11.03.04
14:36
За мене лично упражненията за пресата са много важни.За това ви давам една примерна моя тренировка,която се изпьлнява след всяка тренировка с тежести т.е минимум 4 пьти в седмицата.Упражненията са 3-4/римско столче,обратна коремна преса,преси сусукване,молитва,странични преси,ит.н/като вьв всяка тренировка са различни.Ето ги:1-Коремна преса на римско столче 20-30повт.2-обратна коремна преса 20-30 3-повдигане на краката от вис 15-20.4-Сьбиране на краката и торса в края на лежанка 40-50повт. Следващата тренировка упражненията са различни,а понякога правя и трисети.Обикновено след това правя аеробика мин.20 мин. Ще се радвам да видя мнения и критика разбира се :lol:
11.03.04
15:52
Честно казано в последните години съм занемарил тренировките на коремната преса, но от нова година реших да се стегна...
Тренирам основно пресата в домашни условия (имам необходимото пространство, което е много важно :) ). Ако се тренира в зала, е хубаво да става по начин, както се тренира всяка една мускулна група, а не в края на всяка тренировката “между другото”. Ако тренирате целенасочено пресата като първа мускулна група, имайте предвид, че тази мускулна група е стабилизираща за много упражнения, особено за изпълняваните от стоеж.
През месец декември 2003 г. си купих за коледен подарък от Карабиберов най-прост ab wheeler (механичните се износват по-бързо), с който започвам заниманията (в поза “на колене”). Правя 3-4 серии по 5-6 повторения. След това преминавам на упражнения на мека табуретка “aka swiss ball” (още не съм намерил време да си купя истинска) и завършвам с “вакумки” ала Франк Зейн. Това е тренировка основно за тонизиране като обръщам внимание, че се изпълнява на празен стомах 2-3 часа след последното обилно поемане на храна.
Enjoy!