07.06.08
15:34
:ohh: RICE PROTEIN - NOW
Това протеинче става ли за м.маса или е за орефляване ?
Питам щото друга фирма до сега не съм чул да има оризов протеин :roll: . Бърз или бавно усвояващ се протеин е ?
Белтъчините са макро съставки, необходими на организма, с ред функции...една от които е изграждане. Какво означава дали е за маса или за орелефяване? :) ..ще ме информираш ли по тоя въпрос.
Аз също го наблюдавах и даже обмислях да го пробвам, поради две причини 1) нетолерирам лактоза и суроватъчния протеин не е най-добрия вариант 2) евтин е, доста по-евтин от яйчния им протеин. Точка 2 принципно се дължи на по-малкия състав на белтъчини в оризовия, отколкото в яйчния powder и следователно по-малката му ефикасност. Но имам предчувствие, че ако направим сравнение пари-ефикасност пак оризовия протеин е по-добрия вариант, защото е почти 2 пъти по-евтин.. иначе казано ще може да го приемаме два пъти повече за тези пари. Не знам до колко правилно размишлявам, може би някой трябва да го потвърди от личен опит.
Информацията, която намерих за този тип протеин, беше по-скоро оскъдна, но все пак ще цитирам някои материали.
Benefits Of Rice Protein For Food Makers
Benefits Of Rice Protein For Food MakersThe importance of Rice Proteins is making waves in the world of nutritional science. Rice, native to tropical and subtropical areas of Asia and Africa, is consumed as the primary staple food by more than half of the world’s human population. As rice is a cereal grain requiring intensive labor, high quantities of rainfall and plenty of water for irrigation, it is extensively cultivated in the highly populated tropical regions of South Asia and parts of Africa. However, to meet its growing requirements worldwide, rice is grown today in different parts of the world, even on steep hillsides. Beside maize and wheat, rice is the third largest crop cultivated in different parts of the world. Especially for developing nations like those of South Asia and Africa rice also forms one of the largest exported food crops. http://www.agcommoditiesinc.com/ informs you on some of the chief features of rice plants, Rice Proteins and the numerous advantages of consuming rice grains. As rice plants require large quantities of water for their cultivation and optimum growth, they are often grown in paddies where the accumulated water prevents weeds from hampering the growth of the rice crops. The excess water can be drained out once the rice crops have attained their full maturity and the harvesting works are about to be started. Since rice paddies often form the habitat of a variety of birds and amphibians, the herons and snakes prevent the crops from being infested with pests up to significant extents.
After rice grains are harvested, on removing the outer husks, at first brown rice is obtained. When all the bran and germ have been removed white rice is obtained. This white rice may be then parboiled, polished or processed into flour before it is consumed as food ingredients. The food nutrients that may be lost during the milling processes are often replenished in the white rice obtained. Along with white rice, brown rice is also widely consumed in different parts of the world as a primary source of Rice Proteins. Along with the basic rice crops, the moist oily layer producing healthy oil known as rice bran is also commonly used for preparing a variety of dishes in Asian countries like Japan. The flour obtained from ground raw rice that is added to a variety of beverages like amazake, horchata and rice milk is also rich in Rice Proteins content. In this regard, mention must be made of http://www.agcommoditiesinc.com/index.htm as it informs you on some of the basic benefits of Rice Proteins.
Rice forms a wholesome and nutritious health diet while providing the body with required levels of complex carbohydrates thereby helping in reducing fat intake. Being cholesterol-free, sodium-free, non- allergenic and minimum fat content, rice is easy to digest and forms a crucial part of a healthy diet. As rice is a complex carbohydrate its potential energy may be stored in the body muscles and energy can be released whenever the body feels the requirement for it. For people requiring a gluten-free diet, Rice Proteins are some of the best options compared to other protein sources. Moreover, as Rice Proteins are free from allergens present in other protein sources like soy, eggs, milk, yeasts and some other grains, they can be considered as truly hypoallergenic. Derived from natural processes of polishing and extraction, Rice Proteins, having approximately 70% protein content, are rich sources of amino acids. Modern research has revealed that, when properly processed, the amino acid profile of Rice Proteins is very similar to that found in mother’s milk, one of the most nutritious food materials of the planet.
