10.07.08
04:01
В момента съм в Сащ и както знаете цените на добавките са бежбожно ниски.Планирам да си взема доста сериозно количество за България.Въпроса ми е дали е възможно да ми направят някакъв проблем на аерогарата в бг или Рим(там ми е прекачването) като се прибирам?Ето и списъка на това, което мисля да взема:
Dymatize Elite 12 Hour Protein, Rich Vanilla 4.433 lbs
Dymatize Elite Whey Protein, Butter Cream Toffee Mix 5 lb
NOW ADAM Multi-Vitamin for Men 90 capsules - 3 броя
NOW Coconut Oil Softgels, Organic, Virgin 120 softgels
NOW Stevia Extract Packets 100 packets
NOW Stevia Extract Packets, French Vanilla 100 packets
NOW XyliWhite Mouthwash, RefreshMint 16 fl oz.
NOW XyliWhite Toothpaste Gel, Mint 6.4 oz.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein, Double Rich Chocolate 10.37 lb
Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder, Instantized 336 grams
Optimum Nutrition CGT-10, Unflavored 1 lb (450g) - 2 броя
Optimum Nutrition Fish Oil, Enteric Coated 200 softgels
Syntrax Matrix 5.0, Cookies and Cream 5.40 lb
Universal Nutrition Animal Nitro 44 packs
Universal Nutrition Animal Pak 44 packs
Universal Nutrition Animal Pump 30 packs - 2броя
+ 2-3 кутии протеинови барове(не съм решил кои)
Малко съм се полакомил, ама както писах погоре тука е голяма евтиния(вие го знаете :) ).Всичко е за лична консумация, нищо няма да продавам.Протеините на Dymatize ги почвам още от тука (както и 1 пакет от витамините на нау) и ще ги помъкна за бг само ако тука не мога да ги изпия.Още не съм поръчвал нищо(ще пазарувам от нетришъна, защото в тая аляска градове няма, камо ли магазини за хранителни добавки).Ще изчакам съветите ви и тогава ще реша какво да правя(да намаля количеството или не), за да не изгора с 500 долара. ;-)
Темата беше редактирана от Aquiles на 10.07.08 04:03.
10.07.08
06:43
Ами шанса да изгориш е доста голям така като гледам какво си помъкнал.
Първо като гледам количествата това са си два сака с добавки и май е невъзможно да убедиш и най-тъпия митничар, че всичко това си е за теб.
Преди време имаше една наредба за митническия внос, която регулираше количествата за внос, но нямам идея дали е още действаща и ако е какви са измененията.
И един последен съвет обяви всичко на митницата - по-добре да ти го обмитят отколкото да получиш акт за митническо нарушение, вярвай ми не е най-приятното нещо.
10.07.08
07:44
Аз бих ти препоръчал да пратиш колкото се може повече по пощата с обратна разписка. Няма да ти излезе много скъпо.
За връщането към бг може да си вземеш примерно 10lbs ON Whey и 1-2 пака и някакви витамини. И едва ли ще ти се заядат.
да не говорим че има ограничение за багажа който може да носиш-2 куфара по 20кг., но за посигурно провери как е точно при твоята авио компания.... после мисля се доплаща 5-10$кг... аз лично си донесох 2 кутии прах по 0.500кг и една кутия капсули.Бяха вътре в куфарите,а тях май никой не ги гледа толкова изкъсо..Проверяват ръчния багаж,който вземаш с теб в самолета.. успех
Мнението беше редактирано от n_sko на 10.07.08 09:37.
10.07.08
11:58
К’ви два куфара по 20 кг?!?!?!?!?!? Навсякъде е 20 килограмов куфар и 10 килограма може да ти е личния багаж, който не трябва да представлява нещо повече от раница..
Не беше ли 7-8 за ръчния? А и виж как седи въпроса с течните и полутечни субстанции в ръчния, в ЕС например е така :)
10.07.08
14:53
казано от Красимир! на 10.07.08, 11:58:
К’ви два куфара по 20 кг?!?!?!?!?!? Навсякъде е 20 килограмов куфар и 10 килограма може да ти е личния багаж, който не трябва да представлява нещо повече от раница..
