Подути лимфни връзки (херния)

ME

30.04.08
14:24

Пренатоварих се и ме заболя мястото където излиза хернията, отидох на доктор и ми каза, че малко е останало да ми излезе херния, защото са ми се подули лимфните връзки. Каза ми да не се натоварвам, за да не излезе херния, но аз трябва да си ходя на фитнес, за това питането ми е кои упражнения да не правя за да не натоварват коремната част при хернията ?

Мерси.

30.04.08
14:43

аз незнам как ще правиш упражнения без да натоварваш корема. Не пита ли кога ще се оправиш? Някакво лечение нещо или само почивка? Щом травмата е спортна е хубаво спортен лекар да я види, живота не е игра.

30.04.08
16:56

Според мойте наблюдения и преживявания , ГП-тата и по-голямата част от специалистите си нямат и понятие какво правят, отиди при спортен лекар задължително

казано от cheFo`` на 30.04.08, 16:56:

Според мойте наблюдения и преживявания , ГП-тата и по-голямата част от специалистите си нямат и понятие какво правят, отиди при спортен лекар задължително

А споед моите хернията и увеличените лимфни възли НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО.
Ич.
Пълна глупост е казал въпросният лекар. Без да го обиждам, но това е пълен абсурд. Възлите ще се възпалят само ако имаш разкъсване, то не е зарастнало добре и е станала там инфекция, която организмът не е можал да овладее локално.

Ако имаш увеличени лимфни възли там по - скоро търси причината другаде.
Лимфните възли по принцип са болезнени при възпаление.

ПП. Според мен обаче потърси друга, по - компетентна диагноза. Това е еб*си и изсипията, честно. А защо да не са ти се раздули ставите или да са ти избили шипове в следствие на хернията?

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 01.05.08 16:17.

ME

12.05.08
15:34

Проблемът е, че тук няма спортен лекар. Вече две седмици не съм тренирал и се чудя дали да почвам. Днес отидох (гръб) и направих 3 серий набирания с широк хват, малко дърпане на скрипеца и тва е, страх ме е да тренирам.. Чудя се кво да правя... :/

12.05.08
16:04

казано от MeMe на 12.05.08, 15:34:

Проблемът е, че тук няма спортен лекар. Вече две седмици не съм тренирал и се чудя дали да почвам. Днес отидох (гръб) и направих 3 серий набирания с широк хват, малко дърпане на скрипеца и тва е, страх ме е да тренирам.. Чудя се кво да правя... :/

Ами отиди да те види хирург - той ще каже херния ли е не е ли.

12.05.08
18:34

прегледай се пак, разбери какво е, и си вземи почивка от фитнеса.
докато не тренираш просто се храни добре (РБР или нещо от сорта)

07.08.08
21:30

Какво стана с хернията? Вероятно хернията е корменна или ингвинална.. лекува се само оперативно и обикновенно получаването на хернията става след разкъсване на тъкъни и предполагам, че това може да доведе до подуване на лимфните възли.
Интересно ми е дали се подложи на операция, къде и какви са резултатите. Само с почивка и хапчета херния НЕ СЕ лекува.

Охо, Перли :) Отдавна никъв те няма :)
Да нямаш херния?

Хиатална и ингвинална се казват, като хиаталната не е коремна, а диафрагмена :) Коремната е по - скоро ингвиналната.
Всъщност в много случаи хернията се лекува без операция :) Казвам го от опит. Ако не е твърде изявена с годините мястото прораства със съединителна тъкан и хернията не се проявява пак. Именно това е споменатият от теб метод “почивка”. За хапчета не знам.
Друг въпрос, че ако питаш докторите, те и да нямаш херния няма лошо да те оперират :)
Моето мнение обаче е да не се бърза, хернията не е летално заболяване.

А лимфните възли се подуват в момента, в който имунната сиситема започне да изолира инфекция ,с която не може да се справи. При ингвиналната херния... Трудна работа. Това е вътрешно разделяне на тъканите, даже без кръв... Възпалението на ЛВ е по - скоро продукт на вирусни и бактериални заболявания. Или автоимунни.

09.08.08
22:18

Здрасти.. и аз не съм те виждал от отдавна :) Вероятно бургаският въздух ти се отразява добре :) Може някоя година да намина към Бургас на море ;)

Иначе, моята “версия” е, че имам рецидив с възпаление на адуктура :) Играх футбол (преди около 2-3 месеца)... рязко завъртане/смяна на посоката... и месеци почивка, без да се възтановя напълно - в началото адуктора и някой близки мускули (вероятно) ме боляха в 3 основни направления.. горе-долу така, както са свързани по-големите мускули идващи от бедрата. Имената на съответните мускули не ги знам точно.. вероятно адуктура, bturator externus и/или pectineus.. поне така ги гледам на анатомичните картинки. Трудно се ориентирам.. има толкова много мускули, че ми е по-лесно да ги обобща като.. адруктор.
Та адуктура ме болеше на 3 места, като две от тях се оправиха.. за около 2-3 седмици.. но поне 4-5 пъти играх неизлекуван.. мажа се с разни мазила, след това пак играя и т.н. Обаче остана една болка, която е в областта на ингвиналния канал и лекаря който ме преглежда потвърди, че на 99% това е херния. Предпологам, че основните причини за тази диагноза, са разширения канал (два пъти по-голям спрямо на здравия крак).. както и разбира се болката, която не се излекува, след прилагане на лечение с 2 различни лекарства + инжекция. По първото обяснението може да е просто - при мъжете десният канал е често по-голям, заради това, че след раждане десният тестис винаги закъснява с излизането и това води до подобни проблеми, а по втората точка: твърде дълго играх с неизлекуван адуктор, а има и доста мускули свързани към общата кост, който се намират до/под въпросния канал та може болката да няма нищо общо с херния.
В крайна сметка, болка в областта на канала нямам нито при натиск, нито при коремни преси, нито при напън.
Вчера във фитнеса опитах да натоваря краката - само адуктора, като при разтваряне на краката болка няма, но при свиване на адукторите има лека болка. Натоварването беше с малки тежести... Болката я чувствах в адуктора. При упражнения за разтягане болка нямам. Изобщо много е интересно.. хем има симптоми за херния, хем за рецидив с мускулно възпаление.
Инжекцията ми я биха преди 3 дена и има някакво подобрение.. ще изчакам още седмица и след това ще преценя какво да правя ;)

Мнението беше редактирано от perlsite на 09.08.08 22:21.

Ами не знам какво да ти кажа, все пак изчакай, дано мине с времето.
Но чисто теретично няма пречка да имаш и двете. И мускулната травма, и разширеният ингвинален канал. Тогава вече не зная, случаят става сложен...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1