09.01.05
22:45
Здравейте на 15 години съм 53 килограма тренирам сериозно от година и искам да започна да приемам креатин. Та значи купих си аз на JC Nutrition и на опаковката пише до 70 килограма в зареждащ период по 14 грама на ден разделено на два приема а в поддържащ по 6 грама на ден. Та същинските ми въпроси са:
1. Колко време да ми е зареждащия период?
2. Чувал съм че на през 2 месеца трябва да се правят паузи. И ако е така колко дълги да са те?
3. Колко малки чаени лъжички са 6 грама и 14 грама?
4. Знам че е по добре креатина да се пие както е на прах, направо от лъжичката, а на опаковката пише да се приема разтворено в течност и да се пие преди да се отаи. По-бързо ли се освоявя като е разтворено във вода или какво, изобщо има ли някаква разлика освен това че ако го разтвориш има голяма вероятност половината да ти остане по чашата.
10.01.05
17:56
Мисля, че все още ти е рано за креатин, но:
За зареждане го пий 5 дни по 10грама (разделени на 2-3 приема), с лъжицата в устата, после преглъщай с вода и поддържаща от 3-4 гр. за около месец 8)
1 ч.л. е долу-горе 5 гр.
Моят съвет (сигурен съм, че и на други) - потренирай още някоя годинка БЕЗ креатин и тогава му мисли....
10.01.05
18:49
на 15 НЕ ти трябва креатин,организма ти сега бъка от хормони :D и сам ще си расте,храни се добре и тренирай.