Това е презокеански полет и там нещата с багажа са по различни. Да си пита авиокомпанията те най-добре ще му кажат колко багаж може да вземе.
Мнението беше редактирано от mamaligabg на 10.07.08 14:53.
казано от mamaligabg на 10.07.08, 14:53:
Това е презокеански полет и там нещата с багажа са по различни. Да си пита авиокомпанията те най-добре ще му кажат колко багаж може да вземе.
точно така!аз си пътувах с два куфара,лаптоп и ръчен багаж (раница) и даже имах един костюм под ръка и никой нищо не ми каза, въпреки че приличах на ходеща тараба :) костюма им го връчих да го закачат някъде,раницата горе,а лаптопа под краката,а по късно даже си разцъквах на него..
Мнението беше редактирано от n_sko на 10.07.08 16:05.
За багажа няма проблеми.Ако трябва ще си доплатя за допълнителен багаж.Заслужава си ако добавките минат безпроблемно.
Незнам защо, но аз мисля че няма да ми обърнат внимание.Някой запознат ли е как точно процедират с багажа - ако не го отворят има ли вероятност да разберат какво има вътре(знам че ръчния минава през скенер и аз естестествено няма да сложа никакви добавки в него, ама за другия незнам).А и са ми казвали че тука на летището в бг никой не те гледа като слизаш от самолета, нито те проверяват нито нищо, въобще тука наще са много лабави(мисля и с 2 лаптопа да се прибера ;-) ).Като изключим протеините на Dymatize(които сигурно ще изпия тука),пастата за зъби, подсладителя и мед. вода за уста, които въобще не ги броя за добавки, общото тегло на добавките да е 10 килограма, като ги разпределя по равно горе долу в двата куфара покрити с дрехи всичко ми се вижда тип топ.И все пак ще помоля някой който е по-запознат да сподели дали може да видят съдържанието на куфарите ако не го отворят.Благодаря ви.
казано от Aquiles на 12.07.08, 02:17:
За багажа няма проблеми.Ако трябва ще си доплатя за допълнителен багаж.Заслужава си ако добавките минат безпроблемно.
Незнам защо, но аз мисля че няма да ми обърнат внимание.Някой запознат ли е как точно процедират с багажа - ако не го отворят има ли вероятност да разберат какво има вътре(знам че ръчния минава през скенер и аз естестествено няма да сложа никакви добавки в него, ама за другия незнам).А и са ми казвали че тука на летището в бг никой не те гледа като слизаш от самолета, нито те проверяват нито нищо, въобще тука наще са много лабави(мисля и с 2 лаптопа да се прибера ;-) ).Като изключим протеините на Dymatize(които сигурно ще изпия тука),пастата за зъби, подсладителя и мед. вода за уста, които въобще не ги броя за добавки, общото тегло на добавките да е 10 килограма, като ги разпределя по равно горе долу в двата куфара покрити с дрехи всичко ми се вижда тип топ.И все пак ще помоля някой който е по-запознат да сподели дали може да видят съдържанието на куфарите ако не го отворят.Благодаря ви.
До колкото знам минават някакъв скенер, но е за оръжие и т.н. / такава ми е инф./. Но на излизане от залата ще си играеш на тото. Гледай да спрат един- двама за проверка и минавай / поне аз така правя/, но гаранция... а и два лаптопа. Ако те хванат ще спонсорираш някой митни4ар.
Успех
12.07.08
04:54
Абе как изобщо се надяваш да нямаш проблеми.Какво очакваш като прекарваш има няма 10 кг бели прахчета през митници и летища.Каква изобщо е идеята на митницата, ако не да проверява съмнителни багажи, а по съмнителен от твоя едва ли има.То по начина описан от теб човек може да прекарва всякакви наркотици и опиати щото митничарите ги претупвали нещата.В бг може и да ги претупват, но навън едва ли особенно в САЩ където ги гони параноята.Разбира се може и да ти се размине по някакво стечение на обстоятелствата, но ако го набарат това нещо не ми се мисли какво ще последва.
12.07.08
07:36
Недей да шашкаш човека:). Вярно малко е попрекалил но и според мен има голям шанс да мине номера. Даже е по-вероятно да се заядат за лаптопите отколкото за добавките.
