28.05.08
16:31
Значи като за начало да кажа, че съм 183см , 70-72 кг, 16 год. Тренирам от почти една година и преди да кажете, че съм кльощав и, че нямам нужда от НВД, а от ВВД ще кажа, че преди да започна да тренирам бях 55 кг. и сега съм сравнително добре, но искам да изкарам пресата доста повече отколкото се вижда в момента :) Притесненията ми са следните : Преди около един месец започнах да се храня главно с храни съдържащи почти само белтъчини.. Не приемах много въглехидрати и мазнини, тренирах си и правех кардио ( 3-4 пъти седмично по 20 мин пътека ) Та така за 3 седмици да речем имах много добър резултат.. пресата започна все повече и повече да се показва ( свалих около кило, максимум 2 ), докато не прекратих тази “диета” , защото забелязах стрии .. Отстрани на ханша.. не се забелязват почти, но все пак реших да спра преди да са се разрастнали.. Дали с тази НВД ще е същото или ? :(
ОКБ = 2360 ==> Протеин : 180гр. ; Въгл : около 90 ; Мазнини : 140 гр. Ето я и диетата :
1) 6:30 Протеин на прах разтворен в 250 мл. прясно мляко
2) 9:30-10 100гр. ядки + 1 банан
3) 11:30-12 100гр. пил. пържола
4) 15-16 200 гр. месо ( пилешко най-често ) + домати, краставици, маруля, праз
5) 17-18 50 гр. лешници + 1 кисело мляко 2 % масленост
*** ТРЕНИРОВКА ***
6) 20:00 Протеин на прах разтворен в 250 мл. прясно мляко ( това е веднага след тренировка )
7) 21-22 200 гр. месо + домати, краставици, маруля, праз
Лягам към 23:30-24:00
Общо : 180 гр. протеин ; 110-120 гр. мазнини ; 100 гр. въгл.
Кардио ще правя 3-4 пъти седмично.. Скачане на въже или пътека :) ( Понякога може и плуване )
Очаквам мнения и критики
Темата беше редактирана от UltraVisioN на 28.05.08 16:41.
1) без млякото , сутрин ти трябва бърз източник на протеин, млякото забавя усвояването му, освен това няма място в режима
3) задължително със салата
6) също без млякото
Ядките са ти много, тежка храна са, мазнини можеш да си набавяш със зехтин, маслини, ленено семе/олио .... абе много варианти има
28.05.08
19:03
казано от emzo на 28.05.08, 17:15:
1) без млякото , сутрин ти трябва бърз източник на протеин, млякото забавя усвояването му, освен това няма място в режима
3) задължително със салата
6) също без млякотоЯдките са ти много, тежка храна са, мазнини можеш да си набавяш със зехтин, маслини, ленено семе/олио .... абе много варианти има
Протеинът, ако е разтворен във вода не го понасям :(
Салата тогава.. нз дали ще мога да намеря, защото съм на училище, но ще видя може пък да имат :)
А зехтин какво.. да го пия ли (rofl) освен в салата.. не виждам друг начин, пък у нас правят салатата с олио по-честичко ..
Може да пробвам с маслинки :)
А за проблемът със стриите какво ще кажеш :( ?
Иначе като цяло би трябвало да има ефект, ако я спазвам налИ ?
Стриите са си въпрос на кожа, не са толкова свързани с храната. Щом приемаш достатъчно белтъчини, значи няма проблеми. Аз лично не мога да си обясня от какво са ти се появили. Какви са на цвят? Не си напълнявал бързо.. Може да си купиш някакво мазило за бременни и да се мажеш, на повечето пише, че ги премахват, но по-скоро мярката е превантивна. Ако наистина са ти от скоро и са тъмно червени, може да пробваш и с нещо с заличаващо белези, контрактубекс или подобно. Резултат ще има, но няма да е това, което искаш. Проблемът е необратим, тези които са ти се появили ще си ги имаш винаги...