Пекин - Олимпиада 2008

Прескочи до:

10.08.08
08:15

Здравейте!
Предполагама , че всички малко или много се вълнуваме от Олимпиадата в Пекин. Нека споделим мнението си по следните въпроси:
- хареса ли ви откриването?
- кои спортове ще следите най-много?
- какви са вашите прогнози за българските спортисти - колко медали ще вземем и в кои спортове?
- вашите фаворите из другите участници.
-как оценявате отразяването на Олимпиадата по медиите?

Ето моите предпочитание: Откриването бе страхотно - Джан Имоу освен страхотен кинорежисьор е и  изключителен постановчик. Лично аз ще следя най-много спортната гимнастика, волейбола, плуване, атлетиката и художествената гимнастика. Разчитам на медал за Йордан Йовчев, Ивета Лалова, Мишо Александров, Мария Гроздева, ансамбъла ни по художесвенаи волейболистите ни.
Интересно ми е разпределението на великите сили - САЩ, Русия и Китай и появата на нови, изненадващи имена.

10.08.08
08:43

Ще следя най-вече волейбола :)
Йовчев също има голям шанс за медал.Гроздева ще я видим кво ще направи...
Този Стойчев плувеца също е много добър,може би ще ни зарадва :)А Мишо Александров какво направи?Май днес рано сутринта(5-6 ч.)щеше да се състезава?Няква информация?

10.08.08
08:47

Мишо се класира трети отива на финала :)

Мисля, че грешите. Коментатора днес каза, че няколко стотни са го разделили от финала.

Откриването беше както подобава. Винаги следя най вече плуването и волейбола.

10.08.08
13:31

Мишо е на 11 място класиран, но не знам дали влиза във финала с тази позиция.

10.08.08
13:58

Петър Стойчев ще ги размаже,адаша също на халките въпреки леката контузия!Гроздева би трябвало да покаже че още я бива.Волейболистите ни подариха 1 гейм на жълтурите без да има защо..Имаше една жена май беше в гребането мисля че ще вземе медал(злато надявам се).Щангистите уплашиха света и ги преебаха и то някой шибан българин.Много ме е яд!Отборът каде цяло беше много подготвен и за това са се уплашили.
Откиреването ми хареса разбира се.Все пак това е Китай ,не Камбоджа!
Отсъствието на иране в най-тежката категория при щангите ме кара да се замисля дали да гледам като ги няма най-добрите.Очаквах да си подобри и тази година рекорда но за съжаление няма да стане това.
Ако се сетя още нещо ще пиша.

10.08.08
15:08

Най-интересно ми е волейбол и бокс-надявам се Кубрат Пулев да размаже конкуртенцията. Колоезденето също ми е интересно (все пак съм от семейство с колоездачи, дядо ми е бил и треньор на националния) но тази година нямаше много интрига. Аз си бях за изпанците и те биха ;)
С интерес ще гледам и баскета с надеждата сащ да бие но да кажа чесно с удоволствие бих гледал как някой от отборите смачква американците :-) щото са много горди. Леката атлетика също ме кефи там като цяло съм за отбора на русия и естествено БГ :)

Следя волейбола

10.08.08
16:43

Каквато и дисциплина да е, медал да има! Засега България се представя отлично. Представяте ли си нашият спорт да стане олимпийски :) (естествено с допингтест!!!) Следя с удоволствие всяка дисциплина. Очаквам ок.5 медала, от които 2 златни. Ще ми се волейбола да вземе медал, защото все нещо не е достигало до сега. Д.Йовчев също ми е фаворит. В бокса - Пулев и Борето също имат шанс. Маратонеца в плуването 100% е медалист, даже той е почти сигурен златен. Кефя се на мацката в бадмингтона - досега й бе лесно...но идват азиатците. Борбата също ще докара медалчета...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.08.08 17:03.

Знаеш ли къде виждам малко противоречие? Бодибилдингът представя и демонстрира предимно форма и външен вид, базирани на усилен труд, разбира се...но резултатът е такъв - не може да се види конкретното извършване на този труд в действие...което май се случва с олимпийските спортова на място.

