31.05.08
20:01
Здравейте!
Интересува ме колко часа след поглъщането на дадена енергийна напитка започват да се проявяват резултатите.В смисъл за колко часа се усвоява от организма?
Благодаря!
31.05.08
20:17
Колкото по-силно вярваш в “ефекта” им,толкова по-бързо ще усетиш резултати...Това е кофеин,пий едно кафе...
31.05.08
21:14
Зависи от съставките на напитката, от усвояемостта на храносмилателния тракт от стажа дори.
01.06.08
08:02
Какво да ви кажа, най често съставът им се състои от стабилни дози кофеин плюс витамин С.Комбинацията е много енергизираща.Като изпиете две силни кафета и десетина таблетки витамин С, ще се ударите в тавана и без Ред Бул, Пит Бул и не знам си какъв Кокер Шпаньол:)
07.08.08
13:43
Какво да ви кажа, най често съставът им се състои от стабилни дози кофеин плюс витамин С.Комбинацията е много енергизираща.Като изпиете две силни кафета и десетина таблетки витамин С, ще се ударите в тавана и без Ред Бул, Пит Бул и не знам си какъв Кокер Шпаньол:)
Изравям леко стара тема ама.. Може ли да ми обясните за тази комбинация витамин Ц + кафе ? В нет-а не намерих нищо. А и ми е странно, защото доколкото знам кофеина намаля усвояемостта на витамините. Иначе преди трен днес праснах 1 кафе + 300 мг витамин Ц и вярно доста здраво усетих прилив на енергия, обаче след тренировка бях като смачкан! Странна работа - след тренировка или съм още по-енергичен, или съм смачкан... И в двата случая ми е гот обаче! :P :D
08.08.08
07:38
Намери оптималното положение. След тренировка трябва да се чувстваш добре, зареден с енергия, въпреки умората.
08.08.08
08:36
Ива, ако ти се занимава можеш ли да обясниш защо се комбинират точно витамин C, таурин и кофеин и как точно влиаят на организма?
08.08.08
08:50
Таурин и кофеин допълват действията си взаимно. Витамин C - за да не е празен съвсем етикета.
08.08.08
09:06
Изравям леко стара тема ама.. Може ли да ми обясните за тази комбинация витамин Ц + кафе ? В нет-а не намерих нищо. А и ми е странно, защото доколкото знам кофеина намаля усвояемостта на витамините. Иначе преди трен днес праснах 1 кафе + 300 мг витамин Ц и вярно доста здраво усетих прилив на енергия, обаче след тренировка бях като смачкан! Странна работа - след тренировка или съм още по-енергичен, или съм смачкан... И в двата случая ми е гот обаче! :P :D
Eх, добре че тази доза ти е дала ефект. Аз не съм пробвал точно това, ей сега ще го направя, ама при мен трябват 4 кафета и 1000 мг С. И двете трябва да ги намалям.
Относно енергийните напитки - да не забравяме и 30 грама захар на напитка. За още повече пауър. :P
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 08.08.08 09:08.
08.08.08
09:46
Кофеин и таурин - ясно, не мисля, че има нужда да обяснявам.....комбинацията с витамин С е по-важна и тя не е само за допълване на етикета.Витамин С е аскорбинова киселина и кофактор в ензимната система аскорбат - дихидроаскорбат синтетаза, отговаряща за колагеновото омрежване, а също и за транспорта на метаболити в клетката, не на последно място - витамин С е антиоксидант, обезвреждащ свободните радикали, които се генерират по време на спорт от повишеното кислородно потребление в мускулите.
08.08.08
10:00
Кофеин и таурин - ясно, не мисля, че има нужда да обяснявам.....комбинацията с витамин С е по-важна и тя не е само за допълване на етикета.Витамин С е аскорбинова киселина и кофактор в ензимната система аскорбат - дихидроаскорбат синтетаза, отговаряща за колагеновото омрежване, а също и за транспорта на метаболити в клетката, не на последно място - витамин С е антиоксидант, обезвреждащ свободните радикали, които се генерират по време на спорт от повишеното кислородно потребление в мускулите.
И все пак е в оскъдно количество.
08.08.08
10:29
Затова е и ензимен кофактор - тези вещества действат в оскъдно количество, защо не са ти сложили аспирин или парацетамол!!!:)......или мащерка, ако щеше да е само за запълване на етикета:)
Може ли сега превод на български :)
08.08.08
14:28
Здравейте!
Интересува ме колко часа след поглъщането на дадена енергийна напитка започват да се проявяват резултатите.В смисъл за колко часа се усвоява от организма?
Благодаря!
30 мин. - 1 ч.
08.08.08
16:25
Превод за Васко: витамин С е едно много добро нещо:)Е, аз да кажа фактите, иначе майтапът отделно.
08.08.08
18:38
Като изключим червената капсула в Animal Pump, нещото което най-много ме е ободрявало и концентрирало е комбинацията от силно кафе + 5мг винпоцетин (по съвет на Emzo ;) ).
