проблем с очите

07.01.05
20:01

не знам дали е тук мястото на тази тема, но сзкам да питам оказва ли влеяние ББ на очите? звучи малко смешно, но искам все пак да попитам

07.01.05
21:28

Aз съм чувал, че хора с много голям диоптър (силно късогледи т.н.) не трябва да вдигат, защото има опасност да им се отлепи ретината. Това само съм го чувал някъде - не съм чел нищо сериозно по въпроса.

07.01.05
23:14

http://www.bb-team.org/articles/000430.php Прочети тук за човек със същият проблем и оздравял от трениравката. Късогледството и дълекофледството е намалена способност на очните мускули да фокосират правилно ,което според мен се пречинява от атрофия и натрупване на хормони в мускулите.
по-здрави

08.01.05
01:32

Не, късогледството и далекогледството са деформации на очната ябълка или дефекти на очната леща, свързани с пречупващата сила и не се коригират с тренировки. Човека е имал някакви проблеми с “мускулите на зеницата” и кривогледство доколкото разбрах.

08.01.05
11:57

Аз нямам далекогледство или късогледство, а виждам черни ивици.Ходих на лекар и ми изписа лекарства.Да спирам ли с тренировките за 1 седмица?

08.01.05
12:08

Slade ами знам за хора с големи лупи :) ,който ги свалят и си оправят зрението въпреки ,че медицината уж е безсилна в тоя случей! Та можеби си прав ,но практиката друго говори.
по-здрави

08.01.05
13:43

Дай Боже наистина да има положителен ефект върху очите вдигането. Знам със сигурност за силно късогледите, че може да им се отлепи ретината от зор в залата и това е съвсем реална опасност.

поне се стараи при максимални килограми (към 2-4 повторения) да си затваряш очите,защото от лекар съм чувал,че може да спукаш капиляр в окото(ще ти се появи така червена ивица,като тези,когато не си спал цяла нощ),която няма махане.
П.С. не знам като са затворени каква е разликата,но с лекари не споря,особено когато се занимават и с фитнес

10.01.05
00:46

Има опасност да спукате капиляр от голями тежести с които тренирате непрекъснато.Аз като тренирах за едно състезание за вдигане от лег работех с максимални или близки до максималните тежести и спуках капиляр в окото ,почервеня и стана като на вампир но се оправи впоследсвие.Иначе като вдигам сега максимални тежести по продължително време очите ми стоят зачервени

10.01.05
10:08

Точно зареди това не бива да се стига често до тази точка ,когато организма е склонен да извърши някакво голямо постижение!
по-здрави

RA

01.03.05
01:55

Аз лично знам от много хора и въобще от приятели, че вдигането на тежести или по-скоро много тежки физически натоварвания увреждат зрението. Не знам защо е така, но лично аз мисля, че някои хора ако случайно са податливи на това и усещат влошаване на зрението би трябвало да намалят тежестите поне за малко или да се консултират с лекар разбира се :)

01.03.05
12:04

http://bb-team.org/articles/000154.php

Някой случайно да е чел това ?!?

02.03.05
00:12

Аз съм чел подобни неща и затова споменах за отлепянето на ретината при силно късогледи хора, защото те са най-застрашени от това кофти събитие.

02.03.05
14:17

Всичко е поред зависи, тъпо е да се твърди как се отразява ББ при очни проблеми.

Но като се има в предвид, че бодибилдинга в идеялния му вариант е съпер здравословен. То мисля, че е като принципно трябва да се води, че помага... :?

02.03.05
23:18

[quote author=“tpd”]Всичко е поред зависи, тъпо е да се твърди как се отразява ББ при очни проблеми.

Но като се има в предвид, че бодибилдинга в идеялния му вариант е съпер здравословен. То мисля, че е като принципно трябва да се води, че помага... :?

Не знам кой те е заблудил, че бодибилдинга е супер здравословен, а за идеален вариант съвсем не може да се говори. Освен това според теб след като бодибилдинга помага на едни части от човешкото тяло да се развиват, значи помага също и на всички останали, така ли?

03.03.05
12:22

[quote author=“Slade”]Не знам кой те е заблудил, че бодибилдинга е супер здравословен, а за идеален вариант съвсем не може да се говори. Освен това според теб след като бодибилдинга помага на едни части от човешкото тяло да се развиват, значи помага също и на всички останали, така ли?

:)Ако изобщо има някой който да ме е заблудил, този човек съм аз самия. :) Може и да бъркам, но откакто се занимавам със ББ и някой други дисциплини. От година на година ставам все по силен, с все по-силна имунна система. Не се разболявам и студа на вън изобщо не го усещам. Докато разни хора около мен изпукват, суполивят се калюкат и подпръцкват за щяло и нещяло.

Не случайно казах-”идеалния вариант” Случаите на злоупотреби с храни/добавки/суплементи/зоб/тежести и т.н. ги изпускам, за мен това не е фитнес, това е нещо друго.

Въпроса е в това как и за какво тренира човек. Не мислиш ли? И от моята гледна точна, съм сигурен, че фитнеса, както и храненето и начина на живот, който той “проповядва” се отразява по перфектен начин на здравето.

Поздрави!

05.03.05
20:43

Прав си че този идеален вариант е здравословен
НО...катко винаги има но...когато се напрягаш наистина в очите (че и навсякаде другаде) се увеличава наляганто поради стягането ан мускулите и поради по-голямто количество кръв което влиза в обръщение...но на очите е по-лесно да се навреди, понеже са МНОГО чувствителни (все пак са изцяло мека тъкан, а има много кръвоносни съдове в тях). Това го казва човек, който от 14-15 години носи очила (а е на 17) и е имал (че и все още има) сериозни проблеми с очите (даже една лекарка ми каза че съм 1 на 1 000 000 дето след това което ми се е случило мога да гледам със съответното око)
Та това повишено налягане може да навреди на очите, може и да не им навреди...прсото и е строго индибидуално.
Не знам дали си забелязал, но когато се напъваш на последната серия с повечко килограми усещаш напрежение в очите...те това е ефекта...и лично аз съм забелязал че като си затваряш очите (поне в позитивната част на повторението) това някак си облекчава това напрежение

05.03.05
22:07

Даа, има доста логика. Така си е...
Всичко с мярка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1