казано от dan4o93 на 17.07.08, 12:39:
:lol: :lol: Оправи се малко бе.4-ма трбойци ми казват да тренирам така.Ти да не разбираш повече от тях :lol: Говориш пълни глупости.С краката имам сериозни проблеми така че като не знаеш за какво става въпрос си затвори остата по този въпрос.Тяга правя много рядко поради факта че не знам дали ми е заякнал кръста достатъчно.Другата седмица ще ходя на скенер и ако е заякнал я почвам тягата.Недей да си говориш наизуст!
Имаш проблеми с краката, а играеш футбол?
Да имам проблем с краката а играя футбол.Като ще търсите и груго ще ви кажа.Левия ми крак когато клякам почти не ми помага само рабновесия прави.Ето какъв ми е проблема с краката.Кефете се.
17.07.08
13:30
говори за невероятна техника на изпълнение на клека и балансирано развитие на краката спрямо един с друг
Мнението беше редактирано от project_lyte на 17.07.08 13:30.
17.07.08
16:38
казано от С7АЛК3Р на 17.07.08, 13:10:
Дедмен, к’во ти стана бре?
Нещо не си бил във форма, докато си го писал последния пост.
Ааааааа СИЛАА...боже,хич ме няма...маса ми беше на езика. Бе мани СТАЛКЕР,тука не се живее вече...
....аз казах,че с 90% интензивност не се вдига сила в гърдите....Отивам да се туря в бисерите. :)
А Данчо,кажи какви са тези непреодолими проблеми в краката,че да знам за какво става въпрос.
Редакция: А,прочетох...много се кефя... Е бягаш на куц крак ли,какво?!
Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.07.08 16:50.
Не бягам на куц крак.Как да ти кажа има някои периоди в които докато ходя и изведнъж приклякам когато тежестта отиде на левия ми крак.Има някои моменти не ме боли.До 1 година би трябвало напълно да се абсурбира костта но да видим...Искам да обясня че няма да мога да тренирам нормално краката.Това че бягам е друго нещо.От там по-малко се разлютява болежката.А имам и куп други контузии от футбола когато тренирах.Наскоро скочих настрани на крака си и ми се разтвори ставата долу при глезена.Слава Богу не е тръгнала да загнива но все още не мога да стъпвам нормално.Има и още едно нещо-нежеланието.Нямам особено голямо желание да тренирам краката въпреки че цялостната маса идва от там.Не ми се тренират краката но и не мога да ги тренирам пълноценно. Ето и тренировката ми днес:
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 1 път
5.100кг 2 пъти
6.100кг 1 път
7.100кг 2 пъти
Френско 4 серии
Машина имитираща френското 4 серии
Тренировка снощи :lol:
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 1 път
5.100кг 2 пъти
6.100кг 2 пъти
7.100кг 1 път
Рамо
Разтваряне на дъмпели встрани 4 серии
раменна преса 4 серии
раменна преса на машина 4 серии
разтваряне на дъмпели встрани 3 серии
Тренировка вчера
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 1 път
5.105кг 2 пъти
6.105кг 2 пъти
7.105кг 1 път(с малко помощ)
Тренировка днес
Лежанка
1.лоста 2.60кг 5 пъти 3.80кг 2 пъти 4.80кг 1 път 5.100кг 2 пъти 6.100кг 1 път 7.95кг 1 път
Долна лежанка 4 серии последната серия на 90 кг
кофички 2 серии
Трицепсово разгъване на горен скирпец
Тренировка вчера
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 2 пъти
5.105кг 2 пъти
6.105кг 1 път
7.105кг 1 път
Гръб
4 х 10 набирания
4 серии на мечката
4 серии чукове
4 серии тяга(130 последната)
Тренировка днес
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 1 път
5.105кг 2 пъти
6.105кг 1 път
7.105кг 1 път
Френско 3 серии
Машина имитираща френско 4 серии
Тренировката ми днес :coolsmirk:
Лежанка
1.лоста
2.60кг 5 пъти
3.80кг 2 пъти
4.80кг 1 път
5.110 кг 1 път напълно по правилата
6.105кг 1 път
7.100кг 1 път
Рамото го прецапах просто след като най-накрая бутнах 110 след почти 3 месеца застой не ми се тренираше а усмивката ми не изчесваше от лицето :lol:
Вчера беше много отчайваща тренировката...
Лежанка
1.лоста
2.50кг 5 пъти
3.70кг 3 пъти
4.90кг 2 пъти
5.100 неуспешен опит :red:
6.80 3 пъти
7.80 3 пъти
Бицепса вобще го оставих направих 2 серии ама бях много ядосан че дори 100 не можах да бутна на лега и не можех да тренирам от ярост
казано от dan4o93 на 29.07.08, 09:23:
Бицепса вобще го оставих направих 2 серии ама бях много ядосан че дори 100 не можах да бутна на лега и не можех да тренирам от ярост
С тази методика, по която тренираш е неизбежно рано или късно да има сериозен спад в темпото на напредък. Според мен вероятни причини са:
1) Ти реално почти не правиш съпортващи упражнения за лега - преси за рамото (с щанга и пълна амплитуда, мани ги тия машини), набирания с тежест ( много подценявано, но перките са много важни в един момент от движението), бутане с тесен хват (без яки трицепси не става, а яки трицепси с френско..по-скоро не), lockouts (това е малко по-avanced), работа само на долна/горна част от движението (също, по-advanced е, но един ден и то ще ти трябва) и т.н.
