28.07.08
18:35
...
Темата беше редактирана от sarfios на 23.08.11 00:35.
28.07.08
18:51
Много е грешно да не ядеш.Прочети темата която ти постнаха и ще ти стане по ясничко как трябва да се махат излишните мазнини.
28.07.08
19:18
Отслабването е въпрос на елементарна физика.Когато тялото ти изразходва повече отколкото приема нормално е да започне да ползва натрупаните мазнини за гориво.
28.07.08
19:39
казано от sarfios на 28.07.08, 19:21:
ЕДИТ: Иван Шишманов не е казах ти примера... не е толкова просто колко примеаш колко изразходваш... има някви други фактори убеден съм.
Разбира се че има други фактори, колко приемаш? какво приемаш? колко пъти на ден? как тренираш ? как бягаш ? какъв е начина ти на живот ?Мазнините се атакуват по много фронтове.
Щом имаш воля и не те мързи, седни и си изчисли хубаво нужните калории, които трябва да приемаш, за да отслабнеш, след това си правиш един хранителен режим, който да съдържа храните за тези калории(има статии, в които пише всичко), след това си намери хубава програма, която е подходяща за целите ти, постни ги пак тук ако има нещо грешно да се корегира, след това започваш да спазваш всичко стриктно и НЯМА ШАНС ДА НЕ ОТСЛАБНЕШ
Направил си грешка като си спрял хранителния режим, щом не ти е бил по възможностите е трябвало да направиш някакъв по-различен вариант, който да ти е “по джоба”, защото ако храненето ти е зле, тренировките няма да ти помогнат особено.
ПС:Гаранции никой няма да ти даде, всичко зависи от теб.....и не е възможно да не можеш да отслабнеш :Д
Мнението беше редактирано от jomo на 28.07.08 19:59.
28.07.08
20:22
Аз лично не съм фен на лишението от храна, при отслабване. Организмът като види, че не получава достатъчно например въглехидрати, той прибягва до складирането им под формата на мазнини. Каквото и да правиш с гладуване няма да стане. Това е естествена защита на организма и той понеже не знае кога отново няма да получи въглехидрати - енергия, ще прави всичко възможно да натрупа максимален запас от нея, в случай на бъдещо гладуване. “Паметта” на организма е кратка - 2-3 седмици. На информацията относно хранене, физиологични процеси и скорост на протичането им, натоварване и почивка тялото ти само преценява какво да направи, за да оцелее.
Щом имаш желание, насочи се към една РБД или НВД (в сайта има информация за тях). В дните, в които не тренираш правиш тичане, велоергометър, плуване, скачане на въже. Има два варианта - HIIT (информация в търсачката на сайта) и класически (30-60 мин). И при двата има ефект.
Затова от утре си премини към нормално хранене, не се плаши ако качиш още някой и друг килограм (гладувал си 1 седмица все пак). Направи си хранителен режим от гореспоменатите и го постни в определената секция на форума, стига да има нужда да се оправя нещо ще помогнем :) Направи си и тренировъчна програма (ползвай търсачката, ако не можеш да се ориентираш как да тренираш) и я постни в раздела за тренировки.
Успех! :)
Не мога да те разбера, казваш, че имаш воля, че си готов да направиш всичко за да отслабнеш, но те мързи дори да си направиш хранителен режим ? По-лесно е да гладуваш отколкото да се тормозиш да си правиш хранителен режим ?
Тия неща с гладуване НЕ стават! Какви бяха резултатите от режима който си спазвал месец, и колко по драстични искаш да са ?
казано от Толио на 28.07.08, 20:32:
Не мога да те разбера, казваш, че имаш воля, че си готов да направиш всичко за да отслабнеш, но те мързи дори да си направиш хранителен режим ? По-лесно е да гладуваш отколкото да се тормозиш да си правиш хранителен режим ?
Тия неща с гладуване НЕ стават! Какви бяха резултатите от режима който си спазвал месец, и колко по драстични искаш да са ?
Не не аз мога! Разбира се, че мога, но искам да е най-ефективен и т.н виждам, че има хора които са -ен пъти по-запознати от мен казах ви на 16 години съм след два месеца правя 17 и така, но дайте нещо пък и драстични??!? не знам, но искам за месец, два да има резултати, че, ако нищо не по-тръгва да търся друго решение... или и аз не знам. :D
29.07.08
05:59
казано от project_lyte на 28.07.08, 20:22:
Аз лично не съм фен на лишението от храна, при отслабване. Организмът като види, че не получава достатъчно например въглехидрати, той прибягва до складирането им под формата на мазнини. Каквото и да правиш с гладуване няма да стане. Това е естествена защита на организма и той понеже не знае кога отново няма да получи въглехидрати - енергия, ще прави всичко възможно да натрупа максимален запас от нея, в случай на бъдещо гладуване. “Паметта” на организма е кратка - 2-3 седмици. На информацията относно хранене, физиологични процеси и скорост на протичането им, натоварване и почивка тялото ти само преценява какво да направи, за да оцелее.
