30.07.08
09:19
С кое упражнение мога да увелича обема на гърдите?
Пробвай да правиш като първо упражнение горната лежанка понеже горната част на гърдите заемат най-голяма “площ” :lol:
30.07.08
21:11
Здравейте и от мен! Първо искам да се извиня на автора,че поставям въпроса си в неговата тема, но смятам,че поради сходство със заглавието няма смисъл да пускам нова тема и да спамим напразно форума...още ;)
Въпроса ми е следния:
КОЛКО и КАКВИ силови упражнния са достатъчни и необходими при тренировката за гърди???
Знам,че въпроса е строго-индивидуален за всеки, но ще съм благодарен ако дадете нколко насоки по въпроса.
Колебанията ми идват от това,че от известно време съм в застой и гърдите не мърдат, както и се сблъсках с две момчета в залата, които правят всевъзможни упражения (поне 6-7 само за гърди), а моята трнировка за гърди се свежда до следните упражения:
1. Хоризонтална лежанка 4х10-12
2. Дъмбели от лежанка (хоризонтална/наклонена - през седмица ги редувам) 3х10
3. Наклонена лежанка през седмица я редувам с бътърфлай уреда за гърди 3х10
4. Разтягане с дъмбел от легнало положение с ръце падащи зад врата и вдигащи се над лицето (не знам как по-добре да го опиша това упраженение)
и това е общо взето, а както казах пичовете правят по 2 пъти повече упражнения. Аз в същия ден трнирам и бицепс и прдмишица и малко нанагоро ми дойде един ден като направих целия цикъл с тях.
Сега се чудя дали и аз да не правя 6-7 упражнения за гърди, но да ги разделя в два различи дни, например вторник и събота, да се опитам да правя като тях всичкие упражнения в един ден или да се придържам към стария план? Преди някой ме беше посъветвал да правя 2-3 упражнения за гърди,но ефекта при пичовете,за които споменах май е по-добър. Какво мислите вие?
Малко допълнително инфо за мен самия: 178см висок, бях 82 кг,сега съм на НДВ и съм 75кг. Имам изграден хубав хранителен режим, зареждам 1-2 пъти седмично с въглехидрати,през останалото време богата на белтъци храна и протеинови коктейли. Кардио 2-3 пъти седмично по 45мин + л-карнитин в дни без силова тренировка.
Според мен повече от 3, максимум 4 упражнения за гърди не е необходимо да се правят. По какво съдиш, че си в застой. Сам казваш, че си на НВД, а това някак не ми се връзва с особен прогрес (трупане на мускули) :)
30.07.08
22:39
казано от Стоянчо на 30.07.08, 21:50:
Според мен повече от 3, максимум 4 упражнения за гърди не е необходимо да се правят. По какво съдиш, че си в застой. Сам казваш, че си на НВД, а това някак не ми се връзва с особен прогрес (трупане на мускули) :)
ами на НДВ съм заради пустия корем :lol: Както много пъти е дъвкано,така и за мен се отнася - той последен се премахва и стяга, мам***а му,не че няма още какво да стопя де,все още имам мазнини в гърдите,не е това кото трябва да бъде,само мускул ... Имам чувството,че плочки скоро няма да се забележат и заради това наблягам на кардиото,коремните и НГВ-то. За да не губя много ММ си хапвам обилно въглехидрати на всеки 3-4 дни, кофтито е че вместо да стават храна за мускулите,то те се лепят пак там,където най-не искам на корема :( Успокоих се с приказките за 3-4 упражения за гърдите, че иначе щеше да ми е мъка,а и сега имам повод да се похваля на пичовете в залата,че и 20 упражнения за гърди да правят няма да станат по-здрави :) :) :)
казано от Стоянчо на 30.07.08, 19:26:
Ами за да ти отговори някой адекватно, кажи как ги тренираш.
Ами правя 3 управнения по 3-4 серии
-хоризонтална лежанка
-наклонена лежанка с дъмбели
-флайс
Незнам дали тия упражнения са достатъчни..
Пацо повтарям се-най-голяма част от гърдите е горната част за това прави повече горна лежанка.Примерно горна лежанка 4-5 серии,след това горна с дъмбели 3-4 серии и след това хоризонтална лежанка(в последвствие може да си добавиш и още едно упражнение за гърди).
БатЗето тез дет правят по 6-7 упражнения изглежда залата им е приятна и искат повече време да се задържат в нея.3 до 4 упражнения както каза Стоянчо е оптималния вариянт.
@paco12—> Принципно изброените упражнения са напълно достатъчни, ако се изпълняват правилно. Съвета да започваш с полулега е уместен. Флайса може да го редуваш с кросоувър или пек-дек.
@batzeto—> Личното ми мнение е да си продължиш НВД-то и да не мислиш толкова за мускулната маса в периода си за чистене.
БатЗето това упражнение дет ръцете ти отиват зад главата ... мисля че имаш впредвид пуловър. :-)
29.08.08
11:22
Според мен зависи много и от генетичните заложби.Аз например имам слабо рамо и гърди и наблягам на тях.Иначе тренировката за гърди ми е от по 4 упражнения
1-хоризонтална лежанка
2-горна част отновона лежанка
3-кофи(или понякога лежанка с обратен наклон)
4-флайс(или по някога го измествам с пек дек машина)
след това почивам 2 дена и винаги имам мускулна треска след тренировка за това понякога ги правя по 2 пъти в седмица.
Това ‘’почивам 2 дена” да не означава,че след тези 2 дена пак тренираш гърди?Ако е така рамото и гърдите ти ще стават все по-слаби
29.08.08
14:39
Мне...Така ще ги претренирвам и наистина няма да могат да дърпат.Много рядко ги правя по 2 пъти и гледам разликата им да е поне 3-4 дни.