Овесени трици

02.08.08
11:02

Конкретно - сурови или термично обработени?
И защо?
Трябва ми почти научна обосновка, че с чуждоземни българи трудно се спори, особено ако не ми се влиза в дискусия, тъй като мисля, че е без съществено значение вида, под който се приемат. Но ме въвличат в спор  >:(
Защото просто имам вътрешно усещане, че в суров вид са по-подходящи.
Но пък ми се казва това: ...в триците се съдържа фитинова киселина , която свързва към себе си цинк, магнезий и желзо, въпреки, че триците сами ги съдържат. В случая с цинка дори се извлича от резервите на тялото и може да доведе до намалени нива на  цинк. В случая с желязото този ефект би довел до анемия и също е крайно нежелателен.
Чрез специално приготовление може този ефект да бъде намален / топлинна обработка/

И още: ...храните , които съдържат пшенични или други трици / както и царевица и соя/ трябва да бъдат приготвени  с топлинна обработка, тъй като фитина се разгражда при такава.

Дано някой знаещ внесе яснота.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1