казано от Стоянчо на 18.06.08, 12:44:
казано от Димитър Михайлов на 18.06.08, 11:44:
Греша или течните белтъци не са свръхвисока технология на производство и би могло да се намери европейски аналог с (до някаква степен) улеснен внос?
Ако не се лъжа в Англия има производство... Относно вноса им - много се съмнявам някой да се нагърби да внася течни белтъци от Щатите, просто ги споменах като продукт, който липсва изцяло от нашия пазар, а е нещо страхотно.
Друг продукт, който липсва в БГ е и натурално фъстъчено масло, като това в първия ми пост. Не знам защо, но си мисля, че тези продукти ще се купуват много.
18.06.08
13:18
казано от Hvanatema на 18.06.08, 13:00:
Греша или течните белтъци не са свръхвисока технология на производство и би могло да се намери европейски аналог с (до някаква степен) улеснен внос?
Ако не се лъжа в Англия има производство... Относно вноса им - много се съмнявам някой да се нагърби да внася течни белтъци от Щатите, просто ги споменах като продукт, който липсва изцяло от нашия пазар, а е нещо страхотно.
Друг продукт, който липсва в БГ е и натурално фъстъчено масло, като това в първия ми пост. Не знам защо, но си мисля, че тези продукти ще се купуват много.
Фъстъчено масло има в Метро :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 18.06.08 13:18.
казано от FZKTWGS на 18.06.08, 13:18:
Приятел, явно не си видял какво съм написал - “натурално”. Тези с транс мазнините и захарта да си ги заврат в ****.
Незнам какво точно значи натурално, но фъстъчено масло (както и бадемово, орехово, ленено) има и в Халите на щанда за ядки :)
18.06.08
13:34
В петък ще видим на къде отиват нещата, като получа инфото... За момента няма вносител на течни белтъци, но за сух продукт, по принцип може да се окаже че има внос... но повече за това в Петък... :)
казано от mamaligabg на 18.06.08, 11:39:
А 8лв./л. е повече от приемлива цена за такъв продукт.
Ако цената наистина е такава мисля, че не е много изгодно. По-скоро е по-удобно, защото за тези пари пак ще вземеш такова голичесто яйчен белтък.
ThermoLife е една от марките, която трудно може да се набави в България, а имат няколко доста интересни и добри продукти.
18.06.08
13:54
Фитнес и здравословните храни в България са кът, тъй като сме на първите места в ЕС по ниска здравна култура. За да е рентабилен вноса на течни белтъци ще трябва да се изчака поне 5 години и мощна компания да налее много пари, за да образова населението с реклама. За толкова време и същите пари сигурно може да се разработи цяло производство в страната ориентирано към износ. :)
Пак не прочетох мнение на вносител за мострите. Защо тъй избягваме въпроса :) ?
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 18.06.08 13:55.
18.06.08
13:58
казано от Hvanatema на 18.06.08, 13:23:
казано от FZKTWGS на 18.06.08, 13:18:
Приятел, явно не си видял какво съм написал - “натурално”. Тези с транс мазнините и захарта да си ги заврат в ****.
От пикадили и ХИТ съм купувал също фъстъчено масло, ако не се лъжа и от Елемаг. Абе купувал съм 4-5 вида и едно със сигурност беше натурално, но не мога да се сетя кое.
Не ми действаше добре на стомаха при дозата , която си бях определил и затова го спрях.
Между другото един интересен продукт, който ние търсихме вариант да внесем, вече се продава в пикадили - Beef Jerky, или сушено телешко. Супер удобен е вместо протеинова вафла при полеви условия и гледам че редовно свършва. Не е най-доброто, защото е словенско, но става. Препоръчвам ви да го пробвате.
18.06.08
14:00
казано от Владимир Недков на 18.06.08, 13:54:
Фитнес и здравословните храни в България са кът, тъй като сме на първите места в ЕС по ниска здравна култура. За да е рентабилен вноса на течни белтъци ще трябва да се изчака поне 5 години и мощна компания да налее много пари, за да образова населението с реклама. За толкова време и същите пари сигурно може да се разработи цяло производство в страната ориентирано към износ. :)
Пак не прочетох мнение на вносител за мострите. Защо тъй избягваме въпроса :) ?
