04.07.08
10:53
Здравайте,
пиша следното за да потърся съвети и помощ от хора които са имали сходни проблеми.
Започнах да тренирам на 19 години (сега сам на 28) тренирах усилено около 6 години като през това време иградих доста мускулна маса без да ползвам стероиди или по сериозни препарати от хранителни добавки. В течение на времето спорта ми стана ежедневие. За нещастие в края на 2004 година започнаха проблемите с гърба, кръста и врата. След около 6 месеца спрях да спортувам защото вече не можех да спя ако се натоваря през деня. Ходих по невролози, на Павел Баня и къде ли не, никакво подобрение. Имам цял набор от скенери и снимки и общото мнение на докторите е че проблемите ми с кръста са от дългото седене на стол през деня и неправилната стойка на стола която е причинява болките , тоест проблема е с мускулите на кръста ми които са отслабнали и вече не могат да държат теглото ми от около 100 килограма (висок съм 1.95). От няколко месеца се опитвам да стегна мускулатурата но това е доста трудно при положение че всяко движение в кръста поражда болка и възпаление по късно. Замислих се дали анаболните стероиди не могат да ми помогнат в случая. Одавна съм запознат с плюсовите и минусите и съм си помислял да ползвам още повече че бързо качвам маса и самата тренировка е удоволствие за мене, но от известно време се замислям над действите на стероидите и по точно задръжката на вода с ставите (при мене в прешлените) подсилване на мускулатурата в кръста, и противовъзпалителния ефект което може да ми помогне. Разбирате че ако отида при някой доктор и му споделя за това, на дали той ще предпише такова лечение. Надявам се ако има хора със наблюдения върху влиянието на стероида върху болки в гърба и кръста и как те са повлияли. Също така бих изкал да знам дали има стероиден цикъл/стероид които да има минимален вреден ефект и анаболен ефект колкото да стегне мускулатурата без да се изгражда някаква гигантска маса, колкото да ме върне в залата. Благодаря.