08.05.08
06:14
Здравейте, може ли да споделите Вашите съвети относно хранителните добавки за повишаване на апетита, но при възрастни хора? Дали въобще може да се говори за прием на такъв продукт или да се разчита на нещо друго?
За колко годишен човек става дума? История на някакви сериозни заболявания, алергии и т.н.? Ако няма нещо конкретно, след като се консултирам с лекар аз бих опитал с бирена мая и рибено масло. В смисъл ще целя глобално подобряване на метаболизма и оттам ще дойде апетита. Както и не е лошо физическа активност да има.
Във втора тема пиша за бирената мая. Но си направиш ‘цикъл’ :) с бирена мая и гинко билоба, мисля, че е доста добър ефекта, въпреки, че не съм още в третата възраст :)
Eдинственото, за което знам, че работи, от приятели е на Controlled Labs - Black Hole, вече дали е удачно да се използва на определена възраст не мога да кажа.
08.05.08
11:12
Възраст 80-85, без някакви заболявания. Просто бабата тотално отказва да яде и се оплаква от загуба на апетит. Затова търся подходящ продукт за целта, а след това и необходим протеин.
08.05.08
11:13
Хм рибено масло, бирена мая и пчелно млечице. Нищо по-хард.
Моята баба и тя е на толкова и тя е така. Тя си прави разни кашични със ленено семе и е адски доволна.Има ефект за храносмилателната и отделителната система. Както и пшеничен зародиш, но по-малко. Също и разни овесени ядки накисва и т.н.
Отделно взима гинко билоба и витамини малко...
Предполагам си знаеш, но все пак ще те посъветвам да не се увличаш да и даваш разни протеини и т.н., не се знае колко ще навреди и колко ще помогне. Тя бабата сигурно много и не се движи...
Между другото моята направи ‘цикъл’ с бабини зъби, това е билка и също е супер доволна, цала книга си намери да чете и да си прави отвара.
Незнам до колко ти звучат сериозно тия неща който споменавам, но при моята баба дадаха страшен резултат. А и тя е на 80 и кусур години.
А и друго сесетих, тя опита да мине предимно на плодове/само сутринта или нещо такова, не се сещам точно/, но това й направи проблем със стомаха. Изобщо много трябва да се внимава да не се отива в крайности.
08.05.08
19:37
Няма проблем, напълно сериозно звучат, защото до известна степен са вече изпитани. Под протеини имах предвид малко по-специална група, с която лекуват хора - по-скоро са специализирани храни, не това, което бъркаме всички ние ежедневно. :)
08.05.08
19:48
За конкретния случай, мисля че най-удачно е пчелното млечице. Бирената мая има съмнителен ефект, а Black Hole едва ли е подходящо за жената ;)
Не познавам баба ти, но имай предвид, че може да срещнеш ОГРОМНИ трудности, докато я накараш да пие протеинов шейк. За възрастните хора (моята баба в това число), хранителните добавки са нещо безкрайно неясно, странно, че дори и странно.
Eдинственото, за което знам, че работи, от приятели е на Controlled Labs - Black Hole, вече дали е удачно да се използва на определена възраст не мога да кажа.
Жестоко е наистина и е патентовано само с тази цел! ;) Браво емзо!
Но според мен е продукт за манияк или много конкретен случай, в който се изисква и специален хранителен режим!
Мнението беше редактирано от Питона на 09.05.08 03:54.
09.05.08
05:47
Е, моята баба не е маниак. :)
09.05.08
10:01
Е, моята баба не е маниак. :)
Освен на тема “Дързост и красота” може би :P
Шегата настрана. Пробвайте пчелно млечице, това е най-вероятно да помогне а и жената най-лесно ще го възприеме. При моя дядо, който изкара тежък инсулт, помогна.