Изчетох всичко Направих диета Поправете ме ЛИЧНА ДИЕТА

PS

05.01.05
17:29

Темата е модерирана от Mr_Muskul
Възраст 18
Тегло 78
Ръст 182
Ектоморф
Не тренирам друго искам маса
Ям си Добруджа не искам пълнозърнест
Пилето го ям варено щот сам си го варя
Крака тренирам по малко щот прасеца ми е 42 а бедрото 56, но винаги като имам да правя крака си правя 4те серии клекове
Ръка 30
Долна гръдна 94
През рамото гръдна 115

Сплит:
1ден гърди крака предно рамо
2ден почивка
3ден гръб бицепс предмишница задно рамо
4ден трицепс средно рамо трапец
5ден почивка
6ден=1ден

Упражнения:
Гърди 4упр по 3серии
Крака клекове по 3-4серии
Предно рамо 1упр в 3серии

Гръб 4упр по 3серии
Бицепс 2упр по 3серии
Предмишница 1упр в 3серии
Задно рамо 1упр в 3серии

Трицепс 3упр по 3серии
Средно рамо 2упр по 3серии
Трапец 1упр в 4серии

Веднъж правя 3серии по 8повт с 2мин почивка
Следващия път 1серия от 8повт и 2серии по 10повт с 1мин почивка за да не ми свикват мускулите

Хранене:
7:00
150овесени ядки  :arrow: 100въгл 591кал
250извара :arrow: 30бел 200кал
ябълка  :arrow: 15монозахариди 64кал

От 9:00 до13:00
150пиле :arrow: 30бел 188кал
200хляб Добруджа  :arrow: 100въгл 500кал
ябълка  :arrow: 15монозахариди 64кал

14:00
!!!Уместно ли е???
Краставица с 1суп л ленено масло-Омега3 дет доставя
2суп л стафиди
2ч л слънчоглед
250извара :arrow: 30бел 200кал
1морков

15:30 ТРЕНИРОВКА
16:20 90г мед  :arrow: 60монозах 200кал
16:40 30г суроватъчен протеин :arrow: 24бел

17:20
250пиле  :arrow: 50бел 312кал
400ориз готов вид  :arrow: 100въгл 540кал
50хляб  :arrow: 25въгл 125кал

20:00
100пиле  :arrow:  20бел 125кал
50хляб  :arrow: 25въгл 125кал

21:30
100пиле  :arrow:  20бел 125кал
50г фъсътъци
!!!Тук уместно ли е да се включи сложен въглехидрат, за да се разлага още по бавно???

ОБЩО
Бел204
Въгл425 сложни325 прости100
Кал3749

И така:
Тегло 78
Бел 78по2,2=171,6 Да бъдат около 200 щот не се знае качеството на изварата.
Въг 78по5,5=429 3:1 сложни прости
Кал по формулите на Харис-Бенедикт 1992по1,9заради екстремен спортен живот=3784кал.

Айде сега коментирайте храната, а може и тренировката.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!

05.01.05
18:55

супер си се постарал, браво на тебе!
сплита ти не ми се вижда много добър, в смисъл не е балансиран, имаш 2 много тежки дни, включително понеделник с две големи мускулни групи каквито са краката и гърдите, но ако тренираш крака “малко” както се изразяваш-може. Защо разделяш рамото в три дена? Това никога не съм чувал някой да го е правил и аз поне не виждам смисъл.
За хранането. Много е добре, само няколко дребни забележки:
Предтренировъчното ти хранене е добре да съдържа повечко комплексни въглехидрати. Ако не ти е тежко в залата 14,00 часа е уместно, можеш и малко по-рано да го изтеглиш, зависи от втората ти закуска. Следтренировъчния ти протеин е малко, трябва да го удвоиш на 60 гр. Дали ще ядеш вечерно време допълнително въглехидрати - изборът е твой, в зависимост от това как качваш. Ако целиш по-бавно усвояване, смени пилето в последното хранене с мляко/извара. Добре е да вкараш още зеленчуци със следобедните хранения.
Естествено това което си написал ще ти е само база нали, няма всеки ден да консумираш само това, но като база мисля, че е много добре.

