06.01.05
21:06
Темата е модерирана от Mr_Muskul
Здравеите на всички . Понеже немога да отедлям пари редовно за креатин,гултамин ,протеини и сварзвашти аминокисилини искам да ви попитам кои вариант е по-добар :?: Да вземам редовно само протеини или Да вземам гултамин и 2-3 седмеци през месеца и креатин .Много се колебая и за това ште съм ви благодарен ако ми помогнете :lol: .
06.01.05
23:10
Здравей, тук времето няма да си загубиш бъди сигурен! 8)
На въпроса - ако нямаш пари за всичко (протеин, глутамин, аминокиселини, креатин...) пий само протеин. Ако намериш повечко парички взимай амино и глутамин, но не спирай приема на протеин а пий всичките неща заедно :D .
ПС: Кажи за себе си, години, стаж, кг, цел...питам те защото ако искаш маса не ти трябва само протеин, а и гейнер (малко протеин с повече въглехидрати)... :D
06.01.05
23:15
Ами аз тренирам от 3 години и тежа 81кг. Висок съм 180 на 18 години съм и някое и друго килце няма да ми е излишно.
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше преведено.
Mr_Muskul
Да вземам редовно само протеини или Да вземам гултамин и 2-3 седмеци през месеца и креатин
Според мен Глутамин и Креатин едновременно е малко безмислено , защото и двете добавки имат сходно действие.Но това е мое мнение,ти си сам си реши.
09.01.05
04:53
Според мен Глутамин и Креатин едновременно е малко безмислено , защото и двете добавки имат сходно действие.Но това е мое мнение,ти си сам си реши.
Тук грешиш!!!Какво сходно деиствие имат глутамина и креатина?
креатина-преобразува се до фосфат който въстановява АТФ тоест повече енергия и сила.задържа вода от отва леко набъбваш но мускулната маса идва от повечето килограми които вдигаш.
глутамин- предизвиква увеличаване на нивото на тестостерон и леко на соматотропин които имат анаболно деиствие.отново тестостерона задуржа малко вода.
КЪДЕ ИМ Е СХОДНОТО??????
09.01.05
10:06
Как аз степенувам добавките:
1.Протеин-за разстеж трябва протеин дали от храната или от прахчета е отделна тема.
2.Креатин той зарежда клетката и така може да увеличите интензивноста на тренировката
3.Може би аминокиселини и те са важни за разстежа
4.Глутамни-който възстановява тялото и го вкарва във фазата на свръх възстановяването, а именно тогава когато се прави следващата тренировка на същия мускул.
10.01.05
09:20
Armitrage, точно така, начините на действие на креатина и глутамина са много различи и не виждам защо да не се комбинират (стига да има $$$ естествено :D ).
Това, че водят до приблизително еднакъв, на пръв поглед, резултат е друг въпрос...