01.07.08
05:35
колко сте високи и колко е оптималното ви тегло?
Темата беше редактирана от gravitycou на 01.07.08 05:36.
01.07.08
06:59
Аз съм 173 см и 55 кг.....май дават повече за оптимално - към 60 някъде.
Аз съм 191 и съм 92 кг. Искам да съм към 105 - 110 някъде. Оптималното ми тегло незнам колко е
01.07.08
07:34
По-скоро това, което си в момента.
казано от gravitycou на 01.07.08, 05:35:
на тегло можеш колкото искаш да го докараш, въпроса е как изглеждаш!
аз съм бърз метаболизъм - 190 см , в момента тежа 98кг перфектно чист :)
употребявал съм и употребявам само хр.добавки
мисля че , до 102-105 при същата чистота мога да стигна :)
01.07.08
16:43
Висока съм 152 см и в момента съм 47 кг.Оптималното ми тегло би трябвало да е между 48-51, което определено не ме задоволява.
01.07.08
17:14
Оптималното тегло би трябвало да ти е около 40 кг,Камена - за тази височина.
01.07.08
18:11
Само аз ли незнам какво означава оптимално?Нещо “оптимално” и “тегло” не ми се връзват...
01.07.08
18:17
Препоръчителното за твоя ръст....,защото едно е 70 кг на височина 185 см, друго е на 160 см.
01.07.08
20:31
“Препоръчително” ми звучи като “здравословно”,”здравословно” ми звучи като “слабо” ... :) Както и да е,мерси!
казано от Димитър Михайлов на 01.07.08, 21:19:
Темата май е асоциирана към дамите, нека другият пол не се месим така активно. :)
Уупс. :(
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.07.08 21:44.
01.07.08
21:19
Темата май е асоциирана към дамите, нека другият пол не се месим така активно. :)
Аз съм 169-170 и тежа 60 кг - ама не знам кое ми е оптималното тегло, но все още не съм в идеална визия ,макар да подобрена в последните 10 месеца. Иве - какво ще кажеш по въпроса?
02.07.08
07:09
Е, аз не съм най-компетентната в случая, но доколкото съм се ровила и чела разни интерпретации, към 56-57 май се води оптимално като за жени с твоята височина.Всичко обаче е много индивидуално - костна структура, процент мазнини и тяхното разпределение по тялото...По принцип теглото на костите е само около 18% от общото телесно тегло, така че:”Тежат ми костите” не е оправдание:)
Абе знам си аз че най-добре се чувствам между 55-57 килограма и това е целта, която гоня. Иначе прид 10-12 години варирах между 49-52. виж ти колко е полезно да се усещаш и да го сравниш с идеалното оптимално тегло. така че борбата за още минус 3-5 кг продължава и е безмилостно жестока.
Теглото не е критерият, по който трябва да се следите. Височината пък не е критерий за оптимално тегло. Докога ще ги гледате тези кантари?!
02.07.08
17:24
казано от Winnie на 02.07.08, 12:58:
Теглото не е критерият, по който трябва да се следите. Височината пък не е критерий за оптимално тегло. Докога ще ги гледате тези кантари?!
Абсолютно!
Била съм и 60 и 70кг. И в двата случая с близък процент мазнинни. Теглото по никакъв начин не е решаващо.
02.07.08
17:35
Теглото не, но със сигурност формата също ти е била друга, било то и с близкия процент мазнини.....каква ти е височината, ако не е тайна, Tralfamadorian?
02.07.08
18:22
Разбира се, че е била различна формата. В единия случай тапициран скелет, в другия с месо по скелета :) Идеята е, че теглото е твърде относителна величина, за да бъде критерий за форма. Това обезсмисля и търсенето на “оптималното” тегло.
Не е тайна, писала съм на доста места-177 съм висока.
02.07.08
18:42
Разбира се - многократно съм писала, че хората по улиците се обръщат след теб и формата ти в момента, а не след показанията на кантара....Все пак, аз съм 173 и 55, била съм и 65 кг, определено сега се чувствам по-добре и не съм “тапициран скелет”, въпреки, че моето съотношение в момента е като твоето при 60 кг.
02.07.08
19:04
Което още веднъж идва да покаже, че теглото зависи адски много от типа тяло. Аз знам как изглеждам на 59-60кг. Знам и че ми се преплитат краката при минимални физически натоварвания. Имам познати на моят ръст типични ендоморфи-издължена структуа с тънки и дълги кости. Чувстват се и изглеждат чудесно на съотношение ръст-тегло=115-120
02.07.08
19:11
Така е в крайна сметка
02.07.08
20:45
благодаря на каките за мненията по темата
;-)
03.07.08
15:52
казано от Ива Павлина на 01.07.08, 17:14:
Оптималното тегло би трябвало да ти е около 40 кг,Камена - за тази височина.
Някъде имаше таблици за изчисляване на това тегло ими показа тези резултати.Което в моя случай означава да съм ходещо буре.В момента съм на НВД и тренирам почти всеки ден, като се целя да стигна 41-42кг. В момента вече съм 46.
:-) Май по-добре да питаш какво е твоето генетично заложено тегло
Всички диети са неефективни (йо-йо ефект), ако се стремиш да слезеш под генетично заложеното тегло
Какво е твоето P - ratio?
Каква е енергията, която използваш да разградиш храната (генетично заложена)?
Каква е скоростта на усвояване на хранителните компоненти?
И още куп въпроси за твоето оптимално тегло, за което не си получил отговор, защото твоя инструктор/ професионален треньор не ти е говорил
Човек вижда това, което знае
Хайде със здраве!
179см 72кг незнам колко е оптималното ако мже кажете ми!
ПП: Ся виждам че оптимално разбирате препоръчитъелно. Ами при мене е 66-73 и се побирам :-)
Само че при бойците (к1…) оптималното тегло е малко под 90 до 95 кг чисто-тогава при тази мускулна маса имат огромна сила бързина и експлозивност. Ако са повече мускули тогава стават по-бавни. А при горепосочените кг може след много тренировки да са бързи колкото един 75-80 кг боец да кажем.
Мнението беше редактирано от Vasko на 06.07.08 09:58.
12.09.08
13:17
Оптималното тегло по таблиците мисля, че е преценено от здравословна гледна точка. От естетична значение има телосложението, структурата на костите, пропорциите. Примерно има жени с еднакъв ръст и кг, но на вид едната изглежда по- пълна от другата.
Има жени, на които не им отива да са много слаби, примерно такива с едър кокал. Като отслабнат много изглеждат “дръгливи”. На други пък, с по- дребен кокал, им отива да са по-слаби.
Всичко е много индивидуално и всеки човек си усеща оптималното за него тегло.
Аз съм 170/55, с фина костна структура съм и се чувствам идеално на тия кг. На повече не се харесвам, на по- малко- под 53 също.
Мнението беше редактирано от Lady Marmalade на 12.09.08 13:19.
Абе тъй като гледам тука нема значение пола така че за да стане още по-голям бъркоч - 173/75 :D
Мнението беше редактирано от Никола на 15.10.08 17:21.
16.10.08
19:22
Ръст : 176 , Тегло : 73
Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа
01.11.08
22:40
казано от Winnie на 02.07.08, 12:58:
Изключително права!
01.11.08
22:45
казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:
Висока съм 178,тежа 52..струва ми се,че пак ми е много..Оптимално-нямам представа
Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!
казано от vanillka на 01.11.08, 22:45:
казано от Камелчо на 01.11.08, 18:40:
Многогоооо?@?@?@?@?@?!!!!!
Много май ти е ръстът на тея килограми..как може да го мислиш това?!?!?!?!
Абсолютно.. Тези килограми са приблизително нормални за моя ръст според всичките таблици, критерии и ала бала (164см.).
Толкова високо момиче - дори и с много крехка скелетна маса - пак е прекалено слабо.
Уини, радвам се, че си навела темата в правилната посока.
Конкретно по нея: била съм и 43 килограма, била съм и близо 60. Истината е някъде по средата, като е по-важно при кое тегло си:
- достатъчно жизнен;
- отпочинал;
- чувстваш се добре.
Ако ще трябва да гладувам, да се смачквам от тренировки - или пък да си разбия нервната система, за да стана под 50 кг. (в момента съм 52 и тези ги задържам без проблем), то просто не си заслужава. 43кг. бях станала от нерви, е сори - ама приличах на тапициран скелет, нямах сили и енергия, да не говоря, че като ходех ми се удряха кокаляцитена колената - и вечер ми ръмбеха. :lol:
Само ще уточня, че в общи линии не изглеждам особено различно от тогава, когато не спортувах, но бях по-лека. Само че сега имам по-развита мускулатура и се харесвам. :)
Мнението беше редактирано от Грахче на 02.11.08 08:29.