Щом имаш желание, насочи се към една РБД или НВД (в сайта има информация за тях). В дните, в които не тренираш правиш тичане, велоергометър, плуване, скачане на въже. Има два варианта - HIIT (информация в търсачката на сайта) и класически (30-60 мин). И при двата има ефект.
Затова от утре си премини към нормално хранене, не се плаши ако качиш още някой и друг килограм (гладувал си 1 седмица все пак). Направи си хранителен режим от гореспоменатите и го постни в определената секция на форума, стига да има нужда да се оправя нещо ще помогнем :) Направи си и тренировъчна програма (ползвай търсачката, ако не можеш да се ориентираш как да тренираш) и я постни в раздела за тренировки.
Успех! :)
Скачането на въже не е добре за хора с висок процент мазнини...бягаи анаеробно на спринтове + ходене
Ако НВД-то и кардиото не ти помогнат, предлагам ти да си пуснеш някой хормонални иследвания и най-вече щитовидната жлеза и хипофиза. Ако там имаш проблем......тои не се решава само с диети и упражнения!
казано от Troya на 29.07.08, 09:34:
Ако НВД-то и кардиото не ти помогнат, предлагам ти да си пуснеш някой хормонални иследвания и най-вече щитовидната жлеза и хипофиза. Ако там имаш проблем......тои не се решава само с диети и упражнения!
,ако има такъв може ли да стане по-друг начин, а такива иследвания къде мога да си направя?
Ами първо се посаветвай с ендокринолог, от там на татък той ще ти каже дали проблема с кг. идва от там и ще ти назначи иследвания. Но това ако диетите не ти помагат!
Е как не му помагат, бил е на хр. режим 1 месец и резултати имало, може би е по-лесно да обвинява гена си.
казано от Толио на 29.07.08, 12:08:
Е как не му помагат, бил е на хр. режим 1 месец и резултати имало, може би е по-лесно да обвинява гена си.
Минимален! Резултат!
29.07.08
15:14
sarfios само си мислиш, че имаш воля.Ти какво очакваш 15 години си бил наднормен и изведнъж след 7 минути аеробика на ден с неизчиследн хранителен режим още на първите седмици си се отказал.Ти какво очакваш от първия ден да почнеш да сваляш по килограм на ден ли.Ако беше толкова лесно всички щяха да изглеждат прекрасно.Аз смия свалих 30 кг за 6 месеца и няма как да обвинявам генетиката си за това въпреки че цялата ми рода са наднормени.Пак ти казвам то си е физика.
Днес се мерих 105кг съм бил... мисля, че кантара не е в ред... щото сутринта станах в 8:30 тичах закуска 2 бъркани йаца... и 1 айрян... на обяд 1 натурален сок 1литар и са на вечеря 1 ядки и гледам 105кг.. ужас.
Май не разбра, че нещата не стават с гладуване ? Предлагам ти да се свържеш с професионален диетолог.
казано от Толио на 29.07.08, 20:47:
Май не разбра, че нещата не стават с гладуване ? Предлагам ти да се свържеш с професионален диетолог.
,абе питам възможно ли е да съм качил кила като не съм ял и съм спортувал? че се оприщих о>О
Предложете диетолог...
Мнението беше редактирано от sarfios на 29.07.08 20:59.
30.07.08
03:17
казано от sarfios на 29.07.08, 20:57:
,абе питам възможно ли е да съм качил кила като не съм ял и съм спортувал? че се оприщих о>О
Предложете диетолог...
Възможно е разбира се кантара не е обективен.Има значение дали си пил вода дали си я задържал дали си се къпал всичко влиаяе над моментното ти тегло.
казано от Иван Шишманов на 30.07.08, 03:17:
казано от sarfios на 29.07.08, 20:57:
Предложете диетолог...
Възможно е разбира се кантара не е обективен.Има значение дали си пил вода дали си я задържал дали си се къпал всичко влиаяе над моментното ти тегло.
На диетолог ще се ходи... :D
казано от sarfios на 29.07.08, 20:12:
Днес се мерих 105кг съм бил... мисля, че кантара не е в ред... щото сутринта станах в 8:30 тичах закуска 2 бъркани йаца... и 1 айрян... на обяд 1 натурален сок 1литар и са на вечеря 1 ядки и гледам 105кг.. ужас.
