колко сте високи и колко е оптималното ви тегло?

Прескочи до:

01.07.08
05:35

Темата беше редактирана от gravitycou на 01.07.08 05:36.

01.07.08
06:59

Аз съм 173 см и 55 кг.....май дават повече за оптимално - към 60 някъде.

01.07.08
07:25

Аз съм 191 и съм 92 кг. Искам да съм към 105 - 110 някъде. Оптималното ми тегло незнам колко е

01.07.08
07:34

По-скоро това, което си в момента.

01.07.08
16:25

казано от gravitycou на 01.07.08, 05:35:

на тегло можеш колкото искаш да го докараш, въпроса е как изглеждаш!
аз съм бърз метаболизъм - 190 см , в момента тежа 98кг перфектно чист :)
употребявал съм и употребявам само хр.добавки
мисля че , до 102-105 при същата чистота мога да стигна :)

КА

01.07.08
16:43

Висока съм 152 см и в момента съм 47 кг.Оптималното ми тегло би трябвало да  е между 48-51, което определено не ме задоволява.

01.07.08
17:14

Оптималното тегло би трябвало да ти е около 40 кг,Камена - за тази височина.

BU

01.07.08
18:11

Само аз ли незнам какво означава оптимално?Нещо “оптимално” и “тегло” не ми се връзват...

01.07.08
18:17

Препоръчителното за твоя ръст....,защото едно е 70 кг на височина 185 см, друго е на 160 см.

BU

01.07.08
20:31

“Препоръчително” ми звучи като “здравословно”,”здравословно” ми звучи като “слабо” ... :) Както и да е,мерси!

казано от Димитър Михайлов на 01.07.08, 21:19:

Темата май е асоциирана към дамите, нека другият пол не се месим така активно. :)

Уупс. :(

Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.07.08 21:44.

Темата май е асоциирана към дамите, нека другият пол не се месим така активно. :)

02.07.08
06:35

Аз съм 169-170 и тежа 60 кг - ама не знам кое ми е оптималното тегло, но все още не съм в идеална визия ,макар да подобрена в последните 10 месеца. Иве - какво ще кажеш по въпроса?

02.07.08
07:09

Е, аз не съм най-компетентната в случая, но доколкото съм се ровила и чела разни интерпретации, към 56-57 май се води оптимално като за жени с твоята височина.Всичко обаче е много индивидуално - костна структура, процент мазнини и тяхното разпределение по тялото...По принцип теглото на костите е само около 18% от общото телесно тегло, така че:”Тежат ми костите” не е оправдание:)

02.07.08
09:01

170 см тежа 58-9 кг

02.07.08
09:32

Абе знам си аз че най-добре се чувствам между 55-57 килограма и това е целта, която гоня. Иначе прид 10-12 години варирах между 49-52. виж ти колко е полезно да се усещаш и да го сравниш с идеалното оптимално тегло. така че борбата за още минус 3-5 кг продължава и е безмилостно жестока.

02.07.08
12:58

Теглото не е критерият, по който трябва да се следите. Височината пък не е критерий за оптимално тегло. Докога ще ги гледате тези кантари?!

02.07.08
17:24

казано от Winnie на 02.07.08, 12:58:

Теглото не е критерият, по който трябва да се следите. Височината пък не е критерий за оптимално тегло. Докога ще ги гледате тези кантари?!

Абсолютно!
Била съм и 60 и 70кг. И в двата случая с близък процент мазнинни. Теглото по никакъв начин не е решаващо.

02.07.08
17:35

Теглото не, но със сигурност формата също ти е била друга, било то и с близкия процент мазнини.....каква ти е височината, ако не е тайна, Tralfamadorian?

02.07.08
18:22

Разбира се, че е била различна формата. В единия случай тапициран скелет, в другия с месо по скелета :) Идеята е, че теглото е твърде относителна величина, за да бъде критерий за форма. Това обезсмисля и търсенето на “оптималното” тегло.
Не е тайна, писала съм на доста места-177 съм висока.

