06.06.08
22:16
Новак сам и искам да питам ...При качване на килограми Трябва ли да ям много хляб ? или просто да отбягвам или по точно по малко да ям тестените изделия ?
Месо,яйца,млечни продукти и риба.С такава храна се правят мускули.Относно хляба в никакъв случай бял - само пълнозърнест,ръжен,без брашно и всички други които имат нисък ГИ и не прекалявай с хляб не се става здрав, по-скоро ще надебелееш.
И такива теми има безброй.Преди да отвориш следващия път тема пробвай да напишеш това за което се интересуваш в търсачката и ако не получиш отговор който те задоволява чак тогава пускай тема.Например пишеш “хляб” в търсачката и излиза това .Гледам че си и начинаещ - като го напишеш в търсачката излиза това.
Има доста какво да прочетеш и има от къде така че давай.
Мнението беше редактирано от Aquiles на 07.06.08 05:07.
Новак сам и искам да питам ...При качване на килограми Трябва ли да ям много хляб ? или просто да отбягвам или по точно по малко да ям тестените изделия ?
Хлябът от преработена пшеница (бял) не е полезен и не търси място в ничия диета, освен тази на тежките атлети, които търсят много големи количества калории и здравословното меню не е приоритет. Ако търсиш експлозивно покачване на маса (но не мускулна) за някакво съзтезание или някаква цел от този род няма нужда да го изключваш. За други цели взимай предвид мнението на Aquiles. Пълнозърнестият хляб също не е сред полезните храни (някой ако има нещо против това - моля да се обръща към мен на ЛС, защото не искам да hijack-вам поредната тема, изменяйки разговора на конвенциално здравословно хранене срещу истинско здравословно хранене) , но ако ще ядеш хляб - пълнозърнест пред бял. Но като цяло имай предвид базовото правило, че мускули не се правят със зърнени храни и производните им, а месо :)
07.06.08
13:06
На същото мнение съм:)
Кой пълнозърнест хляб имаш предвид - нормалния, без брашно с цели зърна, или някой от измислените?
08.06.08
07:17
А ръжения хляб има по нисък ГИ от пълнозърнестия .Значи ли това че е по добър ?
Кой пълнозърнест хляб имаш предвид - нормалния, без брашно с цели зърна, или някой от измислените?
Ами.. има доста информация по въпроса:
линк 1 @ гугъл
линк 2 @ гугъл
А нещо по-конкретно, което можеш да видиш: http://www.youtube.com/watch?v=DgPZyzomBUI и http://www.natural-cancer-cures.com/healthy-bread.html Всичко е в познанието какво и как да приемаш ;) Но ако имаш финансови средстава и инвестираш в месо, а не хляб - не мисля, че ще сгрешиш. А няма човек на планетата, който да не може да живее без хляб...щом аз (the biggest bread-eater ever : ) свикнах без хляб, значи никой няма да има проблем. Иначе казано, мисля, че е загуба на калории. Овесени ядки, кафяв ориз, сладки картофи, плодове, зеленчуци..тва са далеч по-добри въглехидрати според мен.
Ето моята теорийка, на която се базирам :)
Изключване на хляба = на минимум 1/2 по-голям прием на месо, защото стомаха ми е много по-празен и съм много по-гладен. 1/2 повече месо = много повече протеин => повече мускули. Хляба е перфектен за следобедна закуска или след тренировка с мед, за да запазиш масата и да се предпазиш от слабеене. Иначе казано въглехидрата от хляба + захара от меда = увеличение на инсулина, което е муцка за след тренировка.
Пробвай го за една седмица и виж за какво говоря :)
Ако ще се дебелее сериозно, белия хляб е добър вариант. Питай тютчев от форума как вдигна 10 кила за отрицателно време, отчасти с помоща на съветите ми “как да дебелеем бързо, без да ни еня за здравето” :D
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 08.06.08 07:43.
08.06.08
07:44
аз не използвам хляб, но когато се случи, гледам да е ръжен
казано от Калоян Янкулов на 08.06.08, 07:34:
А няма човек на планетата, който да не може да живее без хляб...щом аз (the biggest bread-eater ever : ) свикнах без хляб, значи никой няма да има проблем.
Ето с това съм напълно съгласен, по-добре просто не може да се каже. Едно време съм изяждал по 1 бял хляб на ден с яденетата, рогчета, милинки и всякакво тесто, в огромни количества. А за последните 2 години съм го спрял напълно и изобщо не усещам липса, дори не ми се дояжда. Нищо безценно няма в хляба.
08.06.08
16:37
И аз свикнах и нямам нужда от хляб от дооооста време