08.08.08
11:35
Преди няколко дена в столичен всекидневник за новини се появиха следните статии :
Ядем кашкавал от палмово масло , черен хляб с оцветители , пилетата пълни с вода и анаболи , рибата и ядките били опасни за ядене и т.н и т.н ми , че то не остана нищо полезно и здравословно за ядене . Ужас http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=63543&rubr=0&izd=1&fsize;=&swidth=800&tr=1&im=08&id=05&iy=2008
Колеги какво ще ядем не знам , вие какво мислите по въпроса ? :smirk:
Темата беше редактирана от FZKTWGS на 08.08.08 14:09.
казано от FZKTWGS на 08.08.08, 11:35:
Преди няколко дена в столичен всекидневник за новини се появиха следните статии :
Ядем кашкавал от палмово масло , черен хляб с оцветители , пилетата пълни с вода и анаболи , рибата и ядките били опасни за ядене и т.н и т.н ми , че то не остана нищо полезно и здравословно за ядене . Ужас http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=63543&rubr=0&izd=1&fsize;=&swidth=800&tr=1&im=08&id=05&iy=2008Колеги какво ще ядем не знам , вие какво мислите по въпроса ? :smirk:
е то това не е нещо ново, за това отиваме на село правим си една домашна фермичка и си знаем кво ядем.
Това че ядем зобени пилета-мутанти съм го чувал и друг път.. В тази държава нищо не може да ме учуди, така че и да е вярно..
Eми то това е ясно от 100 години.Който иска да отива да живее на село да си произвежда всичко .Ако пък не - да спира да тренира и да почва бирите и виното -те поне са полезни и е доказано.
казано от RedWalker на 08.08.08, 12:10:
Това че ядем зобени пилета-мутанти съм го чувал и друг път.. В тази държава нищо не може да ме учуди, така че и да е вярно..
Пилетата ги зобят навсякъде - от яйцето до магазина пътят е около 2 месеца, обикновено по-малко. Предимството на нашата държава е, че поради изостаналостта си от “цивилизования” свят, все още можем да се снабдяваме от време на време (макар и рядко) с що-годе чисти продукти. След 10на години това няма да е възможно дори тук, “прогрес” - какво да го правиш ;)
След като едно свинско филе(няма да казвам производител), което купувах в продължение на 2 месеца и то в големи количества, изведнъж си попромени вкуса и се оказа, че 2 седмици не се скапа в хладилника - дори и не побеля, вече нищо не може да ме изненада.
В Сащ пътя на пилето от яйцето до мутирала кокошка е двайсетина дни. Това е “назобено” животно.
Пак там, в тъпите щати са направили генна модификация на говедата вместо предните и задни бутове да са различни вече да са еднакви (все задни, че са по-дебели за пържоли).
Яко, а?
На пръв поглед. А на втори остава влиянието на месото от въпросното говедо върху генома на “говедото” дето си го купува и консумира. Ама тоя естествен подбор много се бави - мислех, че всички идиоти вече са изчезнали от лицето на земята, а то все нови се пръкват ?!?
Мъка, мъка - отивам да пия една бира по слуай случая.
:)
08.08.08
21:31
Друг начин за оцветяване на хляба е добавянето на кафе. Кренвирши и други подобни се пълнят със смляни кости, хрущяли и всякакви мърши; суджуци и т.н. са мазнини с трудноразтворими бои и т.н., но това не мисля, че е тайна или новост за които и да е от нас :)
В държава, в която няма никакъв контрол, алчността властва над морала.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 08.08.08 21:35.
Една позната на майка ми работи във голяма ферма производител на пилешко месо и мисля че е технолог. Забранила е на сина си да яде пилешко месо и твърди че който знае с какво се хранят пилетата, не би си и помислил да си купи!
Незнам кво става в тая ****на държава ама то май навсякъде е тъй
За хляба си има оцветители. И не са скъпи. “Ръжения” хляб се прави предимно от брашно тип 500 (бяло) с оцветители и овкусители.
Има и известен процент ръж, но варира при различните производители. “Типовия” е на същата схема. Въобще за тъмните хлябове боята и бялото брашно вървят ръка за ръка.
Най-новия хит за колбасите са ...торовете.
Слагат нитрати за да увеличат трайността. На колбаса, не на клиента. Клиента кучета го яли (особено в Сф)...
И като изтече срока на годност и от магазина върнат колбаса на производителя (защото те ги заменят с пресни иначе не им ги продават) може би производителя ги унищожава? Може би ги изхвърля? Да и не:
“унищожава” ги - мели ги наново
не ги изхвърля - смесва ги с “прясна” кайма и ги пълни наново
И естествено пак стигат до магазина, но с нов етикет за годност ...
Дам, как да си купиш луканка или суджук при това положение?
09.08.08
03:49
До колкото знам и в чужбина е хакано с подобни некачествени стоки.Има си щандове за плодове и зеленчуци който не са нито торени нито генно модифицирани, но те са много много по скъпи.
