Малтодекстрин в София

04.01.05
12:44

Някой  да знае каде в софия продават малтодекстрин

ZN

17.02.05
00:42

Аз продавам по 2.20 лв/кг с малтодекстринен еквивалент 6-8 . Скоро ( до месец) ще имам и  такъв с малтодекстринен еквивалент 19 , но той ще струва 3.40 лв/кг.

17.02.05
01:42

какво е това ако не е таина?

17.02.05
12:21

И на мен ми е интересно какво е това???

17.02.05
12:41

Пусни ми ЛС като си готов с еквивалента на 19.
Одавна си търся подобно нещо!
В идеалния вариант индекса е добре да е 20, но и 19 ще ми свърши отлична работа!

ZN

25.02.05
20:47

Малтодекстрина е най-често олигомер или къс полимер съставен от свързани глюкозни единици (молекули) . В случая числото показва броя на глюкозните молекули . Под действието на ензима алфа-амилаза той се разгражда до свободна глюкоза , но за това е необходимо време . Така се подържа относително бавно освобождаване - т.е. не се наблюдава остър пик в концентрацията на кръвната захар .

26.02.05
01:04

като си готов с тоя с еквивалента 19 пиши и на мене едно лично съобщение не съм от София ама са разберем....

26.02.05
21:46

Под действието на ензима алфа-амилаза той се разгражда до свободна глюкоза , но за това е необходимо време . Така се подържа относително бавно освобождаване - т.е. не се наблюдава остър пик в концентрацията на кръвната захар .

Добре, а да разбирам ли че ако пия глюкоза ще имам някакви проблеми с кръвната захар, и ако да моля те порязясни ми малко, че тук абсолютно нищо не разбирам. Не искам някой ден докато си пия буламачите да падна в залата и да се гърчя като куче, а другите да ме сочат с пръст и да ми се смеят  :D .

27.02.05
00:59

Ами доколкото знам не е добре да правиш често големи инсулинови пикове, че някой ден може и диабет да си докараш.

ZN

27.02.05
01:12

Голяма глупост съм написал . Алфа-амилазата разгражда нишестето максимум до малтоза ( две свързани глюкози ) , а ензима малтаза къса връзката до свободна глюкоза. Най-важното е че малтодекстрин “19” е френски и дава почти бистри разтвори, но нещо се забави.

02.03.05
01:28

Та къде казвате да го търся тоя добър малтодекстрин? Под добър нямам предвид чак ЧЗА, ама все пак да е това, за което го представят, че отдавна си търся добър въглехидратен адитив.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1