2) Имаш ли тренировка, в която да не стигаш до 95-100% от 1RM? Според мен не, а и да има - не са много. Нервната система рано или късно се препържва, схемите за сила целят да избегнат именно това - и затова има по-леки и по-тежки дни, изобщо не е толкова просто като 3-4 пъти в седмицата да се мъчиш за рекорда. Никой спортист, в никой спорт, не прави ВСЯКА тренировка до абсолютния ръб на възможностите си - и то не заради слаба воля или нещо друго, просто е контрапродуктивно.
3) И като стана дума за 3-4 пъти в седмицата - че ти май правиш лег по-често от назобаните паурлифтинг пичове... не е много разумно ми се струва.
Не ме разбирай погрешно. Прогресът ти няма да спре сега дори с тази схема (ако изобщо има схема зад тренировките). Може да не спре в следващите 2 месеца, примерно. Но във всички случаи, ако гониш наистина зверските постижения ( и евентуално състезания, ала-бала) рано или късно ще трябва да започнеш да тренираш по-научно обосновано. Успех!
Мнението беше редактирано от G33K на 29.07.08 17:28.
Що за разбирачи се извъдиха в този форум.За спада съгласен съм вярно е но за тренировките как се извъдихте толкова големи разбирачи всички?Консултирам се с 3 трибойци и посоянно гледам програмите на другите.Всички тренират всеки ден и то всеки ден а аз почивам събота и неделя.И състезанията не са ала бала!Повечето хора тренират така за да ходят на състезания...
казано от dan4o93 на 30.07.08, 11:05:
Що за разбирачи се извъдиха в този форум.За спада съгласен съм вярно е но за тренировките как се извъдихте толкова големи разбирачи всички?Консултирам се с 3 трибойци и посоянно гледам програмите на другите.Всички тренират всеки ден и то всеки ден а аз почивам събота и неделя.И състезанията не са ала бала!Повечето хора тренират така за да ходят на състезания...
Не знам кои са тези “всички”, които са се извъдили големи разбирачи, но трябва да знаеш, че това че ти познаваш 3-4 момчета, състезаващи се трибой (не знам на какво ниво и с какви успехи) и копираш техните програми, не значи че разбираш нещо, дори може да е показателно за обратното. Защото и аз съм си говорил с немалко хора, състезаващи се в Щатите на различни паурлифтинг events, при това с немалко успехи, особено при juniors, където попадаш и ти. Говорил съм и с двама души, състезавали се олимпийски щанги в Канада, при това в не толкова далечно минало. Говорил съм и с хора, на които работата им е да тренират силови атлети и го правят от години. И мога да ти кажа, че такова нещо като вдигане всеки божи ден до 95%+ от 1RM никъде го няма, поне не за такива периоди, за каквито ти го практикуваш. Няма и такива, които работят едно и също движение всеки ден и със сигурност няма такива, които не правят съпортващи движения към основните такива. Изобщо, досега не съм виждал някой, който има по-сериозни цели в тези спортове, да тренира така. Но ти се чувствай свободен да продължаваш с тази програма, и когато постигнеш големите успехи се обади да кажеш “не беше прав”. Засега не се изказвай така, “откъде се извъдихте такива разбирачи” и т.н., защото звучи смешно, предвид опита ти. Айде, със здраве и успех.
Едното момче-втори на Световно и многократен републикански по силов трибой другото момче-многократен републикаснки, третото момче републикански и многократен медалист от републикански първенства! Пълни смешници нали? И те не разбират сигурно...
Аз тренирам всеки ден само лежанката защото не смятам да се изявявам като трибоец а искам само да си всигна силата на лежанката иначе трибойците всеки ден тренират клек тяга лег.И изглежда не си чел дневника ми за да ми казваш че тренирам на макс всеки ден.Преди да започна да тренирам всеки ден лег(вече 4-5 седмици станаха) си бутах 100 спокойно но когато започнах паднах на 90 а ето миналата седмица петък 110!Сега като сметна 4 седмици тренирам всеки ден лег!По 5 килограма на седмица вдигам.Сега за малко пак се връщам на 90 заради спада който се очакваше и от следващата или по следващата отивам нагоре.Можеше да изчакаш и още малко дневника ми за да видиш какво следва в тренировките ми.А именно 5-6 повторения в тежките серии(за тези килограми с които не мога повече от 6 повторения).
На макс беше в смисъла на всеки ден с ~95% 1RM ..то по принцип дори 90% е много да се прави всеки ден.