Колкото до енергийните напитки... при мен имат същия ефект като лимонадата - никакъв :-)
Взех си неска блистер витаминц от малките 100 мг. Изпих едно капучино с 4 хапчета. Ефект много голям не виждам, но може би кафето беше слабо. Въпроса ми е този витамин Ц добър ли е или е само химия и ако да, то какъ да взема?
09.08.08
14:51
И аз си направих експеримент да видя какво ще стане днеска и ефекта ми беше като при Владо - лимонаден :) . Едно кафе(дълго, не много силно), 500мг витамин C, половин таблетка B 50 Complex на Now (тоест по 25мг от всеки витамин от комплекса), 3-4 грама таурин и понеже от сесията имам останала някаква Гинко Билоба викам дай и едно такова да мушна(хапче е все пак :) ). Ефекта - все едно съм изпил едно леко кафе, тоест никакъв. Искам пак да го пробвам, ама тоя път ще увелича грамажа на всичко предполагам горе-долу двойно :) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 09.08.08 14:52.
Нали на теория трябва да бачка >:-(
Мнението беше редактирано от Vasko на 09.08.08 14:58.
Привикнал? Че аз пия кафе веднъж-два на месец!
Ти си пил капучино, което за мойте представи е много далече от силно кафе. Нормално е да не усетиш нищо по-особено.
09.08.08
16:16
Е то аспирина е ясно защо е - говорим за енергизиране
Половината беше кафе половината мляко!
Ся си взех якобс монарх казват че е силно
13.09.08
15:20
За енергия винаги папам витамини, шоколад и кафе, а тия изкуствените витамини най-добре съм се убедил че се усвояват като хапнеш пресен плод с тях. И имайте предвид, че това с енергията е в голяма степен и до внушение.
Мнението беше редактирано от Aranuir на 13.09.08 15:33.
13.09.08
18:29
Привикнал? Че аз пия кафе веднъж-два на месец!
Това ти е грешката, защо след като не употребяваш нещо си даваш “компетентното мнение” ?
Като няма какво да кажеш по - добре замълчи.
14.09.08
06:42
Аз съм привилканал, но далми моето мнение ще е компетентно, защото ако кажа “Пиеш 4 кафета и ходиш да тренираш” мога да убия някой. Дневни пия различно, но рядко под 4, често над 8. Еднакратната ми доза е 2, но често 3. Отдавна вече не усещам 1, а едно време го усещах. Трябва да направя известна пауза, ама чудя се кога...
Моят племенник е на 9 години, пие си “енергийната” Greezly (май така се пишеше) пие по 3-4 на ден, пише, че има Таурин, той спи като бебе до 12 часа на обяд, щом на него не му действа правете си изводите, а той е 35 кг с мокри дрехи 3ти клас. ( не му ги купувам аз, той сам от някъде се снабдява с тях, до колкото разбрах ходи в някаква дискотека да си ги купува, че били много вкусни :) _
Относно действието зависи от организма на човек, примерно при някои, ако в напитката има захар и я пиеш на гладно, може дори и да ти се доспи след нея, не чакай ефект.
Ако човек е в нормално здраве, спортува и се храни здравословно ще е 100 пъти по-активен във всяка една част от ежедневието си от някакви лиглиовци, който по цял ден лапат мухите и се наливат с енегрийни напитки.
А дете на 9 години да му дават таурин в изолирана форма си е направо подсъдно според мен. Освен това ми се вижда ненормално деца на такава възраст да спят до обяд.
18.09.08
12:20
Моят племенник е на 9 години, пие си “енергийната” Greezly (май така се пишеше) пие по 3-4 на ден, пише, че има Таурин, той спи като бебе до 12 часа на обяд, щом на него не му действа правете си изводите, а той е 35 кг с мокри дрехи 3ти клас. ( не му ги купувам аз, той сам от някъде се снабдява с тях, до колкото разбрах ходи в някаква дискотека да си ги купува, че били много вкусни :) _
Какво значи не действа... Taurina действа и това е доказано... Coffein-a също действа и то най-вече на такива хора, не употребяващи често кафе... Е аз пия кафе и то в сериозни количества... пристрастен съм и лично след една кана силно кафе, мога да си легна и да запя като бебе ;) Същото е и с алкохола... свръх толеранс му се вика на това
Просто тялото се нагажда на това че се приемат определени количества стимуланти на ден и за да те разтресе малко по силно, понякога ти е нужна двойна доза... ;)
22.09.08
08:42
по хубаво пии 1 кафенце помага за изгарянето на мазнините и по трудно ги натрупваш
23.05.13
10:16
А вярно ли се пълнее от тях ?
23.05.13
10:27
Истината е, че масово тези напитки са пълни със захар, което има значение.
23.05.13
10:34
Пийте черен чай с мед бре...няма по-голям чук от това.