Само два примера ще ви дам:
1. Имам познат който е технолог във фирма за млечни продукти-Д...н (занимава се с киселите им млека ). Той и семейството му кисели млека не ядат! А аз си мислех, че поне тоя продукт е още истински (нали уж си е наше откритие- не са ни го развалили американците)
2. Купувам си домати от магазина- е б*х ти и доматите- един стоя две седмици и нагоре забравен в шкафа и не беше мръднал... Преди седмица баба (да е жива и здрава още 100 години) ми прати от село домати собствено производство. Срок на годност- 4 дни макс! После да видиш как започва да ферментира- за вино направо :lol:
В заключение- АЗ СЪМ ПОТРЕСЕН !!!
09.08.08
07:12
Всеки е много потресен как го тровят с какви ли не “мутирали” пилета, домати и т.н. А никой не се замисля, че средната продължителност на човешкия живот постоянно се качва. Защо ли? Може би, защото хората са установили, че е по-здравословно да изядеш едно “мутирало” пиле, отколкото да умреш от глад, защото е плъзнал причи грип. Не забравяйте, че в много държави хората все още умират от глад. И храната в световен план не е достатъчна. Много от учените работещи в тази сфера ги правят тия генно модифицирани храни, за да увеличат реколтата или пък да я предпазят от болести.
09.08.08
09:33
Еее тука из форума нали имашо хора ходили из Америката
Там се продават две на пръв поглед еднакви пилешки пържоли самоче едната е 2$ другата 8$ :) защо ли ... :P
казано от mamaligabg на 09.08.08, 07:12:
Всеки е много потресен как го тровят с какви ли не “мутирали” пилета, домати и т.н. А никой не се замисля, че средната продължителност на човешкия живот постоянно се качва. Защо ли? Може би, защото хората са установили, че е по-здравословно да изядеш едно “мутирало” пиле, отколкото да умреш от глад, защото е плъзнал причи грип. Не забравяйте, че в много държави хората все още умират от глад. И храната в световен план не е достатъчна. Много от учените работещи в тази сфера ги правят тия генно модифицирани храни, за да увеличат реколтата или пък да я предпазят от болести.
Принципно си прав, но не се знае, в каква степен това е оправдано.
Ако световния глад се задоволи с боклук, кой може да прогнозира световните последствия от това?
Да не говорим, че разните му мегазарази, могат да бъдат провокирани точно от ‘модерни’/евтини/ методи в ХВП.
И тук не става въпрос толкова за модифициране, а за измама.
Ако една фирма ти продава хляб с оцветител или луканка от смляни копита, много се съмнявам да инвестира печалбата си в изхранване на гладните ..някъде си.
09.08.08
11:12
Имах предвид новите тенденции в световното земеделие и животновъдство.
Различните мошеннически практики на родните, а и не само, търговци и производители ги оставям без коментар.
09.08.08
20:05
ozo ако ще те колим след 20 дни ИМАШ ГО :)
10.08.08
14:12
Всеки е много потресен как го тровят с какви ли не “мутирали” пилета, домати и т.н. А никой не се замисля, че средната продължителност на човешкия живот постоянно се качва.
Туй според мене е мит.
Пълен.....
Нали, без да те обиждам, но постоянно чета изказвания.
По времето на Рим средната продължителност била 30 години....
Кой и как я е изчислил?
Нема ни една смислена статистика по въпроса. Единствената е, че всички известни личности от тая епоха, дето се сещате са били над 60 години.
Изключения? Например Ал Македонски, умрял от чума на около 30 или Юлии Цезар, убит малко преди 60-те.
Добре, ама за тях аз мога да спомена консули на около 90-те и действащи военачалници пак на тея години.
А сегашният старец на 90 най - добре в старчески дом със завивка.
Хем тогава наистина много болести не са се лекували и войните са били постоянни. И пак...
Според мен това е един мит, който ни набиват в главите за да ни покажат колко убуу се грижат за нас. Уж. А средната продължителност на живота на мъжа днес идва на 52-3 години...
Което хич не е много!
Качила се е спрямо данните от вотрата световна война и от първата преди нея.
Поздрави!
ЯДЕМ лайна .Човек е това което яде . People=shit
Сигурен ли си?
Аз, като съм човек - хора ли ям според теб?
Бика, като яде трева и овес - на зеленина ли е станал?
Тигъра, дето яде бикове, на говедо ли се обръща?
Мислете малко поне преди да пишете тъпи клишета (моля)!
11.08.08
12:48
казано от D3BEP на 10.08.08, 14:12:
Всеки е много потресен как го тровят с какви ли не “мутирали” пилета, домати и т.н. А никой не се замисля, че средната продължителност на човешкия живот постоянно се качва.
Туй според мене е мит.
Пълен.....Нали, без да те обиждам, но постоянно чета изказвания.
По времето на Рим средната продължителност била 30 години....
Кой и как я е изчислил?
Нема ни една смислена статистика по въпроса. Единствената е, че всички известни личности от тая епоха, дето се сещате са били над 60 години.