10.08.08
17:39

казано от Ива Павлина на 10.08.08, 16:50:

Знаеш ли къде виждам малко противоречие? Бодибилдингът представя и демонстрира предимно форма и външен вид, базирани на усилен труд, разбира се...но резултатът е такъв - не може да се види конкретното извършване на този труд в действие...което май се случва с олимпийските спортова на място.

Да, така е, просто се замислих.

За съжаление водещият мотив при съвременните спортове май не е приложимостта им, а парите.
Чудесен пример:
Силовият трибой:
1. Утвърдена световна федерация, изключвам там разните палячовци със смешните еднодържавни федерации и хиляди кила на лежанката.
2. Общи световни правила, категории и стандарти
3. Национални федерации
4. Постоянен, дори извънсезонен допинг контрол и много строги наказания
5. Реално извършван труд, в действие.
6. Постижения по общопознати и по - прилагани в световен план от хората движения, отколкото например в щангите - изхвърляне и изтласкване почти никой не прави, но движенията от трибоя ги правят във всяка зала и всеки  може ясно да си представи реалното усилие на спортиста.

Какво пречи?
Според мен пречи това ,че в трибоя няма лев . Ако имаше левове... Отдавна да е олимпийски. Но просто не е интересен на рекламодателите. Иначе не виждам нещо, което да му пречи


ПП. АЙДЕ НЯКОЙ АКО Е СРЕЩНАЛ НЯКЪДЕ ОНЛАЙН КЛИП С ОТКРИВАНЕТО, ДА ГО ПОМОЛЯ ДА ПРАТИ ЛИНК, ЧЕ ГО ПРОПУСНАХ....

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 11.08.08 11:46.

11.08.08
12:16

http://arenabg.com/details.php?id=feb07259835a5ef214d087019d3cdf4468ec169d

На мен малко не ми е ясен смисъла на този спортен форум.Докато близо милиард хора умират от глад, жажда и напълно лечими болести останалата част от света си организира състезание на стойност близо 45 милиарда евро и то при положение, че всеки един от заинтересованите за тези състезания има няколко денонощни спортни канала където може да гледа какви ли не спортни мероприятия.За справка и отражение на мнението ми:

http://dnes.dir.bg/2008/08/08/news3272776.html

11.08.08
18:27

определено ще следя олимпиадата, пък и при положение, че през лятото програмта на телевизиите не е от най-интересните ... :)
що се отнася до откриваняте, просто беше перфектно. то си се и очякваше като се има предвид, че китай е домакин.
с най-голям интерес ще следя може би скоковете във вода, леката атлетика, общо взето цялата олимпиада.
а за българското участие- надявам се всичките ни състезатели или поне максимален брой да вземат медали
(златни по възможност :) )но ще почякаме и ще видим.един от най- големите удари срещу българия беше скандала със щангистите и то си е повече от ясно, че всичко беше нагласено (лично мнение). но може би просто тази година не е на България: спряха щангистите, Йовчев не е в най-добрата си форма, една от надеждите ни в борбата скъса сухожилие, а заместникът му на път за олимпиадата претърпя катастрофа и пак няма да може да участва, капитана на отбора по волейбол е в “неизвестност” и не се зная още какво ще се случи до края (дано нищо лошо)
та ще гледаме и ще се надяваме да извоюваме златните медали във възможните спортове и по този начин да се докаже на света за пореден път, че въпреки всички пречки, които държавата създава на своите спортисти и недостатъчните условия за развитие в България все пак има МНОГО талант :)

12.08.08
11:20

Неска ме хвана яд за Армен Назарян просто 2-та му среща беше уникална,заби главата на японеца както само той си може и то в последните 4 сек на 2-та част,но пък падна от азарбейджанеца.Личеше си че вече няма сили,3 срещи през половин час явно вече на са по силите му.Другия борец пък го тушираха още в първата среща.Явно са объркали схемите с Пламен,но по-добре да не играе от колкото да повлече целия отбор,още когато ги проверяваха целия отбор(а те ги проверяваха 3 пъти) е имало завишено ниво на тестостерон.След скандала с щангите щеше да е направо национална катастрофа ако и волейболистите изгорят.Обще взето Олимпиадата се очертава като пълен провал може би само Румяна Нейкова и Борис Георгиев са ни надеждата.

