15.07.08
19:35
Здравейте,
На 16 години съм висок 170 и тежа 60-62 кг.Малко съм нисичък за възрастта си ,но какво да се прави :).От околко 6 месеца ходя на фитнес вече съм на ясно с доста неща и сега се насочвам към храненето и добавките.Имам малък проблем с изобра на това какво да зимам и това се изразява в странното ми телосложение.Имам голям глутеус и подкожни мазнини който пречат на релефа.Свалих корема с тичане и преси .но и по гърдите и корема имам мазнини които пречат.В същото време имам сравнителнотесни рамене и тънки ръце затова искам да зимам протеин и креатин +глутамин евентуално.Това ще ме направи ли дебел защото искам да сваля тези мазнини за да личи релеф .но искам и да кача маса (тъкмо и по голям ще изглеждам) ,а и ръцете и рамената си изостават спрямо гърдите и не ми харесва.Та ще мога ли да пия примерно карнитин или бърнър заедно с тях и ще си пречат ли ?? А и препоръчайте нещо като за ученик с добро съотношение цена качесто :)
p.s Добавките могат ли да ми попречат на растежа и с какво мога до го стимулирам ?
Разтежа можеш да го “стимулираш” с баскетбол и волейбол.Добавките няма да ти попречат на растежа.Изготви си хранителен режим и вкарай някоя суроватка.
Мнението беше редактирано от Владимир на 15.07.08 20:09.
16.07.08
20:59
Emi nqma smisyl ot dobavki 6tom iska6 da svalq6 kg.Nablegni na trenirovkite!Ako blyska6 zdravo 6te si doide vsi4ko na mqstoto.Emi ako iska6 creatine - zemi si ethyl ester, ne zadyrja voda.Moje da pribavi6 i amino kiselini. Za kreatina - nqma znae4enie kakyv 6te e (bylgarski ili 4ujd).Za amino kiselinite na Optumum sa hubavi.