Изключения? Например Ал Македонски, умрял от чума на около 30 или Юлии Цезар, убит малко преди 60-те.Добре, ама за тях аз мога да спомена консули на около 90-те и действащи военачалници пак на тея години.
А сегашният старец на 90 най - добре в старчески дом със завивка.
Хем тогава наистина много болести не са се лекували и войните са били постоянни. И пак...
Според мен това е един мит, който ни набиват в главите за да ни покажат колко убуу се грижат за нас. Уж. А средната продължителност на живота на мъжа днес идва на 52-3 години...Което хич не е много!
Качила се е спрямо данните от вотрата световна война и от първата преди нея.
Поздрави!
Аз не ги мисля тия години. Гледам ги като статистика. Потърси в интернет и ще намериш такива данни.
Ако мислиш, че ти тия години които казваш си ги сметнал много добре, пусни една публикация в научно издание и ако учените по света намерят твоите доводи за разционални ще се прославиш.
Средната продължителност на мъжете е 69,2 според Националния Статистически Институт(http://www.nchi.government.bg/statistika/A_4.pdf). Пак ти казвам, ако толкава ги разбираш нещата, нашиши една статия, кажи вътре - “В НСИ са идиоти, аз ви казвам средната продължителност на мъжете е 52-53, защото .....”.
Тогава ще ти повярвам и като правя мнения ще използвам твоите данни. Това е.
п.п. Намеците за световната конспирация нарочно ги отбягвам, защото въобще не ми се спори и на тая тематика.
Мнението беше редактирано от mamaligabg на 11.08.08 12:50.
11.08.08
14:16
Голема работа си, спор нема :)
Вярно е, не съм ги гледал от няколко години тези данни. Подозрително са се увеличили с по 15 години в рамките на 10…
Обаче мисля, че щом статистика четеш, малко ни подвеждаш. За теб и твоята теза е малко по - показателна тази статистика отдолу от същия източник, още на първата му страница отгоре:
Сигурен съм, че я разбираш добре и е доста показателна...
Това според мен ясно говори за покачващото се равнище на живота в страната :) :) :) Много повече от странния показател за средна възраст за 2007, който наистина не знаех наизуст.
Явно просто оцеляват само по - издържливите и карат до по - дълбока старост, другите са отмрели в годините напред :) :) :)
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.08.08 14:19.
11.08.08
15:27
Естествения прираст няма много общо с качеството на живота. В много от развитите държави се наблюдава отрицателен прираст.
На няколко пъти споменавам средната продължителност на живота, защото именно тя е този показател, който ни показва в каква насока ни влияят нововъведенията в медицината, хранителата промишленост, условията на труд и т.н.
Мнението беше редактирано от mamaligabg на 11.08.08 15:28.
Абе нали имаше некав чешит във форума където не ядял нищо, което е пакетирано и прочие :D
Нещата, които ядем не са първо качество и трябва да сте глупаци, ако ви трябват статии във вестници за да го разберете. И все пак не зависи от нас. Ядем каквото ни предлагат и толкова. Ако не ви харесва - станете като оня пич с пакетираните храни, даже по-добре отшелници.
11.08.08
16:06
казано от mamaligabg на 11.08.08, 15:27:
Естествения прираст няма много общо с качеството на живота. В много от развитите държави се наблюдава отрицателен прираст.
На няколко пъти споменавам средната продължителност на живота, защото именно тя е този показател, който ни показва в каква насока ни влияят нововъведенията в медицината, хранителата промишленост, условията на труд и т.н.
Аве не е баш така, затова съм ти дал и пълната графика.
В тея държави, за които говориш, не се наблюдава постоянно покачваща се смъртност, просто раждаемостта пада.
Както и да е де... Значи какво... Средно мъжете живеят 69 години, жените - 75… Дълголетието се увеличава, заедно с него и смъртността... Хм...
Не знам аз ли съм луд та не го вярвам.
Темата малко отива към оня лозунг - ‘гладувайте лечебно, храната убива”... :)
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.08.08 16:07.
11.08.08
16:46
Я поразсъждавайте малко.Естествено , че смъртността в миналото е била по-голяма - лекарите са били касапи,хората са умирали от най-обикновени настинки и грипове.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 11.08.08 16:46.
казано от Powerg3n3ratoR на 11.08.08, 16:46:
Я поразсъждавайте малко.Естествено , че смъртността в миналото е била по-голяма - лекарите са били касапи,хората са умирали от най-обикновени настинки и грипове.
Скивай тук http://www.fitbul.com/article1.htm :lol:
11.08.08
18:14
казано от С7АЛК3Р на 11.08.08, 17:16:
казано от Powerg3n3ratoR на 11.08.08, 16:46:
Скивай тук http://www.fitbul.com/article1.htm :lol:
Девизът на здравната каса:
“Нито един пациент да не умира без компетентна лекарска помощ!”
:coolgrin:
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.08.08 18:17.