02.07.08
18:42

Разбира се - многократно съм писала, че хората по улиците се обръщат след теб и формата ти в момента, а не след показанията на кантара....Все пак, аз съм 173 и 55, била съм и 65 кг, определено сега се чувствам по-добре и не съм “тапициран скелет”, въпреки, че моето съотношение в момента е като твоето при 60 кг.

02.07.08
19:04

Което още веднъж идва да покаже, че теглото зависи адски много от типа тяло. Аз знам как изглеждам на 59-60кг. Знам и че ми се преплитат краката при минимални физически натоварвания. Имам познати на моят ръст типични ендоморфи-издължена структуа с тънки и дълги кости. Чувстват се и изглеждат чудесно на съотношение ръст-тегло=115-120

02.07.08
19:11

Така е в крайна сметка

02.07.08
20:45

благодаря на каките за мненията по темата
;-)

КА

03.07.08
15:52

казано от Ива Павлина на 01.07.08, 17:14:

Оптималното тегло би трябвало да ти е около 40 кг,Камена - за тази височина.

Някъде имаше таблици за изчисляване на това тегло ими показа тези резултати.Което в моя случай означава да съм ходещо буре.В момента съм на НВД  и тренирам  почти всеки ден, като се целя да стигна 41-42кг. В момента вече съм 46.

05.07.08
20:36

:-) Май по-добре да питаш какво е твоето генетично заложено тегло
Всички диети са неефективни (йо-йо ефект), ако се стремиш да слезеш под генетично заложеното тегло

Какво е твоето P - ratio?
Каква е енергията, която използваш да разградиш храната (генетично заложена)?
Каква е скоростта на усвояване на хранителните компоненти?

И още куп въпроси за твоето оптимално тегло, за което не си получил отговор, защото твоя инструктор/ професионален треньор не ти е говорил

Човек вижда това, което знае

Хайде със здраве!

06.07.08
09:55

179см  72кг незнам колко е оптималното ако мже кажете ми!
ПП: Ся виждам че оптимално разбирате препоръчитъелно. Ами при мене е 66-73 и се побирам :-)
Само че при бойците (к1…) оптималното тегло е малко под 90 до 95 кг чисто-тогава при тази мускулна маса имат огромна сила бързина и експлозивност. Ако са повече мускули тогава стават по-бавни. А при горепосочените кг може след много тренировки да са бързи колкото един 75-80 кг боец да кажем.

Мнението беше редактирано от Vasko на 06.07.08 09:58.

12.09.08
13:17

Оптималното тегло по таблиците мисля, че е преценено от здравословна гледна точка. От естетична значение има телосложението, структурата на костите, пропорциите. Примерно има жени с еднакъв ръст и кг, но на вид едната изглежда по- пълна от другата.
Има жени, на които не им отива да са много слаби, примерно такива с едър кокал. Като отслабнат много изглеждат “дръгливи”. На други пък, с по- дребен кокал, им отива да са по-слаби.
Всичко е много индивидуално и всеки човек си усеща оптималното за него тегло.
Аз съм 170/55, с фина костна структура съм и се чувствам идеално на тия кг. На повече не се харесвам, на по- малко- под 53 също.

Мнението беше редактирано от Lady Marmalade на 12.09.08 13:19.

15.10.08
16:57

:)

Мнението беше редактирано от Ines на 27.12.09 18:10.

15.10.08
17:20

Абе тъй като гледам тука нема значение пола така че за да стане още по-голям бъркоч - 173/75 :D

Мнението беше редактирано от Никола на 15.10.08 17:21.

MA

16.10.08
19:22

Ръст : 176 , Тегло : 73

01.11.08
18:40

Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа

казано от Winnie на 02.07.08, 12:58:

Изключително права!

казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:

Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа

Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!

02.11.08
08:26

казано от vanillka на 01.11.08, 22:45:

казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:

Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!