02.11.08
09:26
=) =)
и при мен е същото :)
Преди бях доста слабичка: около 50-52 кг при височина 180. Много нерви, не спях, не се хранех нито редовно, нито пълноценно, нито исках да го правя. На фитнес не ходех, от време на време на аеробика и много си ходех пеша, както и сега де. Ама ми дойе акъла в главата :coolsmile: !!!
Та сега на фитнесче, пак движение има много, но така здраво( и добре ) си хапвам, че доста мусклуна маса съм качила, имам и малко мазнинки( то за цикъла е важно, пък и по ме харесват така), не ръбя и дрехите ми ми стоят по-добре :)
По разните таблици ми дават, че трябвало да съм малко над 60; в момента съм около 57, зависи :) Най- добре се чувствах при 54-55( но тогава нямах и толкова мускули), ама апетитът ми е по- голям сега от манията да ми се виждат кокалите на таза, та теглото, което поддържам сега без тренировки до смърт и гладуване е явно оптималното за мен :)
Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Аз съм толкова тежка, че все едно в костите ми има налято олово. Ако взема да се меря, както правех преди и много грешах, то трябва да мра от глад, за да стигна някакви граници, определени от някой си, дето хич и не ме е виждал, камо ли да познава тялото ми. Сега тежа пак към 57-58 кила, които поддържам без усилен спорт и без ограничения в диетата. А изглеждам като на 50кг. Как ли е възможно?! Ами ген е сигурно, Х-men, нещо такова :-)
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.
казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:
Сега ще ви кажа кое според мен е оптимално тегло. Ха, няма такова животно в моя речник вече!
Оптимално тегло ще нарека това, което ме кара да се чувствам в здраво тяло. А здравото тяло не се определя само от тежестта му. Здравото тяло дори не може да бъде здраво и под една камара мускули, ако в него няма здрав разум и ако не усеща с правилни възприятия, както физически, така и психически.
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.
Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..
казано от Камелчо на 02.11.08, 17:36:
казано от Winnie на 02.11.08, 13:48:
Та, затова вече не гледам кантари и сантиметри. Гледам се в огледалото, гледам цвета и дължината на косата си, гледам формите си, гледам жената насреща. Щото цифрите са сухарска работа, хората не са математически модели и не бива да се ръководят от математиката.Съгласна съм с теб,въпреки,че съм 52кг,аз не изглеждам много слаба..е,само ръцете са ми доста слабички..Ще ми се да смъкна малко от т.н. “бричове”..
Да си призная честно не ми е много ясно толкова висок човек на такива килограми как може да изглежда пълен. Сигурна ли си, че просто не ти се иска да си пълна?
Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.11.08 12:53.
казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:
Нищо чудно, теглото не говори нищо за процента мазнини. Може да сте с поднормено тегло и пак да имате излишни мазнини и да изглеждате пълни в сравнение с други, които са по-тежки от вас, но са по-стегнати и с по-малко мазнини.
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.
Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..
казано от Камелчо на 03.11.08, 19:49:
казано от Петко К на 03.11.08, 12:52:
Така че, важно е как изглеждате и как се чувствате, килата са без значение в случая.Именно!За това става въпрос..чувствам се “трътлеста”,въпреки,че съм възприемана като слаба..
Петко, с риск да ти противореча - при нея нещата ми мязат по-скоро на криво оглеало и малко по-друг проблем (мисля, че Уини ще разбере за какво говоря), особено пък щом другите я възприемат за слаба. Не виждам как някой с толкова поднормено тегло може да изглежда ‘трътлест’. Възможно е мускулатурата да е отпусната на дупето и краката и да има някакви подкожни мазнини, но не вярвам те да са ‘дебели’..
Камелчо, дали би се престрашила да дадеш снимка? Или поне размери на ханш и бедра, за да има някаква по-реална съпоставка от килограми и ръст.
Дано да не съм права :blank:
Мнението беше редактирано от Грахче на 04.11.08 06:26.