PR

12.08.08
12:51

казано от silver_hawk на 12.08.08, 11:20:

Явно са объркали схемите с Пламен,но по-добре да не играе от колкото да повлече целия отбор,още когато ги проверяваха целия отбор(а те ги проверяваха 3 пъти) е имало завишено ниво на тестостерон.След скандала с щангите щеше да е направо национална катастрофа ако и волейболистите изгорят.

Нещо си се объркал за Пламен.Спирането му от игра въобще не е добронамерено в името на отбора а точно обратното.Самият той вече каза 4е българи се опитват да саботират представянето на отбора ни.Тестостеронът му е в граници ( макар и леко завишен ) и за щастие лети обратно за Пекин. http://www.sportal.bg/news.php?id=125501 Не знам обаче в каква форма ще се върне в Пекин след толкова полети за няколко дни и напрежение.Часовата разлика 100% ще го изтощи доста.Дано да победим днес.Успех на мом4етата.

13.08.08
08:31

Само фелпс ще изкара 6-7 златни медала поне (заедно със щафетите) и ще помогне на щатите зьа общото класиране. Аз съм за тях защото неща китайците да бият! Тези допинг псета ме нервят. Мижетурки които биват подпомагани от всякъде! Това мъже ли са-по 50 кила дръпнати минзухарчета... Неска скоковете им не бяха блестящи ама получиха адски високи оценки! И естствено спечелиха... Трябва да бъдат наказани от световния олимпийски кумитет с поне 40 години не провеждане на олимпиада в китай! Абсолютно навсякъде печелят те където има оценки-гимнастиката, скоковете... Нямам думи! А повечето не струват.
Колкото до бг чакам с нетърпение Пулев да почне да маже :)

13.08.08
14:20

Пулев отпадна гадно.Черния играеше мръсно...Тоя Фелбс направо не е човек как го прави просто незнам.

Ето Този е ЕДИНСТВЕНИЯТ :
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1224911

казано от silver_hawk на 13.08.08, 14:20:

Пулев отпадна гадно.Черния играеше мръсно...Тоя Фелбс направо не е човек как го прави просто незнам.

Тоя черния нещастник все едно играеше борба.само си мушеше тъпата тиква и тъпите съдии нищо,ама не за първи път ни прецакват по какъвто и да е начин.

13.08.08
20:40

Трябва да поздравя съдиите!
Написаха нови правила в бокса!
Дадоха точка за УДАР С ГЛАВА!
Черния дето игра с Пулев му влизаше постоянно с глава (и не получи нито едно предупреждение затова), а в четвъртия рунд шибна такава глава на нашия, че съдиите му дадоха точка ?!?!?!?!?!?!?
И аз колко съм прост - четири години да се състезавам и да незнам за това важно правило! Ми ако знаех, с тая моя тимберица щях да изпонатръшкам де-що има противник!
Ама може това правило да е ново, от тази Олимпиада?
Тази е май най-нагласената Олимпиада...
То който вземе да я прави само той има право да печели - някакви такива правила се въвеждат?!?!
Ш...ни жълтури.
Ама и Кубрат си е виновен - защо не довърши нигрото в третия рунд? Да го беше нокаутирал та да го ду.ат съдиите!
Ебати спорта - да пребиеш някакъв маймун и той да вземе да продължи вместо теб ...

PR

13.08.08
22:02

Няма такъв грозен мач.Няма такъв долен негър.Няма такива пошли съдии. 2-рата точка на негъра беше покрита с глуха защита на Пулев което въобще не е то4ка. 6-та и 7-ма колкото и да ги гледам не ги виждам освен верно да са почнали да дават точки за удар с глава както каза mitaka. 4-ият рунд въобще няма смисъл да се коментира.Как да го удариш тва говедо като само на клинч играе? Тоя глист съдията как не го беше срам рунд и половина да си затваря очите и аз не знам.Наистина почвам да се разочаровам от тази Олимпиада.

