29.06.08
03:55
Участвайте в анкетата, НО и също споделете собственото си мнение по-надолу...
Тази тема никога не е дискутирана, а при така формиращия се пазар в момента, е доста актуално да се зададът определени въпроси и да се категоризират определени продукти, защото много хора са много заблудени, по отношение на това да се внесе яснота:
- Какво се класифицира Хардкор добавка и какво не е???
- Кой може да ги взима и кой няма нужда???
- Как се взимат и кога???
- Какви резултати могат да се постигнат???
- Странични ефекти и в какво се изразяват, ако вобще съществуват???
- Възстановяване след цикъл, ако е нужно такова???
***Ерата на Протеините Аминките Глутамина Креатина (фундаменталните добавки) е зад всички нас и точно тези добавки изградиха здравата и стабилна основата за добавките от ново поколение (Хардкор добавките и не само), ето защо е нужно да се дискутира тази тема много повече отколкото се прави към момента!!!!
Първо, бихме искали да видим какво стои според Вас, зад понятието “ХАРДКОР Добавка”?!
За какво се използва и как се комбинира, ако сте го правили?!
Някога ползвалили сте подобни и какви са ви били резултатите?!
Сега... да ви кажа КАКВО НЕ Е ХАРДКОР ДОБАВКА, защото както казах в началото има много заблудени и това е защото много от компанийте произвеждащи по-долните заблуждават целенасочено:
1. Трибулусовите продукти
2. Креатиновите Продукти
3. Азотни Продукти
4. Протеини, Гейнери, Аминки, Глутаминови
5. Фет Бърнери
6. Стероиди и стероидни
7. Матрици от всякакъв вид
8. Енергетици и т.н.
***Ето и компанийте, които произвеждат подобни продукти:
American Cellular Labs, Anabolic Xtreme, Black China Labs, Engineered Sports Technologies, Evolution Labs, Fast Action Pharma, Myogenix(TCC), Tokkyo, Gaspari, Ergopharm, LG Science, и още много, за които Българският пазар едва ли е чувал, но тепърва ще се запознава
Дори и никога да не сте ползвали такива добавки, споделете Вашето мнение и от какво е провокирано, независимо дали е позитивно или негативно!!
Надявам се да стане добра дискусия, защото има нужда от такава!!
ПП - Определено някой ще каже, че темата по-би подхождала на gohard.org, но тъй като в bb-team са презентирани повечето такива продукти и представителите им са непрекъснато ТУК, темата беше създадена ТУК.
Темата беше редактирана от Сила БГ на 29.06.08 16:10.
Според мен хардкор добавките имат голямо значение за развитието на бодибилдинга в България и вдругите държави.Според мен те са метила,супердрола и другите про-стероиди.
личното ми мнение е, че хардкор добавките имат голямо значение на непрофесионално ниво - на професионално нещата са други.тези продукти не са за всеки - изискват си сериозен стаж в залата и добри познания във всичко свързано с бодибилдинга.всички, които имат намерение да ги ползват, трябва да знаят, че е необходима предварителна подготовка (хранене и суплементи) като за стероиден цикъл. досега не съм ползвал хардкор добавки (освен анимал тест съдържащ АА(ако минава за хардкор)) и смятам есента или зимата да спретна цикъл с продукти на анаболикХтриим и/или ЕСТ.
има и друг проблем - поради цените на тези добавки, ще има доста хора, които ще посегнат към по-евтините стероиди, без много много да се замислят за “после”.лично на мен ми е интересно дали и в каква степен ефекта на хардкор добавките може да се сравнява с ефекта от стероидите.добре ще е да видим мнението на някой, който е ползвал и двата вида стимулатори
29.06.08
07:06
Това е темата , която чаках от доста отдавна и мислех сам да я започна. Като един от много малкото в България ползвали прохормони, простероиди мисля,че мога да взема адекватно отношение по темата. Този тип добавки са създадени с цел да се намира максимално близка като ефект и същевременно безопасна алтернатива на анаболите стероиди. Ефектът от хардкор добавките е най-силният възможен ефект ,който може да извлечете от хранителна добавка и се доближава и дори изравнява с ефекта от някои по-меки стероиди - Anavar, Stanozolol, Primabolan, Masteron, Turanabol. Много от тези хардкор добаки са близки по химична структура до изброените по - горе стероиди и ефектът от тях е сравним със забранените им “братовчеди”. ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ ПРИ ХАРДКОР ДОБАВКИТЕ Е,ЧЕ КАКТО Е СПОМЕНАЛ И ФРАНКО, ТОВА НЕ СА ПРОДУКТИ ЗА ВСЕКИ, ОСОБЕНО ЗА ЛИЦА ПОД 21 ГОДИНИ, НЕ СА ПОДХОДЯЩИ И ЗА ЛИЦА , С МАЛКО МУСКУЛНА МАСА, ЗАЩОТО ОСНОВНАТА ИМ ФУНКЦИЯ Е НЕ ЧАК ТОЛКОВА ТРУПАНЕ НА КИЛОГРАМИ, КОЛКОТО ОФОРМЯНЕ НА МУСКУЛАТУРАТА, ПРИДАВАНЕ НА ОБЕМ И ПЛЪТНОСТ
Друго много важно нещо, което трябва да се вземе в предвид при употребата на този тип суплементи са поддържащите добавки - по време и след цикъла. И още нещо, РЕШИТЕ ЛИ ДА УПОТРЕБЯВАТА ТАКИВА ДОБАВКИ, УВЕЛИЧЕТЕ ДВОЙНО ПРИЕМАНИЯ ОБИКНОВЕНО ПРОТЕИН ЗА ДА УСЕТИТЕ НАПЪЛНО ЕФЕКТА ИМ.