Rice Proteins, compared to that of other cereal grains, is a high quality protein. Having all the eight essential amino acids necessary for building strong muscles, rice provides a major part of our body- energy. Along with rice grains, Rice Syrup, Maltose Syrup and Rice Sweeteners are also often added to different dishes as food ingredients. Organic Rice Protein, whether consumed as grains and cereals or added as Rice Protein Powder or Rice Protein Concentrates to different culinary preparations as food ingredients, is always easy to digest by the human system.
http://www.agcommoditiesinc.com/index.htm tells you of some food preparations commonly prepared with rice grains as food ingredients in different parts of the world. Being fast and easy to cook neutrally flavored rice can be added to a wide variety of dishes, from preparing exotic flavored rice preparations to simple dairy desserts. Rice comes in different varieties and each variety has a characteristic flavor of its own. While some people prefer to obtain their share of Rice Proteins from dishes prepared with rice, meat and vegetables, others prefer to add rice grains as food ingredients in accompaniment to fruits and nuts to prepare delicious desserts. Because of its high nutritional values, today, rice grains and Rice Protein Powder Bulk are also added to numerous health snacks and beverages to supply the body with nutrition and energy.
Along with human food, as Rice Proteins are easily digestible and have low ash content, it forms an ideal material for preparing different types of cat and dog food capable of controlling the ash content of their diet. For these reasons, along with human food, Rice Proteins are also used for preparing different types of pet food, aquatic feed, piglet feeds and calf milk replacements.
- източник: http://www.amazines.com/
Rice Protein?
Supplementing a healthy diet with protein isn’t a bad idea for most consumers, but an increasing prevalence of food allergies in the United States, as well as an expansion of the non-animal protein market, is creating demand for new protein sources. Enter rice protein. “We’re getting a call for vegetarian or vegan-type proteins that are hypoallergenic,” said Micky Gross of Rice Protein Technologies (RPT). “We hit a marketplace that is non-soy, non-whey and non-milk.”
The unique characteristics of rice protein are boosting demand. “It’s really still in the vegan and celiac markets, the medical foods industry,” Gross said. “Hypoallergenicity is probably still the biggest selling factor right now.” RPT’s rice protein concentrate is already making inroads in food bars, protein beverages, meal replacements and medical foods, and Gross noted there is mounting interest from crisp manufacturers. The product also has a clean flavor and a positive cost-value profile. While Gross acknowledged rice protein has a limited amino acid profile, it makes it a cost-effective option in blends with whey or soy. “It’s going to become more mainstream, and we know that,” he said.
As sales of functional foods topped $25 billion in 2006 and should gross $39 billion by 2011—demand for protein of all shapes and sizes is high.
- източник: http://www.naturalproductsinsider.com/
Rice protein powder is a relatively unknown protein supplement outside of the vegan community. Despite its lack of popularity, rice protein offers many great benefits that might make it a good addition to your daily diet. To give you a better idea of what rice protein powder is and how you can utilize it most effectively to supplement your nutritional needs, we’ve outlined some of its pros and cons. Here’s the scoop:
Pros for Rice Protein Powder
• Rice protein powder is a natural protein source with natural fiber. It is derived from brown rice and carries all of the essential amino acids.
• Rice protein powder is also hypoallergenic, meaning that it causes fewer allergic reactions than other protein powders, like egg and whey. It is also free of soy, milk, yeast, wheat, and other allergens that often cause allergic reactions.
• The body utilizes rice protein powder more efficiently than soy. However, both rice protein and soy protein are priced similarly.
• Rice protein powder is vegan friendly. No animal products or byproducts are included in rice protein powder. Most soy protein powders also share in this distinction.
• The natural flavor of rice protein powder is sweet and mild. This makes it easy to blend with water, juice, and other mixers to create a great-tasting protein drink.
