04.01.05
12:44
Някой да знае каде в софия продават малтодекстрин
17.02.05
00:42
#1
Аз продавам по 2.20 лв/кг с малтодекстринен еквивалент 6-8 . Скоро ( до месец) ще имам и такъв с малтодекстринен еквивалент 19 , но той ще струва 3.40 лв/кг.
Пусни ми ЛС като си готов с еквивалента на 19.
Одавна си търся подобно нещо!
В идеалния вариант индекса е добре да е 20, но и 19 ще ми свърши отлична работа!
25.02.05
20:47
#5
Малтодекстрина е най-често олигомер или къс полимер съставен от свързани глюкозни единици (молекули) . В случая числото показва броя на глюкозните молекули . Под действието на ензима алфа-амилаза той се разгражда до свободна глюкоза , но за това е необходимо време . Така се подържа относително бавно освобождаване - т.е. не се наблюдава остър пик в концентрацията на кръвната захар .
като си готов с тоя с еквивалента 19 пиши и на мене едно лично съобщение не съм от София ама са разберем....
26.02.05
21:46
#7
Под действието на ензима алфа-амилаза той се разгражда до свободна глюкоза , но за това е необходимо време . Така се подържа относително бавно освобождаване - т.е. не се наблюдава остър пик в концентрацията на кръвната захар .
Добре, а да разбирам ли че ако пия глюкоза ще имам някакви проблеми с кръвната захар, и ако да моля те порязясни ми малко, че тук абсолютно нищо не разбирам. Не искам някой ден докато си пия буламачите да падна в залата и да се гърчя като куче, а другите да ме сочат с пръст и да ми се смеят :D .
Ами доколкото знам не е добре да правиш често големи инсулинови пикове, че някой ден може и диабет да си докараш.
27.02.05
01:12
#9
Голяма глупост съм написал . Алфа-амилазата разгражда нишестето максимум до малтоза ( две свързани глюкози ) , а ензима малтаза къса връзката до свободна глюкоза. Най-важното е че малтодекстрин “19” е френски и дава почти бистри разтвори, но нещо се забави.