Хардкор добавките действат на принципа на стероидите - свързват се с андрогенните рецептори по мускулната клетка.
АКО ПРЕЦЕНИТЕ, ЧЕ СТЕ ДОСТИГАНЛИ ПРЕДЕЛА НА СОБСТВЕНИЯ СИ РАСТЕЖ И ИСКАТЕ ДА ОПИТАТЕ НЕЩО, КОЕТО ЩЕ УСЕТИТЕ, НО СЪЩЕВРЕМЕННО СТЕ ЗАПОЗНАТ С ОРГАНИЗМА СИ КАТО ЦЯЛО И ОСНОВНИТЕ ТРЕНИРОВЪЧНИ И ХРАНИТЕЛНИ РЕЖИМИ,тези добавки ще дадат разлика, която наистина ще усетите
29.06.08
07:22
Горните мнения започват да обрисуват картината какво точно представляват хардкор добавките. Това, което може да се допълни е, че резултатите от тези суплементи са неразривно свързани с вашия тренировъчен, хранителен и възстановителен режим. Тези добавки отново се взимат на цикли и се комбинират, като резултатите от тях са трайни и е много по-лесно по-нататък да си поддържате мускулатурата и да надграждате над това. Както е споменал и Лоурънс по-горе, ако сте използвали различни видове добавки досега и сте останали разочаровани от тях, хардкор суплементите ще ви дадат онази разлика, която ще се забележи, но най-важното е да сте подготвени за такива добавки.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 29.06.08 07:38.
Друго много важно нещо, което трябва да се вземе в предвид при употребата на този тип суплементи са поддържащите добавки - по време и след цикъла. И още нещо, РЕШИТЕ ЛИ ДА УПОТРЕБЯВАТА ТАКИВА ДОБАВКИ, УВЕЛИЧЕТЕ ДВОЙНО ПРИЕМАНИЯ ОБИКНОВЕНО ПРОТЕИН ЗА ДА УСЕТИТЕ НАПЪЛНО ЕФЕКТА ИМ.
Колко грама протеин на кг. трябва да се приема в такъв случай?
Имам предвид колко под формата на протеинова пудра и отделно колко от храната.
29.06.08
09:07
Колкото може повече, няма някакви точно фиксирани граници, просто увеличи това, което приемаш до момента.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 29.06.08 09:31.
казано от Иво Радев на 29.06.08, 09:02:
Колко грама протеин на кг. трябва да се приема в такъв случай?
Имам предвид колко под формата на протеинова пудра и отделно колко от храната.
както споменах по-горе, всичко трябва да е като за стероиден цикъл и най-вече храненето.увеличават се приема на протеин до 3-3,5гр/кг (някой го вдигат и до 5гр/кг), а колко ще е от пудра и колко от храна - зависи от храненето по принцип.съответно се увеличава и целия калориен прием с + 500-1000ккал/ден (който не го е страх от омазняване може и повече). замислял съм се дали е добра идея в такъв момент да се вземат и допълнително ензими, но това е друга тема.
имам един въпрос към по-разбиращите - колко време след стероиден цикъл би имало смисъл да се прави цикъл с простероиди?
и още един въпрос - има ли смисъл от продуктите за “изчистване” на рецепторите?
Мнението беше редактирано от FRANKO на 29.06.08 10:21.
29.06.08
10:36
Дължината на стероидния цикъл + дължината на PCT ти е времето интервал между стероиден цикъл и друг хормонален цикъл.
