Соев протеин

07.01.05
23:16

Темата е модерирана от Mr_Muskul
Въпросът ми е следния. видях в един диетичен магазин соев прот.(80% белтък), 500г-5,60 лв. въпросът ми е някой опитвал ли е нещо подобно, и добро ли е, защото няма нито марка нито описание как да се приема.
Използвайте Kredor. Темата ви беше преведена.
Mr_Muskul

08.01.05
00:06

Дето се вика - е*а ли му майката. Кой знае кой го е правил...
И аз съм се чудил да купувам от тия продукти в диетичните магазини, че са евтини, но щом са евтини сигурно се добиват доста “евтино”.

08.01.05
02:38

Абе самия факт, че е соев, е достатъчна причина, за да стоиш по - далеч от него. Лично мнение ;)

09.01.05
00:53

няма проблем да го пиеш, но имай в предвид , че не е овкусен и няма да е от най-приятните неща,които си пил :wink: , т.т. намери с какво да го разреждаш.
Иначе този соев протеин го използват за направата на кренвирши,колбаси и др., а реалната му цена определено не е 5,60 за 500 гр., аз го взимам по 5 лв.,но ще пробвам да се свържа с някой вносител или производител за да сваля цената

AR

09.01.05
03:19

Няма проблем да го пиеш но първо провери дали ти понася<Не на всички им деиства добре.Преди бях намерил соев 80% 450 гр за 5.20лв и беше готин на вкус.

10.01.05
09:04

[quote author=”Петко К”]Абе самия факт, че е соев, е достатъчна причина, за да стоиш по - далеч от него. Лично мнение ;)

100% съгласен!!!
За 5,60 лв. по-добре 200гр. суроватъчен....по-голямата част от “соевия” протеин на пазара е просто пакетирано соево брашно....а и води до неприятни миризми след консумация....
Като цяло е беден на аминокиселини в свободна форма, трудно усвоим,не е пълноценен източник на качествени белтъчини :lol:

AI

12.01.05
10:13

Някои ако иска мога да му продам 1 кг. изолиран соев протеин за 7 лева? Съдържание:
90гр. белтъци,
Na 1300mg,
Ph 850mg,
fats under 1 gr.,
K 150mg,
Fe 15mg,
влага 6.5гр(мисля 4е са имали в предвид влакна, но не съм сигурен) , Ca 100mg,
Ng 50gr

това е за 100 гр. продукт.

TH

19.01.05
23:37

кажете каде има такива диетични магазини?даите некаф адрес плс :)

20.01.05
16:51

има ги доста по разни гаражи, аз лично купувам соев протеин и декстроза в един зад Съдебната палата,соевия е 10 лв. килото, а декстрозата - 1,50 килото.

TH

21.01.05
10:18

а сигурен ли си в качеството на тоя “гаражния” протеин??тфа декстрозата некой може ли да обясни за кфо е точно :)

22.01.05
14:03

аз не съм сигурен в качеството на нито една добавка, произведена у нас  :)

иначе соевият изолат,който го продават в диетичните магазини не е български, а вносен, не знам дали в България изобщо има технологична база за производството му. Предполагам, че го внасят от Китай,които са и най-големият производител в световен мащаб, а съм сигурен, че родните фирми (Нутрим, Биогейм) също купуват суровината от там.
Международната изкупна цена на изолата е 2100 $ на тон, което прави някъде 4 лв. килото. Нашите фирми го продават за 20 лв./кг, каго за тези пари реално не получавш нищо повече - малко подсладители, овкусители, както и витамини, и минерали, които никой не знае дали ги има вътре.

HE

24.01.05
10:08

SGK - моите уважения като цени може и да си запознат с Българските продукти, но за съжаление си оставаш само с тези познания. Нека сега аз ти обясня някои неща за родните производители на протеин:
- За разлика от вносителите на световно известните марки /тук няма да цитирам за не не звучи като реклама/ Българските производители редовно предоставят проби от продуктите си за изследване в Министерство на здравеопазването за разлика от фирмите които внасят чуждестранни продукти - техният контрол се осъществява на база документи предоставени от същите тези вносители. Аз лично съм доста разочалован от занижения контрол на фирмите вносители. Лично за мен да си купя суплименти от фирма вносител е като да си купя котка в чувал - най-образно казано. Относно предположението което даваш за това че протеините се внасят от Китай е за съжаление отново не си прав. И щом си толкова запознат с пазара на хранителните добавки в България би ли споделил с нас тайните на опаковането на чужди продукти в България?

24.01.05
11:05

това,което казваш е много хубаво, но протеините на родните производители и вносните малко ме интересуват, тъй като не ги ползвам. Причината е , че 50% от парите които ще дам отиват за заплати на шефовете,персонала,наем за офиса,реклама и т.н.
Не съм запознат с контрола върху качеството, нито съм споменавал, че протеините се произвеждали в Китай. Казах, че Китай е основният износител на соев изолат и концентрат, говоря за базовата суровина. Тъй като китайската суровина е най-евтина и определено не е боклук,щом се продава на международните борси, е логично и български, и западни фирми да купуват именно нея. Защото не мисля, че родните фирми садят соя в Дунавската равнина или някъде другаде. За останалите видове протеини нямам информация и не коментирам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1