13.08.08
22:14

преди няколко месеца един приятел ми казваше, че има заговор срещу България. тогава това ми изглеждаше като пълна глупост, то и донякъде така си звучи, защото кой би тръгнал да прави масови планове само и само да прецака малка страна като нашата, но ... 
успяха да се оттърват от щангистите ни, нашите състезатели маи са единствените проверявани по два и повече пъти за допинг, а сега и това с Пулев. Може би наистина домакинството ти гарантира определен процент от златните медали :question:  и затова все повече се убеждвам, че за да може нашите спортисти да вземат заслужените си златни медали трябва да показват извънземни резултати, такива като на Майкъл Фелпс, всеки път :)

13.08.08
23:29

казано от mitaka101 на 13.08.08, 20:40:

Трябва да поздравя съдиите!
Написаха нови правила в бокса!
Дадоха точка за УДАР С ГЛАВА!
Черния дето игра с Пулев му влизаше постоянно с глава (и не получи нито едно предупреждение затова), а в четвъртия рунд шибна такава глава на нашия, че съдиите му дадоха точка ?!?!?!?!?!?!?
И аз колко съм прост - четири години да се състезавам и да незнам за това важно правило! Ми ако знаех, с тая моя тимберица щях да изпонатръшкам де-що има противник!
Ама може това правило да е ново, от тази Олимпиада?
Тази е май най-нагласената Олимпиада...
То който вземе да я прави само той има право да печели - някакви такива правила се въвеждат?!?!
Ш...ни жълтури.
Ама и Кубрат си е виновен - защо не довърши нигрото в третия рунд? Да го беше нокаутирал та да го ду.ат съдиите!
Ебати спорта - да пребиеш някакъв маймун и той да вземе да продължи вместо теб ...

И аз бях ядосан. Аман от смотаняци. Като отпадна, се сетих и за щангите ни. Не знам защо малко ми изкочи идеята за “световната федерация” учредена от Киро Скалата. Митака мисля, че ще се сети за какво говоря, другите схванахте смисъла- нека да си го направим както ни е удобно + як ПР и готова работата.

Транспарант на Пиротска:
“Добре дошли на олимпиада 2009. Записвания в спортен магазин Мусаши, Дианабад, хотел Диана едно, етаж 10, апартамент - десен!”
Надпис в затворен магазин за хранителни добавки:
“На олимпиада съм. Митьо Крика.”


Нещо такова....  :coolgrin:
Аве не знам... Грозна работа става.
Това е една идея дето гони вече 3000 години.
Аз разбирам пари, пари, ама всяко нещо си има граница. Това е последният спортен форум, ако и него унищожат...
Едно време публиката е определяла победителите... Камо ли съдиите да правят каквото си искат. Сега нямат нито страх, нито срам.
Всички спортове все повече заприличват на футбола...

14.08.08
06:49

казано от D3BEP на 14.08.08, 05:56:

Транспарант на Пиротска:
“Добре дошли на олимпиада 2009. Записвания в спортен магазин Мусаши, Дианабад, хотел Диана едно, етаж 10, апартамент - десен!”
Надпис в затворен магазин за хранителни добавки:
“На олимпиада съм. Митьо Крика.”


Нещо такова....  :coolgrin:
Аве не знам... Грозна работа става.
Това е една идея дето гони вече 3000 години.
Аз разбирам пари, пари, ама всяко нещо си има граница. Това е последният спортен форум, ако и него унищожат...
Едно време публиката е определяла победителите... Камо ли съдиите да правят каквото си искат. Сега нямат нито страх, нито срам.

D3BEP, за 1я надпис не бях чувал :) якоооо.... Иначе аз напоследъм все повече се убеждаважам в изчезването на срама и благоприличието, тенденцията е валидна и на световно ниво. Като говорим за спорт- Йовчев, Денкова и Ставииски, преди време всички спорни и нетолкова спорни топки във волейбола и още ред примери.

казано от D3BEP на 14.08.08, 05:56:

Всички спортове все повече заприличват на футбола...

TOP TEN!!!

Георги Николаев

14.08.08
07:44

Хей, вижте това: http://sportni.bg/olimpiada2008/?tid=40&oid=2504709

Е, то добре - много енергия хаби и изгаря всичко, но вредата, която нанасят тия боклуци на всичките му органи и системи, си остава и е дългосрочна - в един момент ще се прояви. Друг пример - готини стройни мацета, набиващи мазни баници по спирките, колкото щеш, друг е въпросът кога, как и къде ще ги ударят проблемите...и дали вече не са ги ударили...

