въпрос за суроватъчния протеин

29.07.08
21:01

суроватъчния протеин подходящ ли е при НВД? :) и можете ли да ми предложете от коя фирма да си го взема ,но да е на добра цена  :) аа забравих и да питам дали и соевия протеин става за нвд (понеже сега разполагам с такъв) ;)

Темата беше редактирана от Март0 на 29.07.08 21:21.

30.07.08
13:58

От суроватъчния по-добър няма за НВД. ;)

BO

30.07.08
14:09

И според теб каква ще е тази добра цена ?!?

30.07.08
14:21

Цитирам СИЛАбг, както и кравата можеше да погледне за поред път “из форума” преди да задава  въпроси.

казано от silabg.com на 26.06.08, 13:27:

Когато си купувате протеин трябва да си направите така,сметката,че за да ви действа ефективно е желателно първо да се взима абсолютно всеки ден,да си изберете такъв протеин според възможностите ви, който ви позволява да го употребявате всеки ден без да го пестите. Масовата грешка, която правят начинаещите е да си купят протеин с последните си пари и да не го пият както трябва и после защо не ми действа. Протеина е може би най-важната хранителна добавка,но все пак не може да не ти е стабилно яденето и да очакваш чудеса само защото взимаш протеим. именно затова се нарича добавка - нещо, което добавяш към вече изградения ти резим, а не нещо което ще ти е от първостепенно значение и да се съобразяваш с това. ИЗБИРАЙТЕ СИ ПРОТЕИН ТАКА, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ДА ГО ПИЕТЕ БЕЗ ДА ГО ПЕСТИТЕ - ТОВА ОЗНАЧАВА 2-3 ДОЗИ В ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН И 1-2 В ПОЧИВЕН. АКО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ И ПОВЕЧЕ, ОЩЕ ПО-ДОБРЕ.

ВИ

30.07.08
14:35

казано от Black_master на 30.07.08, 13:58:

От суроватъчния по-добър няма за НВД. ;)

Извинявай, но въобще не съм съгласен с теб.
Суроватката влиза и се дезаминира бързо, лесна е за преработване в глюкоза и по този начин може да ти послужи за “бърза” енергия, или казано иначе да измести мазнините като субстрат за глюконеогенезата.
Казеина от друга страна те държи сит без да се усвоява бързо. Стои си в червата и “капе” колкото да не изпаднеш в катаболизъм. Да не говорим за това че суроватката въобще не засища, а тези които са били на сериозно кето, знаят какво е да те боли стомаха от глад и да ти причернява.
Много често съм съветвал киенти да махнат уея от диетата и при всички се е получавало добре.
Сори ако ти се струва остър коментара ми.
@Кравата - Соевия протеин в кенефа и пускаш водата. Освен ако не държиш да имаш газове и да задържаш вода.

Да не пускам нова тема:Суроватъчен протеин+гейнер??? Какъв ефект би имало???

Първо по темата: за НВД след тренировка веднага е подходящ суроватъчен протеин. През другото време аз бих месил суроватъчен с казеин - постепен и относително дълъг като време приток на аминокиселини. Отделно ситост и по-висока биологична стойност. Най-добре даже готова протеинова матрица за тази цел да се купи. Там са по-прецизни нещата от колкото сам да смесваш пудрите.

казано от Траян Атанасов на 30.07.08, 23:39:

Да не пускам нова тема:Суроватъчен протеин+гейнер??? Какъв ефект би имало???

Хвани се малко да прочетеш статии за основните храни и добавки! Едното е протеин, другото са прости въглехидрати. Сега просто потърси информация за двете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1