Ако си бутал спокойно 100, а след 4 седмици спокойно буташ 110, това откъдето и да го гледаш са 10 килограма на макса напред, или по 2,5 на седмица ;) Но нека не издребняваме, това си е добър напредък. Друга ми беше мисълта. Това с всеки ден и трите движения много ме съмнява дори със стабилна химическа подготовка да дава оптимални резултати, но това също е друга тема. Не съм виждал сериозна и изпитана програма, която да включва повече от 3 пъти седмично работа по едно от трите движения за по-продължително време, почти съм сигурен че няма и да видя. Човек, който прави рекорд на тягата за UPA Juniors го постига с 2 или 3 тренировки за тяга, и то по време на специализиран за това двуседмичен цикъл (по спомени). Всекидневната работа на 1-2 движения в peaking cycle може да се практикува преди състезание, но това продължава доста кратко време, може би най-много колкото ти си го правил досега. Пример за peaking cycle за клек примерно е по Смолов.. ако искаш виж колко пъти там се споменава 90% и ми кажи защо при лега трябва да е различно. Никъде не се работи всеки ден просто, камо ли на 90-95-100% от макса.
казано от dan4o93 на 30.07.08, 13:35:
А именно 5-6 повторения в тежките серии(за тези килограми с които не мога повече от 6 повторения).
А именно това е едно от нещата, които ти казвах да направиш и аз, ако прочетеш пак постовете ми ще го видиш.
До известна степен има нещо вярно в това което казваш но е нищожно.Трибойците или по-точно легаджиите(с тях съм по запознат) се готвят 3-4 месеца преди състезанието и последните 1-2 месеца всеки ден правят лег но аз правя в момента всеки ден лег защото при евентуално явяване от моя страна на състезание силата ми не е достатъчна за 1-во място ;-)
30.07.08
16:30
На колко години са тези трибойци?
Единия на 17(не съм сигурен) другите на по 19.Това са тези с които поддържам постоянна връзка.
31.07.08
13:20
Я кажи имена(с фамилии), може да ги знам.
Мнението беше редактирано от project_lyte на 31.07.08 13:24.
Тренировка четвъртък 31.07.08
Лежанка
1.60кг 5 пъти
2.80кг 3 пъти
3.80кг 3 пъти
4,5-90 2 пъти
6.90 6 пъти без паузи
Сгъване на дъмбели от стоеж 5 серии(домързя ме да довърша бицепса)
Тренировка вчера
лежанка
1.лоста
2.60 5 пъти
3.80 3 пъти
4.80 3 пъти
5.100 2 пъти
6.100 2 пъти
7.90 2 пъти
избтване на щанга от стоеж(за рамо) пред глава 4 серии
разтваряне на дъмбели встрани 6 серии
после много ме домърза да довърша рамото и след това корем... От другата седмица започвам пак сериозно
Тренировка онзиден (04.08.08)
Лежанка
7х10,5,3,3,2,1,1(лоста,60кг,80кг,80кг,110кг,110кг,105кг)
Бицепс
Сгъване от изправено положение с прав лост 4 серии
сгъване от изправено положение с дъмбели 4 серии
скотово на машина 3 серии
21 4 серии(пръсна ми се бицепса)
Тренировка вчера
Лежанка:6х10,5,3,3,2,2(лоста,60,80,80,100,100)
горна с дъмбели 4 серии
долна с щанга 4 серии
кофи 2 серии
френско на машина 4 серии
френско с крив лост 4 серии
кубети и яко лежанка-тва не ми звучи като за бб-теам-форум за здравословен начин на живот и ФИТНЕС хахахахахаххахаххх.Невиждам смисъл да съветваме Данчо нека прави кот си иска ама върви си пиши постиженията в GOhard
06.08.08
19:37
Не си го засегнал но просто в дневника се споделя хранене тренировка прогреси разни идеи се дават ... докато твоя е малко по друг
Tренировките не ги ли споделям?Прогреса периодично го отбелязвам идеите идват от другите аз в моя си дневник не виждам смисъл да си давам сам идеи?
Тренировка вчера
Лежанка 7х10,5,3,3,1,2,2(20,60,80,80,110,105,90)
Набирания 4х10
мечка 5 серии около 8-10
тяга 4 х 10,6,2,2(60,100,120,120)
Тренировка вчера
Лежанка-7 серии с обичайните килограми но само 1 тежка серия на 110 и след това 100 и 90
Тясно избутване от лежанка за трицепс 7 серии
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4 серии
27.03.11
22:34
ае добре е как така всеки ден правиш лежанка кога се вазтановяват тея гърди а ? тфа не ми стана ясно аз трен през 72 часа гърди през останалото време са като размазани ....
28.03.11
14:03
какъв е смисала да правя нова ? по хубу тук да питам....
28.03.11
23:18
и кфо никои ли няма да ми отговори !!!!!!!!!!!!!!!!!
Модерация: Това е дневник, при това не е твой. Никой не е длъжен да ти отговаря и внимавай с препинателните знаци и начина ти на комуникация!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.04.11 09:52.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече