Само на фитнес ходя мисля и май тай да почна.В момента тренирам така:
Понеделник:Гърди , бицепс
Вторник:Лежанка , предна част трицепс
Сряда:Лежанка , гръб
Четвъртък:Лежанка , задна част трицепс
Петък:Лежанка , рамо
Л.С:Не мога да ти кажа нищо за тази фирма.А за рамото правя такова движение което ми натоварва добре и достатъчно мускула.Знам че е по-добре пълно движение но ме боли като пускам до долу.
Мнението беше редактирано от dan4o93 на 12.07.08 16:26.
12.07.08
16:45
Данчо,ако и с лоста на раменните преси ти е такава амплитудата как няма те боли рамото.Задължително ли е да ползваш 70кг?Я пробвай с 50-60 ама изпълнявай упражнението правилно.
казано от project_lyte на 12.07.08, 16:05:
Не съм чувал за тази фирма (не че съм и много запознат с тях де :) ). Можеш ли да ми дадеш по-подробна информация за нея?
Иначе докато пиша пост малко трудно мога да чета какво се поства в момента ;)
Това за 90те кила зад врат няма да го коментирам :)
По-пълната амплитуда на движението оказва драстично по-голям ефект върху мускула от късите движения, нали го знаеш :)Всеки ден тренираш лежанка за сила и понякога и рамо нали така? Въпросът ми е с каква цел? Бокс тренираш ли?
Тая марка е от Русе на Иван Тодоров ако не се лъжа.
Брато аз нали това казвам че правя движенията до там до кадето не ме боли.А с лоста пускам малко повече.А 70 кг не са проблем не е от килограмите там.Пък и трябва да правя 12-15 повторения на 50-60 за да мога да натоваря добре рамото.Очаквам наистина хората които разбират от спота да ме изкритикуват за едно нещо :-) Но пък и не мисля че е нужно да се пуска до долу на раменната преса.
12.07.08
22:13
Евала много си силен .. но в тоя дневник нема ядене само разни спорове .. и не си казал само за сила ли ??? или и маса ?Масата и силата са ти доста на 2те краиности ..но ако те кефи екстра .
Дед мен ,да 20ки са са 2 20ки от 2те страни са 80 + лоста = 100
Аз съм писал че няма да описвам ядене освен ако някой не ме пита.Причината да не го описвам е че от време на време при мен такова липсва.Днес например:сутринта изядох 1 закуска,няколко сладоледа, 3 литра вода,няколко краставици(много ги обичам :lol: ) Кубети 2 пакетчета и друго не се сещам за през деня и преди малко (десет и нещо вечерта) една пица ,една салата и 2 фанти портокал от пицарията до нас :lol: Разбра ли защо не искам да го описвам :lol:
13.07.08
07:16
Тва добре .. ма тренировките само за сила ли са или и маса искаш ???
казано от dan4o93 на 12.07.08, 19:53:
Очаквам наистина хората които разбират от спота да ме изкритикуват за едно нещо :-) Но пък и не мисля че е нужно да се пуска до долу на раменната преса.
Това което ти правиш на машината за раменни преси е че развиваш нефункционална сила. Първо при машините пътя на движението се определя от самата машина и той е неестествен за тялото, при свободните тежести тежестта никога не се движи право нагоре тя се движи по почти неуловими криви - така тялото разпределя напрежението мужду отделните мускулни снопове и ги развива всичките, при машините се развиват само някои а другите остават недоразвити. Второ аз не харесвам упражненията за рамената да се правят седнал и с облегалка - това позволява да използваш кръста и гърба да отнемат част от напрежението още повече ако се използва наклонена облегалка, аз правя упражненията за рамо винаги прав. Трето това което ти правиш не е пълна раменна преса - ти пускаш до 1/3 от пълната амплитуда, това означава че ти ставаш силен само в тази 1/3 от движението, това създава дисбаланс в рамото и съвсем естествено е да имаш болки там ако опиташ да свалиш по - надолу, когато сваляш по - надолу ти активизираш мускулни фибри които са значително по - слаби в следствие на това че ти не тренираш в техния диапазон на действие - долните 2/3 от движението. Така ти си създаваш предпоставки за контузии в рамото и то дори без да развиваш функционална използваема сила, съвета ми към теб е да иползваш само свободни тежести, прав и с пълния диапазон на движение - който е да свалиш тежестта до възможно най - долу или съответно тежестта в най - долната позиция трябва да е на нивото на раменете ти.
Wrestling_pro тренирам както си знам.От две седмици едно момче ме тренира само на лежанката дргото си го правя както си реша.Искам да натрупам маса но не се получава нещо.Аз не спазвам хранителни режими и както разбра не ме интересува яденето смисъл не му обръщам внимание.Също така не вземам нищо като добавки и такива неща.Може би заради това ми е трудно да кача маса.Но както виждаш сила горе долу за моите години имам ,не много но достатъчна :-) Стига за сега че излизам...
Защо тогава се захващаш с нещо като нямаш желание да го постигаш, по добре си ходи по баровете и си друсай там и това е, само с глупости се занимаваш.
13.07.08
15:01
като не те интересува яденето нищо няма да постигнеш
то е най важният елемент от цялата система
и като някой ми се изцепи нещо от рода на
как да кача маса ако не тренирам
или пък ако ям само хляб и пастет
или ако не ям както в твоя случай
ми става много драго
13.07.08
15:02
брат току щшо прочетох по нагоре какво ядеш
ти ядеш само боклуци
ама само разбираш ли
не знам какво да кажа повече
ужас
Момчета аз ходя на фитнес за кеф.Не съм тръгнал да ставам някакъв побъркан билдър :-)
14.07.08
06:26
Стига сега вие пък го изядохте... ако храненето не важно за теб се насочи към развитие на силата .
казано от Alkorin на 13.07.08, 19:02:
Ако правиш нещо го прави както трябва иначе само си губиш времето.
и това:
казано от kikidelucia на 13.07.08, 15:02:
брат току щшо прочетох по нагоре какво ядеш
ти ядеш само боклуци
ама само разбираш ли
не знам какво да кажа повече
ужас
Пълни глупости - и най-малкото може да демотивирате човека по тоя начин.
Не се учудвам, че не е искал да си напише менюто, като ви знае какви маниаци сте на тази тема.
Данчо, тренирай си за кеф, яж, както ти е удобно, стига ТИ да се чувстваш добре. Предполагам дневникът ти е просто с идеята да се отчиташ - и да виждаш сам какво точно си направил, а не за да се опитват да ти коригират поведението ако ТИ не искаш.
Напротив - според мен всяко едно движение си е необходимо и далеч не е нужно всеки да гони билдърските цели.
Мнението беше редактирано от Грахче на 14.07.08 11:31.
14.07.08
12:05
казано от dan4o93 на 12.07.08, 22:20:
Аз съм писал че няма да описвам ядене освен ако някой не ме пита.Причината да не го описвам е че от време на време при мен такова липсва.Днес например:сутринта изядох 1 закуска,няколко сладоледа, 3 литра вода,няколко краставици(много ги обичам :lol: ) Кубети 2 пакетчета и друго не се сещам за през деня и преди малко (десет и нещо вечерта) една пица ,една салата и 2 фанти портокал от пицарията до нас :lol: Разбра ли защо не искам да го описвам :lol:
Момче с това ядене нищо няма да направиш !
Я дай да ти видим храненето по часове ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 14.07.08 12:08.
Грахче ние му казваме фактите, от него зависи дали ще ги приеме и ще направи нещо по въпроса. Смятам че щом някой е решил да си води публичен дневник очаква да бъде критикуван и съветван за негово добро а не просто “да се отчита” и не че ние сме маниаци просто без добро хранене - няма резултати. Моето виждане е да кажа на човека истината независимо дали е лицеприятна или не, ако ти предпочиташ да му пробутваш захаросани лъжи за да му повдигнеш фалшиво настроението значи имаме различие в подходите :) . И накрая за всяко постижение което си струва трябва да се плати цената, в случая е това са усилия, дисциплина и ограничения откъм храненето, ако просто стоим в комфортната си зона така че да ни е удобно до никъде няма да стигнем.
Учудвам се на българина защо хем знае че се тъпче с боклуци хем му харесва ?!??! Дори се хвали на някои ако се е натровил с алкохол или с каквото му падне. Това не е конкретно към Данчо, да не взима нищо на вътре. Аз обичам критика, защото точно като стимулатор действа- поне за мен.
казано от Alkorin на 14.07.08, 15:49:
Грахче ние му казваме фактите, от него зависи дали ще ги приеме и ще направи нещо по въпроса. Смятам че щом някой е решил да си води публичен дневник очаква да бъде критикуван и съветван за негово добро а не просто “да се отчита” и не че ние сме маниаци просто без добро хранене - няма резултати. Моето виждане е да кажа на човека истината независимо дали е лицеприятна или не, ако ти предпочиташ да му пробутваш захаросани лъжи за да му повдигнеш фалшиво настроението значи имаме различие в подходите :) . И накрая за всяко постижение което си струва трябва да се плати цената, в случая е това са усилия, дисциплина и ограничения откъм храненето, ако просто стоим в комфортната си зона така че да ни е удобно до никъде няма да стигнем.
Съжалявам, но просто не съм съгласна.
Ако целите ми не са максимални резултати - не бих се старала да фокусирам целият ми живот само върху това. Убедена съм, че спортът, включително и бодибилдингът, са достатъчно положителни и от гледна точка на раздвижване и тонус. Не е необходимо да се стига до мании във всяко едно отношение, за да може това да ни носи добри резултати. В случая момчето каза, че не търси максимума, а най-вероятно и няма финансите да се храни точно по определения начин (ако приемем, че има желанието да се храни с цел резултати). Моето мнение е, че съвети трябва да се дават до границата, до която са поискани. След това се превръщат в натякване и единствено водят до неприятни резултати.
Ако толкова държите да дадете съвет - направете го така, че да бъде възприет. Иначе просто няма смисъл от него. :)
Ай стига толкоз включване от мен, не искам да разводнявам дневничето.
Мнението беше редактирано от Грахче на 15.07.08 06:00.
Критикувайте не ми е интересно :lol: Грахче мерси за защитата но нали някои хора трябва да изпъкнат като разбирачи(малко са такива) не им отнемай възможността :lol: Вече трета седмица тренирам за покачване на сила на лега и ето резултатите първата седмица 90 ,втората седмица 95 и вчера едва не се насрах от кеф.100 3 пъти в серия и то състезателни опити с пауза 2-ма човека ме гледаха..Та ето и тренировката ми от вчера:
Лежанка:
1.лоста
2.60кг 5 пъти(с пауза)
3.60кг 3 пъти(с пауза)
4.80кг 2 пъти(без пауза)
5.80кг 1 път(без пауза)
6.100кг 3 пъти(с пауза)
7.90кг 3 пъти(с пауза)
8.90кг 1 път(на второто подходих несериозно и се затиснах)
Бицепс:
бицепсово сгъване от стоеж 4 серии
скотово на машина 4 серии
И както всеки ден преди и след тренировка футбол :lol:
Мнението беше редактирано от dan4o93 на 15.07.08 10:49.
15.07.08
12:17
казано от dan4o93 на 15.07.08, 10:48:
Вече трета седмица тренирам за покачване на сила на лега и ето резултатите първата седмица 90 ,втората седмица 95 и вчера едва не се насрах от кеф.100 3 пъти в серия и то състезателни опити с пауза 2-ма човека ме гледаха..
Евала dan4o93 , ти си типичен Мачо мен ;-)
Чакаме хранителния ти режим по часове !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 15.07.08 12:19.
Брато , хранителен режим нямам! Ако питаш за храненето ми не съм много сигурен но мисля че днес в 12 изядох един 7 DAYS MAX с шоколад после една праскова,една краставица и суджук.След около час едни макарони Болонезе на Магги мисля.След това малко мляко имаше в хладилника вече няма и още една краставица.ДОВОЛЕН ЛИ СИ?
15.07.08
14:01
казано от dan4o93 на 15.07.08, 13:03:
Брато , хранителен режим нямам! Ако питаш за храненето ми не съм много сигурен но мисля че днес в 12 изядох един 7 DAYS MAX с шоколад после една праскова,една краставица и суджук.След около час едни макарони Болонезе на Магги мисля.След това малко мляко имаше в хладилника вече няма и още една краставица.ДОВОЛЕН ЛИ СИ?
А сутринта какво закуси ?
Да ти кажа т`ва ядене ми се струва малко и не качествено !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 15.07.08 14:02.
15.07.08
14:27
казано от R-tin на 15.07.08, 14:16:
Изядохте човека с това хранене....
Всичко трябва да се прави както трябва , иначе няма за какво да си губи времето в залата !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 15.07.08 14:29.
Много критики станаха наистина. Напълно безполезни при това, защото щом човек няма волята за това, винаги намира оправдание от типа “не искам”. Както и да е.
За да дам съвет на автора на дневника, различен от дотук написаните - окей, остави ги тия, които ти казват да се храниш с качествени храни. Щом не можеш - недей. Но пробвай все пак да ядеш 2-3 пъти повече неща като цяло, това ще помогне и за силовия напредък, а и ще сложиш някое кило - а от клиповете, които си пуснал, ми се струва че имаш нужда.
И между другото - лежанката далеч не е от най-показателните за сила упражнения, пробвай да напредваш паралелно и в някое по-основно като тяга или клек. Само полза ще имаш.
Мнението беше редактирано от G33K на 15.07.08 14:32.
казано от FZKTWGS на 15.07.08, 14:27:
казано от R-tin на 15.07.08, 14:16:
Изядохте човека с това хранене....
Всичко трябва да се прави както трябва , иначе няма за какво да си губи времето в залата !
Времето си е негово, само той може да прецени, дали си го губи или не. Кой знае, може пък да му доставя удоволствие да тренира, а не просто да се зяпа в огледалото и да си мери обиколките.
