30.06.08
18:45
Ще споделя с вас една фантазия, която си спретнах наскоро. Принципно не обичам риба, но това дори ми хареса.
Нужни продукти
рибни филета (При мен сьомга. Принципно става със всякаква риба, аз лично предпочитам тези с червено и по-мазно месо)
орехи
зехтин
лимон
копър
лук
по желание сметана
Предварително изчистените от кости филета се запичат във фурна Според вида риба им трябват 15-20 мин обикновено. Пред това време смиламе орехите. Когато филетата са готови ги аранжираме в чиния, поръсваме със смлените орехи и копъра. (За мързеливите като мен, може орехите на половинки вместо смлени) Истискваме сок от лимона отгоре, след което поливаме със зехтин (количеството зависи от това колко мазно е местото-идеята е да не стои сухо в крайна сметка) Накрая нареждаме кръгчета лук и поръсваме с копър. По желание може вместо зехтин да се използва сметана.
Цялата магия е супер лесна и бърза и внася разнообразие в кухнята. Има високо съдържание на бързоусвоим животински протеин и качествени животински и растителни мазнини. Идеална вечеря за НВД.
Добър апетит! :)
01.07.08
09:37
тъй като много обичам риба,а сьомгата ми е любимата,още тази вечер ще я пробвам.Благодаря за рецептата