В щатите пък грам не бива да се притеснява, защото изнасянето на добавки и лаптопи не е незаконно.
12.07.08
08:21
казано от mamaligabg на 12.07.08, 07:36:
Недей да шашкаш човека:). Вярно малко е попрекалил но и според мен има голям шанс да мине номера. Даже е по-вероятно да се заядат за лаптопите отколкото за добавките.
В щатите пък грам не бива да се притеснява, защото изнасянето на добавки и лаптопи не е незаконно.
Доколкото помня наш национален отбор така пътувайки за едно състезание имаше проблем на една от митниците.А пробвай да обясниш на някой кух митничар че това не е прахче а е добавка.
Добавките не са чак толко много.Притесява ме само двете чувалчета с протеина на оптимума и матрикса,защото са си големки, другото съм убеден че ще мине без никакъв проблем.Тия митничари трябва да са много кухи за да сбъркат добавката с прахче.Мисля все пак да се пробвам, па каквото сабя покаже.Риск печели, риск губи.
А дали е възможно да ми направят проблем в Рим (там ми е прекачването), защото карабинерите не са като наще мекотели и с тях май няма оправия.Предпочитам ако имам проблеми, то да са в София.
ПС:Единия лаптоп си го домъкнах от бг и ще си го върна разбирасе обратно.От тука ще си купя само един(ще е грехота ако не го направя при тия цени), така че не виждам какъв е проблема.
&том ще е само прикачване не вярвам да имаш проблеми в Рим...но ако искаш да си по сигурен може да пуснеш animal пака по пощата-тук(Италия) animal пак и но-хплоде са забранени за продажба...единственно те може да ти дадат проблем при евентуална проверка(според мен).Успех!!
Преди седмица се върнах от USA. :) Ето какво донесох със себе:(първата цифра е съответното количество от продукта)
1 NOW Stevia Extract Packets 100 packets
2 NOW ADAM Multi-Vitamin for Men 90 capsules
1 NOW XyliWhite Toothpaste Gel, Mint 6.4 oz.
1 NOW Omega 3-6-9, 1000mg 250 softgels
1 NOW XyliWhite Mouthwash, RefreshMint 16 fl oz.
1 Promax Promax Bars, Double Fudge Brownie 12 bars
1 Syntrax Matrix 5.0, Cookies and Cream 5.40 lb
1 Universal Nutrition Animal Nitro 44 packs
1 Universal Nutrition Animal Pak 44 packs
2 Universal Nutrition Animal Pump 30 packs
4 Optimum Nutrition Complete Protein Diet Bars, Toasted Coconut 15 bars
1 Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein, Double Rich Chocolate 10.37 lb
2 Optimum Nutrition CGT-10, Unflavored 1 lb (450g)
1 Optimum Nutrition BCAA 5000 Powder, Instantized 336 grams
1 Optimum Nutrition Fish Oil, Enteric Coated 200 softgels
1 BSN Syntha-6, Strawberry Milkshake 2.91 lbs
2 Syntrax Cerebro 90 capsules :)
Нямах абсолютно никакъв проблем по митници и т.н.Така че моя съвет към тези които ще ходят в Щатите и мислят да си взимат добавки да не се притесняват че ще плащат мита и ддс.Между другото се прибрах и с два лаптопа.И единия куфар ми беше 30 кг.Не съм плащал нищо за допълнителни килограми.
еее хаха браво пич;) братовчед ми си идва февруари от САЩ и той ще направи същото ;) мерси за инфото защото и аз имах подобни притеснения
08.10.08
06:16
Ами освен да ходиш да пуснеш един фиш за тото щото явно си голям късметлия.
Историята помни и хора изгърмяли с далеч по-малки количества.
08.10.08
11:06
Искренно ти завиждам и искам да кажа, че това което каза hunter е вярно. Понякога правят проблем за дреболии ...
Всичко което донесох плюс нещата които консумирах там(Dymatize Elite Whey Protein 5 lb, NOW ADAM Multi-Vitamin for Men 90 capsules и 4-5 кутии протеинови барове) струва около 600 долара плюс около 100 долара за доставка(поръчвах от netrition.com).