Аз ще взема отношение :) По отношение на 90% от продуктите които внасяме е безмислено да се правят семпъли поради спецификата на продуктите и времето по принцип за което се взимат за да се усети ефект. Относно останалите, ще видим как да стане, защото самите компании производители трябва да се ангажират с подобно пакетиране... ако не съществува такава практика обаче (в компанията производител) то тогава самата компания, политиката си няма да смени. Но и ние сме “ЗА” подобен тип маркетинг и ще направим зависещото от нас...
18.06.08
14:05
Ако става въпрос за Яйчни белтъци на прах тях ги има в България и се произваждат от няколко фирми :
http://www.royal-v-bg.com/prod-1_bg.htm
http://www.dion.bg/produkti.html
http://www.vitamol.eu/v.php?l=bu&m=2
18.06.08
14:08
казано от nxhnxh на 18.06.08, 14:05:
Ако става въпрос за Яйчни белтъци на прах тях ги има в България и се произваждат от няколко фирми :
http://www.royal-v-bg.com/prod-1_bg.htm
http://www.dion.bg/produkti.html
http://www.vitamol.eu/v.php?l=bu&m=2
Къде се продават ?
18.06.08
14:09
Страхотно, сега остава да купят патента за пакетиране на течната форма. Брей и протеин от риба видях... :) При цена 20 лв./ кг филе Туна, не е ли изгодно да се внася рибен протеин?
От пикадили и ХИТ съм купувал също фъстъчено масло, ако не се лъжа и от Елемаг. Абе купувал съм 4-5 вида и едно със сигурност беше натурално, но не мога да се сетя кое.
Не ми действаше добре на стомаха при дозата , която си бях определил и затова го спрях.
Между другото един интересен продукт, който ние търсихме вариант да внесем, вече се продава в пикадили - Beef Jerky, или сушено телешко. Супер удобен е вместо протеинова вафла при полеви условия и гледам че редовно свършва. Не е най-доброто, защото е словенско, но става. Препоръчвам ви да го пробвате.
В ХИТ-а не е натурално. В Пикадили се въртях 30 минути и не открих никъде фъстъчено масло, но тея дни може пак да ходя да проверя. Елемаг за пръв път го чувам :) Каква е цената на Beef Jerky?
18.06.08
14:44
казано от Chrisich на 18.06.08, 13:34:
казано от mamaligabg на 18.06.08, 11:39:
А 8лв./л. е повече от приемлива цена за такъв продукт.
Ако цената наистина е такава мисля, че не е много изгодно. По-скоро е по-удобно, защото за тези пари пак ще вземеш такова голичесто яйчен белтък.
За тези пари ще вземеш повече яйчен белтък под формата на яйца, които обаче не могат да се ядат сурови поради ред причини. А суровия белтък е доста по-добре усвояем. Като включим и факта, че е доста по-удобно от постоянното варене/белене на яйца тази цена, както казах ми е повече от приемлива.
18.06.08
14:49
казано от Hvanatema на 18.06.08, 14:11:
Между другото един интересен продукт, който ние търсихме вариант да внесем, вече се продава в пикадили - Beef Jerky, или сушено телешко. Супер удобен е вместо протеинова вафла при полеви условия и гледам че редовно свършва. Не е най-доброто, защото е словенско, но става. Препоръчвам ви да го пробвате.В ХИТ-а не е натурално. В Пикадили се въртях 30 минути и не открих никъде фъстъчено масло, но тея дни може пак да ходя да проверя. Елемаг за пръв път го чувам :) Каква е цената на Beef Jerky?
5.60лв за 50гр (25гр протеин мисля че беше)
18.06.08
16:16
казано от emzo на 18.06.08, 09:27:
Протеин, конкурент на ОН(концентра + изолат) на достъпна цена - разбирай 70-75лв за 5 либри.Тогава ще спра да си поръчвам протеин от чужбина.
x2
18.06.08
17:29
1. Коя марка/и бихте искали да я има на БГ пазара, а към момента не е репрезентирана/внасяна официално? Защо… Предимства?
2. Кой тип продукти липсват или са много малко на БГ пазара, а бихте искали да има по-голямо разнообразие?
3. Кой/и специфичен/и продукт/и бихте искали да присъстват на БГ пазара, а към момента има липса на такива?
1. Определено Higher Power - марката на бодибилдинг.ком. Мисля, че досега нито един вносител не я представял в България. Имат богата гама продукти, които биха били от полза на много трениращи, като екстаркти от растения, енерджайзъри и прочие. Предимствата са, че са широко достъпни и на конкурентна цена също като на NOWFoods.
2. Това, което ми е направило впечатление е, че повечете вносители в България внасят почти само продуктите, които са базови за спортуващия - протеинови пудри, аминокиселини на таблети/капсули/прах, креатин, глутамин, таурин, л-карнитин, витамини и минерали. Малко вносители залагат на растителните екстракти, а има доста производители като Higher Power, които имат доста интересни предложения. Да, има вносители, които обръщат внимание и на “малките” големи неща като NOWFoods и Solgar, но мисля, че не са достатъчни и трябва да има по-голямо разнообразие. Higher Power (bodybuilding.com за справка) произвеждат доста продукти, които ми се иска да бъдат внесени на пазара в БГ като : caffeine(120capsx200mg), chromium polynicotinate(100capsx1000mcg), echinacea&goldenseal;(200tabs), extra strenght guggulsterones(100capsx500mg - получаваме 50 милиграма чисти E & Z гугулстерони), yohimbe EX(12 mg чист йохимбин за капсула) и други.
3. Както споменах и по-горе - повече “малки” нещица от ужасно голяма полза.
бих си купувал продуктите на 1fast400 имам предвид някой от bulk асортимента има (напр 1кг ВСАА). и някой продукти на ALRI са ми интересни. не знам дали CYTODINE имат тукашен представител
18.06.08
17:46
Очаквайте съвсем скоро суплементи на bulk на друга фирма по кило и по 500гм BCAA и креатин-етил естер. Относно хормоналната част мисля, че с EST, AnabolicX и още 1-2, които ще дойдат в края на лятото ще покрием тази ниша. Jungle Warfare на АЛРИ и много спорен продукт, който съдържа съставка много близка до Phera-Plex, който ще бъде забранен след 24 юни, а и има много оплаквания от клиенти американци, че потиска силно либидото
18.06.08
17:48
казано от FRANKO1 на 18.06.08, 17:39:
бих си купувал продуктите на 1fast400 имам предвид някой от bulk асортимента има (напр 1кг ВСАА). и някой продукти на ALRI са ми интересни. не знам дали CYTODINE имат тукашен представител
Момчил вкарва определени продукти на Cytodine… За Alri, не съм сигурен ако някой ги представлява
18.06.08
18:44
Мисля, че на този спорт му липсва атрактивност с която да се докосне дори до нетрениращите до момента хора.Мисля, че липсва начини хората да разберът колко е важно здравословното хранене или трениране.Мисля, че фирмите могат да организират различни видове турнири като този който Момчил направи преди години, като този в който една фирма представена тук във форума направи спонсорство с което се опита да покаже продуктите си.Аз лично се дразня да си пусна телевизора и да видя разни малоумни реклами на топящи се танкове, чалга чайчета или разни електрошокови начини да свалиш 20 кг за половин месец за 100 лева.А си нямаме и на идея всеки от тези рекламирани боклуци колко се купува от нормалните хора които никога не са чували за истинския и реален спорт.
Благодаря за вниманието.
18.06.08
18:45
Яйчните белтъци ще са прекалено скъпи за внос... безмислено е... транспорта и митото убиват смисъла... дори да се продават на цени малко над доставните пак няма да са изгодни.
А повечето марки които си заслужават вече са внесени и не мисля, че пазара ще се промени особено ако нещо ново се внесе.
Това което липсва е добре изградена дистрибуторска мрежа...
18.06.08
19:05
Всъщност как не се бях сетил! На пазара най-много му липсва големи и организирани ПР кампании за популяризиране на специалните продукти.
Иван Шишманов ме подсети. Уви пакетните цени на такива организирани кампании, които да имат добра аудитория и ефект започват от 500 000лв нагоре. На този етап само Софарма, Валмарк и Борола имат такива възможности и трудно това ще се промени. Все пак Трибестана струва производствено около 80ст (не ме питайте от къде знам;) ) а цената му е 37лв.
18.06.08
19:39
silabg, към bulk продуктите бих добавил и една компания, която дефакто ги произвежда - nutrabio.com
казано от NOW Foods България на 18.06.08, 18:45:
;-)и не само ...
На доста фирми не им е силна страна това.Аз за себе си имам обяснение,но не бих го коментирала точно във форума :-)
@sila
евала за ентусиазма,който влагаш в дейността си !
Надявам се скоро да ти стана и клиент :)
19.06.08
03:38
казано от tigra на 18.06.08, 19:44:
@sila
Мерси... правим каквото можем ;)
19.06.08
06:02
казано от silabg.com на 18.06.08, 08:24:
1. Коя марка/и бихте искали да я има на БГ пазара, а към момента не е репрезентирана/внасяна официално? Защо... Предимства?
1. www.myprotein.co.uk със подобна схема на образуване на цената при големи количества(говоря само за тяхната марка разбира се :) )
19.06.08
06:50
;-)и не само ...
На доста фирми не им е силна страна това.Аз за себе си имам обяснение,но не бих го коментирала точно във форума :-)@sila
Аз си пазарувам от него - макар и чрез други хора и съм предоволен.
За ентусиазма напълно съм съгласен една от малкото фирми на БГ пазара интересуващи се от това какво искат хората и правещи нещо по въпроса.
Преди вкарвахте на HDT протеини какво става с тях очаквате ли внос или за сега ще го спирате.
Като цена качество бяха перфектни още повече, че бяха концентрат и изолат - тук желанието ми съвпадна с това на Емзо.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 19.06.08 06:51.
19.06.08
07:22
казано от head_hunter на 19.06.08, 06:50:
;-)и не само ...
На доста фирми не им е силна страна това.Аз за себе си имам обяснение,но не бих го коментирала точно във форума :-)@sila
Надявам се скоро да ти стана и клиент :)Аз си пазарувам от него - макар и чрез други хора и съм предоволен.
За ентусиазма напълно съм съгласен една от малкото фирми на БГ пазара интересуващи се от това какво искат хората и правещи нещо по въпроса.
Преди вкарвахте на HDT протеини какво става с тях очаквате ли внос или за сега ще го спирате.
Като цена качество бяха перфектни още повече, че бяха концентрат и изолат - тук желанието ми съвпадна с това на Емзо.
HDT-то беше от Момчил (Красота и Сила ООД са вносителите за БГ на HDT) и когато вкара количества тогава и ние ще го имаме... Днес ще накарам някое от моите момчета да проверят дали вобще ще го имат изобщо повече, защото мн хора питат...
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 19.06.08 07:33.
19.06.08
08:00
Събуди голям интерес с поста си за новите протеини - аз лично чакам с интерес и като Емзо се надявам вие да вкарате нещо на тази цена, че и аз да спра да си поръчвам от вън.
19.06.08
08:05
казано от head_hunter на 19.06.08, 08:00:
Събуди голям интерес с поста си за новите протеини - аз лично чакам с интерес и като Емзо се надявам вие да вкарате нещо на тази цена, че и аз да спра да си поръчвам от вън.
Скоро ще има презентация ... до 2-3 седмици :)
19.06.08
09:20
@ Стоянчо... като дойде ще има ревю... за сега е нейде в океана ... пътува:) Patience is a virtue ;)
Сега относно прослувутите яйчни белтъци... значи въпроса е проучен и е направена връзка, но за такива които са в сух вид. Характеристиката на продукта е мн добра (което мен лично ме учуди). Интересно ми е и разберете ме правилно, колко от Вас сериозно се интересуват от подобно нещо, защото ако не са много просто няма да си струва да си губя времето. А и забравих още едно нещо... Цената също му е супер, но не очаквайте супер опаковка... Компанията производител работи за промишлеността и опаковката за тях не е преоритет :) Срока на годност е над 1 година на продукта!
Относно течните белтъци, от сега Ви казвам този продукт в БГ скоро няма да го има... Просто ми бе разказано за разходите и сертифицирането на нещо подобно и би било луда работа да се вкарва в БГ. Ако цените на добадките Ви се струват големи то течните белтъци докато дойдат до тук като цена ще ви цепнат петите :)
19.06.08
09:29
казано от silabg.com на 18.06.08, 09:14:
ако търсите ниски цени на протеини съвсем скоро ще бъдете приятно изненадани
СИЛА БГ , тези протеини само във вашия сайт ли ще се продават и само онлайн ли ще могат да се поръчват или ще могат да се намират и по залите и други магазини за суплементи .
19.06.08
09:29
казано от silabg.com на 19.06.08, 09:20:
@ Стоянчо... като дойде ще има ревю... за сега е нейде в океана ... пътува:) Patience is a virtue ;)
Сега относно прослувутите яйчни белтъци... значи въпроса е проучен и е направена връзка, но за такива които са в сух вид. Характеристиката на продукта е мн добра (което мен лично ме учуди). Интересно ми е и разберете ме правилно, колко от Вас сериозно се интересуват от подобно нещо, защото ако не са много просто няма да си струва да си губя времето. А и забравих още едно нещо... Цената също му е супер, но не очаквайте супер опаковка... Компанията производител работи за промишлеността и опаковката за тях не е преоритет :) Срока на годност е над 1 година на продукта!
Относно течните белтъци, от сега Ви казвам този продукт в БГ скоро няма да го има... Просто ми бе разказано за разходите и сертифицирането на нещо подобно и би било луда работа да се вкарва в БГ. Ако цените на добадките Ви се струват големи то течните белтъци докато дойдат до тук като цена ще ви цепнат петите :)
Жалко за течните белтъци.
Я дай повече инфо за тия белтъци на прах. И какво им е по-различното от яйчния протеин на прах който се продава.
19.06.08
09:34
казано от FZKTWGS на 19.06.08, 09:29:
казано от silabg.com на 18.06.08, 09:14:
ако търсите ниски цени на протеини съвсем скоро ще бъдете приятно изненадани
СИЛА БГ , тези протеини само във вашия сайт ли ще се продават и само онлайн ли ще могат да се поръчват или ще могат да се намират и по залите и други магазини за суплементи .
Модела на работа няма да бъде променен и ще се работи по установената схема, за да може продуктите да са на цени достъпни за повече хора...
казано от mamaligabg на 19.06.08, 09:29:
И какво им е по-различното от яйчния протеин на прах който се продава.
Искрено се надявам да са в пъти на в по-ниска цена :)
19.06.08
10:54
казано от silabg.com на 18.06.08, 09:40:
казано от emzo на 18.06.08, 09:35:
:))))) значи да не бързам да си поръчвам протеинче :D :D :D
Scivation и PrimaForce ползвам почти постоянно по нещо тяхно. EGCGто им е N1 !
Скоро Emzo… Мн скоро,... Имай търпение, няма да си разочарован...
Силно се надявам да внесете цялата или поне повечето продукти на тази толкова уважавана от мен фирма.
На българския пазар му липсва контрол на качеството и за това са виновни единствено потребителите. За съжалени чисто индустриално имаме проблеми и нямаме качествени специалисти и технологии. И да искаме не можем да произвеждаме на високо ниво, така че е невъзможно да не се внася, хората го искат.
Но ще видим, след години може и да се излезе от порочни кръг. Нещата не стават от днес за утре.
Мнението беше редактирано от tpd на 19.06.08 12:05.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече