Павлов ми даде рецепта и ми каза да си купя лекарство Endotelon 150 mg pd за 20,31 лв..
Това бе единствената помощ която ми бе оказана. Като ме изписаха не ми дадоха никакви напътствия за лечение и какво да правя с този счупен, но негипсиран от тях крак.

Категорично свидетелствам за лошо нецивилизована отношение на екипа на “-та Травматология на Пирогов към пациент като мен. Там разбрах от лежащите на 1 и 2 легла, че са ги оперирали след като са платили, въпреки , че са осигурени. Аз също съм осигурен. Не признаха, че на 1 ноември ще излязат данните от НЗОК за м. октомври. Така се наложи да ми вземат 50 лв. и получих в замяна легло с минимална хрлана от наколко бисквитки и чай.
Крайно недоволен съм от това отношение. От М-во на Здравеопазването ми заявиха, че те плащат по спешност винаги първите два дни в Пирогов. А те ме държаха тточно 2 дни и ме изписаха на 2-ия ден, но по причина че не бяха ми дали епиксризата ми я дадоха на третия ден.

Обективно вече 18 дни крака ми е отекъл. Каква рехабилитация да направя? С уважение Боби

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1