Оспамена работа.
@Geek e дал практическия съвет, аз си забегвам :lol:
Мнението беше редактирано от 6th на 15.07.08 15:43.
15.07.08
16:53
Мен друго ми е интересно - при всекидневна силова тренировка, футбол и подобно хранене, как не умираш от глад?! %-P
То и 10 гр. белтък няма в примерното меню, което си посочил. Разбрахме, че няма да спазваш хранителен режим, но добре ще направиш да увеличиш количеството на храна.
Мерси за съветите отново.Това че трябва да ям повече го знам.Има някои дни ям много по 6 пъти на ден хапвам здраво но това се случва рядко напоследък поради факта че цял ден съм навън и играя я футбол я нещо друго или пък съм с приятели някаде.Просто нямам желание пък и не съм някакъв маниак за да си спазвам хранителен режим.Ходенето ми в залата е удоволствие,аз тренирам за кеф.Не ходя там за да ставам културисти или нещо друго.А за дали ще тренирам тяга клек или лежанка все пак решавам аз.Крака не правя поради постоянните проблеми които имам с тях и че ме мързи а тяга правя радко защото не знам дали все още ми са се заздравили гръбнака и кръста.Другата седмица ще си правя снимка и ако са заякнали достатъчно почвам силовите тренировки и на тягата но в момента съм се съсредоточил върху любимото ми упражнение лежанката и резултатите са налице.Тренировката ми днес(малко по-лека):
Лежанка:1.лоста 2.50кг 5 пъти 3.70кг 2 пъти 4,5,6- 90кг 3 пъти
Горна лежанка с дъмпели 3 серии с по 25 кг дъмпели
Долна лежанка:1.52кг 2.72кг 3,4-82кг всичките серии по около 10 повторения
Кофички 3 серии
Бицепсово разгъване на горен скрипец 4 серии
15.07.08
21:10
казано от dan4o93 на 15.07.08, 19:20:
Бицепсово разгъване на горен скрипец 4 серии
Какво е това?
:lol: :lol: Просто ми се спи и бъркам вече.Разбира се че трицепсово разгъване :exclaim: .
16.07.08
14:41
А аз си мислех,че аз съм най-зле в този форум...говориш като петокласник. :) Не искам това,не искам онова,ще правя каквото си искам и ето,вижте ме колко съм силен.
Ти правиш четвърт раменна преса с 90кг...уау!
Вдигаш от лег повече отколкото на клек...уау!!
Не само проблеми в рамото ще имаш...аз по небалансирана физическа сила не съм виждал.Ако ще тренираш,прави го с главата си.Тренираш само онова,в което си най-добър и се мислиш за Господ.
“И резултатите са налице” - Еми прав си,рамената ти поддават вече.
Аз те разбирам,ако ти е кеф да с вдигаш от лежанка,вдигай си.Всеки ден си вдигай,но не го наричай тренировка!
Това че вдигам от лег почеве от клек се дължи на това че не правя крака само да те светна.Като четеш чети както трябва.Според теб говоря като петокласник-добре.Момче това си е моя работа не мислиш ли?А щом правя всеки ден лежанка щом си толкова компетентен можеше да се сетиш че може би имам нещо впредвид. Тренировка вчера
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 1 път
5,6,7:100кг по един път
Набирания 5 серии по 10
Мечка 4 серии
Чукове с щанга 4 серии
17.07.08
09:45
искам да те питам за целите ти с тази лежанка?искаш много развити гърди ,които да изпъкват спрямо другите групи,искаш сила в това движение или е нещо друго? не се заяждам просот съм любопитен
17.07.08
12:18
Оо,прочетох защо не тренираш краката.Това са просто оправдания...
Предполагам,че и проблеми с кръста имаш и тяга няма да правиш.Обаче мечката си я бичиш....хм...
Искаш сила в гърдите?И правиш единици и двойки на лег?Така няма да стане никога.Трябва да вдигаш с гърдите,не с рамо и трицепс.Или намали килата (о,господи!!) и изолирай максимално гърдите на лег,или включи малко изолиращи упражнения,или предизтощавай трицепса.Варианти много,но с 80-90% интензивност гърдите не си тренираш...
:lol: :lol: Оправи се малко бе.4-ма трбойци ми казват да тренирам така.Ти да не разбираш повече от тях :lol: Говориш пълни глупости.С краката имам сериозни проблеми така че като не знаеш за какво става въпрос си затвори остата по този въпрос.Тяга правя много рядко поради факта че не знам дали ми е заякнал кръста достатъчно.Другата седмица ще ходя на скенер и ако е заякнал я почвам тягата.Недей да си говориш наизуст!
Дедмен, к’во ти стана бре?
Нещо не си бил във форма, докато си го писал последния пост.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече