NOW Foods Whey Protein Isolate

25.04.08
07:59

искам някой да ми кажеNOW Foods Whey Protein Isolate добър ли е ? ето и описанието  му : Суроватъчен протеин изолат - добит чрез микрофилтрация чрез кръстосан поток при ниска температура(Cross-Flow-Microfiltration Whey Protein Isolate) - счита се за най-висок клас протеин (по-качествен от суроватъчния концентрат). Чистият изолат е филтриран по-добре от концентрата и има по-малко количество мазнини и въглехидрати. Изолата съдържа неденатуриран протеин и високи количества биоактивни протеинови фракции. Счита се, че суроватъчният протеин е с най-високо качество тъй като има най-висока биологична стойност и се усвоява най-бързо от организма. Суроватъчният протеин има най-високо съдържание на най-важните аминокиселини - тези с разклонена верига (BCAA) и на глутамин, които осигуряват положителен азотен баланс. Аминокиселинният профил на суроватъчният протеин е отличен и ви набавя необходимите аминокиселини в точната пропорция. Суроватъчният протеин подобрява възстановяването след тренировка и осигурява необходимия градивен материал за мускулите. Най-удачното време за прием е веднага след тренировка(това е най-важното хранене за деня - трябва да възстановите мускулните влакна след тежката тренировка) и сутрин веднага след събуждане(за прекратяване на катаболните процеси възникнали през ноща). Продукта не е овкусен и има по-високо съдържание на протеин спрямо овкусените варианти. Може да се използва за готвене - за повишаване на белтъчното съдържание на вашите ястия. Няма изкуствено добавени оцветители, овкусители или подсладители. Продукт с 90% съдържание на протеин.
к дали евентуално е по-добър от MUSCLE FOOD ION WPi 93% - ЙОНИЗИРАН СУРОВАТЪЧЕН ИЗОЛАТ  ето му съдържанието : 93% йонно обменен ултра филтриран суроватъчен протеин изолат, свободни аминокиселини, 175 g аминокиселини с разклонена верига /BCAA/, L-Carnitine, Creatine, креатинови агенти, АТФ, без лактоза, без мазнини, без захар.

25.04.08
08:44

Да, много е добър. Един от най-добрите протеини на българския пазар. Изолат е, с висока биологична стойност, а като прибавиш и качеството на суровината на Now Foods ...

Мнението беше редактирано от difference на 25.04.08 08:47.

Само такъв пия от няколко месеца. Важи много :)

25.04.08
15:42

Един от добрите е.

Георги Попов

25.04.08
16:31

Адаша и мене ме убеди и аз такъв поркам вече :) ... аресва ми !

25.04.08
19:18

Колко бързо се забелязва някаква промяна при вас? Може ли да се очаква видима промяна след приема на 1 кг примерно.
Аз реших да пробвам този на Explode, купих си разфасофка от 500г, почти съм я привършил но за момента не бих могъл да кажа че има ефект. Може би трябва да изпия още поне толкова и тогава да мога да изкажа мнение. За това реших да вмъкна това запитване тук.

25.04.08
19:28

казано от lbl на 25.04.08, 19:18:

Колко бързо се забелязва някаква промяна при вас? Може ли да се очаква видима промяна след приема на 1 кг примерно.
Аз реших да пробвам този на Explode, купих си разфасофка от 500г, почти съм я привършил но за момента не бих могъл да кажа че има ефект. Може би трябва да изпия още поне толкова и тогава да мога да изкажа мнение. За това реших да вмъкна това запитване тук.

И след 10 кила няма видимо да се налееш и да усетиш промяна.

25.04.08
19:30

казано от Стоянчо на 25.04.08, 19:28:

Тогава как определяте кой продукт е добър и кой не е?

Георги Попов

25.04.08
19:48

Пич и аз бях пускал подобна тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/31713/ заповядай.

25.04.08
19:55

казано от lbl на 25.04.08, 19:30:

казано от Стоянчо на 25.04.08, 19:28:

Тогава как определяте кой продукт е добър и кой не е?

Специално за протеините, произведени на запад сравнително трудно се определя кой е по-добър и често ориентир е единствено етикета му.

Като краен потребител, успяващ да различава грубо добавките по опаковката, не бих могъл да сравнявам много протеини, тъй като заключение си правя след 10-тия изпит килограм, а не са много марките, които да съм тесвал така.

Що се отнася до това, дали съм доволен или не, определям по следните критерии:
1. Имам изграден хранителен режим, който не се е променял драстично от доста време насам (същото важи и за начина на трениране и възстановяване). Това ми позволява да се ориентирам до каква степен ми въздейства даден протеин. Нямам амбиции да кача “х килограма чиста мускулна маса”, но просто да държа определено ниво на тонус.
2. Разтворимост - протеин моля, не пудинг. При някои продукти, след като ги разтворя (в шейкър по учебник), си оставаха буци, малки или големи. Другото, което не ми допада, е образуването на пяна, която доста неприятно издува стомаха.
3. Състав - съдържание на протеин на 100 гр. спрямо цената.
4. Вкус - няма да задълбавам, тъй като това е най-субективната точка за оценка на даден протеин.

Не съм технолог и не мога да се обоснова научно за 2. и 3.. Това са накратко “фийчърите”, които търся. Спирам, защото си стана offtopic, а просто исках да отговоря на lbl. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 25.04.08 20:14.

25.04.08
20:19

Благодаря на всички!
Значи да продължавам с пиенето на протеина, пък със сигурност ще има положителни черти от употребата му - все пак не мога да изям толкова месо, яйца и други продукти богати на протеин. А колкото до марката мисля да продължа пак с суроватъчният на Explode. Хем ще имам след време изградено мнение за него. До колкото знам суровините които използват за производството му са качествени. Колкото до вкус и разтворимост нямам  оплаквания. Като го разбия в шейкъра се получава малко пяна, но тя бързо намалява. А и цената му е добра.

ИВ

26.04.08
08:58

Махай го тоя exlode. Въобще какво си играете с българските? Нито суровините им суровини нито нищо!

Взимай изолата на NOW и не си играй с джоба си.

04.02.20
04:01

Здравейте,
и аз си взех протеина на Now.На опаковката за 1 доза пише - 1 level scoop.Лъжичката обаче не е разграфена.Това би трябвало да 1/3 някъде от лъжицата или греша?

Благодаря предварително!

04.02.20
07:25

Брат ти събуди 12 годишна тема 😄 one level scoop означава 1 цяла лъжица без връх.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1