06.01.05
16:19
В днешно време не заливат с какви ли не боклуци(наречени храни) които искаме или не в повечето случеи сме принудени да ядем.Но идва главният въпрос знаем ли ли какво ядем??Американците по всякакъв начин се опитват да вкарат генно модифицирани храни на българския пазар и успяват макар да не се говори много по тази тема.Нестава дума само за царевицата която масово се сее в северна България а и изобщо за продукцията която се внася.Да неговорим че не една държада отказва хуманитарната им помощ защото тя е от трансгенна пшеница.....
Проблем номер две са мазнините претърпели химични промени.Слагат ги в толкова много храни и в доста от случеите производителят пропуска да спомене за наличието им!
Да не забравяме и консервантите в храните.Някой казват необходимото зло и съм склонен да се съглася с тях,но....според вас нормално ли е кисело мляко 3 дни да стой отворено при стайна температура и дори да не даде признаци че вкисва :?: Колко литра консервант са използвали при производството му е голяма загадка за мен :roll: .А между другото консервантите натоварват черния дроб имам да ви разкажа една случка...По клетъчна биология(цитология) имахме управнения и трябваше да изолираме ядра от черен дроб на мишка когато вадех дроба ми направи впечатления огромният му размер и попитах защо е така.Обясниха ми че причината е в това че го хранят само с гранулирани храни които съдържат консерванти.Помислете какво се случва с нас?
А интензивното животновъдство с “добавките” които дават на животните за по бърз прираст?
В този форум има хора които са по добре запознати от мен моля ви да споделите каквото знаете.Кажете какви са вредите от употребата на тези “храни” вярвам че има доста хора които се интересуват.
06.01.05
20:25
А така! 8) Напълно съм съгласен с теб :D :D :D Тук ядем яко боклуци и трябва да се съобразяваме с това.
Така е за съжаление - ядем боклуци.
Ето защо истината е в домашното - ако има една баба на село си струва един ден в седмицата да и се помага, че да ядем чисти неща о там :)
06.01.05
23:14
да май решението е крава на балкона... :roll:
Може да сте забелязали,че на опаковката на много храни в съдържанието фигурират хранителни добавки започващи с буквата Е,последвана от някаква цифра.Много от тях са вредни!Е951-аспартам,може да се окаже токсичен при по-висока температура и още други Е-та!Прочетете в bb-team.org най долу има много информация за това!