06.01.05
02:49
Здравейте всички. Пиша ви по един доста мъчителен за мен проблем. Всичко идва от това, че съм над 190 см висок (16 години). Не тежа повече от 60 килограма, качвам мноого трудно килограми, не спортувам редовно и също така яденето ми се свежда до 3 пъти на ден (с изключение на времето когато съм си по цял ден вкъщи и се случва да ям по 2 пъти). Често имам и малки хранения. Бихте ли ми препоръчали метод за качване на килограми (какво, кога и по колко пъти да ям). Ходил съм във фитнес зала, но съм от “непостоянните” и малко трудно се задържам да ходя повече от 2 последователни месеца. Някъде из форума (мисля, че в този) четох, че трябва да напиша какви са мерките на тялото ми. Ами ето тези, които знам :
Бицепс : 27 сантиметра
Предмишница : 23.5 сантиметра
Китка : 16 сантиметра
Глезен : 21 сантиметра
Талия : 65 сантиметра
Гръдна обиколка : 93 сантиметра
Предполагам виждате колко съм слабичък. Моля препоръчайте какво да правя. Нужно ли е да приемам някакви хранителни добавки? Казаха ми, че за маса мога да приемам протеин. Но какъв и по колко?
P.S. Занимавам се повече с “интелектуална дейност”.
Благодаря предварително.
Препоръчвам ти братле да направиш яденията поне 5-6 на ден ! И по възможност да се храниш разделно. За разделното хранене пише в сайта ако искаш виж. Та по този метод според мене освояваш повече от храната и ще имаш позитиви за масата. Второ препоръвам ти тренировка за маса примерно 3пъти в седмицата или 2пъти ,но не повече. Тренировката да е 30-50 минути със сравнително големи почивки между сериите и повторения окото 5-8. Пий много вода и яш много :) . Може да караш по някви хранителни програми ,но каквото сам си направиш ще е много по качествено от някви си шаблонни програми. Та яш по-често и по-повече :)) и това е .
по-здрави
:!: И един съвет от мен, бъди постоянен, ако не си постоянен в това, което правиш няма да има никакъв резултат :!:
09.01.05
00:43
[quote author=“emil_mlo”]Препоръчвам ти братле да направиш яденията поне 5-6 на ден ! И по възможност да се храниш разделно. За разделното хранене пише в сайта ако искаш виж. Та по този метод според мене освояваш повече от храната и ще имаш позитиви за масата.
Това го пробвах преди време. На втория ден не можеш да ям по този начин. Предполагам, че бях прекалил с количеството храна :lol:
[quote author=“emil_mlo”]Второ препоръвам ти тренировка за маса примерно 3пъти в седмицата или 2пъти ,но не повече. Тренировката да е 30-50 минути със сравнително големи почивки между сериите и повторения окото 5-8. Пий много вода и яш много .
Ами щом се налага :) Имам предвид, че преди ходех всеки ден или най-много през ден като не се чувствах изморен след тренировка. Тренировката ми траеше по час - час и половина. Почивките ми бяха 2 минути някъде МАХ. Повторенията 8-10 и мисля, че се справях, въпреки че правех с по-малко килограми. Има ли някакъв проблем да си карам по тази програма? Резултатите по-бързи ли ще са или по-бавни?
[quote author=“emil_mlo”]Може да караш по някви хранителни програми ,но каквото сам си направиш ще е много по качествено от някви си шаблонни програми. Та яш по-често и по-повече ) и това е .
Опааа. Това ще е трудно ми се струва :) Но все пак ще го пробваме няма начин :)
[quote author=“alex”]И един съвет от мен, бъди постоянен, ако не си постоянен в това, което правиш няма да има никакъв резултат
Да, но ми е малко трудно с училището. Зает съм през голяма част от деня, а вечет във фотнес залата е пълно и не може да се спортува нормално. Иначе проблемът ми е никакъв.
09.01.05
14:28
Ами виж сега какво ще ти кажа.Виждам че искаш да натрупаш маса не за друго ами защото искаш да изглеждаш добре.В това няма нищо лошо разбира се, но преди да влезеш във фитнес залата трябва да знаеш елементарни знания.Например абсолютно грешно е да тренираш всеки ден при положение че искаш да вдигнеш маса.Не трябва да правиш тренировка над 50 минути.И запомни златния закон:”МАСА СЕ ПРАВИ НА МАСА” ама каквото и да ти говорят, каквото и да правиш ако се храниш както трябжа ще натрупаш маса.Храни се 5-6 пати на ден през 2 часа, яж всичко каквото можеш не избирай и ще имаш резултати.Това е от мен ако има нещо питай
10.01.05
13:53
Изчети всичко във сайта. Ат там ще научеш куп полезна информация.
УСПЕХ ПИЧ!
Питаш ме за програмата ти ,а ми значи тренирай както го осещаш братле и яж по същият начин. Никакви шаблони и т.н. няма да ти помогнат.
по-здрави
10.01.05
14:36
При мен взеха да действат следните 3 работи и за 1 месец качих 4 кила.
1. “играй тежко” т.е. с повече тежести, по-малко повторения и по-големи почивки. Май нещо влияе на метаболизма...
2. след тренировка-протеинче, за да не се разграждат тъканите, когато тялото изпитва силен глад.
3. по-добре да се яде 5-6 пъти по малко, отколкото 3 пъти яко. Така храната се усвоява по-добре. Поддържай “горенето” постоянно като зареждаш през 2-3 часа.
Успех!
10.01.05
18:30
Абе след трен яж по 90г мед 3суп лъжици. Храни се здраво и тва е братле!
13.01.05
23:47
Благодаря много за съветите. Ще опитам :)
[quote author=“propellerheads”]Абе след трен яж по 90г мед 3суп лъжици. Храни се здраво и тва е братле!
[quote author=“IronFist”]3. по-добре да се яде 5-6 пъти по малко, отколкото 3 пъти яко. Така храната се усвоява по-добре. Поддържай “горенето” постоянно като зареждаш през 2-3 часа.
Лошото е, че не съм от яшните :cry: Ям колкото да не съм гладен и то от както се помня. Като малък имах проблеми с яденето. Сега и да се “намуам като прасе” :lol: нема смисъл :( Тоест почти нищо не качвам. Но спра ли да ям за 2 седмици 5 килограма ще сваля гарантирано.
14.01.05
04:18
Без да се храниш достатъчно, няма да растеж! :)
14.01.05
19:09
Единственият ми проблем е, че раста нагоре, но не и настрани. Много често един комшия ми казва “Стига си расъл нагоре бе човек. Порасни и настрани малко”. :)
08.09.08
22:46
Колко пъти се тренира седмично за маса. макс :?