Или просто казано - 8 седмици цикъл + 4 седмици РСТ = 12 седмици след края на РСТ може да започнеш нов хормонален цикъл
Относно запушването на рецепторите, нещата са си до организъм. Ако си блъскал цикъл със силни андрогени естествено, че ще е необходимо повече време за възстановяване на рецепторите.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 29.06.08 10:59.
02.07.08
03:31
казано от fitboy на 01.07.08, 19:42:
дайте линкове на някой от хубавите хард кор добавки
Ако иска някой от членовете на форума да даде линкове към добри хардкор добавки, за да не се третира като реклама, ако ние го направим, защото ние сме вносители на повечето такива добавки в БГ.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 02.07.08 07:40.
02.07.08
04:32
На БГ пазара в момента има само 2 фирми, които са в пълния смисъл ХАРДОКР - EST Nutrition и AnabolicX. Тук може да се спомене и LG Sciences, но типично в стила на Power and Beauty, цените са УЖАСЯВАЩО надути за резултатите, които ще получите с тях в сравнение с EST и AnabolicX.
MY Future 10 week cycle
3-AD
MASSFX
aPCT
HYPERDROL 2
LEAN FX
Аз обмислям към есента да направя цикъл с Hyperdrol и Mass FX. Така като гледам е мек цикъл и май няма да има нужда от PCT. Какво мислите?
02.07.08
08:58
Няма абсолютно никаква нужда от РСТ ако се използват Massfx и Hyperdrol. Ако имаш възможност си направи целия 12-седмичен цикъл.Съветван те да прочетеш принципа на действие на продуктите в темата за AnabolicX. Дори да включиш 3-AD той е адски мек, няма досега оплаквания от американците от каквито и да било странични и от тези,които го ползват в България. PCT с цикъл от 3-AD се състои от TEST DRIVE EST NUTRITION и половин доза (2 капсули на ден) Hyperdrol.
Мнението беше редактирано от Anabolic Xtreme на 02.07.08 08:59.
30.04.09
22:40
Наполседък,много се интересувам от простероиди,прохормони и дизаинерски суплементи.В интернет намирам много оскъдна информация,затова ще използвам темата,за обогатяване на знанията :) .Надявам се да бъда поправен където греша.
казано от Сила БГ на 29.06.08, 03:55:
-1. Какво се класифицира Хардкор добавка и какво не е???
-2. Кой може да ги взима и кой няма нужда???
-3. Как се взимат и кога???
- 4.Какви резултати могат да се постигнат???
-5. Странични ефекти и в какво се изразяват, ако вобще съществуват???
- 6.Възстановяване след цикъл, ако е нужно такова???[/size]
1.Според мен,Хардкор Добавка е простероид или с други думи казано хормон,който е една идея по-слаб от стероида.
2.Трениращи над 21 годишна възраст могат да приемат Хардкор добавки.Няма нужда да ги вземат,хора,които могат да качват ММ без толкова силни добавки.
3.Приемът е главно според продукта,най-често се взимат в разпределени дози,сутрин и вечер.
4.Като резултати,може да се наблюдават:покачване на ММ;твърдост и нацепване на мускула;повишаване на силата или издръжливостта;мисля,че има и простероиди,които спомагат редукцията на излишните мазнини.
5.Повечето нови хардкор добавки са с минимално намалени странични ефекти,но мисля,че най-често срещаните са акне,гинекомастия и косопад.
6.Зависи според продукта какво възстановяване трябва.Знам,че най-често се използват анти-естрогени и тестостеронни подбудители.
Сега и аз имам малко въпроси:
Чувал съм,че след цикъл със стероиди,много по-трудно се качва само с хранителни добавки(протеин;амино и т.н),има ли нещо вярно в това и наблюдава ли се такъв ефект и след употребата на простероиди?
01.05.09
03:18
Относно въпроса на Сами за качването на маса след цикъл с дизайнерски суплементи или прохормони. Покачването на мускулна маса след такива цикли естествено,че е възможно при няколко условия:
1. Провеждането на правилна РСТ
2. Даване на организма на нужното време за почивка (дължината на цикъла+дължината на рст=необходимото време за почивка след цикъл)
3.НАЙ-ВАЖНОТО - ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВАТ ОТ ЛИЦА ПОД 21 ГОДИНИ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ ДО 21 ВИЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ В ПЕРИОД НА ЕСТЕСТВЕН РАСТЕЖ, И ВСЯКА ЕДНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ХОРМОНАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕСТЕСТВЕНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ.ТОВА ВАЖИ В ПЪЛНА СИЛА И ЗА СТЕРОИДИТЕ!!!!!!
4. Преди започването на такъв цикъл се уверете,че наистина сте достигнали предела си и няма повече мърдане напред.