VI

05.01.05
20:02

Ами какво да ти кажа, виждам че много сериозно си почнал да тренираш ама според мен сплита ти не е много правилен.Първо не виждам защо тренираш рамото по отделно в това няма логика.Второ не трябва да смесваш на един ден два големи мускула като гарди и крака.Аз ти препоръчвам например:
понеделник:гърди бицепс
сряда:гръб трицепс
петак:крака, рамо
3 дни в седмицата са напално достатъчни.Упражненията си ги знаиш затова не сам ги записал.
А относно храната си бомба.
Това е от мене, надявам се да сам ти помогнал, ако има нещо обаждай се  8)

JI

06.01.05
20:41

Малее аз ако можех да си позволя подобен режим на храна ... щеше да е супер наистина правилно хранене е тва

PS

07.01.05
11:36

Сега въпросът ми е избройте така няколко храни и комбинации от храни, които се разграждат бавно. Трябват ми като за последното ядене през деня. КАЗЕИН освен в млякото къде го има- в ИЗВАРАТА???
КАЗЕИНът продава ли се отделно?
АРЕ СВЕТНЕТЕ МЕ ПИЧОВЕ!!!!!

MI

07.01.05
12:21

Ако си търсиш протеинова храна , която се разгражда бавно и си избрал казеина-няма проблеми.Продава се млечен протеин , който в по-голямата си част е съставен от казеин.Иначе аз лично те съветвам да си купиш млечно-яйчен протеин , защото според мене, той е най-подходящ за “нощен протеин”.
успех
по-здрави :)

ВН

08.01.05
02:18

Сирене, кашкавал - добри източници на казеин. Ще отделя повече време на режима ти тези дни като ми отпаднат някои ангажименти, понеже си се постарал доста.

12.01.05
15:51

Аз имам само един въпрос. Пускам го тук, защото е свързан и не искам да отварям цяла нова тема. Ако приемем за изходни данните на propellerheads - относно физически данни, сплит и менюто, което е съставил - какво бихте препоръчали да бъде храненето в нетренировъчните дни? Същото като в тренировъчните или някаква друга схема - например по-лека. Ще съм ви благодарен ако дадете примери с вашата практика, понеже точно на този въпрос не съм срещал отговор. Извинявайте, ако въпросът ви се струва тъп, но и аз не съм много навътре с тази материя.  :D

12.01.05
16:16

Принципно в нетренировъчни дни следва да се намали калорийното ниво, примерно с около 500 кал, основно за сметка на въглехидратите, но всичко е индивидуално, за изключително трудно качващите не е проблем ако не намалят приема.

PS

13.01.05
16:01

Ако си ектоморф може и да не намаляваш калориите с 500, но меже и да ги намаляваш. Не искам да споря с DJGORGIO
Абе хора сетих се нещо да ви питам. Аз като ям много съм способен да кача 2кила на денонощие и обратното като не ям ги смъквам. АРЕ кажете аз си мислех, че съм ектоморф, но всъщност не съм ле МЕЗОМОРФ?
Ако искате да добавите нещо към съобщението си използвайте бутона “промени”.
Mr_Muskul

ВН

14.01.05
04:41

А да си се замислял, че като се мериш и храната дет си я изял и водата дето си я изпил се мерят с тебе?

PS

14.01.05
06:24

Забраих да спомена най важното. Това беше НАГЛАДНО!!!! Леле истина ли е или не! Едната сутрин 76 нагладно. Яко ядене и на следващата сутрин 78 НАГЛАДНО!!!

14.01.05
09:09

Ае пич, как така на гладно :lol:  Нали папането си е в тебе още или преди това..... :lol:  Това, че си гладен не значи, че нямаш в себе си остатъци от храна, нали  :wink:

14.01.05
16:46

[quote author=“propellerheads”]Ако си ектоморф може и да не намаляваш калориите с 500, но меже и да ги намаляваш. Не искам да споря с DJGORGIO
Абе хора сетих се нещо да ви питам. Аз като ям много съм способен да кача 2кила на денонощие и обратното като не ям ги смъквам. АРЕ кажете аз си мислех, че съм ектоморф, но всъщност не съм ле МЕЗОМОРФ?
Ако искате да добавите нещо към съобщението си използвайте бутона “промени”.
Mr_Muskul

Не видях такова изречение в мой пост какви са тия качвания с по 2 кила на денощие ако не са от поета вода

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1