• Rice protein powder is available in all of the major protein powder flavors (i.e. vanilla, chocolate, and strawberry). While we haven’t seen it in some of the more exotic flavors, the day may come soon as rice protein gains popularity.
Cons for Rice Protein Powder:
• Rice protein powder is not as effective for building muscle as whey protein and many of the other animal-based protein powders on the market.
• Few companies manufacture rice protein powder, and very few rice protein snack options are available, such as pre-packaged rice protein bars and drinks.
• Compared to comparably priced whey protein powders, rice protein powders generally provide less protein per serving. Hence, less value for your money.
However, rice protein is a great option for many, especially vegans, those who are lactose intolerant, and those who are allergic to soy. Even if other protein powders are a viable option for you, you might just want to try rice protein powder for the taste!
- източник: http://ezinearticles.com
П.с: тук е място да благодаря лично на дистрибуторите на NOW, че ни предоставят голям и много разнообразен спектър от продукти. Както е тръгнало по разнообразие настигаме все повече западняците и това до голяма степен се дължи именно на NOW Foods.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 07.06.08 16:13.
07.06.08
16:41
#2
Въпросният продукт е подходящ както за покачване на мускулна маса така и за период на сваляне на подкожните мазнини.
Благодаря. Постепенно ще внесем почти цялата продуктова гама на NOW Foods - имат продукти които са уникални и не се произвеждат от други компании. До края на годината ще внесем още приблизително 50 продукта с което цялата гама която поддържаме налична ще начислява около 300 продукта.
07.06.08
16:54
#3
Благодаря за добрите отговори :)
Амино киселинния профил може ли да го постнете да го видим ?
Защото ми се струва , че оризовия е нещо като соевия протеин ?
07.06.08
17:58
#5
казано от NOW Foods България на 07.06.08, 16:41:
Въпросният продукт е подходящ както за покачване на мускулна маса така и за период на сваляне на подкожните мазнини.
Благодаря. Постепенно ще внесем почти цялата продуктова гама на NOW Foods - имат продукти които са уникални и не се произвеждат от други компании. До края на годината ще внесем още приблизително 50 продукта с което цялата гама която поддържаме налична ще начислява около 300 продукта.
Какви вкусове предлагате от RICE PROTEIN ?
Разтваря ли се лесно ?
12.10.11
18:54
#7
Направо не мога да повярвам,че още никой не го е пробвал.Аз сега,като прочетах темата и доста се заинтересувах.Ще помоля ако вече някой го е ползвал,но не е видял темата да пише :) Като му гледам етикета си мисля,че въобще даже не би повлиял отрицателно в период на орелефяване.Пък и цената е супер 40 лв за 1 кг,което е WАay :)
казано от Младен Марков на 12.10.11, 18:54:
Направо не мога да повярвам,че още никой не го е пробвал.Аз сега,като прочетах темата и доста се заинтересувах.Ще помоля ако вече някой го е ползвал,но не е видял темата да пише :) Като му гледам етикета си мисля,че въобще даже не би повлиял отрицателно в период на орелефяване.Пък и цената е супер 40 лв за 1 кг,което е WАay :)
Баси далаверата, а аз загубения да пия суроватка по 20 лева килото :D :D :D
12.10.11
20:51
#9
Нещо не те разбрах,опитваш се да се пресмиваш или нещо друго..И в двата случая не помагаш и не си по темата,така че нямаше жуда да пишеш...Написъл съм само,че не би ме омазнил,до колкото разбирам и не виждам нищо смешно в това.А това до колко ще помага за покачване на ММ незнам,не съм толкова навтътре с нещатата и не съм запознат с продукта,затова и писах,но както винаги се намира някой,които да пише вицове вместо да помогне.
А суроватъчен протеин концентрат с какво ще те омазни? С 5-6 гр. лактоза на 100г протеин ли? Оризовия доколкото виждам за същото количество съдържа около 14гр. въглехидрати. И ако се прИсмивам, какво??? Вместо да помислиш малко и да сравниш състав и цена ти се изцепваш със гръмогласна глупост, че едва ли не 40лв за оризов протеин е перфектната цена. Дано съм ти помогнал като направих сравниение, което ти сам също можеше да направиш. Дори нямам желание да погледна аминокиселиния профил на този протеин, защото има достатъчно фактори, които обезмислят това ми действие.
Мнението беше редактирано от Valdis на 12.10.11 21:17.
12.10.11
21:26
#11
Аз повече няма да пиша просто няма смисъл от спам,както казах не разбирам някой неща все още,а и никой не те е карал точно ти да пишеш,като не ти се помага и ти е омръзнало да четеш тъпи питания и въпроси по-добре недей отговаря,а и доста по-големи “изцепки” има из форума,че да го коментираме.Не целя да се заяждам,то всяка 2-ра,нова тема е някаква простотия,където не си заслужава даже да я четеш и на всеки,които помага му е втръснало да пише все едно и също-но в случая,както казах просто не бях достатъчно запознат как се съпоставят детайлно протеините.
И сега вече да минем към темата.Да помогна ми наистина и въобще за напред няма да си помисля за този протеин.Благодаря!
За какво ти е оризов протеин 40 лева килото, като можеш да си вземиш суроватъчен за 30 :D
Мнението беше редактирано от Riko на 12.10.11 21:50.
12.10.11
21:53
#13
Далеч съм от мисълта да си купувам нещо различно от голд стаданрта,поне за сега,просто в първия момент ми стана интересно.А че мога да си взема суроватка мога и по-евтина да си я намеря,но с такива боклуци,насипни не се занимавам :)
Точно в случая дори нямах намерение да се подигравам, просто се пошегувах, нещо което ти прие по съвсем различен начин. Общо взето от растителните протеини няма особен смисъл когато се търси изграждане на мускулна маса, освен ако не си веган мислещ, че може да постигне нещо консумирайки фураж :D В сурватъчния протеин и мръвката е истината. А ако търсишпротеин наистина изчистен от въглехидрати се насочваш към изолат, което лично за мен не е оправдано, предвид цената на изолата.
12.10.11
22:05
#15
Ако си веган, или ако имаш непоносимост към млечни деривати, тогава - о.к., взимаш си оризов за 40 лв. килото. Някой производители като Axiom Foods (може би NOW ползват техен) изкарват доста качествен оризов протеин с BV и PDCAAS сравними с казеина(съответно 77 и 1.00). Определено бих го предпочел пред соя, но толкова.
Оризовия протеин даже има някои здравни плюсове (тук, и тук)
Аз лично съм пробвал оризовия протеин на Sun Warrior - доста сносен вкус. Просто да вметна, че освен NOW оризов изолат правят и Nutribiotic, MLO, Swanson Oryzatein, Jarrow, Source Naturals и др. Има и доста матрици за вегетарианци където комбинират оризов, грахов и соев изолат.
казано от Младен Марков на 12.10.11, 21:53:
Далеч съм от мисълта да си купувам нещо различно от голд стаданрта,поне за сега,просто в първия момент ми стана интересно.А че мога да си взема суроватка мога и по-евтина да си я намеря,но с такива боклуци,насипни не се занимавам :)
Доста крайно изказване за човек, който сам казва, че бос по темата. Аз дори не съм те карал да си взимаш насипни “боклуци” но като зачекна темата ще ти спомена, че аз лично смятам, че пия по-читав протеин от теб. Като плащам за протеин искам да знам, че това е протеин, пък теб щом не те притеснява факта, че пиеш нещо съдържащо овкусители, оцветители, подсладители, аромати, вероятно консерванти и бог знае още какво, значи и ти си решил въпроса за себе си.
12.10.11
23:02
#17
казано от Solomon Kane на 12.10.11, 22:05:
Има и доста матрици за вегетарианци където комбинират оризов, грахов и соев изолат.
Само, като си представих вкусовите качества на подобна матрица и получих спазми в стомаха :D :D :D