09.08.08
12:21
Здравейте,
бих искал да помоля за съвет относно избор на протеин. Разгледах няколко сайта за добавки и се спрях на 3 протеина.
“OPTIMUM NUTRITION” - Протеини “100 % WHEY PROTEIN GOLD STANDART” - цена:131лв
“CHAMPION NUTRITION” - Протеини “PURE WHEY PROTEIN STACK” - цена:119лв
“AMERICAN SPORTS NUTRITION” - “BARGAIN WHEY” - цена:76лв
Като цяло от скоро се тренирам - около 2 месеца. Висок съм 1.84 и тежа 73 кг. Целта е ясна, да натрупам ММ. Имам си режим на хранене и мисля да си го подпомогна с някой от тези протеини.
Предполагам, че ако си купя Оптимум или Чемпиън няма да сбъркам, но този баргън уей има много примамлива цена :)
Има ли смисъл да плащам двойно за Оптимум или ASN е добър за моята цел.
Тези трите са това което аз съм си избрал, но съм отворен за съвет и за друг продукт.
Мерси, предварително.
09.08.08
13:03
Значи, от горепосочените най-добрия вариант е оптимума. Много хубав,твърд протеин.Няма грешка! Сега не знам как стоят нещата с АСН и тяхната примамлива оферта.Общо взето трябва да те интерисува качеството,а не цената.Аз бях скептично настроен от ниските цени на ПИЙК, но съм много доволен. Нека някой, който е пробвал протеина на АСН да си каже мнението,а иначе с оптимума няма да сгрешиш! ;)
09.08.08
13:27
Не съм сигурен дали ти е нужен на този етап но все пак ако тръгнеш да купуваш АСН е много добър избор.За Bargain Whey не мога да говоря от личен опит но American Whey е идеален и не мисля скоро да го сменям.
09.08.08
14:03
Бе да имаш пари за даване..
И съм 10000% сигурен че формата която искаш да постигнеш е възможна ако ядеш качествена храна в големи количевства и тренираш редовно и упорито... пък ако си милиш че можеш да станеш като ония големите в олимпията и да си спукаш дупарата неможеш да го направиш с нещо продаващо се на всеобщия пазар за хранителни добавки.
Оптимума и Чемпиъна са еднакви и са по-добри от Бергейн-а. Забравил съм дали в Чемпиъна има изолат, но в оптимума има. С този стаж още нямаш нужда от каквито и да било добавки.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.08.08 14:45.
09.08.08
16:09
Чемпиъна има и изолат и концентрат.В момента го ползвам и немога да се оплача.На АСН съм ползвал американ уей и също немога да кажа нищо лошо за него :)
09.08.08
16:25
казано от DiscoveryCold на 09.08.08, 14:03:
И съм 10000% сигурен че формата която искаш да постигнеш е възможна ако ядеш качествена храна в големи количевства и тренираш редовно и упорито... пък ако си милиш че можеш да станеш като ония големите в олимпията и да си спукаш дупарата неможеш да го направиш с нещо продаващо се на всеобщия пазар за хранителни добавки.
Формата, която искам да постигна е много далеч от “големите в олимпията” :) Принципно искам съразмерно тяло, но ми трябват килца. Не ми се дават пари за добавки, но ежедневието не ми позволява да ям през 2 часа и да има постоянно висок прием на протеин. Това е :)
казано от Стоянчо на 09.08.08, 14:44:
Оптимума и Чемпиъна са еднакви и са по-добри от Бергейн-а. Забравил съм дали в Чемпиъна има изолат, но в оптимума има. С този стаж още нямаш нужда от каквито и да било добавки.
Тоест по-разумно би било да не се изхвърлям много със скъпите добавки, не лош вариант би бил ASN?
казано от ___ZOB___MACHINE___ на 09.08.08, 16:09:
Чемпиъна има и изолат и концентрат.В момента го ползвам и немога да се оплача.На АСН съм ползвал американ уей и също немога да кажа нищо лошо за него :)
Чемпиъна няма чист изолат (pro score е бленд).
10.08.08
18:24
казано от inno3d на 09.08.08, 16:25:
казано от DiscoveryCold на 09.08.08, 14:03:
И съм 10000% сигурен че формата която искаш да постигнеш е възможна ако ядеш качествена храна в големи количевства и тренираш редовно и упорито... пък ако си милиш че можеш да станеш като ония големите в олимпията и да си спукаш дупарата неможеш да го направиш с нещо продаващо се на всеобщия пазар за хранителни добавки.Формата, която искам да постигна е много далеч от “големите в олимпията” :) Принципно искам съразмерно тяло, но ми трябват килца. Не ми се дават пари за добавки, но ежедневието не ми позволява да ям през 2 часа и да има постоянно висок прием на протеин. Това е :)
казано от Стоянчо на 09.08.08, 14:44:
Тоест по-разумно би било да не се изхвърлям много със скъпите добавки, не лош вариант би бил ASN?
Ако просто искаш да си увеличиш дневния прием на белтък мисля , че можеш да се спреш и на Бергейн-а (поне така направих аз).
пс:и аз не мисля че с този стаж се нуждаеш от добавки,изчакай да направиш поне 7-8 месеца в залата.
Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 10.08.08 18:25.
казано от inno3d на 09.08.08, 16:25:
Да, Амрикан Уей ще ти свърши работа.
11.08.08
08:46
казано от inno3d на 09.08.08, 12:21:
“OPTIMUM NUTRITION” - Протеини “100 % WHEY PROTEIN GOLD STANDART” - цена:131лв
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 11.08.08 11:20.
12.08.08
19:06
казано от Стоянчо на 10.08.08, 17:05:
казано от ___ZOB___MACHINE___ на 09.08.08, 16:09:
Чемпиъна няма чист изолат (pro score е бленд).
имах в предвит че е комбинация от излозат и концентрат ;)
14.08.08
19:08
Купих си Bargain whey. На вкус много го бива. Ще видим има ли ефект след известно време... :) Мерси на всички за отговорите.