Не мога да се справя с храненето, МОЛЯ помогнете ми ?

29.07.08
13:47

Здравейте колеги,

Обръщам се към вас със молба за помощ относно изглеждането на добър хранителен режим.

Проблемът ми е следния - тренирам от около 4, може би 5 години, но уви почти не мърдам като маса. Когато започнах да тренирам бях 10ти клас. Тогава бях към 64 килограма. Сега съм втори курс студент и с дрехите за тренировка (ръкавици, маратонки, анцунг) не мога да мина 74 кг.

Принципно съм доста упорит във всички отношения, фитнеса (наблягам фитнес - не тренирам за да стана огромен, а просто за прилично тяло) не се изключва - тренирам упорито вече 4та или 5-та година, ходя 4-5 пъти седмично.

Като характеристики за себе си мога да кажа - 185см висок, ~74кг. Гръдна обиколка 98см, на ръката 38,5, прасец 38, врат около 43-44см. Когато тренирам за гърди тренирам лежанка със 100-110, пек дек със 100 и бутам дъмбели на горе от хоризонтален лег 50кг. на ръка. Когато тренирам за ръце тренирам бицепс със дъмбели по 25кг. след това крив лост със 43кг. Трицепса на лежанка с тесен хват с 80кг, на скрипец с една макара 40кг. за двете ръце. За гръб правя чукчета на уред със 25кг тежести, набирам се 3х10 със 10кг дъмбел, и дърпам на скрипеца със 100кг. Рамена правя с около 15кг. на ръка (изнасяния напред и настрани) на лоста със 70-80кг. Клякам със 80тина КГ. Разпъвам крака със 100кг, на калф машина правя с около 180 до 200кг. МАХ

Добивате някаква представа - средни резултати като сила.

Е да обаче ми се иска да кача поне до към 80тина КГ. Просто тези 74 с дрехите (някъде към 72 по гащи) ми се струват малко. Ще кажете - прави повече крака, вярно е също, но ми се иска тези допълнителни 6-7кг. да ги кача в горната част на тялото, най-вече като гръб (перки), корем (преса) и гърди (нямам изразена цепка), ако може и да го докарам до към 40см ръка ще е ОК.

извън това съм си поставил за задача да докарам до към 40см поне прасеца, че иначе ще изглеждам като Джони Браво :D. A бедрата са ми ОК - аз карам активно колело и съм доволен от масата на бедрата (както казах - искам още прасец).

Проблемите обаче идват със малкото ми познания за хранителният режим.

Каквото съм постигнал до тук е било на базата на голямо упорство, сравнително безразборно хранане първите 2-3 години и сравнително контролирано последните 1-2.

В менюто ми се включват много пилешки пържоли (около 600гр. на ден) 4-5 белтъка с 1 жълтък, около 800-900гр. варено-пържен ориз (взимам си от китайски магазин - знам че пърженото не е добре, но пък варения е отвратителен) плодове в зависимост от наличните в къщи (1-2 портокала + 1-2 банана, сега и пъпеш/диня), гледам и да хапвам зеленчуци - поне 1 път дневно една шопска салатка.

В общи линии, тъй като мога да си позволя от към време - от сутрин до вечер ям пилешкото със ориза - слагам си го в купа до мен и хапвам практически нон-стоп. Между това “набиване” хапвам плодовете и зеленчуците, както и на 2 пъти белтъците.

От съвсем скоро (около 2 месеца) добавих към тази храна и добавки (точно тук ми е главният проблем за който се надявам да можете да ми помогнете). Тъй като нямам големи финансови възможности си взех добавки на Нутрим (вие кажете дали са гадни или не и ако са какво бихте препоръчали вие в що-годе подобен ценови клас), креатин, глутамин, гейнър и протеин.

Пия протеина преди лягане. Гейнъра преди тренировка заедно с креатина, както и след тренировка заедно с глутамина. Да обаче всичко на всичко, от преди да започна да ги пия от 72,5-72,8кг. с дрехите сега съм стигнал до 74,3-74,5. Не знам дали е нормално да мърдам толкова бавно или не е бавно. Ефект от креатина усещам осезателен, Много по-малко се изморявам, мога да правя по-големи серии или да вдигам с около 10тина КГ. повече. А и определено не ми се доспива така, както обикновено към средата-края на тренировката. Гейнъра пък ми утолява вечния глад. В общи линии така усещам тези добавки.

Бихте ли ми дали препоръки какво да променя (ставам към 8-9, лягам около 24ч), за да мога да кача до така желаните 80-82 кг. с идеята, че ги искам чисти, т.е. може да кача до по-нагоре, а след това да изчиствам, докато ги стигна тях чист.

Нямам за цел, пак повтарям, да ставам култорист или някакво добиче, а гоня просто привлекателна фигура.

п.с. В тази връзка - дайте ми съвети моля ви за пресата (корема) изобщо не мога да го накарам да излезе на яве ;(. Тренирам го 1-2 пъти седмично, да не претоваря мускула, правя разнообразни упражнения (повдигане на крака от висилка, повдигане на крака на лежанка, на уред за корем, на наклонената лежанка за корем), усещам че имам някакви мускули, но не мога да ги накарам да се покажат. Нямам шкембе или нещо от сорта (е като се свия има някакви мазнини естествено, но дори когато в началото на април започвах да тичам по 10-15км на ден + фитнеса, пак не можах за 4-5 месеца да го покажа тоя корем - тъй де поизлезе малко повече, но не като да е чист, че като се сгъна и да правя гънка на вътре или като се напрегна да е на “бибунки” :P) ?

Благодаря ви предаврително !

30.07.08
12:05

Като гледам протеина е достатъчен, така че ти трябват само още калории. За целта гейнера е най-добрия вариянт. От него гледай да си докарваш 1000 калории. Но да знаеш, че няма как да качиш 8кг с гейнер и те да са чисти (освен с най-добрите, но те са съвсем друга ценова категория). За корема пробвай с гигански серии и с тежести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1