Абсолютно.. Тези килограми са приблизително нормални за моя ръст според всичките таблици, критерии и ала бала (164см.).
Толкова високо момиче - дори и с много крехка скелетна маса - пак е прекалено слабо.

Уини, радвам се, че си навела темата в правилната посока.
Конкретно по нея: била съм и 43 килограма, била съм и близо 60. Истината е някъде по средата, като е по-важно при кое тегло си:
- достатъчно жизнен;
- отпочинал;
- чувстваш се добре.

Ако ще трябва да гладувам, да се смачквам от тренировки - или пък да си разбия нервната система, за да стана под 50 кг. (в момента съм 52 и тези ги задържам без проблем), то просто не си заслужава. 43кг. бях станала от нерви, е сори - ама приличах на тапициран скелет, нямах сили и енергия, да не говоря, че като ходех ми се удряха кокаляцитена колената - и вечер ми ръмбеха. :lol:

Само ще уточня, че в общи линии не изглеждам особено различно от тогава, когато не спортувах, но бях по-лека. Само че сега имам по-развита мускулатура и се харесвам. :)

Мнението беше редактирано от Грахче на 02.11.08 08:29.

=) =)
и при мен е същото :)
Преди бях доста слабичка: около 50-52 кг при височина 180. Много нерви, не спях, не се хранех нито редовно, нито пълноценно, нито исках да го правя. На фитнес не ходех, от време на време на аеробика и много си ходех пеша, както и сега де. Ама ми дойе акъла в главата  :coolsmile: !!!
Та сега на фитнесче, пак движение има много, но така здраво( и добре ) си хапвам, че доста мусклуна маса съм качила, имам и малко мазнинки( то за цикъла е важно, пък и по ме харесват така), не ръбя и дрехите ми ми стоят по-добре :)
По разните таблици ми дават, че трябвало да съм малко над 60; в момента съм около 57, зависи :) Най- добре се чувствах при 54-55( но тогава нямах и толкова мускули), ама апетитът ми е по- голям сега от манията да ми се виждат кокалите на таза, та теглото, което поддържам сега без тренировки до смърт и гладуване е явно оптималното за мен :)

02.11.08
13:48

Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Аз съм толкова тежка, че все едно в костите ми има налято олово. Ако взема да се меря, както правех преди и много грешах, то трябва да мра от глад, за да стигна някакви граници, определени от някой си, дето хич и не ме е виждал, камо ли да познава тялото ми. Сега тежа пак към 57-58 кила, които поддържам без усилен спорт и без ограничения в диетата. А изглеждам като на 50кг. Как ли е възможно?! Ами ген е сигурно, Х-men, нещо такова :-)
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.

02.11.08
17:36

казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:

Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.

Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..

03.11.08
12:34

казано от Камелчо на 02.11.08, 17:36:

казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:

Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..

Да си призная честно не ми е много ясно толкова висок човек на такива килограми как може да изглежда пълен. Сигурна ли си, че просто не ти се иска да си пълна?

03.11.08
12:52

Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.08 12:53.

03.11.08
19:49

казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:

Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.

Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..

04.11.08
06:24

казано от Камелчо на 03.11.08, 19:49:

казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:

Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..

Петко, с риск да ти противореча - при нея нещата ми мязат по-скоро на криво оглеало и малко по-друг проблем (мисля, че Уини ще разбере за какво говоря), особено пък щом другите я възприемат за слаба. Не виждам как някой с толкова поднормено тегло може да изглежда ‘трътлест’. Възможно е мускулатурата да е отпусната на дупето и краката и да има някакви подкожни мазнини, но не вярвам те да са ‘дебели’..

Камелчо, дали би се престрашила да дадеш снимка? Или поне размери на ханш и бедра, за да има някаква по-реална съпоставка от килограми и ръст.

Дано да не съм права  :blank:

Мнението беше редактирано от Грахче на 04.11.08 06:26.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1