Първо свалянето на килограми е грешна цел, всеки глупак може да свали килограми като просто яде минимални количества храна - какво се получава свялят се едновременно мускулна маса и мазнини, после се връщаш на нормалното си хранене и тялото възстановява килограмите само че без мускулната маса и съответно метаболизма ти е занижен това пък значи че това което преди си ял за поддържане на килограмите вече ще предизвиква тяхното повишаване. Резултата е разплута фигура, а ако постоянно си на такъв режим резултата е малка като обем фигура с висок процент мазнини която пак стои разплуто.
Правилната цел е изгарянето на мазнини като се стремиш да запазиш чистата телесна маса, значи тайното оръжие срещу затлъстяването е увеличаването на мускулната маса която ускорява метаболизма дори в състояние на покой. След като се увеличи мускулната маса с леко снижаване на колориите от нивото на поддържане с около 500-750ккал постепенно и драстично увеличаване на дейностите които увеличават енергоразхода се постига постепенно премахване на мазнините но и това не става веднага оптимално ниво на този процес е загубата на половин до един килограм мазнини седмично като ориентир. За повече информация потърси из нета книгата на Том Венуто “Burn the Fat, Feed the Muscle” в нея има всичко необходимо.
Добре вижте....
Ще направя
Така ще си взема
Хубав
Протеин
Креатин
Амино киселини
Първи ден Кардио 1 час Крака после рамо и корем (Долно и горно) 1 час
Втори ден Кардио 1час Гърди и бицепс после корем кардио 1 час
Трети ден Кардио 1 час Гръб и трицепс после корем и кардио от 1 час
Това ще го правя през ден!
Ще ми помогне няма как не нали? Ще изчисля колко калории да приемамм?
31.07.08
13:27
Дай метаболизъм и % подкожни мазнини и ще се опитам.
Също и какви храни харесваш :)
31.07.08
18:49
Изследвания (ако искаш) - отиваш при личния лекар, казваш му за какво искаш да ти даде направления за специалист, който да те изследва. Той ще ти разясни по-подробно.
Процентът подкожни мазнини се измерва по-доста начини, но аз за най-обективен приемам калипера. В кабинетите на някои диетолози го има; може да го намериш и в някои спортни зали. По мое мнение, ако може нека диетолог да го направи, не някой фитнес гуру, който не се знае какво е завършил. Ако не можеш да намериш калипер в кабинета на никой диетолог (крайно невероятно), попитай пак личния лекар, къде може да намериш.
Не се насилвай да ядеш много на едно хранене сега. Организмът ти като е бил на вълна глад, сега тази храна я вижда като излишна, понеже той се е пренастроил на вълна “оцеляване при оскъдна храна” и е складирал достатъчно хранителни вещества, за да те държи жив. Пробвай да се храниш 6-n пъти на ден с МАЛКИ порции (колкото организмът да не направи негативна реакция). Постепенно може да увеличаваш грамажа на порцията, респективно да намалиш броя на храненията до към 4-5. Трябва да си сигурен, че организмът ти не се “бунтува” срещу храната преди да започнеш, който и да е хранителен режим. Това не значи да ядеш като за последно на всяко хранене, а да ядеш достатъчно, за да имаш чувство на ситост. Избягвай преяждането - по-добре да станеш леко заситен от масата и след 1-2 часа да подхапнеш нещо леко, отколкото да ти е тежко. Такива леки подхапвания правиш на горе-долу равни интервали, до следващото основно хранене.
За режима, в колко часа ставаш, в колко си лягаш, как ти е разпределено времето през деня - работиш ли, учиш ли и т.н. ?
Мнението беше редактирано от project_lyte на 31.07.08 18:49.
01.08.08
08:04
Няма да кажа нищо ново с този пост, но надявам се да помогна. Пътят към трайния успех е четенето, колкото и тъпо да звучи. Няма да отслабнеш трайно, ако не разбереш същността на проблема и не го разрешиш в самата си глава. При хората с наднормено тегло проблемът е винаги в начина на мислене. Ето те си мислят имам достатъчно воля, ще стресирам организма със зверските диети, ще отслабна, и после както по старому ще си живея живота... Да ама не - за това рано или късно се връщат към старите си килограми. В последствие те обвиняват себе си, волята си и т.н, което води до депресии и все гадни неща, като самият цикъл се затваря.
Неинформираността, както и немърливостта, водят до тези проблеми. Дано при теб неинформираността е главният проблем, защото с другия не можем да ти помогнем. Виждам те, че имаш голямо желание, но трябва да се запасиш с голямо търпение, защото промяната ти няма да трае 1 месец, 2 месеца, 6месеца, година, а тя трябва да промени лайфстайла ти и философията ти към живота изцяло. Казвам го, защото съм минал и минавам все още по този път. Защото спазването сляпо на дадена диета е лесно, но промяната ти на маниера на хранене е трудно и става постепено.
Като за начало бих ти препоръчал следните 2 теми да ги прочетеш от до тема 1 и тема 2. И най-добре, а и ефикасно е ти да се потрудиш малко и да си създадеш оптимален за тебе хранителен режим. Гледай да не те натоварва стресово допълнително.
Даа... също бих ти препоръчал да я караш по-полека с бягането, тъй като при тези килограми ставите ти ще отидат на кино... Препоръчвам ти да наблегнеш върху по-интензивни тренировки със свободни тежести, а после след като смъкнеш около 20 кг(след не по-малко от 6 месеца), да включиш и бягане. Идеалното кардио за момента, за твоето тегло е плуването, а резервен вариант е колелото.
Благодаря и за двата коментара наистина Tsetso не почвай с тези думи за коментара ти защото е мног добър благодаря много и на project lyte за помоща...
попита колко ставам колко лягам... Еми да ти кажа...
Лягам си когато ми падне и ставам така например вчера не спах близо 50 часа днеска се сабуидх в 4 часа... следобед...
Но, ако трябва ще си направя режим всичко дори и това тоест няма да лягам когато и да е, ами в 10 ще ставам в еди колко си пък това ме притесни за кардиото, че с тези кг верно си направя проблем, а пък да отслабна с 20кг възможно ли е за 6 месеца?
Спрях вече да ям боклуци, спрях алкохола вчера хапнах 2 китката от 2 седмици без сладко...
project_lyte сега да ходя ли при личния лекар? За да ми направиш хранителния режим? А и кажи с хранителния режим в колко да си лягма и колко ставам аз много неправилно лягам защото ме карат да излизам като излезна... се прибирам 3-4. Следващия ден пък на pc-то... и ткаа...
Казвам ти давай смело орграничения всичко искам да има резултат ще направа всичко...
02.08.08
04:47
Мое да пробваш НВД-ниско въглехидратна високомазнина диета ..много е добра за загуба на мазнини падат ти се по 1-1.5 грама въглехидрати на килограм телесно тегло... (само бавни въглехидрати - овесени ядки ориз и други,никво сладко) протеин - 2.5-3 грама на кг телесно тегло , изчисляваш си калорииния разход (в саита има формула) и махаш 500 килокалории .Получаваш калориите дето са за ден ...въглехидрати ги смяташ *4 и се плучават калориите от тях. Протеина пак *4 = калориите изважаш протеина и въглехидрата от калориите за деня и останалите калории да са ти мазнини ... запомни хората дебелеят от прости въглехидрати не от мазнини
Виж сега още не съм лягал да спя... са ще издържа още 12 часа ще стане 8 вечерта и ще си легна и ще си оправя режима...
02.08.08
08:00
казано от sarfios на 02.08.08, 06:16:
Аз мисля сега да почна работя на строеж, че ми трябват кинти...
ЕКСТРА допълнителен калорииен разход
02.08.08
10:23
Работа на строеж предполага и ставане рано. Затова спрямо това в колко часа трябва да ходиш на работа си правиш сметка в колко часа да лягаш. Разбирай трябва да имаш 8-10 часа сън. Сметни си кога ти е най-удобно да са тези часове и ми кажи час ставане и лягане.
Ако в действтелност почнеш, трябва да си носиш храна в кутии. Понеже аз когато работех, храненето ми беше предимно “боклуци”. А така до никъде няма да стигнеш :)
Ако искаш ходи до лекаря за тези изследвания. Според мен нямаш проблем, но не пречи да си сигурен. До диетолога е желателно да отидеш за % подкожни мазнини, защото са доста важни за изграждане на добър план за сваляне. Все пак подкожните мазнини, за разлика от останалата част от тялото, не се нуждаят от хранителни вещества за поддръжка. Те представляват просто складирана енергия :)
04.08.08
12:45
казано от Иван Шишманов на 28.07.08, 19:18:
Отслабването е въпрос на елементарна физика.Когато тялото ти изразходва повече отколкото приема нормално е да започне да ползва натрупаните мазнини за гориво.
Кое те кара да смяташ че организма е задължен да изразходва натрупаните мазнини за енергия при отрицателен калориен внос,например може да разгради кръвни,чернодробни и/или мускулни белтъчиници и да ги превърне в глюкоза(този процес се нарича глюконеогенеза).Отслабването няма нищо общо с точните науки като математика,физика,и т.н. и ако е елементарен процес нямаше да има хора с наднормено тегло.
Мнението беше редактирано от Ивайло Стайков на 04.08.08 12:47.