PR

14.08.08
08:08

“Готино правило” имало в тая борба :  http://topsport.ibox.bg/news/id_1055343817

14.08.08
12:23

Фелпс: Ям много и каквото си поискам

Значи е на Растежен Хормон - той гори толкова хиляди калории, колкото единици взимаш. И по цитираните калории дето ги взима шампиона мога да му сметна дневната доза: 12 000 - 3000 дневен енргоразход като за такъв “глист” = 9 единици РХ/ден.
Ми не е много - браво на човека!
Тук има доста трениращи на по-високи дози, а не чупят рекорди.
Забравих, може да е “астматик” човека, като лекоатлетите от САЩ. Целият им отбор на по-предната Олимпиада бяха записани като АСТМАТИЦИ и с предписан от доктор ефедрин и клембутерол. И като се има впредвид, че клен-а и ефе-то замазват допинг- пробите (считат се за положителни ако и да невзимаш стероиди, но си взел ефедрин или клембутерол, защото така замазват, че друго не се хваща) кой знае какво още са набоцкали.
Въобще, смях. И после “честни” игри. Те на “турбо”, другите - пеша. И най-много медали - при това с “болни” спортисти. Защото ако бяха “здрави” (тоест без зоб) може би нито един медал няма да вземат.

Тези факти както и гореописаните от мен ме отвръщават от това огромно спортно мероприятие.

14.08.08
21:44

Я познайте защо има световни рекорди в плуването :)

казано от Vasko на 14.08.08, 21:44:

Я познайте защо има световни рекорди в плуването :)

Причините са много.

15.08.08
07:56

Басейните вече са 1м по-плитки и се плува много по-бързо ;) Отделно страхотната форма на плувците...
Колкото до мача на Кубрат Пулев... бяхме свидетели на безинтересен мач по класическа борба. Само не разбрах защо му са ръкавици на оня...

15.08.08
08:37

Басейните вече са 1м по-плитки и се плува много по-бързо

Идеята за ПО-КЪС басейн с цел подобряване на рекорди не е от вчера. например в Спортния комплекс “Октомври” в Ст. град басейна е по-къс с 50см. Построен е за някакв а Спартакиада или Балканско първенство (забравил съм какво точно беше) и някой “умен” соц.ръководител решил да испотрошим де-що рекорди има с по-къс басейн.
Да, ама не. Освен дето са щели да се изпопребият плувците (ако си свикнал да се обръщаш на 50м - на 49,5 ще си разбиеш черепухата) международните съдии взели та измерили дължината на басейна и отменили стартовете.
:)
Подочух нещо за щангистите:
Тренера им ходил да пазарува Анавар. И понеже е комарджия, взел турски ментак - вместо анавар вътре имало метан. А с разликата в парите е бил “цар” за три дни в столично казино.
Не съм запознат за колко време се чисти анавара и немога да кажа дали е възможна тази версия, но ми звучи съвсем логично.
Някой нещо да е чул по въпроса?

PR

15.08.08
12:36

Тея китайци цял живот ще го помнят това домакинство.Имам чувството че са им казали зобете наволя каквото и колкото искате.Сега на 85кг Вдигане на тежести мръсният жълтур вдигна 214кг на изтласкването...уж светнаха лампичките за успешен опит ама идват след 1 минута съдиите и му викат опитът не е успешен.Излиза китайчето и ги вдигна пак... :) От 10 минали категории имат 8 златни медала...wtf

15.08.08
21:42

Митака, ти май не ме разбра. от 4 м дълбочина ги правят 3 метра незнам как действа...

15.08.08
22:12

Като ги направят по 1 метър и сложат дръжки по дъното, ще стане интересно.
Нещо не се сещам, как по-малката дълбочина би подобрила постиженията. Ако плуваха на дъното - ок. :-P

А това със скъсените басейни е убийствено! :D

16.08.08
08:41

Имаме вече олимпийска шампионка - Румяна Нейкова ги отнесе на финала на грабане.. :D

казано от Vasko на 15.08.08, 21:42:

Митака, ти май не ме разбра. от 4 м дълбочина ги правят 3 метра незнам как действа...

Съмнява ме някога да са били 4 метра. Размерите на олимпийски басейн са дължина 50м., широчина 25м., дълбочина 2м. минимум(като обаче най - често срещаните са 2.20м., не повече).

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 16.08.08 08:51.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1